Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοί ξέρουν από Τούμπα

Η αποστολή του Αγιαξ ήρθε στη Θεσσαλονίκη, αλλά οχτώ παίκτες του έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν το γήπεδο της Τούμπας. Κι όχι απαραίτητα με τη φανέλα του Αίαντα.

Ελένη Μπούντου

Αυτοί ξέρουν από Τούμπα

Αυτός που σίγουρα θα θυμάται καλά την έδρα του ΠΑΟΚ είναι ο Κουίνσι Προμές. Όχι μόνο γιατί αγωνίστηκε σ’ αυτήν μόλις πριν από ένα χρόνο, αλλά και για όλα όσα συνέβησαν στον πρώτο αγώνα μεταξύ του Δικεφάλου και της Σπάρτακ Μόσχας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ασφαλώς δύσκολα θα φαντάζονταν ο Προμές τι για δεύτερο σερί καλοκαίρι θα επισκέπτονταν την Τούμπα ως αντίπαλος. O 27χρονος εξτρέμ του Άγιαξ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο μοιραίος παίκτης της Σπάρτακ Μόσχας στο περσινό ματς με τον ΠΑΟΚ, αφού είχε νικηθεί στο πέναλτι από τον Πασχαλάκη, αποτυγχάνοντας να κάνει το 3-3 στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Κι ας ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της ρωσικής ομάδας στις αρχές του αγώνα. Στο τέλος του περσινού καλοκαιριού ο Πρόμες είχε πάρει μεταγραφή για τη Σεβίλλη, την οποία αποχαιρέτησε μετά από ένα χρόνο για χάρη του Αγιαξ.

Ο ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ 2010

Ο μοναδικός παίκτης του Άγιαξ, που είχε αγωνιστεί στα παιχνίδια του 2010 εναντίον του ΠΑΟΚ, είναι ο Σιμ Ντε Γιονγκ. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, που επέστρεψε φέτος από το δανεισμό του στην ομάδα του Σίδνεϊ, ήταν βασικός και στα δύο ματς κόντρα στο Δικέφαλο, όντας, μάλιστα, ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της ολλανδικής ομάδας στη ρεβάνς της Τούμπας (3-3). Ο Ντε Γιονγκ δεν έπαιξε στα αντίστοιχα ματς του 2016, για τον απλούστατο λόγο ότι τότε δεν άνηκε στο δυναμικό του Αίαντα (εκείνο το καλοκαίρι έπαιρνε μεταγραφή από τη Νιούκαστλ στην Αϊντχόβεν).

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΜΠΛΙΝΤ

Τα προ εννέα χρόνων παιχνίδια θυμάται και ο Ντάλεϊ Μπλιντ, ο οποίος σε ηλικία 20 χρόνων, είχε επανενταχθεί στο ρόστερ του Αγιαξ μετά το δανεισμό του στην Γκρόνινγκεν. Ο διεθνής Ολλανδός στόπερ είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για τη ρεβάνς, την οποία παρακολούθησε από τον πάγκο της ομάδας του (όπως είχε κάνει και στο πρώτο ματς στο Αμστερνταμ). Την τετραετία 2014-2018 ο Μπλιντ ήταν παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΑ 19 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Πέτερ Μπος, προπονητής του Άγιαξ στα προ τριετίας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, είχε εμπιστευτεί στον Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ μια θέση στο αρχικό σχήμα ενδεκάδας στο ματς του Αμστερνταμ, αν και ο ικανότατος επιτελικός μέσος ήταν τότε μόλις 19 χρόνων (έξι μήνες νωρίτερα είχε πάρει προαγωγή από την ομάδα νέων του Αίαντα). Ο Φαν Ντε Μπέεκ παρέμεινε στο παιχνίδι μέχρι το 77΄, όταν και αντικαταστάθηκε. Οσο για τη ρεβάνς της Τούμπας, αρκέστηκε να την παρακολουθήσει από τον πάγκο.

ΣΕΝΕ ΚΑΙ ΒΕΛΤΜΑΝ

Ο παίκτης, που αντικατέστησε τον Φαν Ντε Μπέεκ στο ματς του 2016 ήταν ο Λάσε Σένε. Ο 33χρονος διεθνής Δανός αμυντικός χαφ, που ανήκει στον Αγιαξ από το 2012, δεν είχε συμμετοχή στη ρεβάνς της Τούμπας.

Καλά προετοιμασμένος για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ είναι ο Γιοέλ Φέλτμαν, με την έννοια είχε αγωνιστεί, καθ’ όλη τη διάρκεια τους, και στα δύο ματς του 2016. Ο Φέλτμαν, που μπαίνει στον 8ο σερί χρόνο παρουσίας του στον Αίαντα, είχε αγωνιστεί στα στόπερ, αν και κατά κανόνα καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Η ιδανική αρχή για τον Ντόλμπεργκ

Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ έχει κάθε λόγο να θυμάται τον προ τριετίας αγώνα στο Αμστερνταμ. Κι αυτό γιατί ο διεθνής Δανός φορ είχε σκοράρει (στο 58΄ διαμόρφωσε το τελικό 1-1) στην παρθενική του εμφάνιση με τον Αγιαξ (όπως, αντίστοιχα, είχε πετύχει κι ο Τζάλμα Κάμπος με τον ΠΑΟΚ). Ο Ντόλμπεργκ ήταν βασικός και στη ρεβάνς της Τούμπας, μένοντας στο παιχνίδι μέχρι το 63΄, όταν και έγινε αλλαγή.

Εκτός από τον Προμές, υπάρχει ακόμη ένας παίκτης, που τέθηκε στο παρελθόν αντίπαλος του ΠΑΟΚ με διαφορετική από τον Αγιαξ ομάδα. Πρόκειται για τον Κλας-Γιαν Χούντελαρ, ο οποίος διέγραψε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα της Σάλκε. Μάλιστα, ο έμπειρος Ολλανδός επιθετικός, είχε χρειαστεί μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο ματς της Τούμπας για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2016-17, προκειμένου να σκοράρει και να διαμορφώσει στο 89΄ της αναμέτρησης το τελικό 3-0 υπέρ της Σάλκε. Επιπλέον, στη ρεβάνς του Γκελζενκίρχεν (έληξε 1-1) είχε αγωνιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της. Ο Χούντελαρ ανήκε στο δυναμικό της γερμανικής ομάδας και τον Αύγουστο του 2013, όταν ο ΠΑΟΚ την αντιμετώπισε για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολλανδός επιθετικός, ωστόσο, αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, με αποτέλεσμα να λείψει και από τα δύο παιχνίδια.

Πηγή : FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Ψηφίζει” Θεσσαλονίκη η Κλαμπ Μπριζ (vid)

Πρωινό χαλάρωμα πριν το μεγάλο παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση για το αποψινό, πολύ σημαντικό παιχνίδι της Τούμπας έχει ξεκινήσει και τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η Κλαμπ Μπριζ κινούνται σε ρυθμούς αγώνα.

Οι Βέλγοι, από χθες εξέφρασαν τη μεγάλη ικανοποίησή τους για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη και σήμερα, ξεκίνησαν τη μέρα τους με μία πρωινή βόλτα.

"Καλημέρα! Πάμε για μία χαλαρωτική βόλτα", ανέφερε η Κλαμπ Μπριζ στα social media της:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με τα γκολ στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

Σημαντική επιλογή και σήμερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα γκολ έρχονται στο προσκήνιο στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ και το Betmarket.gr έχει τα προγνωστικά.

Τη μάχη του για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League δίνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ και στα προγνωστικά στοιχήματος (18/04/24) του αγώνα προκύπτει μια επιλογή σε απόδοση 2.07.

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

*Προημιτελική φάση του Conference League. Διπλές αναμετρήσεις και δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά το πέρας και του 2ου αγώνα θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Αναμέτρηση πρώτου γύρου: Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ: 1-0

Ανάλυση ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθόλου καλή εικόνα στο πρώτο παιχνίδι και θα μπορούσε να έχει δεχθεί κι άλλα γκολ, οπότε είναι ευχαριστημένος με το 1-0. Μπορεί το σκορ να είναι μικρότερο από αυτό του Ζάγκρεμπ, όμως η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Κροατία ήταν κάπως καλύτερη από αυτή του Βελγίου. Σήμερα, οι συνθήκες αναμένεται να είναι τελείως διαφορετικές, καθώς αρχικά υπάρχει ο παράγοντας έδρα και η Τούμπα αναμένεται να είναι κατάμεστη και να δώσει ώθηση στην ομάδα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Λουτσέσκου είναι ένας προπονητής που θέλει να έχει η ομάδα του την μπάλα στα πόδια της. Σχετικά με το επιθετικό κομμάτι, βλέποντας πως οι Βέλγοι δίνουν χώρους, θα προσπαθήσει να τους εκμεταλλευτεί.

Ανάλυση Κλαμπ Μπριζ

Η Κλαμπ Μπριζ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες της και μπορεί μεν να κέρδισε, όμως το 1-0 είναι αρκετά εύθραυστο. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, κέρδισε εύκολα την Άντβερπ (3-0) και συνεχίζει τη μάχη της για την κορυφή. Στο σημερινό παιχνίδι, οι συνθήκες δεν είναι και τόσο υπέρ της, διότι θα έχει πολλές και σημαντικές απουσίες.

Στην ουσία στο παιχνίδι της Τούμπας θα έχει μια ενδεκάδα... ειδικών συνθηκών και δεν είναι απίθανο να παρουσιαστούν προβλήματα συνοχής. Βέβαια, οι αναπληρωματικοί της δεν είναι τυχαίοι παίκτες κι έχουν ποιότητα, οπότε παραμένει δυνατή.

ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Προγνωστικά (18/04/24)

Μπορεί οι συνθήκες να είναι υπέρ του ΠΑΟΚ, λόγω του παράγοντας της έδρας και των απουσιών που έχουν οι Βέλγοι, όμως με την εικόνα του πρώτου αγώνα και την κατάσταση των δύο ομάδων, αξία από τις στοιχηματικές εταιρίες υπάρχει στα γκολ. Η Κλαμπ Μπριζ δημιουργεί φάσεις και είναι αρκετά κινητική μπροστά, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι αναγκασμένος να ψάξει το γκολ. Συνεπώς, θα ποντάρουμε στο Goal/Goal & Over 2.5 που είναι σε απόδοση 2.07 στη Stoiximan.

ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Betmarket επιλογές

11/04, 22:00 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ Goal/Goal & Over 2.5 @2.07

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σέρβος ή Κροάτης; Πόσο καλά θυμάστε τους ξένους του ΠΑΟΚ;

Ήρθε η ώρα να τεστάρετε τη μνήμη σας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο παρελθόν και άφησαν -λίγο ή πολύ- το στίγμα τους.

Ποιος από τους πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ είναι Σέρβος και ποιος Κροάτης; Τεστάρετε τη μνήμη σας πατώντας ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ