Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επόμενη μέρα του Κουλούρη και ο υποβιβασμός

Το καλοκαίρι ο Ευθύμης Κουλούρης, πήρε την μεγάλη απόφαση να φύγει από την Ελλάδα σαν πρώτος σκόρερ και να μετακομίσει στη Ligue 1 και στην Τουλούζη, αλλά η πορεία των "βιολετί" φαίνεται να μην δικαιώνει τον Έλληνα επιθετικό.

Ηλίας Καπράλος

Η επόμενη μέρα του Κουλούρη και ο υποβιβασμός

Ο Ευθύμης Κουλούρης ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και μάλιστα στα πρωταθλήματα υποδομών έσπασε όλα τα ρεκόρ σκοραρίσματος, αναγκάζοντας έτσι τον τότε προπονητή του, Χουμπ Στέφενς να τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα, ενώ μόλις είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Κ17. Στα πρώτα του κιόλας παιχνίδια είχε εντυπωσιάσει τους πάντες. Γκολ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στο κύπελλο, γκολ κόντρα στην Καλλονή που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και πλέον έδειξε ότι είναι έτοιμος να μπει στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου.

Παρόλα αυτά ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Ιγκόρ Τούντορ δεν του εμπιστεύτηκαν την επιθετική γραμμή του Δικεφάλου. Ο Αναστασιάδης τον χρησιμοποίησε ελάχιστα και έτσι κατέληξε να προπονείται και να αγωνίζεται στην Κ20, ενώ ο Κροάτης τεχνικός εισηγήθηκε να φύγει δανεικός ο Κουλούρης και έτσι πήγε στην Ανόρθωση της Κύπρου. Στο τέλος της σεζόν 2015-16, ο Βλάνταν Ίβιτς ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και έτσι κράτησε την πρώτη ομάδα τον παίκτη που ήξερε από την Κ20 του ΠΑΟΚ και μάλιστα στην σεζόν 2016-17, παρότι υπήρχαν οι Αθανασιάδης και Περέιρα, ο Κουλούρης πολλές φορές είχε ξεκινήσει σαν βασικός στον αγώνα. Πρώτη ουσιαστικά χρονιά του στον ΠΑΟΚ, με 16 συμμετοχές και 5 γκολ στο πρωτάθλημα, ήταν κάτι το εξαιρετικό. Την επόμενη σεζόν ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον χρησιμοποίησε έξυπνα. Ήθελε να δείξει στον Πρίγιοβιτς πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας συμμετοχικός επιθετικός και έτσι ο Κουλούρης στην χρονιά του δευτέρου κυπέλλου και του κλεμμένου πρωταθλήματος, είχε 20 και 5 γκολ στις δύο διοργανώσεις.

Τέλος, η πορεία του, όσο λογιζόταν σαν παίκτης του ΠΑΟΚ, έκλεισε σαν δανεικός στον Ατρόμητο. Ο νεαρός επιθετικός στην ομάδα του Περιστερίου έδειξε ότι εάν πάρει σερί κάποια 90λεπτα μπορεί να αποδώσει σαν ένας κορυφαίος επιθετικός. Έτσι στον Ατρόμητο είχε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 19 γκολ, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Superleague, πρώτη φορά για Έλληνα επιθετικό μετά από πολλά χρόνια. Οι προτάσεις πολλές μέσα στην χρονιά και το ενδιαφέρουν ευρωπαϊκών συλλόγων ήταν έντονο. Πριν ακόμα ξεκινήσει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ, ο Ευθύμης Κουλούρης ταξιδεύει στην Γαλλία και στην Τουλούζη για την μεταγραφή. Είχε πάρει την απόφαση του να φύγει από την Ελλάδα και το έκανε με την γαλλική ομάδα να δίνει στον ΠΑΟΚ 3,5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

H χρονιά για τον Έλληνα επιθετικό ξεκίνησε ιδανικά. Γκολ που έδωσε βαθμό στην ομάδα του εναντίον της Μπρεστ, ασίστ τη δεύτερη αγωνιστική στη νίκη κόντρα στην Ντιζόν και όλοι περίμεναν ότι θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε στον Ατρόμητο. Εν τέλει η χρονιά του έχει 22 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα, 4 γκολ, τελευταίο του γκολ στις 5 Οκτωβρίου στην ήττα με 1-3 από την Μπορντό, αλλά το χειρότερο είναι ότι η ομάδα του παραμένει μόνη και τελευταία στην κατηγορία με τη νίκη να αγνοείται για τους “βιολετί” από τις 19 Οκτωβρίου κόντρα στην Λιλ, ενώ έχουν αλλάξει 3 προπονητές μέσα στη σεζόν.

Ήδη δημοσιεύματα στην Ελλάδα αναφέρουν ότι ο Κουλούρης σκέφτεται ήδη την επόμενη μέρα στην καριέρα του. Η προοπτική της Ligue 2 φυσικά και δεν τον ελκύει, ενώ θα ήθελε να αφήσει πίσω του την κακή φετινή σεζόν, ώστε να μην χρειαστεί να ρίξει και τις απαιτήσεις του οικονομικές και μη. Πάντως ασχέτως εάν ο Κουλούρης θέλει να αποχωρήσει από την Τουλούζη ή όχι, επιβεβαιώνονται όσοι το καλοκαίρι είχαν παραξενευτεί με την επιλογή του να προτιμήσει την Γαλλία και ειδικότερα την Τουλούζ για το βήμα στην καριέρα του στο εξωτερικό. Άλλωστε ελάχιστοι Έλληνες έχουν πετύχει στο εν λόγω πρωτάθλημα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο για τους επιθετικούς, εάν εξαιρέσουμε την μόνιμη πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν.

Κλείνοντας, μακάρι το επόμενο καλοκαίρι, ο Ευθύμης Κουλούρης να πάρει την σωστή απόφαση για τον ίδιο και την καριέρα του, μιας και πρόκειται για έναν παίκτη που βγήκε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, τίμησε την ομάδα που τον ανέδειξε όπως εκείνη του το ζήτησε, έδειξε την αξία του στο ελληνικό πρωτάθλημα και έφερε και χρήματα στα ταμεία του συλλόγου, κάτι που λίγοι έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πούλησε «τρέλα» ο Αλμέιδα (vid)

Τι είπε για την απαράδεκτη συμπεριφορά του στο φινάλε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα με έναν Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται μπροστά του και να πιάνει μάλιστα άνθρωπο από το λαιμό!

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απαντώντας με αερολογίες στην απαράδεκτη συμπεριφορά του.

«Γιατί πώς ήμουν;» απάντησε όταν ρωτήθηκε για την «έκρηξη» του στο φινάλε του παιχνιδιού και συμπλήρωσε:

«Είδατε πόσος κόσμος ήταν στο γήπεδο; Αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στα γήπεδα, δεν πρέπει να υπάρχει τόσος κόσμος μέσα στο γήπεδο.

Ποιος μας προστατεύει; Στην ΑΕΚ δεν μπαίνουν ποτέ μέσα.

Δεν με ενδιαφέρει ποιοι ήταν. Πρέπει να σέβονται όλοι. Όταν βλέπω αδικία αντιδρώ».

https://twitter.com/astalav69602547/status/1784658416511709511?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1784658416511709511%7Ctwgr%5Eac9f2cdcd3c1ea390c82dd3b0bda0f6f94c14fa1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gavros.gr%2Fadmin%2Farticles.php%3Faction%3Deditid%3D375908tab%3D1

Όσον αφορά τον αγώνα και τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Ήταν ένα μεγάλο ματς. Πήραμε λάθος αποφάσεις και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Μετά το σημερινό φαίνεται το πόσο στα ίσια είναι οι ομάδες που παλεύουν για το πρωτάθλημα.

Δεν γίνεται να κάνουμε τόσα λάθη. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Όλες οι ομάδες χάνουν βαθμούς, έτσι και εμείς, αλλά μένουμε πρώτοι.

Συγχαίρω τον αντίπαλο και συνεχίζουμε για τους δύο τελικούς που έχουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου και Κυριάκος τους αποστόμωσαν! (vid)

Ήθελαν να βγουν και από πάνω στην ΑΕΚ για τις αλητείες του Αλμέιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε από τον Ματίας Αλμέιδα μετά το φινάλε του αγώνα στην Τούμπα, με τον προπονητή της ΑΕΚ να επιτίθεται σε όποιον βρίσκει μπροστά του και να μη διστάζει να πιάσει άνθρωπο από το λαιμό!

Δημοσιογράφοι της ΑΕΚ προσπάθησαν στη συνέντευξη τύπου να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρους του ΠΑΟΚ και να δικαιολογήσουν τις αλητείες του προπονητή της Ένωσης.

Ωστόσο, Κυριάκος Κυριάκος και Ράζβαν Λουτσέσκου τους αποστόμωσαν!

Αρχικά, ο Κ. Κυριάκος πήρε το λόγο και είπε:

«Ο προπονητής (σ.σ ο Λουτσέσκου) δεν βρισκόταν εκεί. Είχε κατέβει στα αποδυτήρια. Δεν έγινε κάτι παραπάνω από τη συνέχιση κάποιων αψιμαχιών.

Υπάρχουν τα πλάνα για το ποιος ξεκίνησε τη σωματική επίθεση απέναντι σε ποιον. Δεν χρειάζεται να κάνουμε την τρίχα, τριχιά.

Δεν τα είδατε πρώτη φορά αυτά. Ποιο πρόβλημα φιλοξενίας είχε ποτέ η ΑΕΚ στην Τούμπα;

Δεν ξεκίνησε καν από εμάς αυτή η κατάσταση».

Στο φινάλε, ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

«Το 2017-2018 δε στείλατε βίντεο στο BBC να δείτε πώς έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ στην Τούμπα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαθμολογία: Ο ΠΑΟΚ ξανά στο κόλπο!

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα και στη μάχη του τίτλου έβαλε η ανατροπή του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στο -4 από την κορυφή ενώ υπενθυμίζουμε ότι έχουν ματς λιγότερο, αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, μετά τη διακοπή του Πάσχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 4-1 τη Λαμία, ενώ ο Άρης έφυγε με το διπλό από το «Απ. Νικολαΐδης» απέναντι στον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 1-0.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2

Ολυμπιακός - Λαμία 4-1

Παναθηναϊκός - Άρης 0-1

Η βαθμολογία

  1. ΑΕΚ 75
  2. ΠΑΟΚ 71*
  3. Παναθηναϊκός 71
  4. Ολυμπιακός 70*
  5. Άρης 52
  6. Λαμία 35

*ματς λιγότερο

Κυριακή 12/5 - Εξ΄αναβολής 5η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (20:00)

Τετάρτη 15/5 - 9η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Λαμία - Άρης

*όλα τα ματς την 9η αγωνιστική θα ξεκινήσουν στις 20:00

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ