Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποχαιρέτησε με πρωταγωνιστή -πάλι- τον διαιτητή

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Φάληρο, έχοντας έναν ξεκάθαρο στόχο, ωστόσο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με άδειες αποσκευές.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Αποχαιρέτησε με πρωταγωνιστή -πάλι- τον διαιτητή

Το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό, σε ένα βράδυ πάντως που και πάλι -όπως και στο πρώτο παιχνίδι- είχε απέναντι του και τον Κάιπερς, με τον Ολλανδό ρέφερι να κάνει σημαντικά λάθη, σε συνδυασμό με τον… Παπαπέτρου.

Αρχικά, έκλεισε τα μάτια σε καθαρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπουχαλάκη, ενώ στο 2-0 ο Φορτούνης μπήκε στο παιχνίδι, όντας εκτός για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν πήρε άδεια κι από αυτόν ξεκινάει η φάση του γκολ.

Στο 52΄ υπάρχει η φάση του Ελ Αραμπί κι αμέσως μετά το φάουλ στον Εσίτι, τέσσερα λεπτά μετά ο Σεμέδο έδωσε γονατιά στον Λημνιό και δεν τιμωρήθηκε ποτέ, ενώ ο Κάιπερς έδωσε εύκολες κίτρινες στους “ασπρόμαυρους”, την ώρα που στο πρώτο παιχνίδι το γκολ του Ολυμπακού δε θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ.

Πλέον ο Φερέιρα κι οι παίκτες του επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, έχοντας μπροστά τους το παιχνίδι με τον Άρη, με την κατάκτηση της 2ης θέσης να αποτελεί μονόδρομο για τους ασπρόμαυρους.

Έκπληξη με Τζόλη

Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε εκ των πραγμάτων να διαχειριστεί πολλούς “πονοκεφάλους” σήμερα, καθώς μεταξύ άλλων νοκ άουτ τέθηκαν και οι Πέλκας και Βιεϊρίνια κι αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον νεαρό, Τζόλη. Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης, ενώ στην άμυνα δεν άλλαξε κάτι, με τους Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον και Γιαννούλη να ξεκινούν στο παιχνίδι.

Ο Πορτογάλος, επέλεξε τριάδα στα χαφ, με τους Μαουρίσιο, Εσίτι και Καντουρί να παίρνουν θέσεις στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση ήταν οι Τζόλης, Λημνιός και Ακπόμ.

Ξεκίνημα με μονομαχίες

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τον Ολυμπιακό να έχει για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, χωρίς πάντως να έχει κι ουσία, ενώ με το… καλημέρα ήταν ξεκάθαρο ότι οι δύο ομάδες επικεντρώθηκαν στο πως θα “εξοντώσουν” η μία την άλλη. Ο ΠΑΟΚ σταδιακά ισορρόπησε και μάλιστα, ήταν κι αυτός που σημείωσε την πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα με τον Λημνιό.

Ο Μάτος και ο Τζόλης συνδυάστηκαν άψογα κι ο τελευταίος έδωσε στον Λημνιό, ωστόσο αυτός δε σημάδεψε σωστά και σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Ο Ολυμπιακός “απάντησε” στις ευκαιρίες στο 43′, με τον Μασούρα να αστοχεί από καλή θέση, ενώ λίγο νωρίτερα ο Μαρτίνς έβγαλε εκτός αγώνα τον Μπουχαλάκη και έριξε στη “μάχη” τον Φορτούνη. Στον ΠΑΟΚ φώναξαν για ξεκάθαρη δεύτερη κίτρινη στον μέσο του Ολυμπιακού, με τον Πορτογάλο τεχνικό να τον κάνει άμεσα αλλαγή και τον Κάιπερς να μη τι δίνει.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, με τον ΠΑΟΚ να είναι συνολικά ελαφρώς καλύτερος του Ολυμπιακού, κερδίζοντας αρκετές μάχες στο κέντρο, ενώ κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού των “κόκκινων”.

Άλλαξε πρόσωπα ο Μαρτίνς

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία ακόμη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς να βγάζει εκτός τον Λοβέρα και να περνάει στη θέση του τον Ραντζέλοβιτς, βλέποντας τους παίκτες του Φερέιρα να αντιδρούν σωστά στο παιχνίδι του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, μένοντας για αρκετή ώρα στα καρέ του ΠΑΟΚ, ενώ ο Κάιπερς δεν άργησε και πάλι να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Ολλανδός ρέφερι δεν έδωσε κάρτα στον Σεμέδο για πολύ σκληρό φάουλ στον Λημνιό, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση την έδωσε εύκολα στον Ίνγκασον, ενώ στο 60′ ο Πασχαλάκης είπε “όχι” στον Ελ Αραμπί. 

Ο Φερέιρα έριξε στη “μάχη” τους Λάμπρου, Ροντρίγκο και Σφιντέρσκι, αλλάζοντας όλη την τριάδα της επίθεσης, ωστόσο λίγο μετά είδε τον Ολυμπιακό να παίρνει κεφάλι στο σκορ.

Με τον Κάιπερς να παίζει το δικό του ρόλο στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Μασούρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κακή εκτίμηση του Ίνγκασον, ενώ “κλείδωσε” την πρόκριση με τον Καμαρά να σκοράρει για το 2-0, σε μία φάση πάντως που σηκώνει τεράστια συζήτηση. Φορτούνης και Καντουρί είχαν περάσει εκτός για να τις πρώτες βοήθειες, με τον πρώτο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, να κλέβει και να βρίσκει τον Καμαρά για το 2-0 και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να φωνάζουν για αντικανονική είσοδο.

Από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, ο ΠΑΟΚ ωστόσο έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τον Βαρέλα και τον Καντουρί για να βρει γκολ χωρίς επιτυχία και στο φινάλε αποχαιρέτησε το Κύπελλο, έχοντας μπροστά του πλέον τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντησε ο Πινέδα για το 1-1 (vid)

Με ατομική ενέργεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Γρήγορη απάντηση της ΑΕΚ στο προβάδισμα του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια.

Ο Πινέδα με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» που δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν.

Με σουτ που έκανε κέρδισε τον Κοτάρσκι με τη μπάλα πρώτα να πηγαίνει στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-1 στο 9ο λεπτό.

Δείτε και τα δύο γκολ που έχουν μπει έως τώρα στην Τούμπα...

[video width="960" height="540" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/paok1.mp4"][/video]

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκρυψε τη μπάλα ο ΠΑΟΚ και 1-0! (vid)

Τους «κάρφωσε» ο Κωνσταντέλιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό.

Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

https://twitter.com/ClaroSports/status/1784625321536520556

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ