Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίθεση Ηρακλή σε κυβέρνηση και ΠΑΟΚ

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τους λόγους που την οδήγησαν στην πρόταση για αναβολή του Ηρακλής – Ολυμπιακός και η αντίδραση της κυανόλευκης ΠΑΕ που στρέφει τα βέλη της κατά του ΠΑΟΚ και της κυβέρνησης.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Επίθεση Ηρακλή σε κυβέρνηση και ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ Ηρακλής με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για αναβολή του αγώνα των κυανολεύκων με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι άνθρωποι του Ηρακλή δεν… συγκινούνται ιδιαίτερα από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό πόδοσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής:

“Ως άμεσο αποτέλεσμα του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, ο Ηρακλής ενημερώθηκε ότι ο αγώνας του πρωταθλήματος που θα γινόταν την Κυριακή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχει αναβληθεί, με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Ο Ηρακλής είναι εξαιρετικά απογοητευμένος. Τόσο οι οπαδοί μας, όσο και η ομάδα μας περίμενε με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι.

Ο Ηρακλής δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα και τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης.

Ο αγώνας του Ηρακλή δεν έχει καμία σχέση με την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία και ακυρώθηκε.

Ο Ηρακλής έχει αποδείξει την θέση του ότι δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία ή αιτιολογία για την βία και ούτε δικαιολογούμε καμία παραβατική συμπεριφορά στις κερκίδες με κανένα τρόπο. Αντίθετα δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε θετικά αποτελέσματα στον τομέα αυτό.

Η βία και η διαφθορά είναι ένα ντροπιαστικό δεδομένο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλλει το παιχνίδι μας, αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τα θέματα της βίας και της διαφθοράς τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα δεν δίνει την ελπίδα ότι θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες. Αντίθετα φωτίζει το γεγονός ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς αυτά τα προβλήματα.

Τα διεθνή δίκτυα αναφέρουν πως όσα έγιναν στην Τούμπα ήταν ντροπιαστικά και άσχημα. Πόσο ντροπιαστικό και παράλληλα κοντόφθαλμο είναι το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ επιτρέπεται να παίξει την Κυριακή;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο απαιτεί ένα πειστικό σχέδιο και όραμα για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τις μάστιγες που το καταστρέφουν. Είναι μέσα στα καθήκοντα μας να έρθουμε όλοι μαζί, κυβέρνηση, ποδοσφαιρικοί θεσμοί, ομάδες και οπαδοί για να δημιουργήσουμε τις λύσεις αντί για την λήψη αυθαίρετων αποφάσεων οι οποίες έρχονται χωρίς καμία διαβούλευση ή συμφωνία.

Θεωρούμε απίστευτο ότι στην Ελλάδα, την χώρα που υπερηφανεύεται ότι γέννησε την Δημοκρατία να μην υπάρχει συζήτηση για αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα, τη ζωή, την αγάπη και το πάθος τόσων ανθρώπων…”.

Οι λόγοι της αναβολής

Στο μεταξύ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση της γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην πρόταση για αναβολή του κυριακάτικου αγώνα ανάμεσα σε Ηρακλή και Ολυμπιακό η οποία θα έχει ισχύ 30 ημερών.

Αναλυτικά οι 6 λόγοι είναι οι παρακάτω:

1. Το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη λόγω των πρόσφατων αθλητικών συμβάντων.

2. Την αντιπαλότητα των οπαδών του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή της πόλης της Θεσσαλονίκης με την ομάδα και τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

3. Το γεγονός ότι εκτιμάται ότι θα προσέλθει και ικανός αριθμός τρίτων φιλάθλων της πόλης που διάκεινται εχθρικά όχι μόνο στην ομάδα του Ολυμπιακού αλλά και στην ομάδα του Ηρακλή.

4. Το γεγονός ότι η πρόχειρη περίφραξη που τοποθετήθηκε εσωτερικά και κατά μήκος των κερκίδων από 3 έως 6 και από 11 έως 15 δεν επαρκεί για τις ανάγκες ποδοσφαιρικών αγώνων αυξημένης επικινδυνότητας όπως ο συγκεκριμένος αγώνας και μάλιστα υπό το βάρος των επεισοδίων της Τούμπας.

5. Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων απασχολείται στους χώρους συγκέντρωσης-διαχείρισης προσφύγων και μεταναστών

6. Την εκτίμησή της ότι λόγω του ιδιαίτερα φορτισμένου κλίματος και της αναστάτωσης που επικρατεί στους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανόν να προκληθούν ανάλογα ή και χειρότερα επεισόδια τα οποία δύνανται να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη και να απειλήσουν το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κέρδισε τη Λαμία ο Ολυμπιακός

Λίγες ημέρες πριν τον ημιτελικό με την Άστον Βίλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το μυαλό να... ταξιδεύει ήδη στο Μπέρμιγχαμ και τον ημιτελικό με την Αστον Βίλα και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-1 της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική των play-off της Super League.

Ο Τσικίνιο στο 24΄, ο Ναβάρο στο 27΄, ο Ποντένσε στο 52΄ και ο Αλεξανδρόπουλος στο 93΄ πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρολεύκων», που διατηρούν τις λιγοστές ελπίδες τους για τον τίτλο.

Ο Τόσιτς στο 64΄ μείωσε για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, που στο τελευταίο ημίωρο θα μπορούσε να βρει κι άλλα γκολ.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Αμπι - Τερεζίου

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Τσικίνιο (58΄ Αλεξανδρόπουλος), Ορτα (84΄ Ελ Αραμπί), Βέζο, Κίνι, Μασούρας (73΄ Μαρτίνς), Ρίτσαρντς, Ναβάρο (73΄ Ελ Κααμπί), Εσε, Ρέτσος (58΄ Αμπι), Ποντένσε

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν (58΄ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Νούνιες (46΄ Τερεζίου), Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (75΄ Τσούκαλος), Λέικ (84΄ Τσιλιανίδης), Κοντονίκος (46΄ Βασιλαντωνόπουλος)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι ξεκινάει η ΑΕΚ στην Τούμπα

Οι επιλογές του Αλμέιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ματίας Αλμέιδα πορεύεται με ενδεκάδα… Παναθηναϊκού και στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αθανασιάδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί τετράδα στην άμυνα, με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον να είναι στον άξονα, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Πινέδα αριστερά και τον Αραούχο πίσω από τον Πόνσε.

Στον πάγκο για την ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Λιούμπισιτς, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ και Πάολο Φερνάντες

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ