Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Χορταστική» ισοπαλία

Οι Ούγγροι έκαναν την προσπάθεια τους, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, κόντρα στην Τσέλσι με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2 στο φινάλε των ομίλων του Europa League.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Χορταστική» ισοπαλία

Μπορεί οι μπλε να έπαιξαν με βασικούς, μπορεί να προηγήθηκαν με υπέροχο φάουλ του Ουίλιαν (30’), όμως η Βίντι έπαιζε για την ζωή της, για την ύπαρξη της.

Η γρήγορη ισοφάριση με αυτογκόλ του Αμπαντού (32’) έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, που συνέχισαν να περιμένουν πίσω από την μπάλα και να ψάχνουν κάποια χαραμάδα ευκαιρίας σε κάποια κόντρα. Αυτό συνέβη στο 56ο λεπτό. Ο Μιλάνοφ με πάσα ακριβείας βρήκε στο πίσω δοκάρι τον Νεγκό κι εκείνος με απευθείας βολέ έκανε το 2-1 (56’).

Παρά την πολιορκία της Τσέλσι, η τελική πάσα, η τελική προσπάθεια ήταν πάντα προβληματική. Οι Ούγγροι κλείστηκαν μαζικά πίσω, αλλά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το μοιραίο. Ένα εκπληκτικό φάουλ του Ολιβιέ Ζιρού έκανε το 2-2 (75′), ένα αποτέλεσμα που δεν χρησίμευσε σε τίποτα στην Τσέλσι (πλην της διάσωσης του φετινού της αήττητου στην Ευρώπη), αλλά άφησε τρίτη και καταΐδρωμένη την Βίντι.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΒΙΝΤΙ – ΤΣΕΛΣΙ 2-2

Μπήκαμε στις καθυστερήσεις

Τελευταίο δεκάλεπτο στην αναμέτρηση με τη Βίντι να δείχνει πώς μένει από δυνάμεις…

2-2 ΓΚΟΛ η Τσέλσι στο 75′ φέρνει ξανά το ματς στα ίσια με σκόρερ τον Ζιρού, που πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ

Στο 71′ το ματς – Πολλές χαμένες ευκαιρίες της Τσέλσι στα τελευταία λεπτά

2-1 ΓΚΟΛ η Βίντι φέρνει «τούμπα» το ματς στο 56′ με ωραίο γκολ του Νέγκο

Στο 55′ δεν έχει αλλάξει κάτι, παραμένει το 1-1

Ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο στην Ουγγαρία

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ – ΒΙΝΤΙ – ΤΣΕΛΣΙ 1-1

Τραυματισμός του Μοράτα, στη θέση του ο Ζιρού

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Βίντι να κάνει το 2-1, αλλά ο Νέγκο νικήθηκε από τον Καμπαγιέρο στο 42′

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Τσέλσι με τον Μοράτα στο 41′

Στα οχτώ κόρνερ έφτασε η Τσέλσι

Μεγάλη ευκαιρία για τον Μοράτα! Στο 35′ – Νέο κόρνερ για την Τσέλσι

Άνοιξε το παιχνίδι – Νέο κόρνερ κερδισμένο για την Τσέλσι, το έκτο στο παιχνίδι

1-1 ΓΚΟΛ η Βίντι – Στην πρώτη της επίθεση ισοφαρίζει άμεσα – Αυτογκόλ του Αμπαντού δίνει η UEFA στο 32′

0-1 ΓΚΟΛ για την Τσέλσι στο 30′ – Ο Γουίλιαν βάζει μπροστά στο στο σκορ τους Λονδρέζους με απευθείας εκτέλεση φάουλ

Καλή στιγμή για την Βίντι με τον Νέγκο, μπλόκαρε το σουτ ο Καμπαγιέρο στο 23′

Πέμπτο κόρνερ για την Τσέλσι στο 22′, όλα έχουν περάσει ανεκμετάλλευτα έως τώρα

Τέταρτο κερδισμένο κόρνερ για την Τσέλσι στο 20′

Μαζική άμυνα στο ξεκίνημα από τη Βίντι στο 18′

Τρίτο κόρνερ κερδισμένο για την Τσέλσι στο 14′

Ευκαιρία για την Τσέλσι με τον Μοράτα

Νέο κόρνερ για την Τσέλσι, που έχει μπει καλύτερα στο ματς στο 9′

«Ορεξάτη» μπήκε η Τσέλσι, κερδίζει το πρώτο κόρνερ στο 2′

Ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Ουγγαρία

Η βαθμολογία στον όμιλο: Τσέλσι 15, ΜΠΑΤΕ 6, Βίντι 6, ΠΑΟΚ 3.

Η Τσέλσι ξεκινάει με: Καμπαγιέρο, Φάμπρεγκας, Μπάρκλει, Λόφτους Τσικ, Οντόι, Ζαπακόστα, Γουίλιαν, Κρίστενσεν, Μοράτα, Παλμιέρι, Αμπαντού.

Η Βίντι ξεκινάει με: Κόβαστσικ, Βινίσιους, Φιόλα, Χάτζιτς, Χούσζτι, Νέγκο, Νικόλοφ, Στόπιρα, Γιουχάζ, Σκέποβιτς, Μιλάνοφ

Ο Δικέφαλος του Βορρά πρέπει να επικρατήσει της ΜΠΑΤΕ στην Τούμπα και παράλληλα η Τσέλσι να κερδίσει τη Βίντι, ώστε να είναι αυτός που θα πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Η αυλαία των ομίλων του Europa League πέφτει σήμερα, με το ένα εισιτήριο στο Group L να αναζητά κάτοχο και τους ΠΑΟΚ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Βίντι να το διεκδικούν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τρίτη φορά του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ!

«Χτυπούν» στην εκπνοή των παιχνιδιών οι «ασπρόμαυροι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές στο φινάλε του πρωταθλήματος (και αν δεν κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη), μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Ο «Δικέφαλος» έγινε ξανά διεκδικητής του τίτλου, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ένωσης.

Μάλιστα, μπορεί με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου της, η ΑΕΚ να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο πλέον οι «ασπρόμαυροι» έχουν «χτίσει» ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα από τους κιτρινόμαυρους σε Θεσσαλονίκη και Νέα Φιλαδέλφεια μ γκολ στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων. Η αρχή έγινε στις 11 Φεβρουαρίου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χάρη σε τέρμα του Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με την ΑΕΚ να έχει μπει μπροστά στο σκορ από το 47' με τέρμα του Ελίασον.

Στον πρώτο γύρο των play off η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με γκολ των Γκατσίνοβιτς (30') και Άμπραμπατ (49') η ΑΕΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα νίκης για ένα ακόμη παιχνίδι. Ωστόσο ο... ξεγραμμένος ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τέρματα των Μπάμπα (62') και Οζντόεφ (89') έφυγε για πρώτη φορά με τον βαθμό της ισοπαλίας από την OPAP Arena.

Το... γλυκό έδεσε στο χθεσινό παιχνίδι (28.04) με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μία σπουδαία ανατροπή και να παίρνει μία πολύτιμη νίκη στο κυνήγι που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα τους απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με πολλά τρεξίματα, πίεση και κατάθεση ψυχής στο χορτάρι έχουν καταφέρει σε πολλές στιγμές να βάλουν στα «σχοινιά» την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κανένα φάουλ, πιθανό οφσάιντ, καμία γραμμή!

Η φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ και τα ερωτηματικά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από ένα ανύπαρκτο φάουλ που καταλόγισε ο Σρέντερ σε βάρος του Κουλιεράκη και ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ προήλθε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν το φάουλ με τον Σβαμπ στην προσπάθεια του να απομακρύνει να στέλνει τη μπάλα προς την εστία του ΠΑΟΚ, με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει, αλλά στη συνέχεια της φάσης τον Βίντα να σκοράρει από κοντά για το 1-2 στο 75′. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Μάλιστα, στο γκολ των «κιτρινόμαυρων» οι τηλεθεατές δεν είδαν ποτέ να μπαίνουν γραμμές προκειμένου να διαπιστωθεί 100% αν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ, καθώς αν κρίνουμε από τα πλάνα που έχουμε στα χέρια μας η φάση είναι αρκετά οριακή και σίγουρα θα έπρεπε να έχουν μπει γραμμές προκειμένου να διαπιστωθεί απόλυτα εάν το γκολ που έβαλε προσωρινά την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ είναι έγκυρο ή άκυρο.

Ο ΠΑΟΚ έφερε Τούμπα το παιχνίδι και η συγκεκριμένη φάση πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όμως θα μπορούσε να κρίνει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και σίγουρα θα έπρεπε να έχουν μπει γραμμές για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ