Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο αρχηγός και οι Λημνιός και Λούκας

Με την ψηφοφορία για την καλύτερη 11άδα της δεκαετίας να συνεχίζεται η θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού, έχει το μεγάλο φαβορί, τον επόμενο σταρ και έναν γυρολόγο που συζητιέται μέχρι και σήμερα.

Ηλίας Καπράλος

Ο αρχηγός και οι Λημνιός και Λούκας

Φτάνουμε σιγά σιγά προς το τέλος με τις θέσεις τις 11άδας της δεκαετίας που έχει μείνει να λιγοστεύουν όλο και περισσότερο. Αυτή τη φορά η κουβέντα πάει στον δεξιό μεσοεπιθετικό. Και όσο η παρουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια δεσπόζει πάνω από κάθε άλλο, τα μάτια μας πάνε και στους έτερους παίκτες που άφησαν το στίγμα τους σε εκείνη τη θέση. 

Από την μία ο Δημήτρης Λημνιός που μέσα σε 2,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ έγινε από ταλέντο, βασικός και κατέκτησε 3 τίτλους με την ομάδα και από την άλλη ο Λούκας Πέρεθ που είχε μία τέλεια σεζόν για τον ίδιο και από την στιγμή που έφυγε από τον ΠΑΟΚ, κάθε καλοκαίρι το όνομά του ακούγεται στις μεταγραφικές ατζέντες δεκάδων ομάδων ανά την Ευρώπη και έφτασε μέχρι την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

Αναλυτικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Άλλη μία κατηγορία που το αποτέλεσμα μοιάζει προδιαγεγραμμένο, με τον Αντρέ Βιεϊρίνια να είναι το απόλυτο φαβορί για μία θέση στην κορυφαία 11άδα της δεκαετίας. Αντίπαλοί του οι Δημήτρης Λημνιός και ο Λούκας Πέρεθ, δύο εξαιρετικοί παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ομάδα. Για πάμε να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά.

Αντρέ Βιεϊρίνια

Το καλοκαίρι του 2008 ο ΠΑΟΚ δανείστηκε από την Πόρτο έναν νεαρό εξτρέμ. Το παρουσιαστικό του δεν ενέπνεε. Όταν όμως πήρε τη μπάλα στα πόδια και μπήκε στο γήπεδο χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να αγαπηθεί όσο λίγοι. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος και να γίνει ένας από τους καλύτερους ξένους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο The Leader ήταν εξαιρετικός στο πρώτο του πέρασμα από τον Δικέφαλο, έφυγε για τη Γερμανία και τη Βόλφσμπουργκ, έκανε λαμπρή καριέρα, κατέκτησε το Euro 2016 με την Εθνική Πορτογαλίας κι επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να ηγηθεί της ομάδας στην πορεία προς την κορυφή.

215 συμμετοχές, 42 γκολ, 39 ασίστ, ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα Ελλάδας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο σπίτι, έχοντας αγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε πιθανή θέση εκτός από αυτή του τερματοφύλακα.

Λούκας Πέρεθ



Ανήκε στο δυναμικό της ομάδας από το 2013 μέχρι το 2015, αλλά ουσιαστικά αγωνίστηκε μόνο μια σεζόν καθώς αρχικά παραχωρήθηκε δανεικός στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και με τη λήξη του δανεισμού έφυγε με μεταγραφή για την Ισπανία.

Στη μία όμως αγωνιστική περίοδο που πέρασε ως παίκτης του Δικεφάλου φρόντισε να αφήσει το στίγμα του. 52 αγώνες, 12 γκολ και 16 ασίστ ήταν τα κατορθώματά του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Άρσεναλ, έπαιξε στη Γουέστ Χαμ και πλέον αγωνίζεται στην Αλαβές στη La Liga.

Δημήτρης Λημνιός

Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Ατρόμητου, έπαιξε με την πρώτη ομάδα από νεαρή ηλικία και τράβηξε τα βλέματα των μεγάλων ομάδων. Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε αστραπιαία και από το καλοκαίρι του 2017 τον έβαλε στο δυναμικό του. Ο Δημήτρης Λημνιός έχει πλέον καθιερωθεί στην ομάδα και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με τον Δικέφαλο μετράει 101 συμμετοχές, έχει πετύχει 10 γκολ, μοίρασε 13 ασίστ και κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας και ένα πρωτάθλημα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην αφετηρία για Τούμπα με ένα πρόβλημα

Ξεκίνησε την προετοιμασία της και η ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έπιασε δουλειά για τη μάχη των Δικεφάλων το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, καθώς όσοι έπαιξαν με το τριφύλλι έκαναν αποφόρτιση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Μοναδικός απών ο Αρόλντ Μουκουντί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ