Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Κοινωνική… εκδίκηση το νταμπλ του ΠΑΟΚ»

Για τις μοναδικές στιγμές που έζησε με την κατάκτηση του νταμπλ, μίλησε ο άμεσος συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, που αναφέρθηκε στους πανηγυρισμούς μέχρι πρωίας των οπαδών του ΠΑΟΚ, την… εκδίκηση που πήρε η Θεσσαλονίκη, αλλά και το προπονητικό επιτελείο των «ασπρόμαυρων».

Ελένη Μπούντου

«Κοινωνική… εκδίκηση το νταμπλ του ΠΑΟΚ»

Ο Μπάτσι δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην συνεργασία του με τον Ράζβαν Λουτσέσκου αλλά και στην κληρονομιά που έχει αφήσει στον ΠΑΟΚ η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι του Δικεφάλου και τον καταλυτικό ρόλο των δύο ανδρών στην κατάκτηση του ιστορικού, πλέον, νταμπλ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου:

«Υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση. Το να κερδίσουμε το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Το πάρτι για το νταμπλ ήταν απίθανο. Ένιωθες ότι είσαι στο Χόλιγουντ (σ.σ γελάει). Είναι αδύνατο να περιγράψω την έκσταση των οπαδών του ΠΑΟΚ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώσαμε την βόλτα με το λεωφορείο και υπήρχε ακόμη κόσμος στις 6 το πρωί που πανηγύριζε.

Όταν κερδίσαμε το Κύπελλο, περιμέναμε ότι θα υπάρχουν οπαδοί στο αεροδρόμιο και στην πόλη που θα μας περίμεναν για να πανηγυρίσουμε, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα είναι το ίδιο πάρτι όπως στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ενθουσιασμός ήταν ακριβώς ο ίδιος. Το πάρτι κράτησε μέχρι τις 6 το πρωί. Το να κερδίζει μετά από 34 χρόνια το πρωτάθλημα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια σεζόν που την χρειάζονταν οι Θεσσαλονικείς.

Σε λίγα χρόνια θα είμαστε σε καλύτερη θέση να καταλάβουμε τι ζήσαμε. Ήταν κάτι το εξωπραγματικό. Για την Θεσσαλονίκη ήταν κάτι σαν μια… κοινωνική εκδίκηση, γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από ένα σπορ, δεδομένης της κόντρας που υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτό που μας πήραν την περσινή σεζόν, μας δυνάμωσε και μας έκανε πιο σίγουρους για την φετινή σεζόν. Όλοι θυμούνται το επεισόδιο με τον Σαββίδη στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά ξεχνούν το πόσα χρήματα έχει ξοδέψει για αυτή την ομάδα. Έχει αφιερώσει τον εαυτό του στον ΠΑΟΚ και έχει φτιάξει την δική του κληρονομιά.

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα μάθημα για εμάς. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε τρεις διοργανώσεις. Αποφασίσαμε να τα δώσουμε όλα στο πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι και στην Ευρώπη πήραμε εμπειρίες, που θα μας είναι χρήσιμες για τη νέα σεζόν».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ο πρόεδρο είναι ο τύπος επιχειρηματία που θέλει να πετυχαίνει τους στόχους του. Το αποδεικνύει και εκτός ποδοσφαίρου με τις επιχειρήσεις του. Τώρα κατάφερε να θριαμβεύσει και με τον ΠΑΟΚ. Πάντα απαιτεί το μάξιμουμ από την ομάδα, δεν θέλει να αποκλίνουμε από τους στόχους μας. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος είχαμε τον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης και έπρεπε να υπερασπιστούμε το 2-0 που είχαμε κερδίσει στην έδρα μας. Λόγω της κούρασης ήρθαμε ισόπαλοι με 0-0 και καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό, όμως ο πρόεδρος δεν ήταν χαρούμενος με αυτό το 0-0, αυτή η πίεση όμως μας βοήθησε πολύ για να πετύχουμε όλους τους στόχους που θέσαμε στο ξεκίνημα της σεζόν».

Για την συνεργασία του με τον Λουτσέσκου: «Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συνεχίσουμε όλοι μαζί και ήδη συζητάμε αυτό το ενδεχόμενο. Προσωπικά αισθάνομαι υπέροχα στον ΠΑΟΚ και που ανήκω στο επιτελείο του Λουτσέσκου. Είναι ένας εκπληκτικός προπονητής που ξέρει τι θέλει από την ομάδα του και κοιτάει μόνο τον ΠΑΟΚ και όχι τον αντίπαλο. Μαζί με τους άλλους Ιταλούς του τεχνικού τιμ, τον Ματέο Σπαταφόρα και τον Ντιέγκο Λόνγκο, έχουμε πετύχει κάτι μοναδικό, ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα να έχει ισορροπία και να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Είμαστε ένα ενωμένο επιτελείο. Είμαστε πολύ κοντά με όλους τους συνεργάτες μας. Για παράδειγμα εγώ και ο Λόνγκο μοιραζόμαστε την αγάπη μας για το ψάρεμα. Στην ελεύθερη ώρα μας μεταξύ των αγώνων πηγαίνουμε για υποβρύχιο ψάρεμα και αυτό μας ένωσε ακόμη περισσότερο».

Για το δικό του μέλλον: «Όπως είναι λογικό θα υπάρξει ενδιαφέρον για εμάς, αλλά μετά από μια τέτοια χρόνια, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός για την επόμενη κίνησή σου, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθείς σε ένα σύλλογο που θα κάνεις ακόμη καλύτερα πράγματα. Ειλικρινά πιστεύω ότι δύσκολα βλέπω τον εαυτό μου μακριά από την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ».

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που θα μπορούσαν να απασχολήσουν ευρωπαϊκούς συλλόγους: «Πιστεύω ότι αρκετοί από τους παίκτες μας θα μπορούσαν να απασχολήσουν μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Για παράδειγμα σκέφτομαι τον Πέλκα και τον Ζαμπά. Ότι και να γίνει στην μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι τον Ιανουάριο ο μέχρι τότε πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Πρίγιοβιτς αποχώρησε για την Αλ Ιτιχάντ και χάρις τον Λουτσέσκου καταφέραμε να προσαρμόσουμε το τακτικό μας πλάνο και ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες έφερε η αποχώρηση του Πρίγιοβιτς».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FORZA με όλες τις ειδήσεις για ΠΑΟΚ

Αύριο και όλο το Σαββατοκύριακο στα περίπτερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η FORZA κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Απριλίου (και όλο το Σαββατοκύριακο) με αποκλειστικά ρεπορτάζ για τον ΠΑΟΚ, ειδήσεις και έρευνες, αθλητικό παρασκήνιο, ειδήσεις για όλα τα τμήματα του Δικεφάλου και ειδικό ένθετο για το στοίχημα με τις καλύτερες υπογραφές

Η FORZA πρωτοπορεί με σεβασμό στους αναγνώστες της και προσφορές που δεν αντιγράφονται

Η κορυφαία σε πωλήσεις και αναγνωσιμότητα εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλάζει το επίπεδο της ενημέρωσης και της αντίληψης που υπάρχει για τον αθλητικό Τύπο

Η επιθυμία σας για online ανάγνωση της FORZA και της FORZA Plus, έγινε πραγματικότητα. Οι φίλοι αναγνώστες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία πώλησης εφημερίδων, έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην ύλη της εφημερίδας, ηλεκτρονικά μέσα από το www.forzaonline.gr

To ηλεκτρονικό κατάστημα της FORZA είναι στη διάθεση σας

Η επόμενη μέρα μετά το ΣΟΚ στη Λαμία

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ και τα… ρέστα πριν το φινάλε

Οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν τις τελευταίες ώρες πριν το καθοριστικό ντέρμπι με ΑΕΚ

Αρθρογραφούν στη FORZA: Κώστας Βασιλόπουλος, Γιώργος Κουβεντίδης, Σταύρος Κόλκας, Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, Κλεάνθης Βαλαρούτσος, Σωτήρης Μήλιος, Γιάννης Λαγογιάννης, Βαγγέλης Βούλγαρης, Σταύρος Σουντουλίδης, Θόδωρος Χαστάς

Διαβάστε στην FORZA, ρεπορτάζ, παρασκήνιο και αναλύσεις για όλα τμήματα του Α.Σ. ΠΑΟΚ, αφιερώματα στις ασπρόμαυρες ακαδημίες, θέματα που θα φωτίσουν άγνωστες πτυχές του ρεπορτάζ

Η κορυφαία εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζει παρασκηνιακές αποκαλύψεις, προτάσεις διασκέδασης, ρεπορτάζ για το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θέματα της Super League και της ΕΠΟ με την υπογραφή του Κώστα Πλιάτσικα

Μάθετε όσα θέλετε να ξέρετε για τον χώρο των MEDIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μητσοτάκης, ΠΑΟΚ και… Luben (vid)

Όλα τα… τυχαία γεγονότα μαζεμένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γνωστή χιουμοριστική σελίδα «Luben» ετοίμασε ένα μικρό βίντεο, για όσα… συνέβησαν στον ΠΑΟΚ μετά την ατάκα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα.

Απολαύστε το…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Δ.Ε.Α.Β. καλεί τον ΠΑΟΚ!

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στη Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κλήση σε ακρόαση από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, δέχθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία των φίλων της ομάδας στο ΔΑΚ Λαμίας. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τετάρτη, με την ανακοίνωση της ΔΕΑΒ να αναφέρει:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει:

Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη Μ. Τετάρτη 1/5/2024, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις της αναφορικά με φαινόμενα βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα από φιλάθλους της, βάσει Εκθέσεως της Αστυνομικής Αρχής, με πρόκληση σοβαρών ζημιών – καταστροφών εντός της αθλητικής εγκατάστασης του γηπέδου «ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ», κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της αθλητικής συνάντησης ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 24/4/2024 για τα Playoffs του πρωταθλήματος της Super League 1 2023-2024.

Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν.5085/2024».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ