Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκλεισμός-ντροπή!

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Έστερσουντ με 2-0 και κατάφερε να αποκλειστεί, μένοντας εκτός ομίλων του Europa League.

PAOK24

Αποκλεισμός-ντροπή!

O «Δικέφαλος» ξεκίνησε νωχελικά το παιχνίδι, με την Έστερσουντ να προσπαθεί να γίνει απειλητική, ψάχνοντας γκολ από νωρίς.

Στο 15’ ο Αϊές μπήκε στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και προσπάθησε να γίνει απειλητικός, αλλά τελικά αναχαιτίστηκε.

Πέντε λεπτά αργότερα ο «Δικέφαλος» απάντησε, με τον Κάμπος να μην μπορεί από την… καρδιά της μεγάλης περιοχής των Σουηδών να πιάσει όπως ήθελε το σουτ.

Στο 25’ ο Γκόντος βρέθηκε μετά από ατομική ενέργεια απέναντι από τον Ρέι, αλλά τελικά η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε.

Στο 35’ ο Πρίγιοβιτς προσπάθησε να βρει τον Μακ σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Σλοβάκος για λίγο δεν πρόλαβε την μπάλα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και στο 53’ η Έστερσουντ μπήκε πολύ δυνατά, με τον Χόκπατ να χάνει μεγάλη ευκαιρία μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, καθώς η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρέι.

Έξι λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε με σουτ του Λέοβατς μέσα από τη μεγάλη περιοχή των Σουηδών, αλλά ο Κεϊτά απομάκρυνε ενστικτωδώς.

Ο «Δικέφαλος» στο 69’ έχασε καλή ευκαιρία, καθώς μετά από φάουλ του Μακ ο Κρέσπο πήρε γυριστή κεφαλιά, με τον Κεϊτά να απομακρύνει ενστικτωδώς.

Στο 72’  ο ΠΑΟΚ δέχτηκε το πρώτο γκολ, καθώς μετά το σουτ του Έντουαρντς, ο Γκόντος, ο οποίος μοιάζει εκτεθειμένος, παρενέβη στην πορεία της μπάλας και άνοιξε το σκορ.

Ο εφιάλτης για τον ΠΑΟΚ δεν είχε τελειώσει, καθώς η ανεβασμένη ψυχολογικά Έστερσουντ βρήκε με νέο μακρινό σουτ του Γκόντος και δεύτερο γκολ.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν στο… καναβάτσο και δεν κατάφεραν να επιστρέψουν ποτέ στο παιχνίδι.

Δύο λεπτά αργότερα στο 79’ ο Χόπκατ δοκίμασε ένα σουτ, αλλά ο Ρέι είχε την απάντηση.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς να παίρνει την πρώτη κεφαλιά μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Ενρίκε και η δεύτερη κεφαλιά του Μάτος μέσα από τη μικρή περιοχή των Σουηδών απομακρύνθηκε.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε έναν αποκλεισμό-ντροπή για την ευρωπαϊκή του ιστορία και έμεινε εκτός ομίλων Europa League.

To live της αναμέτρησης

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 

Έστερσουντ – ΠΑΟΚ 2-0

90’+4′ Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ενρίκε εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μάτος τη δεύτερη, αλλά οι Σουηδοί βρήκαν τρόπο να απομακρύνουν την μπάλα. 

90′ Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις. 

90′ Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Ο Κάμπος προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ μακριά να κρεμάσει τον Κεϊτά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. 

89‘ Κίτρινη κάρτα στον Νούρι. 

88′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μακ, ο Ενρίκε βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και δεν πρόλαβε να σουτάρει. 

86′ Ο Λημνιός στη θέση του Μακ. 

84′ Κίτρινη κάρτα στον Χόπκατ. 

81′ Ο Κουλούρης στη θέση του Τσίμιροτ. Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει πλέον και ο Λουτσέσκου είναι αναγκασμένος να τα παίξει όλα για όλα. 

79′ Μεγάλη ευκαιρία για την Έστερσουντ! Ο Χόπκατ δοκιμάζει έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ το σουτ, ο Ρέι απομακρύνει με δυσκολία. 

77′ ΓΚΟΛ! Μακρινό σουτ από τον Γκόντος η μπάλα στη δεξιά γωνία του Ρέι. 

76′ Κίτρινη κάρτα στον Τσίμιροτ. 

*Πολύ έντονες διαμαρτυρίες στον διαιτητή από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, το γκολ μετράει για τους Σουηδούς, ριπλέι δε δόθηκε ποτέ, αλλά με γυμνό μάτι ο Γκόντος φάνηκε αρκετά εκτεθειμένος.

72′ ΓΚΟΛ! Ο Έντουαρντς δοκιμάζει ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Γκόντος παρεμβαίνει στην πορεία της μπάλας (μοιάζει εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ) και σκοράρει.

70′ Κίτρινη κάρτα στον Ενρίκε. 

69′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μακ εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντ και αριστερά, ο Κρέσπο πήρε γυριστή κεφαλιά, με τον Κεϊτά να απομακρύνει σε κόρνερ με υπερένταση. 

68′ Κίτρινη κάρτα στον Πέτερσον. 

67′ Ο Βίντγκριν στη θέση του Μουκίμπι.

64′ Ένα σουτ του Έντουαρντς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κοντράρει στον Κρέσπο και καταλήγει κόρνερ. 

62′ Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Ο Κάμπος σε ένα προσωπικό σόου αποφεύγει όποιον βρει μπροστά του, μπαίνει στη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντ από τα δεξιά, αλλά τελικά ανοίγει το κοντρόλ, ενώ υπήρχε η επιλογή της πάσας στον Μακ. 

60′ Ο Ενρίκε στη θέση του Μπίσεσβαρ, ο Σεμά στη θέση του Σόμι. 

*Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόλις ανακοίνωσε την απόκτηση του Ομάρ Ελ Καντουρί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

59′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Λέοβατς βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντ από τα αριστερά, δοκίμασε το σουτ, με τον τερματοφύλακα των Σουηδών να παραχωρεί ενστικτωδώς κόρνερ. 

53′ Μεγάλη ευκαιρία για την Έστερσουντ! Σέντρα από τα δεξιά για τους Σουηδούς ο Χόπκατ ολομόναχος στην… καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ παίρνει κεφαλιά με αντίθετη κίνηση, η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρέι. 

46′ Ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο.

Β’ ημίχρονο

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 

Έστερσουντ – ΠΑΟΚ 0-0

45′ Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις. 

44′ Ευκαιρία για την Έστερσουντ! O Aϊές δοκιμάζει μία σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με τον Ρέι να απομακρύνει όπως-όπως.

38′ Ο Μακ δοκίμασε έχοντας γυρίσει στην άμυνα δοκίμασε να απομακρύνει, με την μπάλα να βρίσκει και στο χέρι του, ωστόσο είναι ξεκάθαρα ακούσιο και σωστά ο διαιτητής λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι. 

35′ Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Οι παίκτες του “Δικεφάλου” έπαιξαν διαδοχικές γρήγορες πάσες, ο Πρίγιοβιτς έβγαλε κάθετη στον Μακ, με τον Σλοβάκο για λίγο να μην προλαβαίνει να πλασάρει στο τετ-α-τετ.

27′ Κίτρινη κάρτα στον Πρίγιοβιτς για σκληρό μαρκάρισμα. Ο Σέρβος εκνευρίστηκε γιατί οι Σουηδοί δεν έβγαζαν έξω την μπάλα, παρότι ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Μπίσεσβαρ.

26′ Μακρινό σουτ για την Έστερσουντ, η μπάλα ψηλά άουτ. 

25′ Καλή στιγμή για την Έστερσουντ! Ο Γκόντος βγήκε σε πλεονεκτική θέση με τον Βαρέλα να είναι πάνω του και παρά την έξοδο του Ρέι, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απομάκρυνε. 

23′ Ο Αϊές έδωσε έξυπνα στον Γκόντος, εκείνος μέσα στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά δοκίμασε σουτ σε πρώτο χρόνο, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα, με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να προλαβαίνουν τον επιθετικό των Σουηδών. 

20′ Κίτρινη κάρτα στον Μάτος.

20′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε σέντρα από τα αριστερά μετά από πανέξυπνη κάθετη που τον έβγαλε ολομόναχο στην πλάτη των αμυντικών, δοκίμασε τη σέντρα και ο Κάμπος παρότι ήταν ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ με το αριστερό. 

19′ Κίτρινη στον Μουκίμπι. 

15′ Καλή στιγμή για την Έστερσουντ! Ο Αϊές μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, αποφεύγει δύο αντιπάλους, δοκιμάζει το σουτ, αλλά τον προλαβαίνουν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ και η μπάλα καταλήγει κόρνερ. 

11′ Η Έστερσουντ προσπαθεί να πιέσει τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ως τώρα δεν έχει κατορθώσει να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κρατήσει την μπάλα, προκειμένου να αποκτήσει σταδιακά τον έλεγχο στην αναμέτρηση. 

5′ Οι δύο ομάδες κάνουν τις πρώτες αναγνωριστικές πάσες. 

1′ Σέντρα στην αναμέτρηση στη Σουηδία, με τον Έστερσουντ να έχει την μπάλα. 

Α’ ημίχρονο

Έναρξη Αγώνα

Στον πάγκο για την Έστερσουντ: Άντερσον, Μπέργκβιστ, Γκερό, Μπέρτλισον, Σεμά, Βίντγκρεν και Μενσά.

Έστερσουντ: Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Χόπκατ, Άιες, Έντουαρτς, Σόμι, Μπασιρού, Νούρι, Μουκίμπι και Γκόντος.

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ενρίκε, Μαλεζάς, Λημνιός, Κουλούρης, Κωνσταντινίδης και Κάτσε.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Μακ, Τζάλμα και Πρίγιοβιτς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΓΚΟΛ: 72′, 77′ Γκόντος- 

Ασίστ: –

Δοκάρι: – 

Διαιτητής: Πάβελ Ρατσκόβσκι (Πολωνία).

Βοηθοί: Μίχαλ Ομπούκοβιτς και Τόμας Λίστκιεβιτς (Πολωνία).

Τέταρτος διαιτητής: Τόμας Κβιατκόβσκι (Πολωνία).

Παρατηρητής διαιτησίας: Λορέν Ντουχάμελ (Γαλλία). 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ