Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Σάλκε μέσα στο 2017

Ο ΠΑΟΚ περιμένει στην Τούμπα τη Σάλκε με τους Γερμανούς να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους μέσα στο 2017.

Άκης Σακισλόγλου

Η Σάλκε μέσα στο 2017

Για θέματα της Σάλκε έχουν αναφερθεί οι περισσότεροι με τους πολλούς τραυματισμούς και την ασταθή πορεία του πρώτου γύρου κάνοντας της ομάδα των”βασιλικών μπλε” να είναι πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, παρά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Για αυτό το λόγο ο προπονητής της ομάδας και οι παίκτες έψαχναν ένα restart μέσα στη χειμερινή διακοπή, αλλά είχαν έτσι κι αλλιώς αποκούμπι τους αγώνες κυπέλλου και το Europa League.

Μέσα λοιπόν στο 2017 ήρθε ο άλλοτε παίκτης της Νυρεμβέργης και της Ραπίντ Βιέννης, Γκουίντο Μπρουγκστάλερ, δικαιώνοντας από το πρώτο παιχνίδι την απόφαση της διοίκησης πετυχαίνοντας γκολ στο ντεμπούτο του κόντρα στην Ίνγκλοσταντ, όταν η Σάλκε πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις με 1-0. Η κατηφόρα συνεχίστηκε με την ήττα εντός έδρας από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 0-1 σε έναν αγώνα που η αντίπαλος του ΠΑΟΚ δεν απείλησε τους “αετούς” της Φρανκφούρτης ούτε σε μία στιγμή.

Εκεί ήρθε και η ανάκαμψη του συλλόγου με τη Σάλκε να παίρνει την δύσκολη ισοπαλία με την Μπάγερν Μονάχου εκτός έδρας με 1-1 που ήταν από το πρώτο ημίχρονο, ενώ στη συνέχεια πέτυχε δύο εύκολες νίκες στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Για το κύπελλο Γερμανίας η Σάλκε πέρασε πολύ εύκολα από την έδρα της Σαντχάουζεν με 1-4 σε έναν αγώνα που στο ημίχρονο ήταν 0-3, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο κέρδισε μέσα στο “Veltins Arena” με 2-0 την Χέρτα Βερολίνουν που είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Μάλιστα και σε αυτή τη νίκη κόντρα στους Βερολινέζους σκόραρε και πάλι ο νέος επιθετικός της ομάδας Μπρουγκστάλερ, ενώ επέστρεψε και ο Γιανς-Κλας Χούντελααρ μετά από πολύμηνο τραυματισμό.

Επιμέλεια: Ηλίας Καπράλος

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λάθος του Κένι, μετά το λάθος του διαιτητή

Ανύπαρκτη η πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του παίκτη του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί, αντίκρισε ο Κένι στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Μάλιστα, ο Κένι με την αποβολή αυτή τίθεται αυτομάτως νοκ άουτ για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό με τον Αλέσιο Λίσι να αναλύει τα δεδομένα για το ποιος μπορεί να καλύψει το κενό στη θέση του.

Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν τελείως διαφορετικά για τον Άγγλο ποδοσφαιριστή, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. εάν ο διαιτητής Ματσούκας δεν... ανακάλυπτε την πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του.

Ο Κένι στη φάση του 34' που δέχεται την -ανύπαρκτη- πρώτη κίτρινη κάρτα, είχε την κατοχή, πήγε να σουτάρει, όμως μπερδεύτηκε με τον αντίπαλο του στην προσπάθεια που έκανε.

Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63' που φέρνει την αποβολή του Κένι, είναι βέβαια λάθος του Άγγλου.

Μια κακιά στιγμή βέβαια για τον μπακ του ΠΑΟΚ, που είχε πάλι την κατοχή, του έκλεψαν τη μπάλα και εν συνεχεία βρήκε άσχημα τον Κουρμπέλη, με αποτέλεσμα ο Ματσούκας να τον τιμωρήσει εκ νέου και να τον στείλει στα αποδυτήρια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με «σφραγίδα» Μύθου! (vid)

Τα γκολ και τα στιγμιότυπα από τη νίκη του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης επικρατώντας με 2-1 στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Δικέφαλο με τον Εντιαγέ να βρίσκει δίχτυα σε ένα ακόμη παιχνίδι και στο 8' να κάνει το 1-0.

Η απάντηση ήρθε από πλευράς φιλοξενούμενων στο 39' με την κεφαλιά του Κιμπιόκα.

Στο 63' τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν καθώς ο Κένι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει με δέκα παίκτες.

Δέκα λεπτά μετά όμως τον... ακολούθησε ο Μπρόρσον που στο 67' είδε κίτρινη κάρτα και στο 73' την δεύτερη.

Στο 87' ο Μύθου, που νωρίτερα κέρδισε και την αποβολή του Μπρόρσον, ήταν εκείνος που λύτρωσε τον ΠΑΟΚ και χάρισε το τρίποντο στον Δικέφαλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σανταμαρία: «Πήραμε αυτοπεποίθηση ενόψει Ολυμπιακού»

Χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά σημαντική τη νίκη του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης εστίασε ο Μπατίστ Σανταμαρία μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1.

Για το παιχνίδι:

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη γιατί η ομάδα ανταπεξήλθε στο διάστημα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ήταν μια δύσκολη αλλά σημαντική νίκη»

Για το τι πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ:

«Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και να χτίσουμε σε αυτές τις νίκες. Όταν αυτή έρθει, τότε θα μπορούμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια χωρίς τα "νεκρά" διαστήματα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η αυτοπεποίθηση που πήραμε μετά τις δύο τελευταίες νίκες θα βοηθήσει σε αυτό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ