Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε με την απόδοσή του, δεν ήταν καταιγιστικός, αλλά δικαιούταν τη νίκη ακόμη και στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Στο πρόσωπο του ήρωα αυτή τη φορά ήταν ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος κατάφερε σε μία εξαιρετική μέρα για αυτό, να δώσει αρνητική χροιά.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ με τον Κάνιας στη σύνθεσή του μετά από καιρό, ξεκίνησε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά ο χωρίς άγχος και με αρκετή συνοχή Πανιώνιος ισορρόπησε το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ πρόλαβε να κάνει δύο φάσεις με Ενρίκε και Σάκχοφ μέχρι να ισορροπήσουν οι φιλοξενούμενοι και μετά παρουσίασε τις παθογένειες του τελευταίου μήνα. Αργά επιθετικό τρανσίσιον, επιθέσεις πάντα σε οργανωμένη άμυνα, όχι και πολύ καλή κυκλοφορία, πολλά αβίαστα λάθη.

Ο Πανιώνιος βρήκε τις φάσεις, όμως και τον Γλύκο σε ετοιμότητα. Χρειαζόταν ένα καλό παιχνίδι και το βρήκε μετά από καιρό.

Δημιουργικά ο Σάκχοφ ήταν ο μόνος που πάλευε με ουσία και εννοείται πως δεν ήταν αρκετός.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βελτίωσε τις αμυντικές του επιδόσεις ακυρώνοντας τον Πανιώνιο εντελώς, είχε μία δύο φάσεις να σκοράρει, όμως τα πάντα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι θα φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μέχρι που μπήκε στο παιχνίδι ο Γιάννης Μυστακίδης αρχικά και ο Δημήτρης Πέλκας στη συνέχεια.

Ο πρώτος παίζοντας ως φορ στη θέση του κακού και σήμερα Κλάους, κερδίζει απευθείας την δεύτερη κίτρινη του Οικονόμου, έχει τη φάση που ο Γιαννιώτης κάνει μία από τις κορυφαίες αποκρούσεις της σεζόν, έχει την ασίστ στο 95΄, όταν και ο δεύτερος που ήρθε από τον πάγκο, ο Δημήτρης Πέλκας, πέτυχε το γκολ της νίκης.

Ο Πέλκας πανηγύρισε έντονα, πήγε στο πέταλο, έπιασε τους όρχεις του, τους κούνησε, αποβλήθηκε, του έβαλαν χέρι άπαντες και θα τιμωρηθεί.

Με ελάχιστο σχετικά χρόνο συμμετοχής, δίνει δεύτερο παιχνίδι στο πρωτάθλημα με δικό του γκολ, είχε προηγηθεί αυτός της Λειβαδιάς, είναι σαφές πως έχει βελτιωθεί και το πιστεύει περισσότερο και μία εκτεταμένη κουβέντα γύρω από την ενέργειά του μόνο κακό μπορεί να του κάνει. Την έκανε την βλακεία, θα τιμωρηθεί από την ομάδα αφού προβλέπεται η κόκκινη στον εσωτερικό κανονισμό και ελπίζουμε να μάθει από το λάθος του όπως συμβαίνει και με όλα αυτά τα παιδιά.

Αν όμως τεντώσουμε αυτό που έκανε, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τον ευνουχίσουμε. Και επειδή δεν είναι ο πρώτος που πιάνει τους όρχεις του στον σύγχρονο ΠΑΟΚ, δεν θυμάμαι να έγινε κάποιο ιδιαίτερο θέμα τότε.

Τέλος θέλω να εξηγήσω για ακόμη μία φορά το τι συμβαίνει με τον MVP σε κάθε παιχνίδι γιατί σήμερα αισθάνθηκα άσχημα.

Στα δημοσιογραφικά της Τούμπας δεν βρίσκονται μόνο οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ, έρχονται και παιδιά από σχολές ή παιδιά από ιστοσελίδες που δεν έχουν την εμπειρία και τη γνώση, ούτε καν την πίεση της κριτικής, για να λειτουργήσουν όπως πρέπει.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θέλοντας να βολέψει χορηγούς, έχει θεσπίσει τον MVP της αναμέτρησης ο οποίος πρέπει να ψηφιστεί από τους δημοσιογράφους. Και μάλιστα κάπου στο 70΄.

Προσωπικά εγώ, δεν έχω ψηφίσει ποτέ γιατί θεωρώ πως είναι γκαντεμιά να ψηφίζεις κάτι πριν λήξει το παιχνίδι. Εκτός από λάθος εννοείται. Και πραγματικά δεν πιστεύω πως ψηφίζει κανένας από τους δημοσιογράφους που έχουν την εμπειρία.

Αρκετές φορές έχει ψηφιστεί παίκτης που όταν ακούω τον αδερφό Τσακιρόπουλο να τον φωνάζει από τα μεγάφωνα, ντρέπομαι πραγματικά. Σήμερα το γυαλί ράγισε. Με τον Σάκχοφ να είναι ο καλύτερος στη διάρκεια του αγώνα ξεκάθαρα και τον Πέλκα να είναι ο πολυτιμότερος λόγο του γκολ, ακούστηκε ο Μπίσεσβαρ. Ο κόσμος μπροστά αντέδρασε γιατί δεν ξέρει τι γίνεται. Και η ΠΑΕ, σε μία εποχή που βαλλόμαστε από παντού, μας εκθέτει με αυτόν τον τρόπο.

Η διαδικασία αυτή σήμερα έλαβε τέλος. Αν θέλει ο χορηγός να βγαίνει ο MVP, ας δώσει την ευκαιρία στον κόσμο μέσα από την εφαρμογή του ΠΑΟΚ και εμείς θα προβάλουμε το γεγονός για να φανεί και αυτός και να γίνει η δουλειά. Αλλά το να βγαίνουμε μαλάκες για να υποστηριχτεί ένα κομμάτι μίας χορηγίας, είναι κάτι μη ανεκτό.

Θα πρέπει επιτέλους να σεβαστεί ο ΠΑΟΚ τους ρεπόρτερ του. Το να εκμεταλλεύεται το ότι πολλές φορές κάνουμε τους χαζούς γιατί είναι η ομάδας μας, δεν σημαίνει πως θα αφήσουμε τον εαυτό μας εκτεθειμένο για μία βλακεία.

Μπορώ να εκτεθώ και από μόνος μου, δεν χρειάζομαι παρέα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλύτερος Έλληνας του εξωτερικού ο Τζόλης!

Σαρώνουν τα προϊόντα ακαδημιών του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Χρήστος Τζόλης αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του εξωτερικού κατά την εκδήλωση των Βραβείων του ΠΣΑΠΠ.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά με την Μπριζ, την οποία εξαργύρωσε με τη μεγάλη μεταγραφή στην Άρσεναλ, εκεί όπου συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήρια του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ένα σπουδαίο ταλέντο, προϊόν της ακαδημίας του Δικεφάλου που διαπρέπει στο εξωτερικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην ισοπαλία Καλαμάτα και Ηρακλής

Μοιράστηκαν τους βαθμούς οι δύο ομάδες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Καλαμάτα και Ηρακλή στη Νίκαια.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κουρμινόφσκι στο 54, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν αμέσως με τον Νανού τρία λεπτά αργότερα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς ποιοτικότερο από το πρώτο, με τις δυο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες, να μη μπορεί καμία ωστόσο να πάρει εν τέλει τη νίκη.

Καλαμάτα (Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Γκέλιος, Αλόνσο (46' Χατζηθεοδωρίδης), Στρούγγης, Ροντρίγκεζ, Καλουτσικίδης, Πινέιρο (79' Μιράντα), Καρεάσο (46' Ντιαρά), Χάμζα (74' Κατάλντι), Σίγκουρντσον, Μορέιρα, Κουρμινόφσκι (64' Μπολίβαρ)

Ηρακλής (Βάλτερ Ματσάρι): Αθανασιάδης, Βούρος, Πίνια, Τσάκλα, Σόρια, Κράιντς, Σουρλής (81' Μιρ), Νανού, Σίλβα (74' Χρόμαντα), Μπάρθενας (46' Νιζέτ), Πέδρο Μάρκες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ιστορικές μάχες με την Μπάγερν!

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ του PAOK24, για τις μεγάλες αναμετρήσεις απέναντι στους Γερμανούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

To δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του PAOK24 για τα 100 χρόνια του μεγάλου ΠΑΟΚ έρχεται στο κανάλι μας στο YouTube.

Στις 2 Νοεμβρίου 1983 γράφτηκε μία από τις πιο "μαύρες" σελίδες της ευρωπαϊκής διαιτησίας εις βάρος ελληνικής ομάδας, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει έναν άδοξο και ηρωικό αποκλεισμό από την Μπάγερν Μονάχου στη φάση των "32" του Κυπέλλου UEFA.

Στο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Χάρης Περπερίδης και επιμελήθηκαν οι Σταύρος Σουντουλίδης και Αγάπη Γαβριηλίδου, μιλάνε οι πρωταγωνιστές της μεγάλης επιτυχίας.

Οι Κώστας Μαλιούφας, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Μλάντεν Φούρτουλα και Γιώργος Κωστίκος, αποκαλύπτουν άγνωστες ιστορίες που προκαλούν δέος.

Η πρεμιέρα γίνεται, στο κανάλι του PAOK24 στο YouTube. Συντονιστείτε!

https://www.youtube.com/watch?v=SawVHQJJQNc

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ