Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Σκληρός αποκλεισμός, η επόμενη μέρα να μας βρει πιο δυνατούς"

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε σήμερα την Ευρώπη, με τον Αμπέλ Φερέιρα να δίνει το δικό του στίγμα, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Σκληρός αποκλεισμός, η επόμενη μέρα να μας βρει πιο δυνατούς"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το στοιχείο αυτό, που δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση: “Θα έπρεπε να έχουμε πετύχει ένα παραπάνω γκολ. Αυτό μας έλειψε. Στο πρώτο μέρος, ο αντίπαλος με το πρώτο σουτ στην εστία, πέτυχε το γκολ. Εμείς είχαμε την ατυχία με τον τραυματισμό του Ομάρ στο πρώτο μέρος, αλλά προσπαθήσαμε και αντιδράσαμε, συνεχίσαμε. Στο δεύτερο μέρος, είχαμε πολλές ευκαιρίες από σέντρες, από συνδυασμούς, αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Στην τελευταία φάση του αγώνα για παράδειγμα, ο Λημνιός, έσπασε την μπάλα αλλά αυτή βρήκε στο πρόσωπο του τερματοφύλακα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βάλουμε γκολ. Θεωρώ ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο σε αυτό το κομμάτι. Μπορούμε να πούμε ότι… βαράμε το κεφάλι μας με τα γκολ που δεχθήκαμε. Τώρα θα κοιτάξουμε τα λάθη μας και θα συνεχίσουμε”.

Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ: “Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε, έχει να κάνει με την αμυντική λειτουργία της άμυνας; Ή το γκολ στην Μπρατισλάβα, έχει να κάνει με την αμυντική οργάνωση; Το γκολ που δεχθήκαμε από στημένο, έχει να κάνει με τακτική; Έχει να κάνει μόνο με ένα πράγμα. Τη συγκέντρωση και την υπευθυνότητα στη δουλειά που έχει να κάνει ο κάθε παίκτης. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που δίνω κάποιες ευθύνες στους παίκτες στην άμυνα, το ίδιο κάνω και με τους επιθετικούς. Κι αυτό επίσης έχει να κάνει με τη συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια. Υπάρχει φυσικά και ο παράγοντας τύχη, που δεν μπορείς να τον ελέγξεις. Στα τελευταία λεπτά δεν μπορούσαμε να υπολογίζουμε στον Αουγκούστο. Θα μπορούσε να μας δώσει κάποιες μεγάλες μπαλιές, κάποια σουτ. Για να καταλάβετε πόσο δυνατή ψυχικά είναι αυτή η ομάδα πετύχαμε το τρίτο γκολ και είχαμε τις φάσεις με τον Σφιντέρσκι και τον Λημνιό στο τέλος, μετά από όλα αυτά. Τι μπορώ να πω εγώ δηλαδή σε αυτούς τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν; Όσο και να μας κοστίζει, αυτό είναι το ποδόσφαιρο”.

Για το τι περιμένει μετά από αυτό τον αποκλεισμό: “Είναι καλό αρχικά να τις αισθάνεσαι αυτές τις ήττες και να πληγώνεσαι από αυτές. Αν ήσασταν κάτω, θα μπορούσατε να δείτε την κατάσταση. Σίγουρα όλοι μαζί θα πονέσουμε από αυτή τη διαδικασία. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, γνωρίζω έναν μόνο τρόπο, γα να ανατραπεί αυτή η κατάσταη. Να ξυπνάμε το πρωί, να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να συνεχίζουμε την δουλειά, για να αλλάξουμε την κατάσταση. Η επόμενη μέρα πρεπει να σε βρίσκει πιο δυνατό πάντα σε όλους τους τομείς”.

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει κάτι: “Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε μέχρι τώρα. Θα προσπαθούμε να βρίσκουμε τα κατάλληλα πρόσωπα για να παίρνουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα. Είναι πολύ σκληρό και δύσκολο γοα τους οπαδούς μας, για τους παίκτες μας, για τη διοίκηση, αλλά πιστεύω ότι στους μεγάλους συλλόγους όλοι χάνουμε μαζί και όλοι κερδίζουμε μαζί”.

Για το πλάνο της Σλόβαν: “Η πρώτη φάση που δημιουργήσαμε, ήταν από μία στατική φάση. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος μπορεί να παίξει με 5 παίκτες πίσω, για να κλείσει όλους τους πιθανούς διαδρόμους προς την εστία. Η αλήθεια είναι ότι κατάφεραν να το κάνουν σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, όσο ακολουθούσα το ρυθμό μας, με τις γρήγορες εναλλαγές και το γρήγορο ρυθμό.

Εμείς δεν πτοηθήκαμε από αυτό. Ψάχναμε τους διαδρόμους και φάνηκε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ. Κάναμε πολλά παραπάνω από όσα έπρεπε για να πάρουμε την πρόκριση. Εγώ προσωπικά ήρθα εδώ για να κερδίζω. Είναι πολύ σκληρό για εμένα. Είμαι πολύ φιλόδοξος και θέλω να πετύχω πράγματα με αυτό τον σύλλογο. Είναι μία δύσκολη βραδιά για όλους, αλλά θεωρώ ότι με βάση αυτά που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα άξιζε την πρόκριση”.

Για το αν έχει μετανιώσει για κάποια από τις επιλογές του: “Είναι πολύ εύκολο να λέμε μετά τι θα έπρεπε να έχουμε κάνει πριν. Το ποδόσφαιρο δεν είναι όμως έτσι. Θα κάνουμε μία ανάλυση σίγουρα, όλοι μας. Όχι μόνο για αυτά που κάναμε μέχρι τώρα, αλλά από την αρχή. Ωστόσο, η ζωή έτσι είναι, σου διδάσκει πράγματα και σου δίνει εμπειρίες, νίκες, χαρές, λύπες. Αναλαμβάνω κάθε ευθύνη που μου αναλογεί. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν μερικές φορές, αλλά όπως είπα, όλοι χάνουμε μαζί κι όλοι κερδίζουμε μαζί”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ