Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O… αθόρυβος MVP

Από τον Βαρέλα το περίμενε ο Ίβιτς, αλλά στο πρόσωπο του Ισπανού βρήκε τη σταθερότητα στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου.

Ελένη Μπούντου

O… αθόρυβος MVP

Μέσα στον Ιούνιο έγινε γνωστό ότι ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο θα ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ. Πολλοί τότε απόρησαν με αυτή την κίνηση, μιας και ο παίκτης εάν εξαιρέσουμε τη σεζόν 2014-15 όπου αγωνιζόταν στην Κόρδοβα της Ισπανίας στην πρώτη κατηγορία, δεν είχε άλλη γεμάτη χρονιά και δη σε υψηλό επίπεδο.

Την ανησυχία ενίσχυαν και δημοσιεύματα από την Αγγλία και το πέρασμά του από την Άστον Βίλα που στην χρονιά που υποβιβάστηκε δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στην ομάδα και έτσι δόθηκε δανεικός στην Ράγιο Βαγιεκάνο. Το περασμένο καλοκαίρι -λοιπόν- ήρθε στη Θεσσαλονίκη από το βροχερό Μπέρμινχαμ και αμέσως πήρε φανέλα βασικού κόντρα στον Άγιαξ για τους αγώνες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτσι από εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο Κρέσπο έγραψε στον ΠΑΟΚ μέχρι και το Πάσχα 41 συμμετοχές στα 48 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ο Δικέφαλος. Είναι μάλιστα ακόμα σημαντικότερο ότι σε αυτά τα 41 παιχνίδια ξεκίνησε βασικός στα 38 με τα μοναδικά παιχνίδια που πέρασε σαν αλλαγή να είναι η πρεμιέρα των ομίλων με την Φιορεντίνα στην Τούμπα, ο αγώνας με την Σλόβαν στην Τσεχία, αλλά και το ματς στο Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Σε αυτά τα 7 παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Ισπανός στόπερ είναι τέσσερα που έμεινε εκτός αποστολής, δύο που έμεινε στον πάγκο και έναν αγώνα που έχασε λόγω τιμωρίας. Από αυτά τα παιχνίδια μάλιστα ένα ήταν ο αγώνα με τον Πανελευσινιακό για το κύπελλο Ελλάδας, ο επαναληπτικός του 0-2 με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, αλλά και η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βέροια για το πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ ετοιμαζόταν για τον αγώνα με τη Σάλκε στην Γερμανία.

Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν την εμπιστοσύνη που του έχει ο Βλάνταν Ίβιτς για το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, ειδικά από την ημέρα που αποτέλεσε παρελθόν από τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Τζαβέλλας, όταν ο Σέρβος τεχνικός του Δικεφάλου στηρίχτηκε επί των πλείστων στην τριάδα Κρέσπο Μαλεζά και Βαρέλα με τον Ισπανό να είναι σταθερός στη θέση του και τους άλλους δύο παίκτες να εναλλάσσονται δίπλα του ανάλογα με τον αντίπαλο.

Σε αυτά τα 41 παιχνίδια ο Κρέσπο έχει πετύχει ένα γκολ με την Ντιναμό Τιφλίδας στη Γεωργία και έχει δεχθεί συνολικά 10 κίτρινες κάρτες. Τις 5 στο πρωτάθλημα, τις δύο στο κύπελλο και τις άλλες τρεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επιμέλεια: Ηλίας Καπράλος

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντησε ο Πινέδα για το 1-1 (vid)

Με ατομική ενέργεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Γρήγορη απάντηση της ΑΕΚ στο προβάδισμα του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια.

Ο Πινέδα με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» που δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν.

Με σουτ που έκανε κέρδισε τον Κοτάρσκι με τη μπάλα πρώτα να πηγαίνει στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-1 στο 9ο λεπτό.

Δείτε και τα δύο γκολ που έχουν μπει έως τώρα στην Τούμπα...

[video width="960" height="540" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/paok1.mp4"][/video]

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκρυψε τη μπάλα ο ΠΑΟΚ και 1-0! (vid)

Τους «κάρφωσε» ο Κωνσταντέλιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό.

Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

https://twitter.com/ClaroSports/status/1784625321536520556

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ