Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ίντερ είναι όντως Internationale… (video)

Έχουμε κι εμείς πρόγραμμα ακαδημιών… Η αλήθεια είναι τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τρομερά βήματα προόδου στο θέμα της υποδομής και των ακαδημιών που αναπτύχθηκαν σε όλη την Ελλάδα, αλλά για δείτε τι έχει κάνει η Ίντερ…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Η Ίντερ είναι όντως Internationale… (video)

Η ομάδα που θα παίξει την προσεχή Πέμπτη στην Τούμπα είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Με έτος ίδρυσης το 1908 και 106 χρόνια ιστορίας, με 40 τίτλους στην Ιταλία, στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο (έχει κατακτήσει 2 φορές το Διηπειρωτικό και 1 το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) και το πραγματικό της όνομα, το Internationaleνα εμφανίζεται στην πράξη με την τεράστια ανάπτυξη ενός παγκόσμιου δικτύου ακαδημιών.

Από το 1997 όταν και ξεκίνησε η εφαρμογή αυτού του δικτύου, η Ίντερ έχει απλώσει τα δίχτυα σε όλο τον κόσμο και σήμερα έχει ακαδημίες ποδοσφαίρου στις εξής χώρες (πάρτε αναπνοή γιατί θα χάσουμε το μέτρημα): Αγκόλα, Αργεντινή, Βολιβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καμπότζη, Καμερούν, Κίνα, Κολομβία, Κονγκό, Κούβα, Ουγγαρία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Λίβανος, Μεξικό, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Παραγουάη, Πολωνία, Ρουμανία, Τυνησία, Ουγκάντα και Βενεζουέλα! Ναι, στην Ελλάδα ακόμη δεν έχει ακαδημίες, αλλά μετά και την επίσκεψή της στην Τούμπα αυτή την εβδομάδα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η συνέχεια. Όλο και κάτι θα έχουν στο μυαλό τους.

Σε αυτά τα 17 χρόνια, με την εξάπλωση του προγράμματος Intercampus σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, με την συνεργασία πάντα των ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από την Ίντερ και έχουν επιστρέψει στην χώρα τους, η Ίντερ έχει πετύχει, με την συνεργασία με περισσότερες από 200 τοπικές ακαδημίες, να αναπτύξει το ποδόσφαιρο, να δώσει την δυνατότητα σε περισσότερα από 10.000 τα απαραίτητα για να παίξουν ποδόσφαιρο και φυσικά να έχει τον πρώτο λόγο για κάθε μεγάλο ταλέντο που μπορεί να εμφανιστεί!

Το 2008 ο Ιταλός σκηνοθέτης Γκαμπριέλε Σαλβατόρε παρουσίασε στο φεστιβάλ ταινιών του Λοκάρνο στην Ελβετία ένα 90λεπτο ντοκιμαντέρ για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου από την Ίντερ σε ακαδημίες σε όλο τον κόσμο. Αποσπάσματα από αυτό το ντοκιμαντέρ μπορείτε να δείτε και στο βίντεο πιο κάτω…

Αυτή την εποχή είναι σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα της Ίντερ σε όλο τον κόσμο και ειδικά σε χώρες του τρίτου κόσμου, όπου τα πλάνα είναι εντυπωσιακά, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς κι από την φωτογραφία, αλλά και ένα μικρό σερφάρισμα στην σχετική ιστοσελίδα intercampus.inter.it

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεύτερο γκολ στην κόντρα η Μπριζ (vid)

Και πάλι σκόρερ ο Τζουτκλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διπλασίασε τα τέρματά της στην Τούμπα η Κλαμπ Μπριζ στον αγώνα ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Conference League.

Η βελγική ομάδα λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους βγήκε ξανά στην κόντρα και πάλι με πρωταγωνιστές τους Σκόρας και Τζουτκλά, που συνεργάστηκαν και στο πρώτο γκολ.

Ο Σκόρας μπήκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το σουτ με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει, αλλά τον Τζουτκλά να παίρνει το «ριμπάουντ» και να κερδίζει για δεύτερη φορά τον Κροάτη γκολκίπερ για το 0-2.

Ακολούθησε ένα... θρίλερ δύο λεπτών στην Τούμπα καθώς η φάση ελέγχθηκε από το VAR για το αν ο Σκόρας ήταν σε θέση οφσάιντ όταν υποδέχθηκε τη μπάλα, αλλά τελικά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Πλέον, η Κλαμπ Μπριζ προηγείται με 3-0 στο συνολικό σκορ του ΠΑΟΚ.

https://twitter.com/FOOTBALL_hom/status/1781048703022661948

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλο βράδυ στην Τούμπα, μεγάλο "ραντεβού" με την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, με φόντο το πολυπόθητο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Το PAOK24 βρίσκεται στο γήπεδο και σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πήρε προβάδισμα η Μπριζ (vid)

Με σκόρερ τον Τζουτκλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπροστά στο σκορ η Κλαμπ Μπριζ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Conference League.

Οι Βέλγοι βγήκαν στην κόντρα στο 33' με τον Σκόρας να «σπάει» τη μπάλα για τον Τζουτκλά ο οποίος απέναντι από τον Κοτάρσκι κέρδισε τον Κροάτη γκολκίπερ για το 0-1.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Τζουτκλά στο φετινό Conference League.

Πλέον, στο συνολικό σκορ των δύο αγώνων η Κλαμπ Μπριζ προηγείται με 2-0 του ΠΑΟΚ.

https://twitter.com/Footybanky/status/1781044141620646200

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ