Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μάχη με απρόβλεπτο το νικητή»

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τουρκία, αλλά πριν κλείσει τα δεκαοχτώ του χρόνια, ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και ο Ντενίζ Μπαϊκαρά κοντεύει να συμπληρώσει δύο δεκαετίες ως μόνιμος κάτοικος της χώρας μας.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Μάχη με απρόβλεπτο το νικητή»

Στην Α΄ κατηγορία αγωνίστηκε με την Ξάνθη, τον Πανσερραϊκό και τον Πανθρακικό, ενώ μέχρι πέρσι έπαιξε ποδόσφαιρο στη Γ΄ κατηγορία, ενισχύοντας το Νέστο Χρυσούπολης. Εχει συμπληρώσει τα 36 του χρόνια, ωστόσο ακόμη το σκέφτεται για το αν θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση ή αν θα συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά από μικρό παιδί για ένα ακόμη χρόνο.

Η FORZA επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου ν’ αντλήσει πληροφορίες για την Μπεσίκτας, ζητώντας παράλληλα τις εκτιμήσεις του για την επικείμενη μάχη της Τούμπας.

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η Μπεσίκτας;
«Mέχρι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν μπορούν ν’ αλλάξουν πολλά στην ομάδα, που αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα. Για αυτό και έχει χάσει στελέχη της, που ήταν βασικοί παίκτες τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και οι δανεικοί ποδοσφαιριστές που είχε, επέστρεψαν στις ομάδες τους. Είναι σαφές ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και γνωρίζουν οι άνθρωποι της το δύσκολο έργο, που τους περιμένει στη Θεσσαλονίκη. Από την άλλη, μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος τον περασμένο Ιούνιο, είχε μια πολύ καλή πορεία, απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, πετυχαίνοντας πολλά γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της. Αλλά, πλέον, έχει αποδυναμωθεί στην επιθετική της γραμμή και εκεί εντοπίζω τη βασική της αδυναμία. Στην Μπεσίκτας θα περιμένουν πρώτα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και, αν προκριθούν, τότε θα προχωρήσουν στην ουσιαστική ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της συνέχειας της σεζόν».

Πόσο σημαντικό πρόβλημα είναι για την Μπεσίκτας ότι θα παίξει με τον ΠΑΟΚ έχοντας προετοιμαστεί μόλις για δύο εβδομάδες;
«Είναι μικρός ο χρόνος, αλλά δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τη λήξη του πρωταθλήματος, συνεπώς οι παίκτες δεν θα έχουν χάσει τους ρυθμούς τους. Ακόμη και στο δεκαήμερο των διακοπών τους είχαν πάρει πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης από τον προπονητή τους, έτσι ώστε να διατηρηθούν σε, όσο το δυνατό, καλή κατάσταση».

Τι εικόνα έχουν στην Τουρκία για τον ΠΑΟΚ;
«Αυτό που λένε, παρατηρώντας και την πορεία του την περασμένη σεζόν, είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι η ίδια καλή ομάδα, που είχε κατακτήσει τους τίτλους τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό τους δίνει την ελπίδα ότι μπορούν και να τα καταφέρουν στο παιχνίδι της Τούμπας. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε το εύκολο γκολ σε αρκετά ματς της περσινής σεζόν, δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός, όσο ήταν τα δύο-τρία προηγούμενα χρόνια».

Πώς περιμένεις να εξελιχθεί το παιχνίδι της Τούμπας;
«Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, η προσοχή των παικτών είναι στραμμένη κυρίως στην άμυνα, στο πώς θα καταφέρουν να διατηρήσουν απαραβίαστη την εστία τους. Γιατί, αν κάποια ομάδα βρεθεί πίσω στο σκορ, τότε θα είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτήν να κάνει την ανατροπή. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας σεζόν και καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι 100% έτοιμη αυτή τη χρονική περίοδο. Από την άλλη, ασφαλώς και είναι πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ το ότι θα παίξει στην έδρα του, ωστόσο το άγχος για την πρόκριση θα είναι εξίσου μεγάλο και για τις δύο ομάδες».

Γνωρίζοντας και τις δύο ομάδες, σε ποια θα έδινες τον τίτλο του φαβορί;
«Πιστεύω ότι οι πιθανότητες για την πρόκριση είναι μοιρασμένες. Μιλάμε για το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς και για τις δύο ομάδες, συνεπώς κανείς παίκτης δεν μπορεί να βρεθεί αυτήν την περίοδο σε μια ιδανική αγωνιστική κατάσταση. Προσωπικά, δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη. Είναι το ίδιο πιθανό για τον ΠΑΟΚ να φθάσει σε μια εύκολη πρόκριση, αλλά και το ίδιο πιθανό να γνωρίσει τον… εύκολο αποκλεισμό. Με λίγα λόγια, τα πάντα μπορεί να συμβούν. Βέβαια, στην εξέλιξη της σεζόν, όταν οι ομάδες θα είναι περισσότερες έτοιμες, θα έχουν τα περιθώρια να βελτιώσουν την εικόνα τους. Αλλά εμείς μιλάμε για το τι μπορεί να συμβεί σε λίγες ημέρες από τώρα».

Ποια ομάδα υποστηρίζεις στην Τουρκία;
«Εγώ είμαι με τη Φενερμπαχτσέ, έστω και αν ο πατέρας μου, όταν ήμουν μικρός, ήθελε να με κάνει οπαδό της Μπεσίκτας. Και μπορώ να σας πω ότι εγώ μεγάλωσα στο γήπεδο της Μπεσίκτας, κάθε εβδομάδα εκεί ήμουν! Αλλά κατέληξα να υποστηρίζω τη Φενερμπαχτσέ…».

Πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ