Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Χρόνια πολλά στον εμβληματικό αρχηγό»

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια κλείνει τα 35 σήμερα και ο ΠΑΟΚ του ευχήθηκε μέσω της ιστοσελίδας του.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Χρόνια πολλά στον εμβληματικό αρχηγό»

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ στην ιστοσελίδα της:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον αρχηγό Αντρέ Βιειρίνια, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 35, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο.

Κάποιες σχέσεις δεν τελειώνουν. Απλώς κάνουν διαλείμματα. Έτσι κι ο Βιεϊρίνια το καλοκαίρι του 2017 αποφάσισε να γυρίσει στο γήπεδο και την ομάδα που τον ανέδειξε. Διότι, μπορεί να αναδείχθηκε στα τμήματα υποδομής της Πόρτο – εκεί που τον είδε και εισηγήθηκε την απόκτησή του ο Φερνάντο Σάντος , αλλά στον ΠΑΟΚ μετατράπηκε από ταλαντούχος Πορτογάλος, στον Βιεϊρίνια .

Στα τέσσερα χρόνια (2008-2012) που έμεινε στην Τούμπα εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή. Σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της Super League, Μοιραία ήρθε η… αναβάθμιση για ένα πιο προηγμένο ποδοσφαιρικά πρωτάθλημα. Τη Μπουντεσλίγκα. Στη Βόλφσμπουργκ έμεινε για πέντε σεζόν. Από εξτρέμ μετατράπηκε στο κορυφαίο δεξί μπακ στη Γερμανία, μπήκε στην κορυφαία 11άδα και μονιμοποιήθηκε στην Εθνική Πορτογαλίας. Εκεί όπου και πάλι με τον Φερνάντο Σάντος στην άκρη του πάγκου κατέκτησε το Euro 2016.

Συνολικά με την φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 129 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 25 γκολ και μοιράζοντας 25 ασίστ, στην Γερμανία με την Βόλφσμπουργκ συμπλήρωσε 163 συμμετοχές με επτά γκολ και 23 ασίστ, ενώ έχει φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ομάδας της πατρίδας του 25 φορές, έχοντας σημειώσει και δύο γκολ.

Πριν δυόμιση χρόνια ο Βιεϊρίνια επέστρεψε σπίτι του και φρόντισε απλώς να υπενθυμίσει το ρόλο του. Εμβληματικός αρχηγός, ώριμος και στιβαρός ως χαρακτήρας, όποτε οι συνθήκες το επέβαλλαν, ταπεινός και ανέκαθεν εργατικός. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ευτύχησε στην πρώτη σεζόν της επιστροφής του στον ΠΑΟΚ να στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδας, πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο γκολ της ομάδας του, στο 2-0 του τελικού με την ΑΕΚ.

Η περσινή σεζόν ήταν ιστορική. Ο ίδιος ήταν απολαυστικός, έκανε τα πάντα στο γήπεδο και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στο αήττητο πρωτάθλημα και στο νταμπλ. Τραυματίστηκε σοβαρά τον Απρίλιο του 2019, αλλά δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε και συνεχίζει να κοσμεί με την παρουσία του το ελληνικό ποδόσφαιρο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ