Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαλεζάς: "Αυτοί είναι οι στόχοι μου σαν προπονητής, ευλογημένος για όσα έζησα" (video)

Μία νέα σελίδα, μία νέα καριέρα… Ο Στέλιος Μαλεζάς έχει αναλάβει τα ηνία της Κ19 και παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο PAOKTV όπου μίλησε για όλα.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Μαλεζάς: "Αυτοί είναι οι στόχοι μου σαν προπονητής, ευλογημένος για όσα έζησα" (video)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την τελευταία του σεζόν ως ποδοσφαιριστής και τη γεύση που του άφησε όλη η πορεία του: “Καταρχήν νιώθω ευλογημένος που πέρασα και πολύ καλές στιγμές, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που βίωσα, γιατί με έκαναν καλύτερο σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο. Οι καλές στιγμές είναι αυτές οι οποίες νιώθεις περήφανος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις δύσκολες που εγώ και η οικογένειά μου τις περάσαμε μαζί και μας βοήθησαν να εξελιχθούμε”.

Για το αν έχει κάποιο απωθημένο: “Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι η πορεία μου στο εξωτερικό. Κράτησε πολύ λίγο. Θα ήθελα να ήμουν παραπάνω είτε στη Γερμανία είτε κάπου αλλού, αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσα να επιστρέψω ξανά στην ομάδα για να ζήσω τα τρία Κύπελλα και το πρωτάθλημα. Θα μπορούσα να πω και τη χρονιά του Σάντος. Την ομάδα, που θεωρούμε όλη την καλή. Όπου δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο που νομίζω τον δικαιούμασταν. Είναι δύο πράγματα τα οποία ναι μεν, λες ότι θα ήθελα να γινόταν κάτι καλύτερο, αλλά και πάλι δεν ξέρω πως θα εξελισσόταν η πορεία μου”.

Για το τέλος της καριέρας του: “Κάτι ξαφνικό δεν έγινε, απλά την περσινή χρονιά στην Ξάνθη, άρχισα να βγάζω κάποια προβληματάκια. Τα πράγματα γενικά στην απόδοσή μου δεν ήταν όπως ήθελα, οπότε πριν την καραντίνα του Μαρτίου αποφάσισα ότι μετά το τέλος της σεζόν θα σταματήσω. Ήταν και μία ευκαιρία γιατί λόγω και της σχολής της προπονητικής, δε θα έπρεπε να είμαι επαγγελματίας αθλητής. Όλα μαζί έδεσαν, ώστε να αποφασίσω να σταματήσω”.

Για τη νέα καθημερινότητα: “Το δούλεψα πολύ στο μυαλό μου, ότι εντάξει παραπάνω καλό ήταν να μην πάει, οπότε κλείνουμε αυτόν τον κύκλο κι ανοίγουμε έναν άλλο. Με βοήθησε και το γεγονός ότι είχα αποφασίσει από πριν ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική, ώστε να επικεντρωθώ εκεί”.

Για την απόφασή του να γίνει προπονητής: “Είμαι τυχερός γιατί μαζί μου βρίσκονται άλλα 18 παιδιά, οι περισσότεροι κυρίως της γενιάς μου. Τα παιδιά αυτά, έχουν πολλές παραστάσεις κι είμαι τυχερός γιατί έχω και κάποιους δασκάλους που έχουν την εμπειρία. Όλα τα άτομα έχουμε κάνει ένα καλό γκρουπ και ο ένας βοηθάει τον άλλο με τις εμπειρίες και τις απόψεις, για να βελτιωνόμαστε και να είμαστε καλύτεροι. Το πρώτο μπλοκ που κάναμε, ήταν πολύ άγνωστο για εμάς. Γιατί έχουμε χρόνια στο ποδόσφαιρο, είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό, αλλά το να μπεις στο κομμάτι της προπονητικής είναι διαφορετικό. Τα πρώτα μπλοκ μας βοήθησαν να σκεφτόμαστε και να μπούμε στον τρόπο σκέψης του προπονητή. Επειδή είναι σε εξέλιξη, νομίζω σε κάθε μπλοκ βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι”.

Για το τι προπονητής θέλει να γίνει: “Θέλω να γίνω ο Στέλιος Μαλεζάς. Ένας προπονητής με τον χαρακτήρα μου, την προσωπικότητά μου κι ό,τι βγει από αυτό”.

Για τον προπονητή που έχει ξεχωρίσει: “Είμαι τυχερός, γιατί έχω δουλέψει με πολύ καλούς προπονητές. Κάθε ένας μου έδωσε πράγματα και θα ήθελα να υιοθετήσω πράγματα από αυτούς. Δεν μπορώ να μην πω για τον Φερνάντο Σάντος. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον κ.Λουτσέσκου. Τον Βλάνταν Ίβιτς που ήμασταν και συμπαίκτες και πως είναι να τον έχεις και προπονητή. Από τους Έλληνες ο Μάκης ο Χάβος. Είναι άτομα τα οποία μπορεί ο κόσμος να μην το καταλαβαίνει, αλλά όταν είσαι σε μία ομάδα, είναι σημαντικοί”.

Για τους ανθρώπους που έχει γύρω του τώρα και τον Πάμπλο Γκαρσία: “Επειδή η σχέση που είχαμε και σαν παίκτες και είχαμε κάνει συζητήσεις, είναι θεωρητικά πιο εύκολο. Αυτό είναι μέχρι να σχηματίσεις και να διαμορφώσεις μία φιλοσοφία. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βάλει ο καθένας την προσωπικότητά του”.

Για την Κ19: “Ήταν βράδυ… Μου έκαναν την συζήτηση ότι σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο. Θεώρησα ότι θα έπρεπε να ήμουν εκείνη τη στιγμή σίγουρος σε ό,τι κι αν αποφάσιζα. Το ένστικτο μου με πήγαινε ώστε να αποδεκτώ την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη κι από τη στιγμή που την αποδέχτηκα, θα έπρεπε μετά να είμαι προσηλωμένος εκεί. Δεν ξέρω αν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω αυτό”.

Για τη δουλειά με τους παίκτες του: “Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα, γιατί είχα συνηθίσει να είμαι από την απέναντι πλευρά, αλλά χρόνο με το χρόνο και με τις προπονήσεις, νομίζω είναι πιο εύκολο να μπεις σε αυτό το… τριπάκι. Χρειάζεται χρόνος, δυστυχώς δεν τον είχαμε, αλλά ελπίζω ότι στο μέλλον θα αποκτήσω την ευχέρεια να είμαι στο γήπεδο και στον πάγκο έτσι όπως θέλω εγώ”.

Για το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα πλέον: “Άλλαξε για όλους, όχι μόνο για εμάς. Οι άνθρωποι είμαστε έτσι φτιαγμένοι, ώστε να μπορούμε να αλλάζουμε ανάλογα με τις συνθήκες. Ήταν δύσκολα, αλλά όλοι μας μπορούμε να εξελισσόμαστε σε οποιαδήποτε κατάσταση και πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί. Θεωρητικά, όχι μόνο τα παιδιά της δεύτερης ομάδας αλλά και γενικά αυτή η γενιά παικτών θα επηρεαστεί. Θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπομονή για αυτά τα παιδιά και τα παιδιά θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο”.

Για την υποστήριξη που έχει: “Στις προπονήσεις που έχουμε κάνει, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Οτιδήποτε έχω ζητήσει ήταν εκεί δίπλα μου να με βοηθήσουν. Πριν από λίγες ημέρες παίξαμε κι ένα φιλικό, όπου προσπαθούν κι αυτοί οι άνθρωποι να με βάλουν να παίξω κάποια παιχνίδια, να βοηθήσουν τα παιδιά να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, οπότε δε θα μπορούσε να είμαι πιο ευχαριστημένος”.

Για την ομάδα που έχει στα χέρια του: “Ειλικρινά είμαι πολύ τυχερός, γιατί βρήκα μία ομάδα δουλεμένη, είτε από τον Πάμπλο Γκαρσία, είτε από την Κ17 που ήταν εξίσου καλά δουλεμένη από τους προηγούμενους προπονητές. Όταν ανέβηκαν κάποια παιδιά, θεωρούσα ότι μπορεί να μην ήταν έτοιμοι να ακολουθήσουν. Αλλά ευτυχώς για μένα και για τα παιδιά δεν ισχύει αυτό. Ήταν έτσι όπως έπρεπε να ήταν, στάθηκαν πολύ καλά και ειδικά για κάποιους δεν καταλαβαίνεις ότι είναι και μικρότεροι. Αυτό σημαίνει ότι σαν ακαδημίες δουλεύουν όπως πρέπει. Χωρίς να φαίνεται η ηλικιακή διαφορά, μπορεί να έχεις ένα μικρότερο παιδί σε μία ομάδα κι αυτό να στέκεται εξίσου καλά”.

Για την πορεία της Κ19 και την στόχευση που υπάρχει: “Νομίζω θα ήμουν το ίδιο αγχωμένος και πιεσμένος κι αν η ομάδα είχε κερδίσει λιγότερα παιχνίδια. Κι αν είχε ήττα πριν αναλάβω εγώ. Ο στόχος κι ο σκοπός του οργανισμού είναι να βγάλουμε παίκτες, να εκπαιδεύσουμε παίκτες και να μάθουν να κερδίζουν. Πως να έχουμε παίκτες με νοοτροπία νικητή, να τους ανεβάζουμε από τη 2η-3η ομάδα στην πρώτη και θα θέλουν αυτοί οι παίκτες να κερδίζουν, θα έχουν μάθει σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να ξέρουν να παίζουν σωστά αλλά και να ξέρουν να κερδίζουν”.

Για το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Κ19: “Το παιχνίδι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα παιδιά θα μπουν να παίξουν μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να αποδείξουμε όλοι μας ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι, ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, γιατί τα παιδιά αξίζουν να περάσουν, να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, για να περάσουμε αυτό το παιχνίδι”.

Για το διάστημα αποχής: “Εννοείται ότι δεν είναι εύκολο, ξέρουμε ότι θα λείπει η ένταση και ο ρυθμός. Δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη δικαιολογία, για να μπορούμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Για τον δικό του στόχο: “Ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνέχεια, μέρα με τη μέρα. Να μαθαίνω μέρα με τη μέρα. Να μπορέσω να μάθω πράγματα και στους παίκτες μου. Αυτός είναι καταρχάς ο στόχος μου, για να μπορώ να κοιτάω μέρα με τη μέρα τι πάει καλά και τι δεν πάει καλά, έτσι ώστε να μπορώ να το αλλάζω και να το βελτιώνω”.

Δείτε ΕΔΩ όλη τη συνέντευξη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ορισμός της… απειρίας!

Το “φτωχό” βιογραφικό του Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα και η εύλογη απορία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προβληματισμό αν μη τι άλλο προκαλεί η επιλογή της ΕΠΟ να επιλέξει τον 30χρονο Πορτογάλο Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα για το αυριανό ντέρμπι (20:30) στο "Γ. Καραϊσκάκης", μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off της Stoiximan Super League.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν πρόκειται για έναν διαιτητή που όχι μόνο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA αλλά έγινε διεθνής προ ολίγων μηνών!

Στην έως τώρα καριέρα του, ο Μιγκέλ Νογκέιρα έχει "σφυρίξει" μόλις 37 παιχνίδια της πορτογαλικής Primeira Liga και 6 του Κυπέλλου Πορτογαλίας, ενώ... ελάχιστες είναι οι εμπειρίες του εκτός πορτογαλικών συνόρων!

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο διασυλλογικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχει διευθύνει μόνο το φετινό παιχνίδι μεταξύ Αμπερντίν και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (2-0) στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, την αναμέτρηση της Σερίφ με τη Φαρούλ (3-0) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του φετινού Champions League και το ματς μεταξύ Χάποελ Μπερ Σεβά - Λέφσκι Σόφιας (0-0) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Aπό εκεί και πέρα, δεν έχει "σφυρίξει" ούτε ένα (!) ντέρμπι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη χώρα μας και στο "παλμαρέ" του βρίσκονται δύο παιχνίδια της γαλλικής Ligue 1 (Λιλ - Ανζέ 1-0 το 2022 και Ναντ - Χάβρη 0-0 το 2023) και το πρόσφατο Ανόρθωση - Πάφος 2-3, για τα πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος.

Τώρα, με τόσο "φτωχό" βιογραφικό, πως ο συγκεκριμένος διαιτητής επιλέχθηκε από την ΚΕΔ για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, είναι άξιο απορίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας»

Το μήνυμα του Θόδωρου Ζαγοράκη…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, για τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ!

«Ο καθένας μας έγινε ΠΑΟΚ για έναν διαφορετικό λόγο, από ένα διαφορετικό ερέθισμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του Συλλόγου. Ο, τι ενώνει διαφορετικά όνειρα κι ελπίδες, αντικρουόμενες αντιλήψεις, κοινωνικές τάξεις… Και το κάνει με τρόπο εμφατικό.

Ο δικός μας ΠΑΟΚ κάποιες στιγμές έχασε χρόνο, πνιγμένος στον κακό του εαυτό. Σώθηκε και ξεπέρασε τον μόνο αντίπαλο που μπορεί να τον κερδίσει: την εσωστρέφεια. 98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας! Χρόνια Πολλά, ΠΑΟΚ!» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του Δικεφάλου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλή «μάχη» για τους «μικρούς» του ΠΑΟΚ!

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Κ15 και την Κ19 των «ασπρόμαυρων».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι οποίες συνεχίζουν την προσπάθειά του στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League.

Πρώτη στο γήπεδο ρίχνεται η Κ15, η οποία φιλοξενείται από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 14:00 στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Ηπείρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του πέμπτου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στο... ρετιρέ του ομίλου, χωρίς να έχουν ουσιαστικά αντίπαλο, αφού απέχουν 26 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα που μετράει 25 βαθμούς.

Αγωνιστική υποχρέωση έχει σήμερα και η Κ19,η οποία παραμένει στο -1  από τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέχει για την ώρα την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη υποδέχεται τον ΟΦΗ στις 16:30 στο αθλητικό κέντρο Λώλας για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Πέντε αγωνιστικές απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος της Κ19, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να είναι οι διεκδικητές του τίτλου και να έχουν μάλιστα να δώσουν ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ τους στην Θεσσαλονίκη, το οποίο μπορεί να καθορίσει ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ