Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Είμαστε οικογένεια στον ΠΑΟΚ»

Ο Γιώργος Σκιαθίτης, προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, μίλησε για το νταμπλ του ΠΑΟΚ, για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του «Δικεφάλου» αλλά και τους τερματοφύλακες της ομάδας.

Ελένη Μπούντου

«Είμαστε οικογένεια στον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM:

Για τα συναισθήματά του μετά το νταμπλ και τη συνταγή επιτυχίας του ΠΑΟΚ: Αντιλαμβανόμαστε καθημερινά ολοένα και περισσότερο, από τις αντιδράσεις των δικών μας προσώπων, τι καταφέραμε να πετύχουμε. Την σημασία όλου αυτού του επιτεύγματος θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε στο μέλλον νομίζω. Νιώθω ευλογημένος που είμαι στον ΠΑΟΚ, σε αυτή τη συγκυρία μάλιστα που έρχονται τόσο σπουδαία αποτελέσματα. Ένας καθοριστικός παράγοντας για έρθουν αυτά, είναι ότι είμαστε μια οικογένεια. Ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη μεγάλη οικογένεια του καθένα. Περνάμε πάρα πολλές ώρες με τα παιδιά καθημερινά μέσα στο γήπεδο, έξω από το γήπεδο, στις αποστολές και στο ξενοδοχείο, σε συνδυασμό με το ότι υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που έχουν συμπληρώσει μία τριετία στην ομάδα έχοντας δημιουργήσει έναν πολύ δυνατό κορμό πάνω στον οποίο «κούμπωσαν» οι νέοι παίκτες της ομάδας. Οι νέοι με την σειρά τους έφεραν δικά τους στοιχεία-χαρακτηριστικά κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί στενές σχέσεις μεταξύ μας. Η συνοχή της ομάδας, που μπορεί να επιτίθεται και να αμύνεται σε όλο το γήπεδο, παίζει μεγάλο ρόλο».

Για το ταξίδι του στο Λονδίνο και την άδεια τερματοφυλάκων από την Αγγλική ομοσπονδία: «Όσον αναφορά το δικό μου κομμάτι ως προπονητής τερματοφυλάκων στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, υπήρξε μια μοναδική φορά το 2015 μια σχολή UEFA Goalkeeping για τους προπονητές τερματοφυλάκων. Εκείνη την περίοδο εγώ δεν βρισκόμουν στο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ και τότε είχαν προτεραιότητα κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν και τα προηγούμενα χρόνια εκεί. Αυτή η σχολή δυστυχώς δεν επαναλήφθηκε, όταν λοιπόν εγώ βρισκόμουν σε αναζήτηση μόρφωσης και εκπαίδευσης για να μπορέσω να βελτιωθώ και να προσφέρω, ξεκίνησα την διαδρομή μου ψάχνοντας να βρω μονοπάτια στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχει η υποχρέωση από την Ελληνική Λίγκα όσον αφορά τον προπονητή τερματοφυλάκων να έχει τέτοιο πτυχίο, γιατί ακριβώς η ομοσπονδία δεν έχει ικανό αριθμό ανθρώπων ως UEFA για αδειοδότηση προπονητή τερματοφυλάκων. Ως προπονητής τερματοφυλάκων με τον UEFA τίτλο του κανονικού προπονητή όμως, σαφώς και έχεις δικαίωμα να βρίσκεσαι στον πάγκο και να εκτελείς τα καθήκοντα. Όσον αφορά τα σεμινάρια και όλα αυτά που προσπάθησα να παρακολουθήσω σε διάφορες χώρες στο εξωτερικό, γιατί συνεχώς παρακολουθώ, και πρέπει να επιμορφώνομαι και να παρακολουθώ τις εξελίξεις για να μπορώ να προσφέρω και εγώ το καλύτερο που μπορώ στους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ. Αυτό το δίπλωμα είναι της Αγγλικής ομοσπονδίας. Οι μεγάλες χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία) έχουν τέτοια πτυχία. Μου προσφέρει γνώσεις αυτό το πτυχίο και είμαι επιπλέον έτοιμος και μπορώ να είμαι προπονητής τερματοφυλάκων στην Αγγλία.

Έχουν μια φοβερή πλατφόρμα οι Άγγλοι, και επειδή είχα δουλέψει στην ακαδημία της Άρσεναλ παλαιότερα, και είναι ένα εύρος που πρέπει να υπάρχει προϋπηρεσία. Με δέχθηκαν για να κάνω την τελική αξιολόγηση και τελικά είμαι διπλωματούχος προπονητής».

Για την ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι όλη η αμυντική συνοχή βοήθησε για να δεχθούμε μόλις 14 γκολ στο πρωτάθλημα. Δεν υπήρξε παιχνίδι που δεχθήκαμε περισσότερα από ένα γκολ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την αμυντική της συμπεριφορά, αλλά και στον Πασχαλάκη για την μεγάλη του προσπάθεια και την επιτυχία του.

Για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη: «Ο Αλέξανδρος έκανε 49 παιχνίδια φέτος. Τα 30 ήταν στο πρωτάθλημα. Πέρυσι έπαιξε λιγότερο, αν και είχε μεγαλύτερο ρεκόρ παιχνιδιών χωρίς να δεχθεί γκολ. Πρέπει να τον αξιολογήσουμε σε κρίσιμα παιχνίδια, και όντως μπόρεσε να δώσει βαθμούς στην ομάδα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπόρεσε και προσέφερε βαθμούς στην ομάδα. Εμείς έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Σίγουρα ο Αλέξανδρος αναδείχθηκε από τον ΠΑΟΚ, όσον αφορά την υπεράσπιση της ομάδας. Ήταν στιγμές που οι επεμβάσεις του ήταν σε πολύ καίρια σημεία. Πάνω σε αυτό το κομμάτι, ο Αλέξανδρος έχει πλεονέκτημα, γιατί μπόρεσε να υπερασπιστεί την εστία του σε δύσκολες στιγμές.

Από τα δυσκολότερα είναι να μπορέσεις να διαχειριστείς την πίεση όντας κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Ο Αλέξανδρος όμως το έδειξε ότι μπορεί. Όσον αφορά τα μειονεκτήματα του, υπάρχουν, όπως και τα πλεονεκτήματα. Σε όλα τα θέματα ο Αλέξανδρος έχει περιθώρια βελτίωσης και επειδή το ξέρει και ο ίδιος, προσπαθεί καθημερινά να το βελτιώσει. Εκ του αποτελέσματος έγινε αυτό που χρειαζόταν και έπαιξε όποιος έπρεπε να παίξει. Αν σκεφτούμε τον δεύτερο και τον τρίτο τερματοφύλακα, είναι σαφώς σκληρό, αλλά είναι πραγματικότητα. Ο Ρέι έπαιξε τρία παιχνίδια στο κύπελλο και το σημαντικό για εμάς ήταν να δείξει σε αυτά πως ήταν έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Ο Ρέι θα έπρεπε να είναι έτοιμος πάντα, γιατί άνθρωποι είμαστε, μπορεί ο Αλέξανδρος να χτυπούσε ας πούμε… Ο Αλέξανδρος πάντως, έκανε 49 παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ είναι νταμπλούχος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα».

Για την συνεργασία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την τριάδα των τερματοφυλάκων την επόμενη χρονιά: «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα η εμπιστοσύνη του κ. Λουτσέσκου για τη δουλειά μου. Η συνεργασία μας γίνεται με κλειστά μάτια πια. Υπάρχει καθημερινή προπόνηση και δουλειά. Πρέπει όμως να δίνουμε την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση σε όλους, ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Όλα αυτά που έχουμε πετύχει είναι σημαντικά φέτος. Όλοι στάθηκαν κοντά στον Αλέξανδρο (Πασχαλάκη) και είναι φανταστικά παιδιά όλα. Σίγουρα δεν είναι πρόβλημα αν αλλάξουν παίκτες στην ομάδα. Σημαντικό για εμάς είναι να διατηρήσουμε το στυλ παιχνιδιού και την ποδοσφαιρική μας φιλοσοφία. Όποιοι είναι τερματοφύλακες, πρέπει να φέρουν σε πέρας τις δοκιμασίες τους. Σιαμπάνης και Γλύκος  περιμένουν να λύσουν το συμβόλαιό τους. Έχουμε τον Αλέξανδρο, τον Ροντρίγκο και τον Μελίσσα που ήταν δανεικός στη Λαμία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ