Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Το μόνο που σκέφτομαι είναι ο ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα!"

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι παραχώρησε μία… διαφορετική συνέντευξη στην πατρίδα του. Λίγο πριν γίνει πατέρας, ο Πολωνός μιλάει για το νέο κεφάλαιο στη ζωή του, τον ΠΑΟΚ, την Θεσσαλονίκη αλλά και το μέλλον του.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Το μόνο που σκέφτομαι είναι ο ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα!"

“Σε περίπου δύο μήνες θα γίνουμε γονείς! Η σύντροφος μου, Μαρτίνα κι εγώ, θα καλωσορίσουμε τον γιο μας στον κόσμο. Κανένα γκολ, ακόμη και το πιο σημαντικό, δεν μπορεί να συγκριθεί με το συναίσθημα που έχεις, όταν μαθαίνεις ότι θα γίνεις πατέρας. Είναι δύσκολο να την περιγράψεις αυτή τη στιγμή. Πραγματικά θέλαμε πολύ να γίνουμε γονείς και το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Αν θέλει να γίνει και ποδοσφαιριστής ο γιος μου, κανένα πρόβλημα.

Ίσως όμως, ο φίλος μου ο Μίροσλαβ Στοχ του μάθει άλλα πράγματα. Ο Μίροσλαβ ξέρει να κάνει καλό σκι. Πηγαίνουμε μαζί και στις προπονήσεις. Έχουμε πολύ καλή σχέση”, ανέφερε αρχικά ο Πολωνός, ενώ κατόπιν μίλησε για τη δική του κατάσταση:

“Όλα άλλαξαν μετά από εκείνα τα δύο γκολ στο ματς με την ΑΕΚ. Σκόραρα δύο γκολ κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Πήρα την ευκαιρία να παίξω βασικός και την αξιοποίησα. Τα γκολ στην Αθήνα ήταν σημαντικά 

Μετά την Πρίγιοβιτς-εποχή κάθε επιθετικός που έρχεται στον ΠΑΟΚ, συγκρίνεται με αυτόν. Είναι δύσκολο να ξεφύγεις από αυτό. Αλλά δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι κάτι πάνω σε αυτό, εσύ πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά σου και να δημιουργήσεις ένα δικό σου κεφάλαιο στον ΠΑΟΚ”.

Κεφάλαιο Εθνική: Ο Σφιντέρσκι δεν κρύβει ότι περιμένει την κλήση:

“Στην Εθνική ομάδα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Είναι γνωστό, ότι ο προπονητής πρέπει να επιλέξει μέσα από παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλα κλαμπ, παίκτες τοπ επιπέδου. Εγώ αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να συνεχίσω να σκοράρω. Σκοράροντας γκολ, σίγουρα μπορεί να έρθει πιο εύκολα μία κλήση κι αυτό είναι το όνειρο του κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή”.

Γυρίζοντας λίγο πίσω, ο Πολωνός αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από την Ευρώπη, σημειώνοντας:

“Η απογοήτευση ήταν μεγάλη μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ. Ο Άγιαξ πέρυσι έφτασε στον τελικό του Champions League και δεν θα έπρεπε να αισθανόμαστε έτσι. Στην έδρα μας, φέραμε ισοπαλία με 2-2 και μετά ηττηθήκαμε με 3-2 στο Άμστερνταμ. Από το καλοκαίρι ακόμη, είχα ένα προαίσθημα ότι θα παλεύαμε με αυτούς στα προκριματικά. Πριν να δούμε την κλήρωση, ήμασταν στο ασανσέρ και είπα ότι θα είναι ο Άγιαξ ο αντίπαλο μας… Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι χειρότερο. Η τύχη τους χαμογέλασε, ένας παίκτης μας έδιωξε την μπάλα κι αυτή βρήκε στον Χούντελααρ κι έτσι μπήκε το γκολ για παράδειγμα. 

Νομίζω ότι έπαιξε ρόλο το παιχνίδι στην Σλοβακία, όπου δεχθήκαμε το γκολ στο τέλος. Δεν θέλω να το θυμάμαι. Ο πρόεδρος μας, ήταν πολύ θυμωμένος αλλά ήταν λογικό, δεν μου έκανε εντύπωση”.

Όσο για το μέλλον του και τις… “σειρήνες” από το εξωτερικό; Ο ίδιος ανέφερε πως:

“Είμαι ήρεμος, μπροστά μας υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι το χειμώνα. Δεν σηκώνομαι κάθε πρωί, σκεπτόμενος πως θα φύγω από τον ΠΑΟΚ. Είμαι πραγματικά χαρούμενος εδώ! Η Ελλάδα ήταν η κατάλληλη επιλογή. Ακόμη κι αν έρθουν προτάσεις, ο μάνατζερ μου ξέρει τι πρέπει να κάνει (γελάει). Θυμάμαι την πρώτη μέρα που έμαθα ότι με ήθελε ο ΠΑΟΚ. Μίλησα με τον μάνατζερ μου και την Μαρτίνα. Μαζί, αποφασίσαμε ότι ήταν η κατάλληλη επιλογή εκείνη τη χρονική περίοδο. Το σωστό κλαμπ για έναν νέο ποδοσφαιριστή. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη και δημιουργούμε ωραίες εμπειρίες. Στις καλοκαιρινές μας διακοπές εδώ, έκανα πρόταση στην σύντροφο μου… Πάντως δεν θα κάνουμε έναν μεγάλο γάμο στην Ελλάδα. Θέλουμε να γίνει στην Πολωνία.

Φυσικά και φέτος θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κάτι να πούμε πάνω σε αυτό. Ούτε εγώ, ούτε οι συμπαίκτες μου σκεφτόμαστε κάτι άλλο”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ