Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρωταγωνιστής Τσαλμπούρης, νικητής ΠΑΟΚ

Ήταν πολύ αγχωμένος στο δεύτερο μέρος και αυτό φαινόταν… Ο Γιώργος Τσαλμπούρης όμως, του έδωσε τις λύσεις, με δύο μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά και το ντεμπούτο του Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, συνδυάστηκε με νίκη και… ανακούφιση.

Νίκος Μοσχοβίτης

Πρωταγωνιστής Τσαλμπούρης, νικητής ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε με πολλά. προβλήματα στην άμυνα του και τον Άρη, έτοιμο, να χτυπήσει όπου ήταν ο Μπιτς. Ο Αμερικανός πήγε στον πάγκο, ο Τσαλμπούρης που μπήκε «ζεστός» και μαζί με τους Παπαντωνίου και Μήτρου-Λονγκ που έβγαλαν διάθεση στην άμυνα, η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 27-24.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της δεύτερης περιόδου, με τον Τσαλμπούρη να κάνει καταπληκτικά πράγματα στην επίθεση (15π.) και μεγάλη διάθεση σε περιφερειακή άμυνα και όχι μόνο, οι γηπεδούχοι πήγαν στο 39-26. Ο Άρης, προσπάθησε με άμυνα ζώνης να ανακόψει το ρυθμό του ΠΑΟΚ, το κατάφερε μεν, αλλά δεν κατέβασε τη διαφορά, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει στο 47-35.

Η ζώνη του Άρη είχε αρχίσει να χαλάει το καθαρό μυαλό του ΠΑΟΚ στην επίθεση που πήγαινε συνήθως σε βιαστικές επιλογές, κυρίως έξω από τα 6,75. Παρόλα αυτά, κρατούσε την απόσταση του, παρά τη μέτρια επιθετική εικόνα του (62-46).

Ο Άρης, έκανε πιο ευέλικτο το σχήμα του με Σλαφτσάκη και Κουζέλογλου και μετά την αψιμαχία Μήτρου Λονγκ και Σλαφτσάκη, οδήγησε σε λάθη τον ΠΑΟΚ, μείωσε σε 68-57. Ένα τρίποντο του Τσαλμπούρη εκεί, έδωσε μεγάλη ανάσα (71-57), αλλά πάλι με τον Κουζέλογλου ο Άρης, είχε απαντήσεις (71-62). Οι λάθος επιλογές του Φλιώνη, όμως για τους φιλοξενούμενους και το μεγάλο σουτ του Τσαλμπούρη, για το 73-62, τελείωσαν την υπόθεση-νίκη, με το σκορ να φτάνει στο 75-64. 

Για τη σημερινή εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, οι 22 πόντοι του Τσαλμπούρη με 5/8 δίποντα και 4/6 τρίποντα έκαναν τη διαφορά. Γκρίφιν και Λοβ ήταν εκτός αγώνα, όπως και οι περισσότεροι ψηλοί, η διάθεση στην άμυνα ήταν επιτέλους μεγάλη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και αυτά τα δύο στοιχεία, έφεραν τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα. Η αψιμαχία περίπου έξι λεπτά πριν το τέλος, πήγε να τα φέρει όλα… τούμπα, αλλά ο Τσαλμπούρης κράτησε με τα μεγάλα του σουτ στο τέλος. 

Τέλος καλό, όλα καλά για τον ΠΑΟΚ, πήρε τη νίκη-ανάσα που ήθελε και με οδηγό την ενέργεια στην άμυνα που έβγαλε σήμερα, προχωράει για καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια…

Δεκάλεπτα: 27-24, 47-35, 62-46, 75-64

Δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

O Πόρτερ Τζούνιορ… πέταξε στην κορυφή (vid)

Ξεχώρισε το κάρφωμα του Αμερικανού του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αμαρουσίου, σημειώνοντας κι ένα ξεχωριστό highlight με ένα κάρφωμα του στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα, η φάση ήταν στην κορυφή του Top 5 της τελευταίας αγωνιστικής. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Χωρίς φιλικό μέχρι τα πλέι οφ

Με πρόγραμμα προπονήσεων θα πάει η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ, εκεί όπου στην προημιτελική φάση, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Δεδομένου ότι ακόμα αποτελεί ερωτηματικό πότε θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια αυτά, αφού οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα πλέι οφ της Euroleague, στο «Δικέφαλο του Βορρά» υπήρξε η σκέψη για ένα φιλικό, προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Στο πλάνο ήταν το παιχνίδι αυτό, να γίνει με τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κάτι τέτοιο, δεν κατέστη δυνατό και όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει με προπονήσεις μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τους Πράσινους.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η εκκρεμότητα της τελευταίας αγωνιστικής του Top 6, στην οποία ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει τον Άρη εκτός έδρας (πιθανότατα στις 11/5), ενώ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έχει και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Προμηθέα που «χρωστάει»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… πάρτι του Πόρτερ και η πρόκριση (vid)

«Παρακάμερα» με πολύ παρασκήνιο από τη χθεσινή νίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 77-62 του Αμαρουσίου, πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έδωσε ένα ακόμα ξεχωριστό… σόου.

Δείτε το backstage video από όσα συνέβησαν στο χθεσινό παιχνίδι:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ