Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μετά την Εθνική, θα μιλήσουμε με τον εκπρόσωπο μου και τον ΠΑΟΚ»

Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, προετοιμάζεται για την Εθνική ομάδα ενόψει των αγώνων για τα προκριματικά του Euro 2020 και σε συνέντευξη που έδωσε, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο μέλλον του και την επόμενη σεζόν.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Μετά την Εθνική, θα μιλήσουμε με τον εκπρόσωπο μου και τον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ευθύμη τί σημαίνει για σένα το γεγονός ότι είσαι ο νεότερος πρώτος σκόρερ της Superleague και κορυφαίος σκόρερ μιας σεζόν της τελευταίας εικοσαετίας παρέα με τον Αλέξη Αλεξανδρή;
“Το ότι είμαι πρώτος Έλληνας σκόρερ της εικοσαετίας μαζί με τον Αλεξανδρή και είμαι και ο νεότερος πρώτος σκόρερ στη Superleague είναι πολύ σημαντικό για μένα. Είναι τιμή μου. Είχα μια πολύ καλή χρονιά κατά την οποία βοηθήθηκα από την ομάδα μου και βοήθησα κι εγώ τον Ατρόμητο. Είμαι πολύ περήφανος για όσα πετύχαμε φέτος.”

Πίστευες στην αρχή της σεζόν ότι μπορείς να φτάσεις στο σημείο να αναδειχθείς πρώτος σκόρερ;
“Να σου πω την αλήθεια το ήθελα από την αρχή. Είχα στο μυαλό μου κάτι σπουδαίο, ήθελα γενικά να προσπαθήσω να σκοράρω σε κάθε ματς και γιατί όχι να βγω πρώτος σκόρερ. Ήθελα να ανέβω επίπεδο, να βάζω συνεχώς πιο ψηλά στάνταρ για μένα και να βελτιώνομαι καθημερινά. Ήθελα σίγουρα μια τόσο καλή σεζόν.”

Τί έχεις σκεφτεί για το μέλλον σου; Ονειρεύεσαι ακόμα μεγαλύτερα πράγματα για του χρόνου;
“Ναι η αλήθεια είναι ότι ονειρεύομαι μεγάλα πράγματα και έχω υψηλά στάνταρ για τον εαυτό μου. Θέλω να ανακαλύψω τις δυνατότητές μου σε μεγάλες ομάδες. Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Για την ώρα το μυαλό μου είναι μόνο στην Εθνική ομάδα. Θέλω να πάρω παιχνίδια και να βοηθήσω την Εθνική. Όταν γυρίσουμε τότε θα κάτσουμε με τον εκπρόσωπό μου και με τον ΠΑΟΚ και θα δούμε τί είναι καλύτερο για μένα και την καριέρα μου.”

Ξεπέρασες και όλα τα ρεκόρ του Μήτρογλου με τον Ατρόμητο. Βλέπεις κάποια κοινά στις δύο ιστορίες;
“Ναι η αλήθεια είναι ότι συνδέεται η καριέρα μου με του Μήτρογλου. Ηλικιακά κι εκείνος είχε έρθει στον Ατρόμητο περίπου όσο είμαι εγώ τώρα για να πάρει παιχνίδια και χρόνο συμμετοχής και από τότε η καριέρα του εκτοξεύτηκε. Πριν υπογράω στην ομάδα αυτό μου είχε πει ο κύριος Αγγελόπουλος. Μου είχε φέρει παράδειγμα τον Μήτρογλου, ότι στην ηλικία μου είχε έρθει εδώ και γύρισε πίσω πολύ καλύτερος. Έτσι με είχε πείσει ουσιαστικά.

Τα συνέδεσα όλα αυτά στο μυαλό μου και βλέποντας τη μεγάλη καριέρα που έκανε ο Μήτρογλου στη συνέχεια ήρθα στον Ατρόμητο. Οι άνθρωποι εδώ μου έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη κι αυτό με βοήθησε να αποκτήσω ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το γεγονός ότι πέρασα τα ρεκόρ του Μήτρογλου με την ομάδα σίγουρα με κάνει πολύ χαρούμενο.”

Πλέον μπροστά σου η Εθνική ομάδα, ποιες είναι οι προσδοκίες σου;
“Νιώθω δυνατός και έτοιμος να βοηθήσω την Εθνική ομάδα με την απόδοσή μου και γιατί όχι με τα γκολ μου. Είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια που έρχονται, η ομάδα είναι καλά κι εγώ είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.”

Στην Ολλανδία η ομάδα βρίσκεται για να χτίσει και το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των παικτών. Το βλέπετε κι εσείς έτσι;
“Στην Ολλανδία όντως έτσι το βλέπουμε. Έχουμε έρθει για να δεθούμε ακόμα περισσότερο και να δουλέψουμε περισσότερες μέρες μαζί γιατί γνωρίζετε πως οι Εθνικές ομάδες δεν έχουν πολύ χρόνο να είναι οι παίκτες μαζί. Άλλωστε από τον προπονητή, τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και τον Άγγελο Μπασινά που έχουν τεράστιες επιτυχίες με αυτή την ομάδα μαθαίνουμε πολλά. Καθημερινά μας περνούν πολλά σε ότι έχει να κάνει με την Εθνική ομάδα και είμαστε πολύ τυχεροί που τους έχουμε.

Από την προηγούμενη αποστολή πάντως δείξατε ιδιαίτερα δεμένοι.
“Θεωρώ ότι ήμασταν από πριν οικογένεια, αλλά μπορούμε να το βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι ακόμα περισσότερο. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με αλλαγές στο ρόστερ, με νέα παιδιά κι ελπίζω να δεθούμε ακόμα περισσότερο μεταξύ μας. Είναι πολύ σημαντικό να δεθούμε. Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε πολύ στο τηλέφωνο για την Εθνική, είμαστε παιδιά που έχουμε ξεκινήσει κάτι καινούριο έχουμε πολλά να δώσουμε.”

Είναι τόσο σημαντικό τελικά να γίνετε όντως μια οικογένεια ώστε αυτό να φέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα;
“Για να βγει αυτό και στο γήπεδο πρέπει όντως να γίνουμε μια οικογένεια. Πιστεύω πως στα δύο πρώτα παιχνίδια το βγάλαμε αυτό και γι’ αυτό είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Ο προπονητής μας βήθησε πολύ σε αυτό το κομμάτι και εμείς θέλουμε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο γήπεδο.”

Ονειρεύεσαι το ματς με την Ιταλία;
“Ονειρεύομαι το ματς με την Ιταλία και μακάρι να παίξω, μακάρι να κερδίσουμε και να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Θέλουμε πολύ ο κόσμος να αγαπήσει ξανά την Εθνική Ελλάδος. Πιστεύω ότι η Ιταλία είναι το φαβορί του ομίλου, ωστόσο μπορούμε να δείξυμε σε αυτό το ματς και τη δική μας δυναμική γιατί θέλουμε να προκριθούμε στο EURO. Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και πιστεύω θα παρουσιαστούμε έτοιμοι.”

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μία αίσθηση ότι λόγω διαφόρων παραγόντων οι διεθνείς δε μπόρεσαν να αγαπήσουν την Εθνική ομάδα και πολλοί είπαν πως διέκριναν έως και αδιαφορία. Εσείς δείχνετε πλέον να έχει αγαπήσει ξανά την Εθνική, είναι έτσι;
“Προσωπικά ποτέ δεν το έβλεπα έτσι. Δε θεωρώ πάντως πως τα προηγούμενα παιδιά δεν αγαπούσαν την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για μας να είμαστε μέλη της Εθνικής ομάδας. Εκπροσωπούμε κάθε Έλληνα και μας βλέπουν στο εξωτερικό, δε μπορείς να αδιαφορείς για την Εθνική ομάδα. Είναι ιδιαίτερο να παίζεις σε τέτοια ματς. Θεωρώ πως κανείς στην ομάδα δεν το βλέπει έτσι. Θέλουμε όλοι να κάνουμε κάτι καλό. Αν το βλέπαμε έτσι τότε σίγουρα θα ήμασταν χαμένοι. Έχουμε δεθεί μεταξύ μας κι έχουμε ένα καλό γκρουπ που δε θέλει να χάνει.”

Εσείς συζητάτε μεταξύ σας για την Εθνική ομάδα; Μίλαγες το προηγούμενο διάστημα με κάποιους περιμένοντας τις νέες κλήσεις;
“Με τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τον Πέλκα που είναι κολητός μου, τον Πασχαλάκη μιλάμε συνέχεια για την Εθνική. Χαιρόμαστε που θα είμαστε αυτές τις μέρες όλοι μαζί και θα τους δω ξανά. Θα περάσουμε όλοι μαζί είκοσι μέρες και είναι πολύ καλό αυτό για να προετοιμαστούμε αρχικά για το ματς με την Τουρκία. Θα έχουμε περισσότερες μέρες προετοιμασίας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το πρώτο ματς με την Ιταλία θα είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.”

Πιστεύεις πως έχει έρθει και η ώρα για το πρώτο σου γκολ;
“Θέλω να το καταφέρω ναι. Θέλω να πετύχω το πρώτο μου γκολ με την Εθνική ομάδα. Να είμαι υγιής, να αγωνιστώ και να βοηθήσω να πάρουμε μια νίκη με δικό μου γκολ. Το κυριότερο φυσικά είναι να πάρουμε τη νίκη κι ας το βάλει οποιοσδήποτε το γκολ, τώρα αν συνδυαστεί με δικό μου γκολ τότε για μένα θα είναι φανταστικό.”

Πηγή: Novasports.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ευρώπη: Τι κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μεγάλες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την επική ανατροπή και το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ταξίδι του για φέτος στο Europa Conference League και τώρα, μπροστά του υπάρχει η Κλαμπ Μπριζ.

Ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του τους Βέλγους, στις 11 και στις 18 του Απρίλη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της Μπριζ και τη ρεβάνς, να ακολουθεί στην Τούμπα.

Τι κάνουν φέτος οι "ασπρόμαυροι", όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους; Μπορεί στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι, να έχουν απώλειες, ωστόσο, για την ώρα στην Ευρώπη το πρόσημο είναι -αν μη τι άλλο- θετικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε συνολικά 7 αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα φέτος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόχα και δυσωδία! (vid)

Φέρτε πίσω τις Κυριακές που έκαναν πάρτι οι… Βαλλιάνοι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

19 Μαρτίου 2000. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα (25.550 τα "κομμένα" εισιτήρια), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0!

Καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών; Ο Αθηναίος διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος στο 39ο λεπτό απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη για υποτιθέμενο χτύπημα εκτός φάσης στον... οσκαρικό εκείνα τα χρόνια Ανδρέα Νινιάδη, φάση που δεν είδε ούτε ο ίδιος, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ούτε όλοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι από την τηλεόραση, παρά μόνο ο βοηθός του!

Αντίθετα, αυτό που είδαν όλοι ήταν πως ο Γιώργος Ανατολάκης έπρεπε νωρίτερα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζήση Βρύζα, όμως στα χρόνια της "Παράγκας", ήταν πιο πιθανό να διακοπεί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού από εισβολή... εξωγήινων παρά να αποβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων".

Με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο δεύτερο μέρος δύο γκολ με τον Λάμπρο Χούτο (49΄, 57΄) και πήρε ένα ακόμα... περήφανο διπλό, στον δρόμο για ένα ακόμα... περήφανο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Περήφανοι για εσένα»

Η υπόσχεση του Κίριλ Ντεσπόντοφ και τα “μπράβο” από ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Μπάμπα Ράχμαν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βουλγαρίας για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη συνολικά, αναδείχθηκε χθες ο Κίριλ Ντεσπόντοφ.

"Αυτό το βραβείο είναι ένα κίνητρο για μένα να είμαι καλύτερος από χθες και να κερδίζω τον εαυτό μου κάθε μέρα. Σας ευχαριστώ για την αναγνώριση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σημαίνει πολλά!" έγραψε ο Βούλγαρος επιθετικός στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σχολιάζει από την πλευρά της: "Είμαστε περήφανοι για σένα".

Σχόλιο όμως στην ίδια ανάρτηση έκανε και ο Μπάμπα Ράχμαν, με τον Γκανέζο μπακ να γράφει:  "Συγχαρητήρια φίλε μου. Σου αξίζει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ