Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Ο Σαββίδης θα κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο!" (ηχητικό)

Για όλους και για όλα μίλησε ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4, σε μία συνέντευξη με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Ο Σαββίδης θα κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο!" (ηχητικό)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε: “Πάντα υπάρχουν καλύτερα για τον ΠΑΟΚ. Κάναμε μία πολύ καλή πορεία σαν Ερασιτέχνης φέτος, πήραμε πέντε Κύπελλα και μπορούσαμε ίσως και δύο ακόμη, τα οποία τα χάσαμε στις λεπτομέρειες. Στο γυναικείο χάντμπολ, χάσαμε στις λεπτομέρειες από την Ιωνία το τρόπαιο, ενώ είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, ενώ στο χάντμπολ κάναμε κάποιες ήττες, είχαμε αρκετούς τραυματισμούς και δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποιον τίτλο. Αν βάλουμε και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ στον απολογισμό, νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι στο ποδόσφαιρο σώσαμε τη χρονιά με την είσοδο στα προκριματικά του Champions League. Όσον αφορά στην κανονική διάρκεια της χρονιάς, δε θέλω να σχολιάσω κάτι. Έγινε μία νέα αρχή πέρυσι, που ο μεγαλομέτοχος έφερε τον κ. Άρνεσεν. Έγιναν κάποιες κινήσεις, ήρθαν παίκτες και φέτος θα συμπληρωθεί το ρόστερ. Τα δύο επόμενα χρόνια, θα είναι τα καλύτερα που θα έχουμε περάσει με μεγαλομέτοχο τον Ιβάν Σαββίδη, είμαι σίγουρος για αυτό.

Το λέω αυτό, γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν διερευνητικά. Έγινε ένα μεγάλο άλμα με την αποπληρωμή των χρεών. Ο άνθρωπος έβγαλε από την τσέπη του 11 εκατομμύρια ευρώ και ξόφλησε τα χρέη του ΠΑΟΚ, που ήταν βραχνάς. Πλέον ο ΠΑΟΚ προχωράει ακάθεκτος, έχει μπει μπροστά σε όλα, ακόμη και στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και με τη στήριξη του κόσμου, όλοι μαζί θα πετύχουμε αυτό που δεν μπορέσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά στο μπάσκετ, τις τελευταίες χρονιές τερματίσαμε στην 3η θέση. Φέτος η ομάδα είχε πάρα πολλές οικονομικές δυσκολίες, όμως παρόλα αυτά, έκανε μία καλούτσικη πορεία, με τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη. Το μπάτζετ ήταν πολύ μικρό. Ενώ μπορούσαμε να πάμε στην τετράδα, χάσαμε εκείνο το ματς στην έδρα μας από την ΑΕΚ και δεν μπορέσαμε να το κάνουμε. Τα προηγούμενα χρόνια έγινε η εξυγίανση. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που μπήκε στο άρθρο 99 και βγήκε. Με τις προσπάθειες των Πρέλεβιτς, Γαλατσόπουλου και Καραμπέρη κατάφερε να βγει από το τούνελ και να τελειώσει με το άρθρο. Με σταθερά βήματα από εδώ και πέρα, γιατί μόνο έτσι γίνεται και με τον Νίκο Σταυρόπουλο, πιστεύω ότι θα γίνουν όλα… Φέτος θα είναι μία μεταβατική χρονιά προς το καλύτερο και αν συνεχιστεί η βοήθεια θα είναι μία καλή χρονιά. Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι να “χτυπήσουμε” τους δύο της Αθήνας, αλλά θα παίξουμε στο Champions League και θα μαζέψουμε εμπειρίες και για το πρωτάθλημα”.

Για τη δήλωση του Θανάση Κατσαρή για τον Ιβάν Σαββίδη: “Έχει μεγάλη σημασία να καταλάβετε τη σχέση που έχουμε με τον κ. Σαββίδη. Μας δίνει απίστευτη ώθηση και κουράγιο, μας στηρίζει, για αυτό και βγαίνει αυτή η αισιοδοξία. Είναι κοντά μας, σε οτιδήποτε έχουμε ζητήσει. Πιστεύουμε ότι θα “χτυπήσουμε” σε όλα τα αθλήματα το μεγάλο μας αντίπαλο. Ο πρόεδρος αυτό που είπε ήταν ότι έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου, που με στηρίζει σε ότι χρειαστώ, για να μπορέσει να προχωρήσει ο Ερασιτέχνης να προχωρήσει απρόσκοπτα σε όλες τις πληρωμές του”.

Για το βόλεϊ: “Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει το βόλεϊ, ο Ολυμπιακός ίσως όχι. Μία μεταγραφή που κοστίζει 100, θα κοστίσει 200 για αυτούς. Εμείς παίρνουμε ότι καλύτερο κυκλοφορεί με τα λεφτά που θέλουμε. Το βλέπετε στην πορεία ότι έτσι γίνεται. Ο Ολυμπιακός τριπλασίασε το μπάτζετ του για να μπορέσει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ξέρει να κινείται σωστά και να παίρνει τους παίκτες στην κατάλληλη θέση. Όσο υπάρχει Κατσαρής στον ΠΑΟΚ, όλα γίνονται προσεκτικά. Είναι αλήθεια ότι έχει βάλει πολλά χρήματα και θα δούμε το τι θα γίνει…” Όλα τα τμήματα ανήκουν στον Ερασιτέχνη και αυτός έχει τον τελευταίο λόγο.

Για τη διάδοχη κατάσταση και την αγωνία του Θανάση Κατσαρή: “Πρέπει να υπάρξει αντικαταστάτης, το λέει κα ο ίδιος. Δεν είπε ότι θέλει να φύγει. Ψάχνει απλά, για να είναι έτοιμος όταν θα έρθει η ώρα. Αν βλέπει στο πρόσωπο του κ.Αμοιρίδη ότι μπορεί να γίνει ο διάδοχος, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Ο κ.Αμοιρίδης είναι τελειωμανής, ότι κάνει θέλει να το φέρει σε πέρας όπως το θέλει. Από τη στιγμή που πίστεψε σε αυτό που κάνει και θέλει να το αναλάβει, έτσι θα γίνει. Αυτά που λέει έχουν μεγάλη βάση”.

Για την κάρτα φιλάθλου: “Οι φίλαθλοι θα έχουν προνόμια εκπτωσιακά, ίσως και κάποιες εκπτώσεις και στα διαρκείας. Το σχεδιάζουμε ακόμη για να δούμε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να είναι ένα δέλεαρ για να πάρει ο κόσμος την κάρτα. Είναι μία καλή πρωτοβουλία…”.

Για τη μικρή παρουσία μελών στη ΓΣ: “Άκουσα ότι είπαν κάποιοι ότι είναι δική μας ευθύνη και διαφωνώ κάθετα. Δεν έχουμε καμία ευθύνη, ζούμε και κινούμαστε στην πόλη και κάθε φορά που συζητάμε με φίλους μας τους λέμε να γίνουν μέλη στον Ερασιτέχνη. Με ποιον άλλο τρόπο θα μπορέσουμε να τους δελεάσουμε; Τρία ευρώ είναι και αποτελεί τιμή να είναι μέλος αυτού του συλλόγου. Έχουμε περίπου 3.000 μέλη αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο για αυτούς. Αυτοί που το λένε ας κάνουν ενέργειες και ας φέρουν όσα μέλη μπορούν. Ο σύλλογος σήμερα θα ήταν υποθηκευμένος αν γράφαμε κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους που ήρθαν και ήθελαν να υποθηκεύσουν το μέλλον του ΠΑΟΚ. Δε θα έρθει ποτέ μαζεμένο πακέτο αιτήσεων, θα έρχεται το μέλος, θα το βλέπουμε, θα υπογράφουμε και θα γίνεται μέλος. Δεν είναι τόσο κακό να γνωρίζει τους ανθρώπους και να βάλει την υπογραφή του κάποιος”.

Για τον κόσμο: “Δεν μπορώ να πω ότι είναι πανηγυρτζής. Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ έχει απαιτήσεις που συνδυάζονται με τίτλους. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο δεν μπορέσαμε να τον ικανοποιήσουμε, αλλά θα το κάνουμε σύντομα. Μέσα στο 2016 θα αλλάξουν αρκετά πράγματα στο ποδόσφαιρο και θα το δείτε. Ο ΠΑΟΚτσής θέλει το “τσαφ” για να έρθει δίπλα στην ομάδα. Είδατε ότι την Τρίτη στην Τούμπα είχε πάνω από 20.000 φιλάθλους, αν και η ομάδα δεν ικανοποίησε με την εικόνα της, μόνο στα πλέι οφ πήγε καλά. Πραγματικά θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να δώσει δύναμη στην ομάδα για να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Ο ΠΑΟΚ θα ξαναγίνει η ομάδα που θα θέλουν όλοι να τη δουν. Πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι. Πρέπει να πω, ότι οι σύνδεσμοι είχαν προγραμματίσει μία εκδήλωση για τον κόσμο εδώ και αρκετές ημέρες, μετά το παιχνίδι με το Παναθηναικό. Κάποιοι είπαν ότι έγινε γιατί η ομάδα βγήκε 2η. Το διαψεύδω κατηγορηματικά αυτό, δεν ισχύει. Ήταν προγραμματισμένη αυτή η γιορτή. Οι φίλαθλοι δεν πανηγύρισαν αυτή την επιτυχία, γιατί θεωρούν επιτυχία μόνο τα Κύπελλα και τα Πρωταθλήματα”.

Για την προσπάθεια που κάνει η ΠΑΟΚ με στόχο την αλλαγή του σκηνικού στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα περί… συμμαχίας: “Δεν είναι συμμαχία, είναι συνεργασία. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστάρης στην εξυγίανση και έρχονται κι άλλοι στο πλευρό του, που θέλουν το ίδιο πράγμα. Το θεωρώ πολύ σωστό το να έρθουν κοντά μας όλοι αυτοί οι μεγαλομέτοχοι και οι πρόεδροι γιατί ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να βγάλει αυτή τη βρωμιά από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι συνεργασία, δεν είναι συμμαχία και αυτό έχει σημασία. Συνεργάζονται οι ομάδες για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάποτε ο Γιώργος Κούδας είχε πει: “Μπορώ να συμμαχήσω και με το διάβολο για το καλό του ΠΑΟΚ”. Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είναι πολύ δυνατός, άλλαξε σελίδα και δεν μπορεί να τον ρίξει κανείς. Στόχος του κ.Σαββίδη είναι να κάνει τον ΠΑΟΚ τεράστιο. Κανείς δεν μπορεί να τον ρίξει, θέλει ισονομία και θα την επιδιώξει και θα την πετύχει”.
 
Για την ποδοσφαιριική ομάδα της επόμενης σεζόν: “Όλα φαίνονται στο γήπεδο. Επί Ζαγοράκη φέραμε παίκτες και είδατε τι μπάλα παίζαμε. Πιστεύω ότι ο κ.Μίχελ κάνει εξαιρετική προσπάθεια, είναι σε πολύ σωστό δρόμο και θα αποδειχθεί αυτό πολύ σύντομα. Οι παίκτες που θέλει να φέρει θα κάνουν τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ έχει καλό κορμό. Αν εξαιρέσουμε τον Σάμπο, δεν μπορούμε να πούμε ότι από τις μεταγραφές που έγιναν υπάρχει κάποιος άλλος που δεν έδειξε ποιότητα ποδοσφαίρου. Ακόμη και ο Όλσεν, που ήρθε δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, πήγε στην Κοπεγχάγη, πήγε τόσο καλά και η πρωταθλήτρια Δανίας πλήρωσε για να το πάρει. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα θα μας δώσει μεγάλες χαρές”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Χωρίς χρόνο για χάσιμο

Οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να αφήσουν άμεσα πίσω τους τον αποκλεισμό ενόψει Ολυμπιακού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει άμεσα στροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις του, χωρίς να διαθέτει χρόνο για χάσιμο ή επεξεργασία του αποκλεισμού από την Ευρώπη, με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό να απέχει κάτι παραπάνω από 48 ώρες.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει μείνει με έναν και μόνο στόχο στη σεζόν, αυτόν της κατάκτησης του πρωταθλήματος Stoiximan Super League. Μπροστά του ο Δικέφαλος έχει 6 τελικούς, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των Play-Off με τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το παιχνίδι της Κυριακής μπορεί να αποδειχθεί κομβικό στην μάχη της διεκδίκησης του τίτλου, μετά και τις νίκες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, την προηγούμενη αγωνιστική, που προσπέρασαν τον ΠΑΟΚ με παιχνίδι παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του έρχεται από μια ιστορική πρόκριση και παρθενική συμμετοχή στα ημιτελικά του Europa Conference League, έχοντας μάλιστα κληθεί να παίξει παράταση και πέναλτι.

Στον ΠΑΟΚ ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος ως προς την προετοιμασία της ομάδας, με τον Ρουμάνο τεχνικό να πρέπει να ετοιμάσει την ομάδα του με μόλις δυο προπονήσεις. Υπάρχει και το ζήτημα των ιώσεων που ταλαιπωρεί τον Δικέφαλο τις τελευταίες δυο βδομάδες, επομένως αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η σωματική, με την ανάκτηση των δυνάμεων για όσους ταλαιπωρήθηκαν, αλλά και η πνευματική ετοιμότητα, για την διαχείριση του αποκλεισμού από την Ευρώπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Πρώτη φορά μετά την Μπενφίκα…

To μηδέν ενεργητικό του ΠΑΟΚ σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ και αποχαιρετά την Ευρώπη στα προημιτελικά του Conference League. Οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι και με δυο νίκες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Αξιοσημείωτο -ειδικά για τον φετινό ΠΑΟΚ- το γεγονός πως δεν κατάφερε καν να σκοράρει στα δυο παιχνίδια με την βελγική ομάδα, κάτι που είχε να του συμβεί από τη σεζόν 2013/14 και τους αγώνες με την Μπενφίκα.

Τότε ήταν για την ενδιάμεση φάση μετά τους ομίλους και πριν τους "16". Ο ΠΑΟΚ έχοντας προκριθεί ως δεύτερος, συνάντησε την Μπενφίκα που κατέβηκε ως τρίτη από το Champions League και αποκλείστηκε με το συνολικό σκορ 4-0. Ηττήθηκε με 0-1 στην Τούμπα και με 3-0 στον επαναληπτικό του «Ντα Λουζ».

Έκτοτε, σε όσες περιπτώσεις συμμετείχε σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πάντοτε σκόραρε, ακόμη και στους αποκλεισμούς του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η αναγνώριση του κόσμου (vid)

Το «ευχαριστώ» της Τούμπας για το ευρωπαϊκό ταξίδι που έζησε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το Βέλγιο και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-0, μετά και τη δεύτερη ηττα του από την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν έτσι ένα πολύ όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο και έζησαν σε όλη την διαδρομή του παρέα με τον κόσμο. Από το Ισραήλ, τις διπλές επισκέψεις σε Κροατία και Σκωτία, την Γερμανία, την Φινλανδία, στο Βέλγιο.

Το όνειρο δεν συνεχίζεται, παρότι έδειχνε πιθανό να γραφτεί ένα μοναδικό σενάριο, ο ΠΑΟΚ μένει εκτός ημιτελικών. Η Τούμπα ωστόσο, αποθέωσε τους παίκτες του Λουτσέσκου και τους ευχαρίστησε με ένα θερμό χειροκρότημα και συνθήματα, μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437075081_8145101892186448_3286360199323378476_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ