Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτο άρωμα από ΠΑΟΚ-Άρης για 6

Από τον Σβαμπ, μέχρι τον Τσόλακ και τον Ουαγκέ

Ηλίας Καπράλος

Πρώτο άρωμα από ΠΑΟΚ-Άρης για 6

Τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Άρη έχουν μεγάλη σημασία για την πόλη, αλλά και για τις 2 ομάδες. Είναι παιχνίδια μεγάλης έντασης και οι δύο ομάδες σε όποια κατάσταση βρίσκονται, έχουν πάθος, δύναμη και ένταση σε κάθε μονομαχία. Έχει δείξει άλλωστε και το παρελθόν ότι ο Άρης με το ένα πόδι στην δεύτερη κατηγορία έχει καταφέρει και έχει στριμώξει τον ΠΑΟΚ, ενώ ακόμα και ο Δικέφαλος στις χρονιές που δεν ήταν καλύτερος του αντιπάλου, είτε κέρδισε στην Τούμπα τον Άρη, είτε δεν έχασε στο “Κλ. Βικελίδης” με χειρότερη ομάδα από τον γηπεδούχο. 

Κάθε παίκτης που αγωνίζεται σε ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρης θα πρέπει να ξέρει τι σημαίνει αυτός ο αγώνας για τις δύο ομάδες, για την πόλη και για τον κάθε σύλλογο. Άλλες ομάδες βλέπουν αυτό το παιχνίδι σαν ένα δύσκολο στο δρόμο για το πρωτάθλημα, άλλες είναι ο αγώνας της χρονιάς. Άλλες ομάδες προετοιμάζονται για αυτό 1 εβδομάδα και άλλες μήνες ολόκληρους. Για αυτούς τους λόγους όσοι παίζουν θα πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένοι σε αυτό το 90λεπτο που δεν επιτρέπει κανένα λάθος. 

Φέτος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι αρκετοί νέοι παίκτες. Παίκτες που είναι ήδη βασικοί και κορμού και παίκτες που ακόμα δεν έχουν μπει στη βασική 11άδα της ομάδας, αλλά παραμένουν παίκτες που θα πρέπει να είναι έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο Νινούα που ήρθε και αυτός φέτος στον ΠΑΟΚ είναι εκτός αποστολής, ενώ οι υπόλοιποι 6 παίκτες της ομάδας είναι στη διάθεση του Πάμπλο Γκαρσία για το παιχνίδι της Κυριακής. 

Πρώτος και καλύτερος ο Σβαμπ. Ο Αυστριακός έχει παίξει πολλά ντέρμπι Βιέννης της Ραπίντ με την Αούστρια και σίγουρα είναι πολύ έμπειρος παίκτης σε μεγάλα παιχνίδια. Η ηγετική του φυσιογνωμία μέσα στο γήπεδο δείχνει ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το αυριανό παιχνίδι και θα παραμείνει μία σταθερά του ΠΑΟΚ. 

Δίπλα στον Σβαμπ, θέση βασικοί έχει πάρει και ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ μεγαλωμένος στο Βελιγράδι και στα ντέρμπι της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα, ξέρει σίγουρα τι σημαίνουν τέτοιοι αγώνες για την κάθε πόλη, ενώ και στην Πορτογαλία έχει παίξει και στο αντίστοιχο παιχνίδι της Μπενφίκα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. 

Εκτός όμως από τους έμπειρους της ομάδας, υπάρχουν και οι νεοτεροι. Ο Μουργκ μπορεί να είναι 26 ετών, αλλά μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχει ενεργό ρόλο στην Ραπίντ και σίγουρα δεν έχει μπει ακόμα στην ομάδα με τον τρόπο που έχει μπει στην ομάδα είτε ο Σβαμπ είτε ο Ζίφκοβιτς. Ο Μουργκ δεν δείχνει να μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω όσο αγωνίζεται (εκτός από τα πρώτα δύο του παιχνίδια) και σίγουρα για το μέλλον θα πρέπει να μπει για τα καλά στο πνεύμα της ομάδας. 

Και μετά τους παίκτες που ξέρουν από μεγάλα ντέρμπι πηγαίνουμε στους παίκτες που δεν ξέρουμε καν εάν έχουν βρεθεί σε τέτοια κατάσταση στην καριέρα του. Τσόλακ, Ουαγκέ και Περέιρα έχουν παίξει είτε σε χαμηλότερο επίπεδο, είτε σε ομάδες που είχαν συμμετοχές. Ο Τσόλακ στην Ριέκα δεν είχε παίξει σε τοπικό ντέρμπι της Κροατίας, ο Περέιρα αγωνιζόταν στο νορβηγικό πρωτάθλημα, ενώ ο Μούσα Ουαγκέ μπορεί να ήταν στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν μπόρεσε να βρεθεί σε αγώνες της ισπανικής La Liga και πολύ περισσότερο σε μεγάλα παιχνίδια της ισπανικής ομάδας. Ακόμα και στο πέρασμα του από την Νις δεν μπόρεσε να παίξει σε πολλά παιχνίδια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο Κωνσταντίνου…

“Μαύρη” μέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η 27η Απριλίου, είναι μία από τις πιο άσχημες ημερομηνίες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Στις 27 Απριλίου του 2017, πριν από επτά χρόνια, μετά τη νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού άνανδροι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Νάσο Κωνσταντίνου και στον φίλο του, στο ύψος της οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα ο Νάσος να διασχίσει κάθετα τον δρόμο στην προσπάθειά του να ξεφύγει.

Διερχόμενο όχημα τον χτύπησε και του προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου και τις επόμενες ημέρες να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τελικά, στις 4 Μαΐου 2017 και μόλις στα 24 του, ο Νάσος έχασε την άνιση μάχη και κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που φυσικά δεν τον έχει ξεχάσει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελευταία προπόνηση και αποστολή για ΑΕΚ!

Απογευματινό ραντεβού για τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία μέρα πριν τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το επικείμενο ντέρμπι.

Το χθεσινό πρόγραμμα (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα. Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

!!Σήμερα (27.04) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ