Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φάκελος άμυνα: Τι από όλα φταίει;

Ο Δικέφαλος μετράει 16 τέρματα κατά σε 1,5 μήνα!

Αντώνης Τσακαλέας

Φάκελος άμυνα: Τι από όλα φταίει;

Οι αμυντικές επιδόσεις του ΠΑΟΚ αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια που κάνει για να βελτιώσει τα αποτελέσματά του. Ο αριθμός των τερμάτων που έχει δεχθεί μέσα στο 2021 μιλάει από μόνος του. Ο ΠΑΟΚ έχει μαζέψει 16 (!) φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του από τις αρχές του χρόνου….

Στη πλειοψηφία τους, τα γκολ προέρχονται από ατομικά λάθη τα οποία ο ΠΑΟΚ πληρώνει κάθε φορά.

Στο ΑΕΛ – ΠΑΟΚ, ο Βαρέλα «τρώει» ντρίμπλα από τον Πινακά, που με φόρα περνάει και τον Ίγκασον. Στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ, ο Γιαννούλης κάνει ισάριθμα λάθη στα δυο πρώτα γκολ της ομάδας του Περιστερίου. Στο 1-1 δίνει λάθος πάσα και το 2-2 ξεκινά από το τρακάρισμά του με τον Μιχαηλίδη και συνεχίζεται με την προσποίηση που «τρώει» ο Μιχαηλίδης από τον Χριστοδουλόπουλο. Στο ΠΑΟΚ – Βόλος, η συνολικά λειτουργεία της άμυνας είναι προβληματική με αποτέλεσμα ο Κιάκος να σουτάρει με… θεατή τον Κρέσπο.
Στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ο Πασχαλάκης κάνει έξοδο σε λάθος χώρο και χρόνο στο κόρνερ των «ερυθρόλευκων». Στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ο Γλαρσία ντριμπλάρει τον Περέιρα στο δρόμο για το 0-1 και ο Γαλανόπουλος κλέβει από τον Ίνγκασον στο δρόμο για το 1-2.

Στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0, το πρώτο γκολ έρχεται από την αδυναμία του Ροντρίγκο να αντιμετωπίσει τον Ελ Αραμπί, ενώ ακολουθούν δυο γρήγορες μεταβάσεις του Ολυμπιακού στην πλάτη της άμυνας. Στο ΑΕΛ – ΠΑΟΚ έρχεται το αυτογκολ από τον Περέιρα που βγήκε μεν στο πρώτο δοκάρι αλλά δεν έδιωξε. Στο ΠΑΟΚ – Απόλλων το 1-1 έρχεται με το διπλό λάθος του Καντουρί και το 1-2 από την αδυναμία του ΠΑΟΚ να παίξει σωστά το τεχνιτό οφ σάιντ. Στην αναμέτρηση με τη Λαμία, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δυο γκολ από στατικές φάσεις, και μάλιστα στη φάση του κόρνερ δέχεται γκολ σαν αυτά που βάζει, καθώς «έφαγε» κεφαλιά προς τα πίσω στο πρώτο δοκάρι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ