Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

18+1 μέσα σε μία ιστορική χρονιά (vol. 1)

Με το ποδοσφαιρικό τμήμα στην κορυφή και μάλιστα αήττητο νταμπλούχο, με τα τμήματα βόλεϋ και χάντμπολ, να φέρνουν τίτλους, με το ποδόσφαιρο γυναικών να κλείνει στόματα, αλλά και το μπάσκετ να διεκδικεί ένα τρόπαιο ο ΠΑΟΚ κάνει ίσως την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του σαν σύλλογος.

Ηλίας Καπράλος

18+1 μέσα σε μία ιστορική χρονιά (vol. 1)

Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Μία σεζόν γεμάτη συγκινήσεις, μία σεζόν γεμάτη τίτλους, μία σεζόν που βάζει αφετηρία για την καθιέρωση του πρωταθλητισμού, αλλά και στην ασπρόμαυρη εποχή που έρχεται. Η ποδοσφαιρική ομάδα έσπασε το αήττητο ρεκόρ του Παναθηναϊκού μετά από 50+ χρόνια, πήγε για πρώτη φορά το νταμπλ, το τμήμα μπάσκετ πήγε στον τελικό κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό μετά από 20 χρόνια, το βόλεϋ για 5η χρονιά τελειώνει με τίτλο τη σεζόν, στο γυναικείο βόλεϋ ήρθε η άνοδος στην Volley League, τα κορίτσια του χάντμπολ έκαναν νταμπλ, ενώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο η λάσπη του καλοκαιριού με τις αποχωρήσεις απαντήθηκε με ένα ακόμα αήττητο πρωτάθλημα.

Ποιες μεγάλες στιγμές όμως σημάδεψαν τη σεζόν 2018-19:

19) H ευρωπαϊκή πρόκριση στα νοκ-άουτ του FIBA Champions League:

Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά δεν είναι. Ο ΠΑΟΚ μέσα σε μία δύσκολη οικονομικά χρονιά με πολλές αποχωρήσεις μέσα στη σεζόν πήρε και μάλιστα μία αγωνιστική νωρίτερα την πρόκριση από τον όμιλο του FIBA Champions League, ενώ είχε ξεκινήσει με 0-3 τις υποχρεώσεις του στον όμιλο. Μία νίκη μέσα στην Τενερίφη έκανε και πάλι την ομάδα του Δικεφάλου φαβορί πρόκρισης, με την σφραγίδα να μπαίνει στο παγωμένο Φριμπούργκ στα τέλη του Γενάρη. Εν τέλει η πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ δεν ήρθε, αλλά η συμμετοχή στη διοργάνωση θεωρείται άκρως επιτυχημένη.

18) To αήττητο της Κ19

Όταν η αντρική ομάδα παίρνει αήττητη το πρωτάθλημα, οι μικροί είχαν εύκολο το παράδειγμα. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η Κ19 του ΠΑΟΚ με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία και βοηθό τον Μίροσλαβ Σνάουτσερ έφεραν και αυτόν τον τίτλο στην Τούμπα. Μάλιστα η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήρθε μέσα στον Απρίλιο στην Ξάνθη, ενώ τον Μάιο κλείδωσε και το αήττητο δείχνοντας έτσι την μεγάλη διαφορά ποιότητας έναντι στους ανταγωνιστές.

17) Ακόμα ένα πρωτάθλημα για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου

Το καλοκαίρι πολλά από τα κορίτσια που έγραφαν ιστορία κάθε χρόνο με τον ΠΑΟΚ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα έφυγαν από την ομάδα, πήγαν στον συμπολίτη Άρη και μάλιστα αφήνοντας αιχμές για την συμπεριφορά του τμήματος προς αυτές. Η απάντηση της ομάδας του Δικεφάλου ήταν απόλυτη. Άμεσες μεταγραφές και φυσικά ένα αήττητο repeat για να πειστεί και το τελευταίος που πήγε να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία του ΠΑΟΚ στο άθλημα πανελληνίως.

16) Το διπλό στην Λαμία 

Δεν είναι λίγα τα παιχνίδια που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε στα όρια της. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τους περίμεναν στην γωνία για να χάσουν βαθμούς. Μία από αυτές ήταν και η Δευτέρα του Δεκέμβρη στην Λαμία. Ένας ΠΑΟΚ μετά από την επιστροφή με 4 γκολ στην πλάτη από την Τσέλσι και το Λονδίνο έπρεπε να κρατήσει την διαφορά στην αφιλόξενη Λαμία. Με τον Κάνιας να αποβάλλεται και ένα χέρι του Βιεϊρίνια που έγινε σημαία στους επικριτές του, δεν θα μπορούσε να σταματήσει. Λίγο πριν αποβληθεί ο Ισπανός μέσος, ο Φερνάντο Βαρέλα έκανε το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ δείχνοντας την νοοτροπία πρωταθλητή στην ομάδα.

15) Ο τραυματισμός Βιεϊρίνια και το ραντεβού στα Τέμπη

Μέσα στις καλές στιγμές, υπάρχουν και αυτές που μένουν στην ιστορία για μία αλληλουχία συναισθημάτων. Ήταν μέσα Απριλίου στη Λάρισα. Τότε ο ΠΑΟΚ με νίκη έπαιρνε το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά σε μία δύσκολη έδρα ο Δικέφαλος έμεινε στο 1-1 με το γκολ του Πέλκα, αλλά έχασε και τον μεγάλο του αρχηγό, Αντελίνο Βιεϊρίνια. Όλοι αποχώρησαν από το γήπεδο σαν ο ΠΑΟΚ να είχε χάσει το πρωτάθλημα, αλλά η επιστροφή θα μείνει στην ιστορία. Κόσμος να περιμένει στο μνημείο στα Τέμπη και σε κάθε στάση διοδίων ένα μικρό πάρτι για αυτή την ιστορική σεζόν. Μπορεί η νίκη να μην ήρθε, αλλά ήταν από τις μεγάλες στιγμές της χρονιάς.

14) Νταμπλ στο γυναικείο χάντμπολ

Πέρσι ο ΠΑΟΚ έχασε ένα κύπελλο στο γυναικείο χάντμπολ με buzzer beater και ένα πρωτάθλημα με πλεονέκτημα έδρας από την Νέα Ιωνία. Παρόλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω τα κορίτσια του Δικεφάλου. Μεγάλες μεταγραφές και κράτημα του περσινού κορμού, έφεραν το νταμπλ. Αήττητες σε κύπελλο και κανονική διάρκεια πήραν τον πρώτο τίτλο. Εν συνεχεία η μία ήττα στους τελικούς από την Νέα Ιωνία δεν ήταν ικανή να σταματήσει την πορεία της ομάδας για το νταμπλ. Σε μία καυτή έδρα όπως το κλειστό της Νεάπολης, ο ΠΑΟΚ έφερε και το πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη κάνοντας το πρώτο νταμπλ και στο γυναικείο χάντμπολ.

13) Η γκολάρα στο Αγρίνιο

Παρότι ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και είχε αγκαλιάσει το πρωτάθλημα, όλοι περίμεναν ένα στραβοπάτημα στο Αγρίνιο. Άλλωστε ήταν και από τα ελάχιστα παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Έτσι και στο Αγρίνιο είδαμε την μεγάλη αντίδραση του ΠΑΟΚ στο γκολ του Παναιτωλικό, αλλά και το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Εκτός από το μεγάλο γκολ του αρχηγού του ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια είχε την αντίδραση που ώθησε και τους συμπαίκτες του στην ανατροπή και στο γκολ του Μάτος.

12) Πέρασμα χωρίς ήττα από το ΟΑΚΑ

Στις αρχές του Φεβρουαρίου ο ΠΑΟΚ πήγε στο ΟΑΚΑ. Το κάρμα δούλεψε και η συνεργασία των Βαρέλα και Μαουρίτσιο έκανε το 0-1. Η κόκκινη του Ζαμπά στέρησε τη νίκη, αλλά η ισοπαλία σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες για τον ΠΑΟΚ ήταν σαν νίκη που έφερε την ομάδα ακόμα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος. Εκείνη την ημέρα μπήκαν οι μεγαλύτερες βάσεις και πολλοί που περίμεναν την αλλαγή της κορυφής εκείνη την εβδομάδα με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί.

11) Πρόκριση στην παράταση κόντρα στον Πανιώνιο

Μερικά λεπτά μόνο μπορούσαν να στερήσουν το νταμπλ από τον ΠΑΟΚ. Ο αγώνας κυπέλλου με τον Πανιώνιο στην Τούμπα έφερε το Δικέφαλο στη δυσκολότερη θέση στην χρονιά. Παρόλα αυτά η αντίδραση ήταν μεγάλη και προς πάσα κατεύθυνση. Ένα γκολ του Ακπόμ και ένα πέναλτι του Βιεϊρίνια έφεραν την μεγάλη ανατροπή. Ειδικά η κίνηση να πάρει την μπάλα στο 118ο της αναμέτρησης ήταν ακόμα μία μεγάλη στιγμή του αρχηγού του ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν που έφερε και την πρόκριση στην επόμενη φάση, παίζοντας σε 3 διαφορετικές θέσεις μέσα στα 120 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Το όνειρο που τελείωσε με εφιάλτη

Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήταν λίγο δύσκολη -ίσως και ξένη- εικόνα το χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ. Ένα βασανιστικό πρώτο ημίχρονο με τον Δικέφαλο του Βορρά να βλέπει τις φιλοδοξίες του να γκρεμίζονται από το 0-2 των Βέλγων. Ένα δεύτερο ημίχρονο που ουσιαστικά περίμενε κανείς να ολοκληρωθεί. Να πάμε παρακάτω.

Ο ΠΑΟΚ οδήγησε τους φιλάθλους του σε ένα μαγικό ευρωπαϊκό ταξίδι. Από τα καλοκαιρινά προκριματικά, εκεί όπου πετούσε εκτός τη μια μετά την άλλη, Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Χαρτς. Στη φάση των ομίλων, τερματίζοντας πρώτος, αήττητος και με δυο νίκες κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στους "16", με την τεράστια ανατροπή κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Η Κλαμπ Μπριζ είναι μια πολύ ανώτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Το έδειξε στο σύνολο των δυο αγώνων. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν κατάφερε ποτέ να βρει έστω ένα δεκάλεπτο-τέταρτο να παίξει αυτό που ξέρει, έκανε τη διαφορά στο ζευγάρι.  Η Μπριζ περνάει δίκαια στα ημιτελικά και ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του 6 τελικούς, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της Stoiximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ