Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει αρκετή ώρα μετά τον αγώνα για όλα όσα έγιναν και οδήγησαν σε ένα ακόμη γεμάτο… 2-2

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Άρη σε παιχνίδι που παρά το ότι ήταν κατά διαστήματα ανώτερος, η μπάλα τα έφερε έτσι και στο τέλος κινδύνευσε να χάσει! Γιατί;

Το παιχνίδι για 70 λεπτά θύμισε πάρα πολύ το περσινό. Πολλές οι διακοπές, πολλά τα νεύρα και ένας Άρης που είχε πολύ κοντά τις γραμμές του από το κέντρο και πίσω, κλείνοντας καλά τα μεσοδιαστήματα που εκμεταλλεύεται ο ΠΑΟΚ.

Οι τρεις γραμμές του Άρη ήταν κοντά, χωρίς και τον Πέλκα μέσα στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε λύσεις ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου και το μόνο που γίνονταν ήταν πλαγιοκοπήσεις (χωρίς αποτέλεσμα όμως) και γεμίσματα από την άμυνα στην πλάτη της άμυνας του Άρη. Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ απειλούσε κυρίως από στημένα.

Από το 71΄ που αποβλήθηκε ο Σάσα του Άρη και το παιχνίδι ήταν δέκα εναντίον με 10, έγινε ΑΛΛΟ ματς. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε κατά κράτος. «Πάτησε» τον αντίπαλό του και αφού έφερνε καλά την μπάλα μέσα στην περιοχή (κάτι που δεν έκανε νωρίτερα) δημιούργησε σε λίγο χρόνο 4-5 μεγάλες φάσεις!

Και όμως! Κινδύνευσε να χάσει αγώνα 14-5 τελικών! Αγώνα που έδειχνε μετά το 70΄ ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει 2-1!

Γιατί;

Εδώ έρχεται η ώρα να αναλυθεί ΠΟΛΥ περισσότερο από την ομάδα και τον προπονητή, το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Γιατί φυσικά όπως ΑΚΡΙΒΩΣ το λέγαμε και μετά το Περιστέρι, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πετύχεις στόχους βασιζόμενος στη λογική… «θα βάζω ΠΑΝΤΑ ένα παραπάνω από όσα φάω».

Προσέξτε τι λέει ο Κρέσπο, που ΦΥΣΙΚΑ βγήκε να μιλήσει για να εξηγήσει σε όλους πώς εκείνος βιώνει αυτή την αναποτελεσματικότητα και την αστάθεια στην άμυνα. Ας δουν καλύτερα εκείνοι που πολλές φορές δεν ήταν ικανοποιημένοι από το πιο προσεκτικό και πιο ισορροπημένο (πιο αμυντικογενές)  ποδόσφαιρο, αλλά και εκείνοι που φέτος στο ξεκίνημα πανηγύριζαν επειδή πλέον ο ΠΑΟΚ θα παίζει πιο επιθετικά και θα βγάζει… φωτιές! Οι ίδιοι που τώρα αναθεματίζουν πρώτοι τον νέο προπονητή, που σημειωτέων εξήγησε πολύ καλά όλα τα δεδομένα  στη συνέντευξη Τύπου και σε πολλά έχει απόλυτο δίκιο. (Αυτές οι απόψεις πάντως και τώρα όπως και το Φθινόπωρο του 2017, δεν μπορούν να καθορίζουν εξελίξεις σε σοβαρές ομάδες).

Ο Κρέσπο είπε: «Ο ΠΑΟΚ παίζει επιθετικά, πιέζουμε ψηλά, αλλά πρέπει να το δούμε αυτό, γιατί αν με μία μεγάλη μπαλιά έχουμε μεγάλο κενό μεταξύ των γραμμών, πρέπει να το διορθώσουμε ή πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία, να καθόμαστε λίγο πιο πίσω να προστατεύουμε την άμυνα μας. Μπορεί να μην αρέσει στον κόσμο αυτό, αλλά μπορεί να είναι αποτελεσματικό για εμάς».

Σεβασμός στην άποψή του, που φυσικά έχει βάση 100%. Το ποδόσφαιρο όσο… απλό φαίνεται, είναι τόσο πολύ σύνθετο με τόσες πολλές παραμέτρους, που όλοι οι απέξω οφείλουμε πάντα να μαθαίνουμε ακούγοντας εκείνους που ξέρουν πολλά περισσότερα.

Όλοι όσοι παίζουν στην άμυνα του ΠΑΟΚ, δεν έχουν ξεχάσει το ποδόσφαιρο και δεν είναι κακοί παίκτες. Απλά δε νιώθουν καλά. Δε νιώθουν ασφάλεια. Υπάρχει κανείς που δεν βλέπει πώς «τρέμουν» κάθε φορά που ο αντίπαλος επιτίθεται με σχετική ταχύτητα; Γιατί;

Ο Κρέσπο το εξήγησε…

Έχει γίνει ήδη ένα κακό με την αυτοπεποίθηση αυτών των  παικτών, ίσως κάποιοι να επιβάλλεται να αντικατασταθούν, αλλά…

Τώρα με την ΑΕΚ και παρά το ότι το ματς δείχνει πολύ δύσκολο με τη φόρμα και τον αέρα του αντιπάλου, ο ΠΑΟΚ που θα παίξει χωρίς Μάτος,  Πέλκα και όλους τους άλλους μεγάλους του παίκτες-προσωπικότητες, είναι ευκαιρία να παρουσιαστεί ΠΟΛΥ πιο συμπαγής.  

Κατά την άποψή μου, όλα τα  παραπάνω, όλα αυτά τα αγωνιστικά ζητήματα, λύνονται με λίγες κινήσεις. Ο  ΠΑΟΚ ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι σε αδιέξοδο. Αλίμονο…

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να καταλάβεις το πρόβλημα και μετά να προσπαθήσεις να το λύσεις. Δεν φαίνεται ότι σε τακτικό κομμάτι ή σε θέμα επιλογής προσώπων, χρειάζονται πολλά πράγματα διόρθωση.

Ο Φερέιρα είναι έξυπνος, είναι ικανός και αποκλείεται να μην βρει τις λύσεις. Αρκεί να έχει λίγο χρόνο, ειδικά τώρα που του λείπουν τόσοι πολλοί σημαντικοί παίκτες.

* Καταλαβαίνουν όλοι γιατί ο ΠΑΟΚ επεδίωξε και πρωταγωνίστησε για να έρθουν ξένοι διαιτητές και VAR; Το είδατε και στο ΟΑΚΑ απόψε; Καταλαβαίνετε γιατί οι άλλοι και κυρίως ο Ολυμπιακός δεν τους θέλουν;

* Απόψε στην Τούμπα πάντως, ΟΛΑ τα αμφισβητούμενα πήγαν στον Άρη. Και το γκολ του Μάτος και η δεύτερη κίτρινη στον Μάτος και άλλη μία αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Ντιγκινί, αλλά και το σπρώξιμο στον Άκπομ στη φάση του τετ α τετ στο πρώτο μέρος, όπου ο βοηθός είδε λανθασμένα οφσάιντ.

* Και κάτι τελευταίο… Πολλά από  όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην φετινή πορεία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού (όχι όλα βέβαια) κρίθηκαν σε μεγάλες στιγμές των αγώνων τους. Μεγάλες διαφορές των δύο ομάδων;

Ο τερματοφύλακας και συγκεκριμένες αποφάσεις με VAR ή χωρίς  VAR! 

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πόρτερ και Φρίντρικσον στην κατάμεστη Τούμπα!

Βλέπουν από κοντά τη μεγάλη μάχη του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δίνει τη μεγάλη μάχη με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League αντιμετωπίζοντας στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ.

Το «κάστρο» του Δικεφάλου είναι κατάμεστο με 30.000 κόσμο να δίνουν βροντερό παρών από νωρίς και να θέλουν να «σπρώξουν» τους παίκτες του Λουτσέσκου σε μια ιστορική πρόκριση.

Την τρομερή ατμόσφαιρα της Τούμπας βιώνουν από πρώτο χέρι και οι δύο παίκτες της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Κέβιν Πόρτερ JR και Έλβαρ Φρίντρικσον, που μαζί με τον κ. Χατζόπουλο βρίσκονται στο γήπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλο βράδυ στην Τούμπα, μεγάλο "ραντεβού" με την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, με φόντο το πολυπόθητο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Το PAOK24 βρίσκεται στο γήπεδο και σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λέανδρος, Γιάννης μαζί στην Τούμπα

Οι δύο μικροί φίλοι του ΠΑΟΚ πάντα στο πλευρό της ομάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ με στόχο μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Η Τούμπα είναι κατάμεστη από νωρίς με τον κόσμο του Δικεφάλου να δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Παρών στο γήπεδο και οι Λέανδρος και Γιάννης Παπαστεφανάκης για να στηρίξουν με την παρουσία τους την προσπάθεια των παικτών του Ράζβαν Λουτσέσκου.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ