Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από ρολίστας, απαραίτητος

Ήρθε στον ΠΑΟΚ την ημέρα που ο Δικέφαλος είχε αποκλειστεί στην Σουηδία από την Έστερσουντ, δύο φορές ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από την Τούμπα, αλλά τώρα φαίνεται να ορίζει ο ίδιος τον ρυθμό του ΠΑΟΚ.

Ηλίας Καπράλος

Από ρολίστας, απαραίτητος

Από την αρχή η μεταγραφή του Ομάρ Ελ Καντουρί στον ΠΑΟΚ ήταν στο προσκήνιο για τους λάθους λόγους. Ο Δικέφαλος είχε αποκτήσει έναν διεθνή Μαροκινό τότε που έπαιζε στην Έμπολι, με πλούσια θητεία σε Τορίνο και Νάπολι, αλλά όλοι ασχολήθηκαν με τα πάντα πέραν του βιογραφικού του.

Εξ αρχής ανακοινώθηκε την ώρα της αναμέτρησης με την Έστερσουντς στην Σουηδία. Ενώ ο Δικέφαλος είχε σκορ πρόκρισης, ανακοινώθηκε η μεταγραφή, ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Ευρώπης από τα τέλη Αυγούστου και όλη η ένταση της ομάδας μεταφέρθηκε σε άλλους τομείς και όχι στο αγωνιστικό. Την επόμενη εβδομάδα ο Ομάρ Ελ Καντουρί παίζει στο φιλικό στον Βόλο που μπορεί να σκοράρει, αλλά ο ΠΑΟΚ χάνει με 4-2 και τα φώτα πέφτουν πάνω στους Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Ζαμπράνο και Μακ και όχι στον Μαροκινό.

Ακόμα και για την μεταγραφή του θα ακουστούν διάφορα, μιας και εκείνη την εποχή μάνατζερ του ήταν ο Μίνο Ραϊόλα. Οι μεν θα μιλούν για δίαυλο επικοινωνίας του ΠΑΟΚ με τον διάσημο ατζέντη, ενώ άλλοι στην αρχή της πορείας του παίκτη στην ομάδα θα μιλήσουν και για όρο στο συμβόλαιο του για μίνιμουμ συμμετοχές, κάτι που προφανώς κατέπεσε όπως και όλες οι θεωρίες συνομωσίας στα ποδοσφαιρικά καφενεία.

Εν τέλει ο Ομάρ παίρνει φανέλα βασικού. Λόγω της ύπαρξης του Μαουρίτσιο ο Καντουρί γίνεται ένα άτυπο “10αρι”. Η χημεία του με τον Πρίγιοβιτς δεν βγαίνει, τα πρώτα στραβά αποτελέσματα έρχονται, ο Πέλκας μπαίνει στην Ξάνθη και το κουμπί γυρίζει και έτσι δεν βγαίνει ποτέ. Πολλοί μιλούν για μία κακή μεταγραφή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Μαροκινός και τη νέα σεζόν ξεκινά σαν βασικός με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά όχι σαν 10αρι, ούτε σαν 8αρι. Σαν ένας αντεστραμμένος εξτρέμ στα αριστερά, με τον Βιεϊρινια από πίσω του και έτσι θα πορευτεί μέχρι το τέλος της συνεργασίας του με τον Ρουμάνο τεχνικό. Μάλιστα επειδή ούτε του ιδίου του άρεσε αυτή η θέση τα Χριστούγεννα του 2018, πριν ο ΠΑΟΚ πάρει το αήττητο πρωτάθλημα, η πρόταση της Πάρμα ήταν ιδιαίτερα δελεαστική. Ο Μαροκινός ζήτησε να φύγει, αλλά ο Λουτσέσκου μπήκε μπροστά και του έδειξε ότι τον θέλει στην ομάδα του. Προφανώς και αυτός είδε κάτι που δεν μπορεί να δει ο απλός φίλαθλος που περιμένει το γκολ ή την ντρίπλα για να κρίνει έναν ποδοσφαιριστή.

Το πρωτάθλημα ήρθε, αήττητο, το κύπελλο ήρθε κι αυτό και λίγο πριν το σίριαλ της αποχώρησης Λουτσέσκου και του ερχομού του Αμπέλ Φερέιρα, ο Ελ Καντουρί και πάλι βρίσκει ομάδα να τον θέλει. Η Σταντάρ Λιέγης ήταν εκείνη που ήθελε την επιστροφή του παίκτη στο Βέλγιο, αλλά η υπόθεση κόλλησε για καλό του ΠΑΟΚ στο οικονομικό. Εν τέλει ο παίκτης έμεινε και ο Αμπέλ Φερέιρα τον αποθέωσε πολλάκις σε δηλώσεις τονίζοντας ότι η φυσική του θέση είναι στον άξονα σαν κεντρικός μέσος. Κάτι τέτοιο έδειξε και στους αγώνες με τον Άγιαξ, αλλά και στην αρχή της περσινής σεζόν. Ένας μικρός τραυματισμός του παίκτη, η τρομερή άνοδος του Μίσιτς, η επιστροφή του Μαουρίτσιο τον έφεραν στον πάγκο και όταν ο ΠΑΟΚ έψαχνε και πάλι το νέο σύστημα τον είδαμε ξανά στα άκρα να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα όπως μπορεί ο ίδιος.

Από περσινά play-off, μέχρι και τα πρώτα φετινά παιχνίδια ο Ομάρ Ελ Καντουρί είναι εκείνος που κουβαλά τον άξονα του ΠΑΟΚ. Σαν κλασικό 8άρι, σαν τον παίκτη που ορίζει τον ρυθμό της ομάδας ο Μαροκινός είναι πάντα παρών και μάλιστα το παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ απέτυχε να πετύχει τον στόχο του (με τον Ατρόμητο στην Τούμπα) ήταν το παιχνίδι που ο Ελ Καντουρί έλειπε από την 11άδα.

Πλέον με κάθε βεβαιότητα ο Ελ Καντουρί έχει γίνει υπερπολύτιμος για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και έχει αφήσει την “ταμπέλα” του ρολίστα πίσω του. Μάλιστα εάν δέσει και με έναν μέσο δίπλα του που θα έχει ταχύτητα και ένταση στην άμυνα, τότε θα μπόρεσε να καλυφθεί και το κενό του Μαουρίτσιο, αλλά και του περσινού Μίσιτς με το παραπάνω.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ