Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ηρεμήσαμε αγωνιστικά με τον Ίβιτς»

Καλεσμένος σε εκπομπή της Nova, ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για τον νέο "αέρα" που έφερε στα αποδυτήρια ο Ίβιτς με την έλευσή του και εξήγησε πως ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την πρωτιά στα playoffs…

Ελένη Μπούντου

«Ηρεμήσαμε αγωνιστικά με τον Ίβιτς»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα συναισθήματά του μετά από μία γεμάτη χρονιά:
«Πολύ μεγάλη σεζόν. Πολλά σκαμπανεβάσματα, περισσότερες πίκρες παρά χαρές. Ήταν καλό το φινάλε και πραγματικά μας έδωσε μεγάλη χαρά και δώσαμε κι εμείς χαρά για τα 90 χρόνια του συλλόγου στον πρόεδρό μας και στον κόσμο».

Για τα προκριματικά και την προσπάθεια στο Τσάμπιονς Λιγκ:
«Είναι ένα όνειρο αυτό. Σε όλα τα πλέι οφ αυτό συζητούσαμε, ότι δε θα είναι πολλές οι ευκαιρίες να αγωνιστούμε σε μια τέτοια διοργάνωση. Φυσικά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όπως είδαμε και με την Ντόρτμουντ, παίξαμε δύο παιχνίδια, άμα θέλει η μπάλα να πει θα μπει, αν όχι, δε θα μπει».

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ και τι έφταιξε στο πρωτάθλημα:
«Ήρθε ένας καινούριος προπονητής το καλοκαίρι που μας πέρασε. Είχε δικιά του φιλοσοφία, δύσκολη θα έλεγα, το 3-5-2 δεν είναι εύκολο σύστημα. Δεν το ξέρουν οι ποδοσφαιριστές, έπρεπε να το μάθεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο χρόνος να περιμένεις, να στηρίξεις, πρέπει να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τα σκαμπανεβάσματα γιατί δεν ξέραμε κι εμείς οι ίδιοι πως να αγωνιστούμε».

Για το αν κουβεντιάσαν σχετικά με τον Τούντορ:
«Μεταξύ μας το λέγαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να πάμε να δώσουμε συμβουλές στον προπονητή. Είχε τη δικιά του φιλοσοφία, αυτό πίστευε, το στήριξε μέχρι που έφυγε, οπότε εμείς έπρεπε να ακολουθούμε αυτό που μας έδειχνε».

Για τα πλέι οφ και την πορεία του ΠΑΟΚ:
«Για μένα ήταν πολύ σημαντικά τα πρώτα δύο ματς που κερδίσαμε την ΑΕΚ με ανατροπή και δε χάσαμε με δέκα παίκτες στον Παναθηναϊκό. Ξέραμε ότι ο Πανιώνιος ήταν κουρασμένος γιατί δεν είχε συνηθίσει να παίζει Κυριακή-Τετάρτη. Εμείς το είχαμε κι ήμασταν οι μόνοι στα πλέι οφ κι ίσως έπαιξε σημαντικό ρόλο. Γι’ αυτό βλέπαμε και κάποια ματς που δεν τραβούσε η ομάδα, έπαιζε ρόλο και η κούραση. Όταν η άλλη ομάδα είναι φρέσκια, ενώ εσύ έπαιζες μεσοβδόμαδα αγώνα παίζει σημαντικό ρόλο».

Για το αν είχε σημασία ότι ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς «πιτσιρικάδες»:
«Έπαιξε σημαντικό ρόλο, αλλά και οι τραυματισμοί, κάναμε ρεκόρ φέτος».

Για το αν βρίσκει ρυθμό με τους άλλους παίκτες της επίθεσης:
«Όταν αγωνίζεσαι πιο πολλά ματς με κάποιους ποδοσφαιριστές και συνεχόμενα, αρχίζεις και αποκτάς ομοιογένεια. Δεν μπορεί να αλλάζει συνέχεια η 11άδα, πρέπει να υπάρχει ένας κορμός».

Για το αν φοβάται, όπως ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, το πόσο δυνατός είναι ο Ολυμπιακός:
«Πιστεύω ότι το σημαντικότερο είναι να μπει μια βάση στην ομάδα μας. Να μην υπάρχει μια επιτυχία στο τέλος όπως φέτος και του χρόνου να βγούμε όπως πριν δυο χρόνια τελευταίοι στα πλέι οφ. Βήμα-βήμα, να μπει μια βάση, να μεγαλώνει σιγά-σιγά πιο πολύ ο σύλλογος, να φτάσει εκεί που του αρμόζει. Με αυτόν τον πρόεδρο, τον Ιβάν, η ομάδα έχει μεγαλύτερο μπάτζετ και δεν έχει τέτοια προβλήματα».

Για το μήνυμά του στον κόσμο του ΠΑΟΚ:
«Ξέρουμε ότι όταν λείπει ένας τίτλος από την ομάδα πολλά χρόνια, μια διάκριση, η υπομονή τελειώνει. Καλώ ή κακώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να μάθουμε να ζούμε απ’ αυτό. Να πω στον κόσμο όταν είναι καλά και μας στηρίζει πραγματικά μέσα στο γήπεδο, ανεβαίνουμε 100% ψυχολογικά πιο πολύ. Όταν υπάρχει μουρμούρα, όμως, όταν δεν παίζεις καλά, πρέπει κι εκεί να βοηθάνε».

Για το αν ήταν δίκαιη η κατάληξη στο πρωτάθλημα:
«Στο πρωτάθλημα πιστεύω μετά τον Ολυμπιακό η πιο σταθερή ομάδα ήταν η ΑΕΚ. Είχε αποκτήσει έναν τρόπο παιχνιδιού, κέρδιζε είτε έπαιζε καλά, είτε όχι. Δεν το είχαμε αυτό εμείς και ο Παναθηναϊκός. Ο Πανιώνιος ήταν η ευχάριστη έκπληξη με πολλού Έλληνες. Γενικά, μετά τον Ολυμπιακό πιστεύω είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ήταν δίκαια η κατάληξη των πλέι οφ και πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τη στιγμή που τον ‘τρέλανε’ πιο πολύ στη χρονιά:
«Προσωπικά θυμάμαι πολύ το γκολ με την Μπρόντμπι, ήταν ξεχωριστό για μένα και μου άρεσε πολύ. Ομαδικά, το γκολ στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ήταν εκείνο που προηγηθήκαμε, μου άρεσε πολύ, ήταν το συναίσθημα πολύ διαφορετικό, άσχετα το πως κατέληξε και πως έγινε όλο το θέμα. Από στιγμή, η χθεσινή μετά τη λήξη του παιχνιδιού, η πιο μεγάλη χαρά για φέτος».

Για τα πανηγύρια στα αποδυτήρια:
«Περάσαμε πολλά σαν ομάδα, ακούσαμε πολλά φέτος, δύσκολες στιγμές μετά τον Ηρακλή ο κόσμος ήταν έξω από το γήπεδο, δύσκολη χρονιά, πολλά σκαμπανεβάσματα. Στα αποδυτήρια ξεσπάσαμε όλοι, φωνές και πανηγύρια. Ήταν πολύ ξεχωριστή στιγμή. Όσο για τον πρόεδρο μας, είπε ότι παραμένει ο Ίβιτς πρώτος προπονητής και υπήρχε μεγάλο χειροκρότημα και ικανοποίηση από όλους μας».

Για τη συνύπαρξη με τον Τούντορ:
«Μέσα στα αποδυτήρια ήμασταν απ’ την αρχή της χρονιάς καλά όλοι. Πιστεύω δεν υπήρχε σταθερότητα αγωνιστικά».

Για το αν με τον Ίβιτς ένιωσαν ότι τακτοποιήθηκαν αγωνιστικά:
«Το νιώσαμε όλοι οι ποδοσφαιριστές και το συζητούσαμε ότι υπήρξε μια σταθερότητα, βγάζει η ομάδα ηρεμία με τον νέο προπονητή. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό μείναμε με δέκα, δεχθήκαμε γρήγορα γκολ, αλλά δε βιάστηκε, είχε υπομονή και όντως ισοφαρίσαμε και πήραμε τον βαθμό. Έχει δικιά του φιλοσοφία που από τώρα θα αρχίσει να τη δουλεύει και να περνάει αυτό που θέλει πραγματικά γιατί δύο μήνες δεν πρόλαβε».

Για τη «φουρνιά» του ΠΑΟΚ κι αν είναι η ευκαιρία της:
«Είναι πολύ καλό όταν έχεις τόσους Έλληνες μικρούς και από τα τμήματα υποδομής. Η ηλικία φέρνει ενέργεια σε μια ομάδα. Φυσικά χρειάζονται και οι πιο έμπειροι για τη σταθερότητα. Έχουν μπει καλές βάσεις όσον αφορά αυτόν τον τομέα».

Για τους φροντιστές και το επιτελείο:
«Είναι οι αφανείς ήρωες, δεν τους βλέπει ο κόσμος, αλλά πραγματικά μας στηρίζουν όσο δε φαντάζεστε».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Το σερί χωρίς νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Η προϊστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της διοργανώτριας αρχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Τούμπα, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την διοργανώτρια αρχή να παρουσιάζει την προϊστορία των ομάδων, στην προαναγγελία του αγώνα.

Αναλυτικά:

Χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας είναι ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες, οι οποίες είναι και οι τελευταίες χρονικά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το 1-1 της Τούμπας για τον Β’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος και το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας για τα Stoiximan Playoffs.

Αυτό το σερί της ΑΕΚ με τις πέντε αναμετρήσεις χωρίς ήττα, ακολούθησε αυτό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε εννέα αγώνες αήττητος και στις δύο έδρες, με απολογισμό τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

73 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

25 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 97-63

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Αντίδραση και νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν την αντιστροφή του κλίματος μετά το κακό τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να καλείται να βγάλει αντίδραση για τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από την ισοπαλία -σαν ήττα- με τη Λαμία στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», με την απώλεια βαθμών να τους κοστίζει αρκετό έδαφος από την μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Η Ένωση από την πλευρά της πανηγύρισε μια εμφατική νίκη με 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην «OPAP Arena».

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει υπέρ του το θετικό της διαθεσιμότητας όλων των ποδοσφαιριστών για την αποψινή αναμέτρηση (19:30), αν εξαιρέσουμε -σαφώς- τον μακροχρόνιο τραυματία Γουίλιαμ Τρόοστ - Εκόγνκ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγάλει αντίδραση; Μπορούν οι παίκτες να δώσουν απαντήσεις γύρω από τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για όλη την προσπάθεια τους στη σεζόν; Θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα -κατά 95%- η ΑΕΚ με νίκη στην Τούμπα; Όλα αυτά θα τα μάθουμε στο σημερινό ντέρμπι Δικεφάλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κηφισιά και την πήρε μαζί του στη Super League 2

Την… αποτελείωσε στις καθυστερήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1.
Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Σολόα, Σπίνος, Γκόμπελιτς- Εραμούσπε, Τζίμας, Πανάγου, Κύρκος, Σομποτσίνσκι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ