Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο…

Η πολύ βαριά ήττα και η εντελώς διαφορετική εικόνα

Editorial

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο…

Γίνονται και αυτά στο ποδόσφαιρο. Όχι πολύ συχνά, αλλά γίνονται…

Σε έναν αγώνα όπου…

-μία ομάδα μπαίνει εντυπωσιακά και για 15 λεπτά κρύβει την μπάλα

– αυτή η ομάδα προηγείται

– αναπτύσσεται και στην υπόλοιπη διάρκεια ωραία και δημιουργεί με ποδοσφαιρικό τρόπο και άλλες σημαντικές ευκαιρίες, παρά το ότι μερικοί παίκτες δεν είναι σε τόσο καλό βράδυ

– οδηγεί τον αντίπαλο στα πρώτα 50-60 λεπτά σε μόνο μία σωστή επίθεση (όχι φάση ή τελική) μία επίθεση όπου ισοφαρίζει με τελείωμα από μακριά στο κέντρο της εστίας

– Όταν στο 60΄ υπάρχει μία ομάδα στο γήπεδο αλλά το σκορ είναι 3-1 κατά της, με τον αντίπαλο να έχει μόνο μία σωστή επίθεση

– η κατοχή είναι περίπου στο 30-70

– οι τελικές φθάνουν στις 4-12

– ο ένας τερματοφύλακας δέχεται πέντε γκολ σε πέντε τελικές και στα δύο πολύ κρίσιμα (1ο και 3ο) έχει τεράστια ευθύνη

γι’ αυτό το ματς λοιπόν δεν υπάρχουν πολλά άλλα για να κρίνεις. Οι πολλοί θα μείνουν στο σκορ και θα κρίνουν την εμφάνιση βάσει αυτού. Ήδη ακούω και διαβάζω φοβερά πράγματα, όπως αυτό που ειπώθηκε στην τηλεόραση ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε μόνο για 15 λεπτά και μετά κατέρρευσε! Αυτό ΔΕΝ είναι ποδόσφαιρο. Αυτές οι κρίσεις είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα…

Στο ποδόσφαιρο μπορείς να παίξεις σωστά, να είσαι πολύ ανώτερος, αλλά να χάσεις. Ακόμη και με μεγάλο σκορ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σωστά μίλησε για αποτελεσματικότητα. Εκεί κρίθηκε το ματς. Και σε αυτό το κομμάτι, πάντα στο ποδόσφαιρο, ο τερματοφύλακας παίζει μεγάλο ρόλο. Συγνώμη, αλλά εγώ σήμερα είδα μία ομάδα που στάθηκε αρκετά καλά στο γήπεδο και προδόθηκε απόλυτα από την αποτελεσματικότητα στο τέρμα. Και το σκορ, αλλά και η ψυχολογία ειδικά μετά το 3-1, οφείλεται κατά πολύ εκεί. Ο τρόπος που διαμορφώθηκε το 3-1 (γενικά αλλά και η φάση συγκεκριμένα) τελειώνει το ματς. Από εκεί και πέρα αλλάζει η ψυχολογία και η συγκέντρωση όλων. Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να αναλύονται όμως σωστά.

Η αποτελεσματικότητα μίας ομάδας κρίνεται κατά πολύ από τον τερματοφύλακα. Είναι ευχή και κατάρα αυτό. Γι’ αυτό και όλοι οι μεγάλοι γκολκήπερ, πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτή τη συνθήκη. Και ο Ζίφκοβιτς πρέπει να το ξεπεράσει.

Η εικόνα λοιπόν δεν ήταν κακή, το σκορ κάκιστο για συγκεκριμένους λόγους. (Το αποκορύφωμα της κακής κατάστασης του Ζίφκοβιτς, είναι το χτύπημα που δέχεται χαμηλά στο 3-1 από τον Ρόουζ , το οποίο ούτε καν έχει κουράγιο να ζητήσει με τον τρόπο που επιβάλλεται στην Ελλάδα. Άλλα δύο χέρια στο πρώτο μέρος αν ήταν για άλλη ομάδα θα βλέπαμε 10 ριπλέι. Για τον ΠΑΟΚ τίποτα! Τέλος πάντων…).

Ο ΠΑΟΚ κάποτε θα έχανε και αυτό που σήμερα έγινε πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά. Από εδώ και πέρα δεν μετράει κανείς αήττητα, άρα ο ΠΑΟΚ δεν θα παίζει για να μην χάσει.

Φυσικά το πρόβλημα υπάρχει στα ντέρμπι. Είναι γενικό (πέντε ματς χωρίς νίκη) αλλά και συγκεκριμένο, αφού στα πιο πολλά ματς ο ΠΑΟΚ έχει αυτό το ίδιο ζήτημα αναποτελεσματικότητας. Στα τέσσερα ματς με Άρη(2), ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος του αντιπάλου, αλλά έχει δεχθεί 10 γκολ στις 12-13 τελικές των αντιπάλων. Και γι’ αυτό, δεν κέρδισε κανένα. Έχασε ένα και άλλα δύο τα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Αυτό είναι απίστευτο και δεν έχει προηγούμενο! Για να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά αυτή την κατάσταση, αφού τα ντέρμπι θα είναι πολλά μέχρι το τέλος.

Ψυχραιμία χρειάζεται, ποδοσφαιρική ανάλυση, σωστές αποφάσεις και ευτυχώς ακολουθεί γρήγορα το επόμενο ματς… Θέλω να πιστεύω ότι όλος ο οργανισμός έχει πάθει πολλά και έχει μάθει ότι τέτοιες βραδιές, η ψυχραιμία είναι υποχρεωτική.

* Αύριο στο μπάσκετ το ματς είναι πάρα-πάρα πολύ κρίσιμο και εκεί πρέπει να δοθεί τεράστια έμφαση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντησε ο Πινέδα για το 1-1 (vid)

Με ατομική ενέργεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Γρήγορη απάντηση της ΑΕΚ στο προβάδισμα του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια.

Ο Πινέδα με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» που δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν.

Με σουτ που έκανε κέρδισε τον Κοτάρσκι με τη μπάλα πρώτα να πηγαίνει στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-1 στο 9ο λεπτό.

Δείτε και τα δύο γκολ που έχουν μπει έως τώρα στην Τούμπα...

[video width="960" height="540" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/paok1.mp4"][/video]

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκρυψε τη μπάλα ο ΠΑΟΚ και 1-0! (vid)

Τους «κάρφωσε» ο Κωνσταντέλιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό.

Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

https://twitter.com/ClaroSports/status/1784625321536520556

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ