Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ και οι γνωστές αδυναμίες του

Το 2-2 και πώς ήρθε για έναν ΠΑΟΚ που πλέον θα πρέπει να αρχίσει να αγχώνεται για το αποτέλεσμα και τη βαθμολογία

Editorial

Ο ΠΑΟΚ και οι γνωστές αδυναμίες του

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Απόλλωνα και απέδειξε ότι κάθε κουβέντα φέτος για «εύκολα» ματς και κάθε υπολογισμός για κατάκτηση σερί βαθμών, είναι ανεδαφική. Είναι πλέον μάταιο και άσκοπο να σκέφτεται ο ΠΑΟΚ τα 2-3-4 επόμενα ματς και να σχεδιάζει ότι θα κερδίσει 6-9-12 πόντους. Δεν μπορεί αυτός ο ΠΑΟΚ να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο εκτός από το πώς θα κερδίσει το επόμενο ΔΥΣΚΟΛΟ ματς, με όποιον αντίπαλο και αν αγωνίζεται.

Όσο και αν ο ΠΑΟΚ βελτιώνεται ως ομάδα, όσο και αν είναι πιο παραγωγικός, όσο και αν έχει πλέον πολλές λύσεις μεσοεπιθετικά, οι ιδιαιτερότητες της φετινής σεζόν, η μείωση του μπάτζετ, η εμπιστοσύνη σε πολλούς νεαρούς και η αλλαγή-επανεκκίνηση με νέο προπονητή και τα μεγάλα του κενά στο μεσοαμυντικό κομμάτι, ήταν, είναι και θα είναι βέβαιο ότι θα οδηγούν σε τέτοια «σκληρά» για τον κόσμο αποτελέσματα. Όσοι πίστευαν στον πρωταθλητισμό, δεν μπορεί, κάπου θα έχουν προσγειωθεί.

Σήμερα με τον Απόλλωνα, ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με: 70-30 κατοχή, 18-7, τελικές και 15-2 κόρνερ. Ίσως τα νούμερα να μην φανερώνουν στον απόλυτο βαθμό την εικόνα του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, κυριάρχησε, δημιούργησε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά λόγω της μεγάλης ανισορροπίας που υπάρχει όταν χάνεται η μπάλα, ειδικά στα διαστήματα που η ομάδα είναι πιο κουρασμένη, ο δυνατός εκτός έδρας Απόλλων (15 βαθμοί από τους 19 του μακριά από τη Ριζούπολη) πήρε τον ένα πόντο, πλησιάζοντας και τους τρεις.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλά ισορροπημένος μέσα στο γήπεδο. Κατοχή στο 70-30 και η ομάδα με 3-4 καλές στιγμές είχε ένα γκολ, χωρίς να κινδυνεύει. Τι έγινε στο 48΄ και πρέπει να κάνει όλο τον ΠΑΟΚ (προπονητή και κυρίως τους παίκτες) να χτυπάνε τα κεφάλια τους…

Ο Τζόλης τραυματίζεται στο γόνατο. Μένει έξω για 2 λεπτά. Και τι κάνουν οι συμπαίκτες του αντί να διαχειριστούν με ψυχραιμία και ίσως καθυστέρηση την όλη κατάσταση; Θέλουν να επιτεθούν βιαστικά και με απειθαρχία και πολλούς παίκτες μπροστά από την μπάλα. Ο Ελ Καντουρί κάνει το απαράδεκτο λάθος, η ομάδα δεν έχει καμία ισορροπία στην γρήγορη επίθεση του αντιπάλου και ο Μαροκινός έχοντας χάσει κάθε ικμάδα εμπειρίας και μυαλού, ανατρέπει και τον αντίπαλο. Το 1-1 δεν είναι καταστροφικό, ειδικά αν έρχεται 40 λεπτά πριν το τέλος. Ο ΠΑΟΚ όμως έδειξε και πάλι να αγχώνεται, κάτι που είχαμε καιρό να δούμε. Στο 1-1 και μάλλον νωρίς, βγήκε από το ματς ο Κρμεντσικ. Δεν είχε μεγάλη λογική η κίνησή αυτή. Έχοντας πίσω του και τον Καγκάβα, αλλά και τον πολύ ορεξάτο Ουάρντα, ο Τσέχος μάλλον θα ήταν ένα καλύτερο σημείο αναφοράς μέσα στην περιοχή, σε σχέση με τον Σφιντέρσκι.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, είχε τρομερή ποιότητα στο κέντρο και επιθετικά, αλλά…. Εκεί είναι το θέμα. Χάνοντας την μπάλα αυτή η πολύ-πολύ αργή στις επιστροφές της ομάδα, είχε τεράστιο πρόβλημα. Ποιος να γυρίσει και πώς; Το κακό είναι ότι η ομάδα το ξέρει αυτό και… δεν πατάει καλά στο γήπεδο σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ένα ματς στραβώσει. Φάνηκε σε πολλά δύσκολα σημεία αγώνων κατά το δεύτερο ημίχρονό τους. Το ίδιο και το ίδιο για μία ομάδα με αργό και μη αθλητικό κέντρο, που δεν έχει αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρει ότι αν χαθεί η μπάλα, πίσω δεν θα προλάβει να κόψει κανείς.

Έγινε 2-3 φορές και ο Απόλλων πήρε το προβάδισμα. Από εκεί και πέρα ευτυχώς μπήκε ένα ακόμη γκολ από στημένη μπάλα για να σωθεί ο πόντος.

Αυτή είναι η κατάσταση και ο ΠΑΟΚ όσο και αν βελτιώνεται με την μπάλα στα πόδια, τα σημαντικά του κενά δεν του επιτρέπουν να βρει την απαραίτητη ισορροπία για να κρατάει το μηδέν πίσω και να κλειδώνει παιχνίδια.

Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, ο Γκαρσία πρέπει να αποδεχθεί την κατάσταση, να αρχίζει να παίζει για το αποτέλεσμα και όχι τόσο για να χτίσει την ομάδα που ονειρεύεται, διαδικασία σύνθετη, αλλά μάλλον απαραίτητη με τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση.

Σε ατομικό επίπεδο ο Ουάρντα είχε πάρα πολλά κέφια, ο Βιεϊρίνια υστέρησε πίσω, Σβαμπ και Ελ Καντουρί έχουν τα γνωστά προβλήματα χάνοντας την μπάλα, ο Καγκάβα ήταν πολύ παραγωγικός, ενώ άφαντοι ήταν σήμερα Τζόλης και Ζίφκοβιτς όσο έπαιξε στην επανάληψη.

Κατά τα άλλα το αποτέλεσμα είναι πολύ κακό, γιατί μπορεί να κάνει κακό και στην συνέχεια της ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον «τελικό» με τη Μπριζ

Τα νεότερα από τη σημερινή προπόνηση των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου αγώνα και να πάρει την μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του για τα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League 2023-24.

Η τελευταία προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία περιλάμβανε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα και στις στατικές φάσεις. Οι Νάσμπεργκ και Μάρκος Αντόνιο δούλεψαν ατομικά στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι οι: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα, Τζίμας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με προστατευτική μάσκα ο Σπίλερς στην Τούμπα

Προπονήθηκε κανονικά ο αμυντικός της Μπριζ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιόρνε Σπίλερς συμμετείχε κανονικά στην τελευταία προπόνηση των Βέλγων στο γήπεδο της Τούμπας, ωστόσο αποτελεί ερωτηματικό εάν θα συμμετέχει στο αυριανό παιχνίδι.

Ο κεντρικός αμυντικός της βελγικής ομάδας ωστόσο ήρθε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα προπονείται με ειδική μάσκα, εξαιτίας της διάσεισης που αποκόμισε από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στους «ασπρόμαυρους» και συγκεκριμένα μία σύγκρουση με τον Αλί Σαμάτα. Η συμμετοχή του ή μη στο παιχνίδι θα κριθεί την τελευταία στιγμή και πιο συγκεκριμένα μετά το τέλος της προπόνησης που διεξάγεται στο γήπεδο της Τούμπας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λήξη συναγερμού: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή στην Εθνική!

Δεν υπάρχει κρούσμα ντόπινγκ στην Εθνική Ομάδα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διαψεύδεται η πληροφορία πως προέκυψε κρούσμα ντόπινγκ στην Εθνική ομάδα από τον αγώνα με την Γεωργία στην Τιφλίδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που υπάρχουν από την UEFA δεν υπάρχει κάποιο θετικό δείγμα από το συγκεκριμένο παιχνίδι όπως αρχικά είχε διαρρεύσει,

Συγκεκριμένα, η UEFA έχει ενημερώσει επίσημα την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πως δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα ντόπινγκ ποδοσφαιριστή στις τάξεις της Εθνικής ομάδας από τον «τελικό» πρόκρισης στο Euro 2024, που έγινε στα τέλη Μαρτίου. Νωρίτερα, η ίδια η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει πως δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για θετικό δείγμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ