Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με κορυφαίους τους αμυντικούς του

Ο ΠΑΟΚ πιέστηκε αλλά τελικά πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος και τη Δευτέρα θα μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά. Η δουλειά έγινε και το PAOK24 αναλύει το γιατί.

Σταύρος Κόλκας

Με κορυφαίους τους αμυντικούς του

Βελλίδης: Χωρίς να χρειαστεί να κάνει την μεγάλη απόκρουση, κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν παθητικό και καθάρισε όλα τα στημένα του Πανιωνίου που αποτελεί και το αδύναμο κομμάτι της άμυνας. Κάνει ένα λάθος διώξιμο στο πρώτο ημίχρονο που δεν στοιχίζει στην ομάδα του.

Κίτσιου: Δεύτερο σερί πολύ καλό παιχνίδι από τον νεαρό μπακ ο οποίος αμυντικά έκανε εξαιρετική δουλειά και δημιουργικά ήταν σοβαρός στο σετ παιχνίδι, ενώ είχε και κάποια καλά ανεβάσματα. Η κλασική του αδυναμία της τελικής πάσας εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά.

Χατζηισαϊας: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον νεαρό στόπερ που συνδυάζει όγκο, ταχύτητα και οξυδέρκεια, καλός με τη μπάλα στα πόδια χωρίς λάθη μεταβίβασης και ευχάριστη έκπληξη. Κορυφαίος του ΠΑΟΚ σε πολύ πρώιμο στάδιο της παρουσίας του σε αυτόν.

Μιγκέλ Βίτορ: Παιχνίδι πολύ υψηλής συγκέντρωσης, με σωστές τοποθετήσεις, δύναμη και προσοχή στις μεταβιβάσεις. Μαζί με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ήταν κορυφαίος της ομάδας του.

Σκόνδρας: Παίζοντας ανάποδα την πλευρά σίγουρα θα είχε δυσκολίες, όμως έβγαλε δυναμισμό και προσωπικότητα και βοήθησε όσο μπορούσε αποφεύγοντας τα λάθη. Σοβαρός και αμυντικά αποτελεσματικός.

Τζιόλης: Αργές σκέψεις στην ανάπτυξη που οδήγησαν τον Τούντορ να τον αντικαταστήσει. Δεν έκανε λάθη, δεν ήταν η αιτία που ο ΠΑΟΚ δεν είχε αμυντική ισορροπία αλλά απέναντι σε αντιπάλους πολύ πιο γρήγορους είχε θέμα.

Τσίμιροτ: Κάκιστο πρώτο ημίχρονο με αβίαστα λάθη που έδωσαν φάσεις στον Πανιώνιο και κυρίως αυτή του Μασούρα στο 27΄. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή του ήταν πολύ καλύτερη, απέφυγε τα λάθη και βοήθησε σε όλους τους τομείς.

Μπερμπάτοφ: Άργησε να μπει στον ρυθμό του αγώνα, κλείστηκε καλά από τους αντιπάλους του και δεν μπορούσε να βοηθήσει μέχρι τα τέλη του αγώνα όταν και με το μυαλό του έδιωξε την πίεση από την ομάδα του κρατώντας μπάλα ψηλά και αποτελώντας σημείο αναφοράς στη κυκλοφορία.

Αθανασιάδης: Είχε έναν ρόλο που δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει επιθετικά, παίζοντας στα δεξιά. Μία κακή έμπνευση του προπονητή του που διορθώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Αμυντικά ακολουθούσε τον Οικονόμου και την έκανε τη δουλειά εκεί.

Πέλκας: Καθόλου ουσία στο παιχνίδι του, δεν κατάφερε να περάσει κάποιες μπαλιές σε σωστούς χρόνους, ενώ δεν σκόραρε στην ευκαιρία που είχε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Πάντως το δικό του γκολ στο πρώτο παιχνίδι έδωσε μία πρόκριση και το δικαίωμα στην ομάδα του να παίξει ένα τακτικό παιχνίδι που δεν θα την υποχρέωνε να ρισκάρει.

Μακ: Όσο έπαιξε στη κορυφή δεν ήταν ουσιώδης. Όταν βγήκε στις πλευρές φάνηκε περισσότερο στις δύο ευκαιρίες που έκανε, όμως είναι σαφές πως πρέπει να πάρει ανάσες.

Κάτσε: Σουλούπωσε τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ μπαίνοντας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με πολλή κίνηση, καλό πρέσινγκ και σωστές επιλογές. Έφτασε και σε τελικές προσπάθειες, ενώ απέφυγε τα λάθη.

Γκολάσα: Πολύ σοβαρός, κινήθηκε, έδωσε επιλογές στους συμπαίκτες του, κέρδισε μέτρα και γενικά έκανε αυτό που του ζήτησε ο προπονητής του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκάλυψη: Ο ΠΑΟΚ ήθελε το τέταρτο γκολ!

Οι «ασπρόμαυροι» εντελώς συνειδητοποιημένα πήραν το λελογισμένο ρίσκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον είχαν ΟΛΟΙ ξεγραμμένο και πριν και στη διάρκεια του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ -ωστόσο- έδειξε ότι είναι εδώ και πήρε το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, κερδίζοντας την Ένωση με 3-2 σε ένα παιχνίδι με ένταση, με γκολ και με έναν μεγάλο νικητή.

Μετά τη «βολίδα» του Σάστρε ο ΠΑΟΚ δεν επαναπαύτηκε και θέλησε να πετύχει και τέταρτο τέρμα, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 95ου λεπτού, όταν ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ με τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Εκεί συνειδητά ο ΠΑΟΚ και με λελογισμένο ρίσκο έψαχνε το τέρμα που θα του έδινε το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα του Αλμέιδα την τελευταία αγωνιστική.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να το κατακτήσουν με 80 βαθμούς χάρη στο τέρμα του Στέφαν Σβαμπ στη Λαμία, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο -όσο κι αν η ισοπαλία στο «Αθανάσιος Διάκος» ήταν γκέλα ολκής- και φυσικά με 3/3 στις εναπομείνασες αγωνιστικές, ωστόσο μπορεί να το χάσει με 78 βαθμούς σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ, η οποία υπερέχει έναντι όλων των διεκδικητών σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε.

Οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι προφανές ότι γνώριζαν τα δεδομένα αναφορικά με πιθανές ισοβαθμίες κι ενώ είχαν υπέρ τους προβάδισμα με 3-2 δεν έπαιξαν με το χρόνο, αλλά βγήκαν με σύνεση μπροστά για να πάρουν κεφάλι δύο τερμάτων στο παιχνίδι και να έχουν και την ισοβαθμία με το μέρος τους στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Πλέον, ο «Δικέφαλος» θέλει πάση θυσία τρεις νίκες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, αλλά και μία απώλεια βαθμών (σ.σ. Αρκεί και η ισοπαλία) της ΑΕΚ στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Λαμία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ανεπανάληπτο σκηνικό με Σάστρε λίγα λεπτά πριν τη… βολίδα! (vid)

Ο Ισπανός τραυματίστηκε, σφάδαζε από τον πόνο και έκανε νεύμα για αλλαγή προς τον πάγκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά να φέρνει… τούμπα το ματς! Στο 81′ ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε σε 2-2 απαντώντας άμεσα στο γκολ του Βίντα. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την ανατροπή με τη «βολίδα» του Σάστρε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-2. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Το αξιοσημείωτο είναι πως μερικά λεπτά πριν το ασύλληπτο γκολ της νίκης, ο Ισπανός είχε πέσει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο και κάνοντας νεύμα προς τον «ασπρόμαυρο» πάγκο πως δεν μπορεί να συνεχίσει, ζητώντας μάλιστα να αντικατασταθεί. Με παραίνεση του Κεντζιόρα και τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 2-2 ο Σάστρε έσφιξε τα δόντια, σηκώθηκε και άρχισε να πατάει το δεξί του πόδι στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Αυτό φυσικά κι έγινε με τον Ισπανό όχι μόνο να συνεχίζει κανονικά, αλλά με το δεξί του πόδι να «πιάνει» ένα φοβερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και να χαρίζει μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Οικογένεια ως το τέλος»

Μήνυμα με νόημα από τους «ασπρόμαυρους» μετά το φινάλε του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Οικογένεια! Ως το τέλος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ σε ανάρτησή του την επομένη της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» έγιναν μία γροθιά για να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» με τρομερή ανατροπή στο τέλος και έστειλαν μήνυμα ότι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος της διαδρομής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ