Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα 2+1 ρεκόρ του ΠΑΟΚ που φέρνουν τον τίτλο

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος, ο ΠΑΟΚ θα πάρει τον τίτλο και είναι έτοιμος να σπάσει όποιο ρεκόρ βρει μπροστά του.

Ηλίας Καπράλος

Τα 2+1 ρεκόρ του ΠΑΟΚ που φέρνουν τον τίτλο

Είναι οι 22 νίκες; Όχι. Είναι οι 0 ήττες; Όχι! Ο ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν σκοράρει παντού από πέρσι, έχει γυρίσει όσα παιχνίδια του έχει προηγηθεί ο αντίπαλος και συνολικά σε 4 ανατροπές δεν έχει μείνει πίσω στο σκορ ούτε σε 90 λεπτά συνολικά.

Η ευκολία της ανατροπής

Στα 25 παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ έχει 22 νίκες και 3 ισοπαλίες. Και στις τρεις ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο ημίχρονο και ισοφαρίστηκε στο δεύτερο. Άλλωστε και στα 4 παιχνίδια που ο αντίπαλός του πήρε κεφάλι στο σκορ ο Δικέφαλος γύρισε το παιχνίδι, χωρίς να περιμένει και πολύ.

Η πρώτη φορά ήταν στην Κρήτη όταν ο ΟΦΗ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Παπαστεργιανό και για να ισοφαρίσει ο Μπίσεσβαρ πέρασαν 15 λεπτά. Τη δεύτερη φορά και στο “Κλ. Βικελίδης” ο Άρης πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ματέο Γκαρσία, αλλά το γκολ του Πρίγιοβιτς ήρθε μετά από 34 λεπτά. Λίγο πριν κλείσει το 2018, η ΑΕΛ πήρε κεφάλι μέσα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι ο Πρίγιοβιτς ήταν εκείνος που 10 λεπτά μετά είχε ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο και σήμερα στο Αγρίνιο το προβάδισμα του Παναιτωλικού κράτησε μόλις για 9 λεπτά.

Και στα 4 αυτά παιχνίδια ο συνολικός χρόνος για τον ΠΑΟΚ να είναι πίσω στο σκορ είναι τα 68 λεπτά, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά και ίσως ευρωπαϊκά δεδομένα.

Σκοράρει πάντα και παντού

Πέραν των δύο ρεκόρ, 4/4 ανατροπές και 68 λεπτά συνολικά πίσω στο σκορ σε 25 αγώνες, ο ΠΑΟΚ τρέχει από πέρσι ένα μεγάλο σερί συνεχόμενων αγώνων που σκοράρει συνεχώς ανεξαρτήτου αντιπάλου και έδρας. Ήταν 5 Νοεμβρίου του 2017 και στο ΟΑΚΑ όταν ο ΠΑΟΚ έχανε από την ΑΕΚ με 1-0. Από τότε ο ΠΑΟΚ μέτρησε 19 αγώνες του περσινού πρωταθλήματος και 25 του φετινού όπου σκοράρει συνεχώς. Σύνολο 44 παιχνίδια στην Superleague Σουρωτή.

Βέβαια στα περισσότερα μέσα θα κόψουν μερικά παιχνίδια. Στα 19 περσινά παιχνίδια δεν μετριέται ο αγώνας με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ και έληξε 0-3 υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ είναι κανονικά ο αγώνας με την ΑΕΚ και το γκολ του Βαρέλα που μπορεί να έληξε 0-3 και αυτός στα χαρτιά, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε σκοράρει με τον Αφρικανό αμυντικό. Πάντα ακόμα και στις εποχές που ο Ολυμπιακός κατακτούσε το πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο, υπήρχαν παιχνίδια που είχαν λήξει είτε 0-0 είτε οι τότε πρωταθλητές έχαναν χωρίς να σκοράρουν. Εν αντιθέσει ο ΠΑΟΚ και δεν χάνει από κανέναν φέτος, αλλά και πολύ περισσότερο σκοράρει με περίσσια άνεση σε κάθε γήπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ίωση που τον ταλαιπώρησε… διπλά και η επιστροφή

Το δύσκολο διάστημα που αφήνει πίσω του ο Κωνσταντέλιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εν μέσω ντέρμπι, αλλά και των δύο προημιτελικών του Europa Conference League με την Κλαμπ Μπριζ, ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από μία ίωση που δυσκόλεψε πολύ συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Αυτός που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από όλους, ήταν δεδομένα ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, που ήταν και ο μόνος που πέρασε την ίωση με τον πυρετό σε δύο φάσεις.

Ο "Ντέλιας" βίωσε μία δύσκολη κατάσταση, ειδικά στο δεύτερο στάδιο και είναι ενδεικτικό, ότι πριν από τη ρεβάνς της Τούμπας με την Κλαμπ Μπριζ δεν είχε καταφέρει καν να προπονηθεί για 2 ημέρες -ήταν εκτός την Τρίτη και την Τετάρτη- ενώ και μετά, δεν συμμετείχε στην προπόνηση ούτε και την Παρασκευή, αλλά ούτε και το Σάββατο.

Γενικά, πέρασε μία μεγάλη ταλαιπωρία που ξεκάθαρα επηρέασε την εικόνα του κι εντός αγωνιστικού χώρου, ωστόσο, όπως φάνηκε και την περασμένη Κυριακή πλέον το έχει αφήσει πίσω του όλο αυτό, ενώ κι άλλοι συμπαίκτες του όπως ο Ντεσπόντοφ, ο Κουλιεράκης και ο Μεϊτέ ταλαιπωρήθηκαν αρκετά, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Όλο αυτό το δύσκολο διάστημα φαίνεται να έχει περάσει για τον ΠΑΟΚ και πλέον, άπαντες έχουν τη δυνατότητα να αποφορτιστούν και να γεμίσουν μπαταρίες αυτές τις ημέρες, για να μπουν ξανά σε ρυθμούς πλέι οφ, με φόντο τους "τελικούς" που ακολουθούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα “φώτα” στον Σάστρε

Κεντρικό πρόσωπο ο Ισπανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι από τα κεντρικά πρόσωπα των τελευταίων ημέρων -αναμφίβολα- αλλά σήμερα, βρίσκεται στο επίκεντρο για έναν διαφορετικό λόγο.

Ο Ζόαν Σάστρε έχει γενέθλια κι ο ΠΑΟΚ, έστειλε τις δικές του ευχές στον Ισπανό, αναφέροντας:

"Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Ζοάν Σάστρε, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 27, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

Ο Ζοάν Σάστρε γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1997 στην πόλη Πορέρες της περιοχής της Μαγιόρκα. Από μικρή ηλικία αγάπησε το ποδόσφαιρο και το 2009 εντάχθηκε στις Ακαδημίες της τοπικής ομάδας.

Πέρασε όλες τις.. εκπαιδευτικές βαθμίδες και πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο με τη Β’ ομάδα, στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας.Τη σεζόν 2015-16 έπαιξε για πρώτη φορά και με την πρώτη ομάδα σ’ έναν αγώνα κόντρα στην Ουέσκα για το Copa Del Rey, ενώ με τις εμφανίσεις του κέρδισε και μία θέση στην Εθνική Ισπανίας Κ19.

Τη σεζόν 2017-18 πήρε μόνιμη προαγωγή για την αντρική ομάδα, η οποία είχε υποβιβαστεί στην Segunda B. Με τον Σάστρε ως βασική επιλογή η Μαγιόρκα κέρδισε δύο σερί ανόδους κι επέστρεψε στη La Liga, με τον παίκτη να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από την ομάδα, που του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Ισπανός δεξιός μπακ συνέχισε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα για τις επόμενες δύο σεζόν, με την Μαγιόρκα να υποβιβάζεται μεν στη Segunda, αλλά να παίρνει άμεσα το εισιτήριο της επιστροφής για τα μεγάλα σαλόνια την επόμενη σεζόν.

Τη φετινή σεζόν ο Σάστρε στο πρώτο μισό της σεζόν μέτρησε εννιά συμμετοχές κι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόκληση του ΠΑΟΚ για ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ο Ισπανός έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ 76 φορές, έχοντας έξι γκολ και εφτά ασίστ.

Χρόνια Πολλά Ζοάν!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γρηγορίου: “Δίνω τα εύσημα στον ΠΑΟΚ, έχει αβαντάζ”

Η προσπάθεια της ομάδας του Λουτσέσκου και το ντέρμπι που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε στη "Δίκη στο OPEN" και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη μάχη του τίτλου στην Stoiximan Super League.

"Το είχαμε πει από τον Σεπτέμβριο. Είχα προβλέψει ότι ενδεχομένως μέχρι το τέλος να το διεκδικούν και οι τέσσερις ομάδες για πρώτη φορά στην ιστορία. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου μας και την έξωθεν καλή μαρτυρία στο εξωτερικό. Μακάρι αυτό το επεισόδιο που έγινε να μείνει εκεί και να μην κλέψει καθόλου από την ομορφιά του φετινού πρωταθλήματος.

Είναι πολύ όμορφο για το ποδόσφαιρο και όσους το αγαπούν αυτό που συμβαίνει. Σε αυτά τα 90 λεπτά, στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, και οι δύο ομάδες παίζουν όλη την χρονιά. Ο ΠΑΟΚ έφτασε την κατάσταση σε αυτό το σημείο να παίξουν για το ποιος θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Αν λέγαμε ότι το ματς με την ΑΕΚ ήταν must win, σκεφτείτε τι θα είναι το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τι ακόμη θα δούμε", ανέφερε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Ο Γρηγορίου, σχολίασε και όσα συνέβησαν με κεντρικό πρόσωπο τον Ματίας Αλμέιδα στο φινάλε του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σημειώνοντας: "Η εικόνα δεν αντιπροσωπεύει τον κ. Αλμέιδα και όλο το διάστημα που βρίσκεται στη χώρα μας. Ούτε το ήθος και το ύφος του, αλλά είμαστε άνθρωποι, δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε. Υπάρχουν 200 παλμοί εκείνη την στιγμή, γιατί παίζουμε και εμείς, εκτός από τους παίκτες. Είναι δύσκολο, όμως, αν μας έχει ενοχλήσει κάτι να κρατηθούμε. Βέβαια, όσες φορές και να προκληθούμε δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Στις 100 φορές και στις 100 πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, για τον κόσμο, για την τηλεόραση και τη θέση που εκπροσωπούμε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ