Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαραϊδάρης: «Άλλη φάση του Εμβιλά και άλλη του Βαρέλα»

«Καθαρό γκολ του Βαρέλα, οφ σάιντ του Εμβιλά»

Αντώνης Τσακαλέας

Σαραϊδάρης: «Άλλη φάση του Εμβιλά και άλλη του Βαρέλα»

Ο πρώην γενικός αρχηγός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και πρώην διαιτητής, Δημήτρης Σαραϊδάρης, φιλοξενήθηκε στον «libero FM» με αφορμή και το γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε του Βόλου.

Για το γκολ του Εμβιλά και τη σύγκριση με το γκολ του Βαρέλα:

«Είναι διαφορετικές περιπτώσεις και δεν πρέπει να τις συγχέουμε. Κατά πρώτον, τότε δεν υπήρχε VAR Δεύτερο, έχουν διαφορετική θέση οι ποδοσφαιριστές που ενεπλάκησαν στη φάση. Στο παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός, ο παίκτη που είναι σε θέση οφ σάιντ περιορίζει το οπτικό πεδίο αλλά και την κίνηση του τερματοφύλακα. Ο κανονισμός είναι σαφής. Αν ο παίκτης που είναι οφ σάιντ δεν επηρεάζει τη φάση και δεν επηρεάζει την προσπάθεια του τερματοφύλακα, δεν υπάρχει παράβαση. Υπάρχει η περίπτωση του αγώνα Λάρισα – Άρης, στην οποία κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Άρη από τη στιγμή που δεν επηρεάζει ούτε τη φάση ούτε και την προσπάθεια του τερματοφύλακα».

Για τις κρίσεις του Μαρκ Κλάτενμπεργκ:

«Θα πρέπει όλοι να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τον Κλάτενμπεργκ όταν λέει κάτι είναι υπέρ της ομάδας μας και να του κάνουμε κριτική όταν λέει κάτι που δεν μας αρέσει. Το να βγαίνει και να κρίνει τις φάσεις είναι ένα σωστό βήμα, αλλά η ένστασή μου είναι στο να κρίνει με τον ίδιο τρόπο όλες τις φάσεις. Υπήρχε φορά που για ίδια φάση, αυτές με εξόδους τερματοφύλακα, στη μια είδε πέναλτι και στην άλλη δεν είχε παράβαση».

Για το VAR:

«Είμαι υπέρ του VAR. Μαθαίνουμε όμως όλοι να το χρησιμοποιούμε. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Λάθη θα γίνουν, και το VAR το έχουμε σε μια προσπάθεια να τα μειώσουμε. Μη ξεχνάμε όμως πως οι διαιτητές ζούνε ακόμα κάτω από το φόβο. Έχουν καταγραφεί περιστατικά, τα ξέρετε, και αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να πάρουν αποφάσεις. Όπως ο ποδοσφαιριστής θέλει το καλύτερο περιβάλλον για να αγωνιστεί, ο διαιτητής θέλει το καλύτερο περιβάλλον για να κρίνει. Διαιτητές έρχονται και διαιτητές φεύγουν και το πρόβλημα είναι εκεί. Για να αλλάξει το περιβάλλον, χρειάζεται βούληση».

Για τις ατάκες Κλάτενμπεργκ για τους διαιτητές:

«Με αυτή την ατάκα θίγει τους διαιτητές, θίγει και τους δημοσιογράφους. Ο ίδιος, τι κάνει; Αν ξέρει κάτι ας μη βάλει τους διαιτητές να παίξουν. Προσωπικά, δεν είδα βελτίωση στη διαιτησία με Κλάτενμπεργκ. Έχουμε τους ίδιους πίνακες, δεν έχουν αναδειχθεί νέοι διαιτητές, δεν είδα βήμα προς τα εμπρός. Για μένα είναι λάθος να αποφασίζουν 4 ομάδες για τον αρχιδιαιτητή. Θα πρέπει η επιλογή να είναι από όλους».

Για τη φάση με τους Γεωργιάδη – Καράμπελα:

«Δε έχω πρόβλημα να απαντήσω σε αυτό. Ήμουν μακρυά, δεν είδα. Έγινε λάθος. Δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ, δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω για τη φάση αυτή. Ο,τι έβλεπα, αυτό σφύριζα, και τότε, και σε όλα τα παιχνίδια. Η χειρότερη θέση του βοηθού είναι αριστερά και στα άκρα. Ρώτησε όποιον θέλεις που έχει παίξει βοηθός. Αυτό θα σου πει. Δεν το λέω ως δικαιολογία, έτσι είναι. Στη καριέρα μου, έχω ακυρώσει γκολ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με το σκορ στο 0-0, και με έβριζε όλη η Τούμπα. Αυτή είναι η ζωή του διαιτητή».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλλη μια υπέροχη πρωτοβουλία του PAOK Action

Βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη να ζήσουν την εμπειρία της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως αναφέρει σχετικά η ΠΑΕ… «Με ιδιαίτερη τιμή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την οργανωμένη, μόνιμη και συστηματική εφαρμογή του Σχολιασμού Ισότιμης Ακουστικής Περιγραφής, ΑDeC)))livex στο γήπεδο της Τούμπας για ανθρώπους με οπτικές αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα.

Στόχος μας είναι να μπορούν ο άνθρωποι με οπτική αναπηρία να ζήσουν βιωματικά τους αγώνες όπως τους βιώνουν οι βλέποντες.

Στο γήπεδο της Τούμπας θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για άτομα με προβλήματα όρασης και τους συνοδούς τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους έως 3 ημέρες πριν τον αγώνα στον υπεύθυνο προσβασιμότητας (ACCESo Responsible) με τους εξής τρόπους:

Στο τηλέφωνο 6936844214
Rakuten Viber ΠΑΟΚ ΙΣΟΤΙΜΑ#1
Στην ψηφιακή πλατφόρμα https://padlet.com/info27180/PAOK_ISOTIMA
Με QR code

Η μεθοδολογία “PAOK_ADeC_for_Football” είναι μια μεθοδολογία σύμφωνα με τα guidelines για την Κοινωνική ευθύνη του διεθνές προτύπου ISO 26000 αποτυπωμένη στην Αgenda 2030, και στους 17 στόχους αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών, ικανοποιώντας ιδιαίτερα τον στόχο «10 λιγότερες ανισότητες».

Την ισότιμη ακουστική περιγραφή περιγράφει ο οργανισμός EΧΕDRAMark unit of NKLABS με τα πιο σύγχρονο διαθέσιμα εργαλεία ΑΙ τεχνολογίας και τη βραβευμένη μεθοδολογία «ΑDeC)))livex», μια «σχολή ολοκληρωμένης σύνθεσης ρεαλισμού και βιώματος στην μεταφορά της πληροφορίας».

Ένα διαρκές, δηλαδή, κοινωνικό αποτύπωμα γιατί το ποδόσφαιρο είναι για όλους!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Η Μπρέντφορντ θέλει τον Μπάμπα»

Δημοσίευμα στην Αγγλία κάνει λόγο για ενδιαφέρον για τον μπακ του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την περίπτωση του Μπάμπα Ράχμαν για το αριστερό άκρο της άμυνας της, φέρεται να τσεκάρει η Μπρέντφορντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «West London News».

«Η Μπρέντφορντ έστειλε σκάουτ για να παρακολουθήσει τον Μπάμπα Ραχμάν, ο οποίος πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να εξασφαλίσει την υπογραφή του έναντι 5.800.000 ευρώ. Οι «μέλισσες» δεν έχουν στην διάθεσή τους το βασικό αριστερό μπακ, Ρίκο Χένρι, ο οποίος πρόκειται να χάσει ολόκληρη τη σεζόν και την έναρξη της επόμενης σεζόν. Θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν μόνο μία ανανέωση δανεισμού με την Τότεναμ για τον Σέρχιο Ρεγκιλόν, με τον Ισπανό αμυντικό να αναμένεται να επιστρέψει το καλοκαίρι στην Τότεναμ..

Η απουσία ανταγωνισμού στους μπακ έχει πλήξει τη Μπρέντφορντ και τώρα έχει εντοπίσει τον πρώην αριστερό μπακ της Τσέλσι, Μπάμπα, ο οποίος διαπρέπει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα ως βασικός. Ο Ραχμάν επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ως ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από την Τσέλσι, αλλά η επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ θα μπορούσε να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο για εκείνον.

Η Μπρέντφορντ παλεύει για την επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ο Τόμας Φρανκ πάντα έβγαζε λαγούς από το καπέλο του και το ενδιαφέρον του για τον Γκανέζο αμυντικό θα μπορούσε να είναι το μεγάλο του σχέδιο για να ενισχύσει την ομάδα του. Ο Μπάμπα Ραχμάν βρήκε ξανά την φόρμα του μετά την ένταξή του στον ελληνικό κολοσσό, στον ΠΑΟΚ, το περασμένο καλοκαίρι. Βοήθησε την ομάδα στην καλύτερη εκστρατεία της στην Ευρώπη. Ο 29χρονος απέρριψε την ευκαιρία να υπογράψει με τη Νόριτς και τη Γουότφορντ το καλοκαίρι και αντ' αυτού επέλεξε την Ελλάδα. Αυτή η απόφαση έδωσε μια νέα πνοή στην καριέρα του» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ