ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Προβληματισμός κι ανάλυση
Ο ΠΑΟΚ γυρίζει σελίδα αναγκαστικά την ήττα στην Μπρατισλάβα από τη Σλόβαν χθες το βράδυ, με το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό να ακολουθεί.

Αυτό ωστόσο, δε σημαίνει πως ο Αμπέλ Φερέιρα και οι παίκτες του δεν θα σταθούν στα λάθη που έγιναν στο χθεσινό παιχνίδι.
Για παράδειγμα, η φάση του γκολ των Σλοβάκων, έχει προβληματίσει σε μεγάλο βαθμό τους “ασπρόμαυρους”, τόσο στην ηγεσία της ομάδας, όσο και τους παίκτες για αυτό κι αναλύθηκε όλη η φάση τόσο χθες, όσο και σήμερα το πρωί στην προπόνηση στην Μπρατισλάβα.
Στη συγκεκριμένη φάση, υπάρχουν διαδοχικά λάθη τόσο από την άμυνα του “Δικεφάλου”, όσο και από τον Πασχαλάκη, κάτι που αντιλήφθηκαν όλοι στην ομάδα, στο πλαίσιο της ανάλυσης που έγινε, με τον Αμπέλ Φερέιρα να εξηγεί στους παίκτες του ότι τέτοια λάθη σε αυτό το επίπεδο “πληρώνονται” και μάλιστα ακριβά.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τι λέει η Αστυνομία για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό
Πέτρες, φωτοβολίδες ευθείας βολής και 16 προσαγωγές, έξι συλλήψεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, για τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στα τελευταία λεπτά του αγώνα οπαδοί επιχείρησαν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο, εκσφενδονίζοντας πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής, ενημερώνοντας παράλληλα ότι έγιναν 16 προσαγωγές!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σχετικά με περιστατικό, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, διευκρινίζονται τα εξής:
Στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους.
Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης χημικών στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές. Στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών».
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ποιος αντέχει να μην πάει στην Τούμπα;
Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει και ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τον κόσμο

ΠΑΟΚ - Λαμία αύριο το απόγευμα στην Τούμπα σε μία πολύ ιδιαίτερη και κρίσιμη φάση της χρονιάς και του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Δικεφάλου κάνει την μεγάλη προσπάθειά της και είναι βέβαιο ότι χρειάζεται στήριξη.
Από τη μία είναι αυτή η επιστροφή μετά από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μια ιδιαίτερη συνθήκη που πάντα χρίζει προσοχής. Ομάδα και παίκτες οφείλουν να προσγειωθούν στην ελληνική πραγματικότητα και να ξεχάσουν το όνειρο που έζησαν σε σπουδαίο ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Αρκετοί εντός ομάδας ξέρουν την ευθύνη που έχουν στο ελληνικό ματς που ακολουθεί ενός ευρωπαϊκού θριάμβου. Όσοι δυσκολεύονται θα χρειαστούν την ώθηση από την κερκίδα. Όταν ο κόσμος βρεθεί αύριο στο γήπεδο, όταν οι κερκίδες θα έχουν πάνω από 20 χιλιάδες φιλάθλους, το μήνυμα της σημασίας του αγώνα με τη Λαμία θα περάσει πολύ πιο εύκολα εντός της ομάδας.
Από την άλλη… Μετά το ιστορικό τριήμερο στη Γερμανία, μετά από την περηφάνια και τη συγκίνηση που πρόσφερε η ομάδα, ποιος από όσους ταξίδεψαν εκεί μπορεί να μην ξαναπάει κοντά στον ΠΑΟΚ; Ποιος από όλους τους άλλους που έμειναν στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν τη μεγάλη επιθυμία να βρεθούν κοντά στον ΠΑΟΚ για να βοηθήσουν, να αποθεώσουν, να στηρίξουν και όλοι μαζί να κάνουν άλλο ένα βήμα για την κορυφή του πρωταθλήματος;
Το πρωτάθλημα ανάβει, ο ΠΑΟΚ μέσα στα γήπεδα είναι πολύ καλός και επειδή πολλά θα παίζονται εκτός αυτών (κάποια τα βλέπουμε, κάποια μας τα κρύβουν) ο κόσμος του Δικεφάλου μπορεί και πρέπει να δείξει πόσο ενωμένος είναι και πόσο κοντά στους παίκτες και τον προπονητή. Τα εισιτήρια είναι φθηνά, οι συνθήκες καλές και… όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τούμπα.
Αλήθεια: Ποιος ΠΑΟΚτσής δεν θέλει να είναι εκεί;

Λίγες ημέρες μετά την ήττα που γνώρισε από τον ΠΑΟΚ στην έδρα της, η Άιντραχτ έχασε και στο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Άουγκσμπουργκ.
Η ομάδα τη Φρανκφούρτης ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ η οποία προηγήθηκε με τον Γιένσεν στο 34' και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ιάγκο στο 58'.
Ένα αυτογκόλ του Ντάχμεν στο 78' έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αλλά τίποτα δεν άλλαξε έως το φινάλε.
Η Άιντραχτ παραμένει στην 7η θέση με 18 βαθμούς και αρχίζει πλέον να νιώθει την... ανάσα αρκετών ομάδων που βρίσκονται κοντά της βαθμολογικά.