Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ακπόμ στα "δίχτυα" του BBC!

Πρώτος στη βαθμολογία, ρεκόρ 22 νικών και 3 ισοπαλιών και… συνεχίζει.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Ο Ακπόμ στα "δίχτυα" του BBC!

Ο ΠΑΟΚ “τρέχει” ένα τρελό σερί φέτος, το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων μέσων της Ευρώπης, τα οποία κάνουν focus στην πορεία του “Δικεφάλου”, όπως και στους πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας.

Τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου! Κάτι τέτοιο συνέβη χθες, με το BBC να φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον Τσούμπα Ακπόμ, το οποίο διαβάσατε μέσα από το PAOK24.

Σήμερα, το paokfc.gr αναδεικνύει το σχετικό αφιέρωμα, αναφέροντας:

Μπορεί το περσινό καλοκαίρι να εγκατέλειψε το… νησί αλλά ο Τσούμπα Άκπομ συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του, οι οποίοι παρακολουθούν στενά την πορεία του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τα κατορθώματά του στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα κυνηγάει και το “στοιχειωμένο” ρεκόρ του Παναθηναϊκού της σεζόν 1963-64, που κατέκτησε τον τίτλο αήττητος.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης και οι αναφορές στον ΠΑΟΚ είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε μεγάλα δημοσιογραφικά sites του εξωτερικού.

Ειδική αναφορά γίνεται φυσικά και στους πρωταγωνιστές της ξέφρενης πορείας του Δικεφάλου. Ένας από αυτούς είναι και ο Τσούμπα Άκπομ . Κανείς δεν έχει ξεχάσει τον AK47 στο Νησί, κάτι που αποτυπώνεται και από το αφιέρωμα που του ετοίμασε το BBC.

Ο δημοσιογράφος Neil Johnston πήρε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον Άκπομ, ο οποίος μίλησε για την μέχρι τώρα εμπειρία του στην Ελλάδα.

Ο Άγγλος φορ μίλησε για το πως βιώνουν το ποδόσφαιρο οι φίλαθλοι του Δικεφάλου. “Το ποδόσφαιρο είναι κάτι σαν θρησκεία γι αυτούς. Με σταματούν συχνά στο δρόμο και μου δείχνουν τα τατουάζ που έχουν με τον ΠΑΟΚ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την μέρα που ήρθα στη Θεσσαλονίκη. Οι οπαδοί ήρθαν στο αεροδρόμιο για να με υποδεχθούν. Είναι μία νέα εμπειρία για μένα”.

Η μάχη του τίτλου φτάνει στην τελική της ευθεία. “Οι οπαδοί στο δρόμο μας υπενθυμίζουν συνεχώς ότι ο ΠΑΟΚ έχει να πάρει 34 χρόνια τον τίτλο» λέει ο Άκπομ και συμπληρώνει, “η μεταγραφή μου στην ομάδα μου χάρισε μία εμπειρία ζωής και πλέον έχω μία μεγάλη ευκαιρία να γράψω ιστορία με τον Δικέφαλο”.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης στο γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας, στο πρώτο εξάμηνο που έζησε υπό τη σκιά του Πρίγιoβιτς, ενώ ο Άκπομ μιλάει και για την ζωή στη Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτηρίζει ως μία πολύ όμορφη παραθαλάσσια πόλη με φιλικούς ανθρώπους και καλό καιρό, ενώ λέει πως ο Πρόεδρος της ομάδας, Ιβάν Σαββίδης, είναι ένας εξαιρετικά αγαπητός άνθρωπος με πάθος για την ομάδα.

Ο Τσούμπα θυμάται το περσινό καλοκαίρι και αναφέρεται στην απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ, λέγοντας πως αφού μίλησε με τον Ουνάι Έμερι και κατάλαβε ότι δεν θα έχει θέση στο ροτέισον, έκανε την έρευνα του και αποφάσισε να επιλέξει τον ΠΑΟΚ, αφού συμβουλεύτηκε και τον πρώην παίκτη του Δικεφάλου, Λούκας Πέρεθ, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στους Κανονιέρηδες, o οποίος του είπε πως αν έρθει στη Θεσσαλονίκη δεν θα θέλει να φύγει ποτέ.

Η συνέντευξη κλείνει με τον ΑΚ47 να εύχεται πως την επόμενη σεζόν θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο Emirates Stadium και να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ με τον ΠΑΟΚ για τους ομίλους του UEFA Champions League.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά μαζί Πάμπλο και Λίνο (pic)

Συνάντηση από τα παλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Λίνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και την Κυριακή, είδε από κοντά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και η παρουσία του στην πόλη, του έδωσε την ευκαιρία να δει και παλιούς γνωστούς.

Ο Βραζιλιάνος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον νυν προπονητή του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, από την κοινή τους παρουσία στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γκαρσία να αναρτά μια φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του από το γεύμα των δύο οικογενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα ποδοσφαιρική επένδυση από… Ατζούν

Ο Τούρκος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται στη Μάριμπορ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Αφού ερευνήσαμε ποιος σύλλογος στη Σλοβενία είναι ο καταλληλότερος για εμάς, αποφασίσαμε ότι αυτός είναι η Μάριμπορ. Ήμουν στο Μάριμπορ την περασμένη εβδομάδα, μου αρέσει πολύ η πόλη, μου αρέσει πολύ το γήπεδο και μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που διοικούν τον σύλλογο», είπε ο Ατζούν Ιλιτσαλί, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην Ελλάδα, σε ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου, ενώ σενάριο τον ήθελε να κινείται για την απόκτηση του Βόλου, αλλά το όλο θέμα δεν προχώρησε.

Στη Σλοβενία, υπήρχαν σενάρια και για την Ολίμπια αλλά και για τη Μούρα, με τον Ατζούν να επιλέγει τη Μάριμπορ. «Είμαι μεγάλος οπαδός της Φενέρμπαχτσε, πήγαινα σχεδόν σε κάθε αγώνα του συλλόγου. Σήμερα είμαστε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι στην Τουρκία, έχουμε επεκτείνει την παραγωγή σε 13 χώρες. Το ποδόσφαιρο παρέμεινε μέρος του εαυτού μου. Είμαι απλά τρελός για το ποδόσφαιρο. Η Σλοβενία έχει μεγάλες δυνατότητες με εγχώριους παίκτες, στους οποίους είναι απαραίτητο να προσθέσουμε κάποια ξένη ποιότητα και να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που μπορεί να είναι επιτυχημένο στην Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Οζέγκοβιτς»

Δημοσίευμα στη Σερβία για τον επιθετικό της Κηφισιάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς και τον ΠΑΟΚ, εμπλέκουν σε μεταγραφικό σενάριο ενόψει καλοκαιριού οι Σέρβοι. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «Sportskacentrala.com» σε κείμενο της με τίτλο «ένας ακόμα πρώην ποδοσφαιριστής της Παρτιζάν είναι κοντά στον ΠΑΟΚ», αναφέρει ότι ο 29χρονος επιθετικός της Κηφισιάς, βρίσκεται στο στόχαστρο των «ασπρόμαυρων».

Μάλιστα, ο συντάκτης στέκεται και οικονομικές λεπτομέρειες, γράφοντας για συμβόλαιο ύψους 180.000 ευρώ του ποδοσφαιριστή φέτος στην Κηφισιά, ενώ από τον ΠΑΟΚ ζητάει 500.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Στο ίδιο κείμενο επίσης, σημειώνεται πως ο Οζέγκοβιτς έχει καλή φιλική σχέση με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ενώ φέτος με την Κηφισιά, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 16 γκολ σε 30 συμμετοχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ