Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Είναι οι ώρες που στο Facebook γίνεται χαμός. Οι οπαδοί ψάχνουν κάτι ευφάνταστο να γράψουν. Μια ατάκα, ένα βίντεο, μια φωτογραφία… Και ξεσπούν!

Άκης Σακισλόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ξεσπούν γιατί μέχρι σήμερα ο φετινός ΠΑΟΚ δεν είχε πετύχει κάποια μεγάλη νίκη. Κι επειδή οι κολλητοί τους, οπαδοί αντίπαλων ομάδων, τούς έχουν κάνει χοντρή καζούρα αρκετές φορές. Ξεσπούν γιατί, άσχετα με την τελική βαθμολογική θέση του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα, η νίκη αυτή είναι τεράστια.

Εγώ σε αυτές τις βραδιές δεν παίρνω μέρος. Το ευχαριστιέμαι αλλά στο βουβό γιατί θυμάμαι πόσες φορές έχω μηδενίσει προσπάθειες ποδοσφαιριστών μας και πόσο πολύ επηρεάζει την συμπεριφορά μου το αποτέλεσμα, αρνητικό ή θετικό. Δεν πανηγυρίζω απόψε και λέω «δεν έγινε και τίποτα» γιατί αυτήν την φράση δεν την φώναξα όσο δυνατά έπρεπε πολλές φορές φέτος στις «στραβές» αυτής της ομάδας.

Χαίρομαι για όλον αυτόν τον κόσμο που βρέθηκε στο «Αρτέμιο Φράνκι». Το πίστευαν, το άξιζαν, πούλησαν την τρέλα τους και γυρίζουν γεμάτοι, ενθουσιασμένοι, «μπολιασμένοι» ΠΑΟΚτσιδιλίκι.

Χαίρομαι και για τους ποδοσφαιριστές. Συχνά στα μάτια τους βλέπαμε όλοι την λαχτάρα να γυρίσει κάπως η τύχη προς το μέρος τους. Να φύγει αυτή η κακοδαιμονία με την τόσο μεγάλη αστοχία που ακύρωνε την σπουδαία τους δουλειά σε πολλά κομμάτια των αγώνων. Και ήρθε η βραδιά που πήραμε πολύτιμα γκολ από τις πίσω ζώνες. Που πήραμε γκολ από παίκτες στους οποίους πιστεύουμε και τους περιμένουμε. Και πήραμε γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα. Και νικήσαμε με ελλείψεις, χωρίς ρυθμό αγώνων, με μουρμούρες και αμφισβήτηση γιατί ΟΛΟΙ μας τον ΠΑΟΚ σε τέτοια μεγάλα ματς δεν τον φοβόμαστε!

Καθόμαστε με τα παιδιά στην συνομιλία του paok24 και κάνουμε υπολογισμούς. Δύο παιχνίδια μένουν και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων μπορεί να μας στείλει στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Μπορεί και όχι. Ψάχνουμε να βρούμε την προκήρυξη. Να δούμε τι μετράει στις ισοβαθμίες, διπλές και τριπλές. Βαθιά μέσα μας όλο αυτό το αντιμετωπίζουμε σαν μια γοητευτική εκδοχή ευρωπαϊκών αγώνων. Σαν εμπειρία. Δεν σε σκοτώνει ο αποκλεισμός, δεν σε κάνει μικρότερο, δεν κάνεις βήματα πίσω. Γιατί απόψε κέρδισες την Φιορεντίνα.

Τις αδυναμίες αυτής της ομάδας τις γνωρίζουμε. Έχουμε εννέα νέους παίκτες και ίσως πάρουμε κι άλλους τον Γενάρη. Λογικό είναι να θέλουν όλοι χρόνο, να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Το είπε και ο Ιβιτς πριν από λίγο, πάνω στη χαρά της νίκης: «Δεν χτίζονται οι ομάδες από τη μια στιγμή στην άλλη». Να το θυμάσαι αυτό εσύ φίλε μου ΠΑΟΚτσή που έχεις ήδη ποστάρει τρεις ατάκες στο προφίλ σου κι άλλες τρεις σε ομάδες ραδιοφωνικών εκπομπών. Να το θυμάσαι γιατί, ναι μεν η ομάδα έχει δυνατότητες βελτίωσης και η αποψινή νίκη θα βοηθήσει πολύ στην ψυχολογία της, ωστόσο στραβές θα έρθουν κι άλλες φέτος, είμαι σίγουρος. Κι εκεί χρειάζεται το «δεν έγινε και τίποτα« ή το «δεν χάθηκε και ο κόσμος» ή έστω το «πάμε γερά, συνεχίζουμε».

Οσοι δεν το πούμε αυτό στην επόμενη «στραβή», δεν δικαιούμαστε να πανηγυρίσουμε νίκες σαν την αποψινή. Γιατί θα έρθουν κι άλλες τέτοιες νίκες φέτος. Γι αυτό, είμαι ακόμη πιο σίγουρος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ευρώπη: Τι κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μεγάλες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την επική ανατροπή και το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ταξίδι του για φέτος στο Europa Conference League και τώρα, μπροστά του υπάρχει η Κλαμπ Μπριζ.

Ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του τους Βέλγους, στις 11 και στις 18 του Απρίλη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της Μπριζ και τη ρεβάνς, να ακολουθεί στην Τούμπα.

Τι κάνουν φέτος οι "ασπρόμαυροι", όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους; Μπορεί στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι, να έχουν απώλειες, ωστόσο, για την ώρα στην Ευρώπη το πρόσημο είναι -αν μη τι άλλο- θετικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε συνολικά 7 αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα φέτος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόχα και δυσωδία! (vid)

Φέρτε πίσω τις Κυριακές που έκαναν πάρτι οι… Βαλλιάνοι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

19 Μαρτίου 2000. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα (25.550 τα "κομμένα" εισιτήρια), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0!

Καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών; Ο Αθηναίος διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος στο 39ο λεπτό απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη για υποτιθέμενο χτύπημα εκτός φάσης στον... οσκαρικό εκείνα τα χρόνια Ανδρέα Νινιάδη, φάση που δεν είδε ούτε ο ίδιος, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ούτε όλοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι από την τηλεόραση, παρά μόνο ο βοηθός του!

Αντίθετα, αυτό που είδαν όλοι ήταν πως ο Γιώργος Ανατολάκης έπρεπε νωρίτερα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζήση Βρύζα, όμως στα χρόνια της "Παράγκας", ήταν πιο πιθανό να διακοπεί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού από εισβολή... εξωγήινων παρά να αποβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων".

Με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο δεύτερο μέρος δύο γκολ με τον Λάμπρο Χούτο (49΄, 57΄) και πήρε ένα ακόμα... περήφανο διπλό, στον δρόμο για ένα ακόμα... περήφανο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Περήφανοι για εσένα»

Η υπόσχεση του Κίριλ Ντεσπόντοφ και τα “μπράβο” από ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Μπάμπα Ράχμαν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βουλγαρίας για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη συνολικά, αναδείχθηκε χθες ο Κίριλ Ντεσπόντοφ.

"Αυτό το βραβείο είναι ένα κίνητρο για μένα να είμαι καλύτερος από χθες και να κερδίζω τον εαυτό μου κάθε μέρα. Σας ευχαριστώ για την αναγνώριση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σημαίνει πολλά!" έγραψε ο Βούλγαρος επιθετικός στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σχολιάζει από την πλευρά της: "Είμαστε περήφανοι για σένα".

Σχόλιο όμως στην ίδια ανάρτηση έκανε και ο Μπάμπα Ράχμαν, με τον Γκανέζο μπακ να γράφει:  "Συγχαρητήρια φίλε μου. Σου αξίζει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ