Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Σήμερα το σχόλιο της ημέρας έχει αρκετό ψωμί και από τα τρία βασικά αθλήματα. Στο ποδόσφαιρο αναζητείται το πρώτο διπλό, στο μπάσκετ είχαμε μία πρώτη εικόνα του Γκος, στο βόλεϊ είχαμε μία πρώτη ήττα από τον βασικό ανταγωνιστή.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Ο Λουτσέσκου έβγαλε αποστολή και δεν πήρε μαζί του Λέοβατς, Ζαμπράνο και Μαουρίτσιο. Ο τελευταίος προστατεύεται γιατί δεν είναι στο 100%. Ο Περουβιανός θα πληρώσει λίγο ακόμα την αποβολή του στο ΟΑΚΑ.

Για να γνωρίζουμε τι έγινε, ο Λουτσέσκου ενοχλήθηκε πολύ από τον τρόπο που δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ζαμπράνο. Και επειδή πολλές φορές με τους δανεικούς παίκτες πρέπει να είσαι προσεκτικός, εκτιμά πως αυτός είναι ο τρόπος διαχείρισής του μέχρι να πείσει πως είναι συγκεντρωμένος στον στόχο.

Για τον Λέοβατς, όσο ο Βιείρίνια δεν μουρμουρίζει που παίζει αριστερό μπακ, ο Λουτσέσκου δεν καίγεται. Αν αναλύσουμε λίγο τα παιχνίδια, θα δούμε τον Κροάτη στις περισσότερες φάσεις που η ομάδα δέχτηκε γκολ. Ειδικά στα δύο ντέρμπι, δίνει το αχρείαστο φάουλ στο Καραϊσκάκη, δεν κάνει διαγώνια κάλυψη στο ΟΑΚΑ.

Τι κάνει ο Λουτσέσκου αυτή την περίοδο; Μα αφήνει στην άκρη τους επιρρεπείς σε λάθη. Αν προσθέσουμε – εξαιρώντας τον Μαουρίτσιο που έχει θέμα τραυματισμού – και τον Σάκχοφ που δεν ξεκινά στην ενδεκάδα ούτε αύριο, ο Ρουμάνος ποντάρει σε αυτούς που κάνουν τα λιγότερα λάθη σε επικίνδυνη ζώνη. Θα του βγει ή θα έχουμε λαϊκά δικαστήρια πάλι αύριο; Εγώ θέλω να αισιοδοξώ. Πιστεύω θα κερδίσουμε.

Στο μπάσκετ, είχαμε την πρώτη εμφάνιση του Γκος που έγραψε 15 πόντους στη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα. Από τα όσα λένε όσοι τον είδαν, είναι σε καλή κατάσταση και δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο. Μακάρι, για να μπορέσει να κολλήσει άμεσα στην ομάδα.

Στο βόλεϊ, τα πράγματα ήταν όπως τα περίμενα. Ο Ολυμπιακός σε καλύτερη κατάσταση και πολύ πιο ποιοτικός. Η αλήθεια είναι πως ο Γκόμεζ δεν είναι σε καλή κατάσταση και ουσιαστικά παίζαμε χωρίς διαγώνιο. Όμως είναι ξεκάθαρο πως το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι καλύτερο από όλες τις προηγούμενες χρονιές.

Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ καλείται άμεσα να ανεβάσει επίπεδο στον έναν ακραίο και βέβαια να πείσει πως ξέρει τι κάνει με τον Γκόμεζ. Εννοείται πως είναι νωρίς αλλά μερικά πράγματα φαίνονται και νωρίς. Το έργο μας θα είναι δύσκολο αν δεν γίνουνε ποιοτικές παρεμβάσεις και σημαντικές αποφάσεις.

Έστω και με αυτές τις συνθήκες στα τρία σετ ήμασταν ανταγωνιστικοί. Όμως τα κενά έναντι του ανταγωνιστή είναι φανερά.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόντης: «Από τις πιο σημαντικές νίκες φέτος»

Τι είπε μετά το 2-1 του ΟΦΗ επί του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για τη νίκη του ΟΦΗ επί του ΠΑΟΚ μίλησε ο προπονητής της κρητικής ομάδας, Χρήστος Κόντης.

Για το γκολ του Φούντα και το τι σημαίνει:

«Θέλαμε να βάλουμε πίεση από το πρώτο λεπτό, να μην αφήσουμε τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει την μπάλα. Για μένα είναι από τις πιο σημαντικές, φετινές νίκες, οι παίκτες κατέθεσαν ψυχή σωματικά και πνευματικά προερχόμενοι από ένα ματς επιπέδου Europa League. Ένα τέτοιο γκολ και με τον τρόπο που έγινε, ήταν πολύ όμορφο γκολ, είχαμε διαστήματα που είχαμε τον πλήρη έλεγχο, εγώ θέλω ακόμα περισσότερα από αυτήν την ομάδα όμως σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε ο ΟΦΗ:

«Εμένα μου αρέσει πολύ η πίεση όπως και στους παίκτες, όταν είμαστε μια ομάδα που θέλει να διεκδικεί πράγματα, ειδικά τέτοια πράγματα, μια ομάδα θέλει να βγάζει προσωπικότητα, να στέκεται στα ίσια απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους και τα παιδιά δείχνουν ψυχή και σθένος, αυτά που χρειάζονται για να κερδίσουν τέτοια παιχνίδια».

Για την αντίδραση που έβγαλε ο ΟΦΗ και τον τρόπο παιχνιδιού:

«Προερχόμαστε από ένα δύσκολο 20ημερο, όταν η ομάδα δεν κερδίζει, άσχετα όταν παίζει καλά ή όχι, είχαμε πέντε αποτελέσματα που δεν ήταν θετικά και μπροστά σου έχεις ένα παιχνίδι και έναν αντίπαλο που έχει έρθει για να πάρει τους τρεις βαθμούς, παίζεις ένα παιχνίδι στα ίσια, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και μου αρέσει να το κάνουμε με τον τρόπο μας. Δεν μου αρέσει να κλέβουμε παιχνίδια αλλά να τα παίζουμε με τον τρόπο μας, με το πρέσινγκ ψηλά, με την κυκλοφορία της μπάλας και κάναμε πράγματα που εμένα μου αρέσουν. Δείξαμε ότι είμαστε εδώ, έρχονται και άλλα παιχνίδια που είναι δύσκολα όμως αποδείξαμε πως αυτή η ομάδα δεν απογοητεύεται, πάντα βρίσκει τρόπο να κάνει χαρούμενο τον κόσμο και οι παίκτες έκαναν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που το απόλαυσαν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φούντας: «Κερδίσαμε μάγκικα»

Τι είπε ο επιθετικός του ΟΦΗ για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για τη νίκη του ΟΦΗ επί του ΠΑΟΚ μίλησε ο Ταξιάρχης Φούντας, με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Magenta TV:

«Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, βγάλαμε πολύ μεγάλη αντίδραση, μεγάλη δύναμη. Το θέλαμε από την αρχή, το δείξαμε σε κάθε φάση και αυτό έχει σημασία. Πήραμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε. Θα έρθουν και οι ήττες, δεν γίνεται μόνο να κερδίζεις. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα έρθουν όλα τα αποτελέσματα. Βγάλαμε την αντίδραση που έπρεπε να βγάλουμε.

Αν κοιτάξετε τα παιχνίδια που χάσαμε, δεν ήμασταν κακοί. Ήμασταν καλοί, αλλά άτυχοι σε κάποιες φάσεις. Βγάλαμε την αντίδραση και κερδίσαμε.

Αυτό που κοιτάμε εμείς είναι να είμαστε όσο πιο καλά γίνεται και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη και στο Κύπελλο. Να βγάζουμε αντίδραση σε κάθε παιχνίδι και μαγκιά, όπως το πήραμε σήμερα το παιχνίδι, και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι.

Ευχαριστώ τον κόσμο που ήταν πάλι δίπλα μας. Αν είμαστε εμείς καλά, δύσκολα θα μας κερδίσει ομάδα, ανεξαρτήτως ονόματος ή μπάτζετ.

Είμαστε καλά και κερδίζουμε όπως πρέπει να τα κερδίζουμε, μάγκικα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάμπα: «Αυτός δεν είναι ο ΠΑΟΚ…»

Έκανε λόγο για τη δυσκολότερη σεζόν του στον Δικέφαλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για την πιο δύσκολη χρονιά από τότε που έγινε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, έκανε λόγο ο Ράχμαν Μπάμπα σε δηλώσεις του μετά την ήττα του Δικεφάλου στο Παγκρήτιο από τον ΟΦΗ.

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ:

«Αυτός δεν είναι ο ΠΑΟΚ. Βρίσκομαι εδώ για τέταρτη σεζόν και για μένα αυτή είναι η πιο δύσκολη χρονιά που έχω βιώσει από τότε που έγινα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Αυτή δεν είναι η εικόνα του ΠΑΟΚ και δεν είναι αυτό που πρεσβεύει ο σύλλογος».

Για τον κόσμο:

«Ναι, γνωρίζουμε ότι έχουμε απογοητεύσει πολύ τον κόσμο μας τη φετινή σεζόν. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά στις προπονήσεις και ελπίζω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα καταφέρουμε να δείξουμε πως αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους, να πάρουμε νίκες και να τους κάνουμε ξανά χαρούμενους».

Για την αναποτελεσματικότητα:

«Ναι, είναι δύσκολο. Όταν δημιουργείς ευκαιρίες και δεν καταφέρνεις να σκοράρεις, τότε το πληρώνεις. Θα έλεγα πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για το ματς με την ΑΕΚ:

«Γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους παιχνίδια είναι κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς. Ξέρουμε επίσης ότι πρόκειται για ένα ιστορικό παιχνίδι, ένα μεγάλο ντέρμπι που ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις για να διορθώσουμε τα λάθη μας και θεωρώ πως την Τετάρτη δεν υπάρχει κανένα άλλο αποδεκτό αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ