ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τα 2000 λεπτά είναι πολλά;
Άλλο ένα 90λεπτο σήμερα για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ που σπάει όλα τα κοντέρ συμμετοχών…
Από την μία είναι οι αριθμοί των αγώνων που έχει παίξει… Από την άλλη είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε να αγωνίζεται αυτή την περίοδο. Μέσα σε αυτά έρχονται να προστεθούν τα 90λεπτα που έχει συμπληρώσει. Σε όλα αυτά προστίθεται το γεγονός ότι οι προπονητές του στον ΠΑΟΚ και στην εθνική, ΔΕΝ μπορούν να ξεκινήσουν αγώνα χωρίς αυτόν… Αλλά ούτε και αλλαγή τον κάνουν…
Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η πολύτιμη παρουσία του και όσα προσφέρει σε μία τόσο απαιτητική θέση έχει οδηγήσει σε αυτά τα απίστευτα νούμερα συμμετοχών!
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έπαιξε και σήμερα βασικός στον αγώνα Τουρκία-Ελλάδα. Αυτό ήταν το 24ο παιχνίδι του από την αρχή της χρονιάς! Έχει 19 με τον ΠΑΟΚ (σε όλες τις διοργανώσεις) και άλλα πέντε με την εθνική ομάδα. Από όλες αυτές τις συμμετοχές, οι 19 είναι 90λεπτες!
Αν κάποιος υπολογίσει τα λεπτά που έχει συμπληρώσει ο Τζιόλης την φετινή περίοδο και στους πρώτους μήνες της φθάνει σε ένα νούμερο 1998. Τόσα είναι τα λεπτά που έχει παίξει!
Ο Τζιόλης είναι ο μόνος Έλληνας ποδοσφαιριστής, μαζί με τον Παπασταθόπουλο που μετράνε μήνα Νοέμβριο, 24 συμμετοχές. Απλά ο Τζιόλης ξεκίνησε 16 Ιουλίου και ο σπουδαίος Έλληνας στόπερ της Ντόρτμουντ παίζει από τις 30 Ιουλίου. Στα 23 ματς (αλλά με λιγότερα λεπτά) είναι και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος της Λεβερκούζεν.
Όλοι οι άλλοι Έλληνες διεθνείς (και όχι μόνο) έχουν κάτω από 20 παιχνίδια.
Για να δούμε… Που θα φθάσει το φετινό επίτευγμα του Τζιόλη…
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λάθος του Κένι, μετά το λάθος του διαιτητή
Ανύπαρκτη η πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του παίκτη του ΠΑΟΚ
Δύο κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί, αντίκρισε ο Κένι στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.
Μάλιστα, ο Κένι με την αποβολή αυτή τίθεται αυτομάτως νοκ άουτ για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό με τον Αλέσιο Λίσι να αναλύει τα δεδομένα για το ποιος μπορεί να καλύψει το κενό στη θέση του.
Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν τελείως διαφορετικά για τον Άγγλο ποδοσφαιριστή, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. εάν ο διαιτητής Ματσούκας δεν... ανακάλυπτε την πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του.
Ο Κένι στη φάση του 34' που δέχεται την -ανύπαρκτη- πρώτη κίτρινη κάρτα, είχε την κατοχή, πήγε να σουτάρει, όμως μπερδεύτηκε με τον αντίπαλο του στην προσπάθεια που έκανε.
Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63' που φέρνει την αποβολή του Κένι, είναι βέβαια λάθος του Άγγλου.
Μια κακιά στιγμή βέβαια για τον μπακ του ΠΑΟΚ, που είχε πάλι την κατοχή, του έκλεψαν τη μπάλα και εν συνεχεία βρήκε άσχημα τον Κουρμπέλη, με αποτέλεσμα ο Ματσούκας να τον τιμωρήσει εκ νέου και να τον στείλει στα αποδυτήρια...
Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης επικρατώντας με 2-1 στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Δικέφαλο με τον Εντιαγέ να βρίσκει δίχτυα σε ένα ακόμη παιχνίδι και στο 8' να κάνει το 1-0.
Η απάντηση ήρθε από πλευράς φιλοξενούμενων στο 39' με την κεφαλιά του Κιμπιόκα.
Στο 63' τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν καθώς ο Κένι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει με δέκα παίκτες.
Δέκα λεπτά μετά όμως τον... ακολούθησε ο Μπρόρσον που στο 67' είδε κίτρινη κάρτα και στο 73' την δεύτερη.
Στο 87' ο Μύθου, που νωρίτερα κέρδισε και την αποβολή του Μπρόρσον, ήταν εκείνος που λύτρωσε τον ΠΑΟΚ και χάρισε το τρίποντο στον Δικέφαλο.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σανταμαρία: «Πήραμε αυτοπεποίθηση ενόψει Ολυμπιακού»
Χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά σημαντική τη νίκη του ΠΑΟΚ
Στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης εστίασε ο Μπατίστ Σανταμαρία μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1.
Για το παιχνίδι:
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη γιατί η ομάδα ανταπεξήλθε στο διάστημα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ήταν μια δύσκολη αλλά σημαντική νίκη»
Για το τι πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ:
«Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και να χτίσουμε σε αυτές τις νίκες. Όταν αυτή έρθει, τότε θα μπορούμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια χωρίς τα "νεκρά" διαστήματα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο».
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
«Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η αυτοπεποίθηση που πήραμε μετά τις δύο τελευταίες νίκες θα βοηθήσει σε αυτό».




