Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αδιαφορία για την κλήρωση (video)

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του διαδόχου του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, Κλαούντιο Ρανιέρι, με την επιλογή της ΕΠΟ όσον αφορά στον χρόνο που διάλεξε να κάνει την παρουσίαση να κρίνεται άκρως αποτυχημένη και για ακόμα μία φορά προκλητική.

PAOK24

Αδιαφορία για την κλήρωση (video)

Το μεσημέρι στις 14:00 η ώρα ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης μάθαιναν τους αντιπάλους τους στο Europa League, ωστόσο στην ΕΠΟ φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονταν και τόσο για το συγκεκριμένο γεγονός, κάτι που αποδεικνύεται με την επιλογή της ομοσπονδίας να παρουσιάσει την ίδια ώρα τον νέο προπονητή της “γαλανόλευκης”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ούτε πέφτει κανείς από τα σύννεφα, ωστόσο τέτοιες… γκάφες δε θα πρέπει να μένουν αλησμόνητες.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο των δηλώσεων του Ρανιέρι, ο Ιταλός τεχνικός περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτεί η Εθνική Ελλάδας από εδώ και στο εξής, τονίζοντας ότι η παρουσία στο Euro 2016 είναι επιβεβλημένη, αλλιώς θα μιλάμε για ξεκάθαρη αποτυχία. Αναλυτικά όσα δήλωσε o Ρανιέρι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος όταν συνάντησα τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και μου πρότεινε τη συνεργασία. Είχα κι άλλες προτάσεις από άλλες ομάδες, αλλά συνήθως λειτουργώ με το ένστικτό μου. Είχα κι άλλες προτάσεις στο παρελθόν από Εθνικής ομάδες, αλλά δεν τις είχα ποτέ αποδεχθεί. Γνωρίζω την Ελλάδα, τα νησιά, αγαπάω την ελληνική νοοτροπία και το λαό, οπότε ήταν πολύ εύκολο να δεχθώ αυτή την πρόκληση. Είδα την Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ. Οι δύο προηγούμενη προπονητές είχαν κάνει μία εξαιρετική δουλειά, αυτή τη στιγμή είναι όλα στο χέρι μου. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Σκοπός είναι να φτάσουμε στο ΕURO. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και πρέπει και τώρα υπό τις οδηγίες μου να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στο πρώτο κάλεσμα των παικτών κάλεσα αρκετούς που ήταν στην Εθνική κι άλλους που ήταν στην Εθνική πριν το Μουντιάλ.

Ένας προπονητής Εθνικής ομάδος δεν έχει πολύ χρόνο να τους δει όλους και έτσι χρησιμοποιεί έναν κορμό. Ξεκινάμε με ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θα παίξουμε χωρίς κόσμο. Ένα δύσκολο ματς που όμως θα πρέπει να ανταποκριθούμε ανάλογα. Και το επόμενο ματς είναι δύσκολο. Έχουμε τη θέληση και την όρεξη να ξεκινήσουμε καλά. Μίλησα στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας για τα σχέδιά μου: να δουλέψουμε με νέα παιδιά. Να εργάζομαι 2-3 φορές την εβδομάδα με νέους παίκτες για να είναι αυτοί το μέλλον της Εθνικής και όχι να έχουμε μόνο παρόν. Έχω ήδη μιλήσει με τους προπονητές της Κ20 και Κ19 της Εθνικής. Μαζί θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία καλύτερη Εθνική Ελλάδος. Θα βάλω όλη την εμπειρία και τη γνώση μου για να βοηθήσω τους Έλληνες προπονητής, ώστε αν υπάρξει στο μέλλον κάποιος Έλληνας προπονητής στην Εθνική να έχει κάποια εφόδια. Αυτά είναι τα σχέδιά μου. Είμαι θετικός άνθρωπος και αν βάλω κάτι στο μυαλό μου θα κάνω τα πάντα για να το κατακτήσω». 

Για τις πρώτες επιλογές: «Θα εξηγήσω τι έχω στο μυαλό μου: Υπάρχουν πολλοί νεοι παίκτες και όπως σας εξήγησα πιστεύω στους νέους. Όμως σκοπός είναι να κερδίσουμε! Σίγουρα θα κάνατε αναφορά και στον Σαμαρά που βρήκε πρόσφατα ομάδα. Ήταν όμως μέλος στην Εθνική. Το ίδιο και ο Φορτούνης. Έχω μιλήσω με τους προπονητές της Κ21. Βασίστηκα όμως σε βασικό κορμό. Θα υπάρξουν ευκαιρίες και σε άλλους.

Είδα την ΑΕΚ και τον Μάνταλο. Θα έχουμε την ευκαιρία με τους συνεργάτες μου να τους δούμε όλους και να κάνουμε μία μίξη νέων και παλαιών παικτών. Ο κύριος σκοπός είναι να φέρω τους καλύτερους στην Εθνική. Σκοπός είναι η νίκη. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο παίκτης, αν είναι νέος ή παλιός. Το θέμα είναι να κερδίζουμε. Έχω αναδείξει νέους παίκτες. Στη Νάπολι τον Τζόλα όταν ήταν 20 ετών. Στην Τσέλσι τον Τέρι. Τον Λάμπαρντ».

 Τι θέλει να προσθέσει και τι να αφαιρέσει από το παιχνίδι της Εθνικής; «Δεν θέλω να αφαιρέσω τίποτα (γέλια). Να προσθέσω θέλω. Θέλω να μεταφέρω την εμπειρία μου και να φτάσουμε στα τελικά του EURO 2016. Στο ranking της FIFA ήμαστε στη 13η θέση. Ξεκινάμε από εκεί και κοιτάμε πως θα ανέβουμε πιο ψηλά. Δεν θα είναι εύκολο γιατί είναι η… Ιταλία από πίσω».

 Γιατί αποδέχθηκε την πρόταση; «Σκοπός είναι να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν μπορώ να πω που ακριβώς, αλλά έχω συνηθίσει να δουλεύω στο υψηλότερο επίπεδο. Χρειάζεται δουλειά, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε με τη συνεργασία όλων. Λειτούργησα με το ένστικτο. Είναι μία καινούργια δουλειά. Ένας διαφορετικός τρόπος δουλειάς, αφού δεν μπορώ να δουλεύω καθημερινά με τους παίκτες. Είναι όμως μία πρόκληση».

 Τι θέλει από τους παίκτες του: «Σκληρός με τους παίκτες στα αποδυτήρια. Το να φτάσω να είμαι έξαλλος με κάποιον και να μην τον καλέσω πάει να πει ότι δεν συμβιβάζεται με την Εθνική. Αυτό που θέλω να δω είναι κι άλλους παίκτες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει με τραυματισμούς. Θέλω να είναι όλοι ανα πάσα στιγμή έτοιμοι όλοι να κληθούν. Με τους δημοσιογράφους εκείνο που με κάνει να θυμώσω είναι να μην υπάρχει σεβασμός. Από μικρός συνήθισα να έχω σχέση με τους δημοσιογράφους, γιατί ο θείος μου ήταν δημοσιογράφος». «Θα το συζητήσω με τις ομάδες ώστε 1-2 φορές το μήνα να δω κάποιες προπονήσεις, να μιλήσω μαζί τους. Πιστεύω ότι θα είναι καλό και για τις ομάδες. Σε συνεργασία με τους προπονητές να μάθω ποιοι νέοι παίκτες έχουν προοπτικές και εν συνεχεία να τους δω. Μαζί με τους συνεργάτες μου θα δούμε τις Εθνικές. Θα μείνω και μετά το ματς με τη Ρουμανία για να δω κάποια παιχνίδια και να έχω άποψη. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα στους νέους ότι ο προπονητής είναι εδώ, έχει όραμα και θέλει να δουλέψουμε μαζί. Υπάρχει στη Γιουβέντους ο Δώνης. Αυτό θα κάνω θα τους βλέπω όλους». 

 Αν μπορεί να γίνει η Εθνική πιο επιθετική ομάδα: ««Θα κοιτάξω να φέρω τη δική μου εμπειρία και άποψη. Είδα τον Σάντος να παίξει 4-3-3 ή 4-2-3-1. Δεν είναι βασικό το σύστημα αλλά οι παίκτες. Θέλω να δω κάποια πράγματα για να ξεκαθαρίσω ποιο σύστημα ταιριάζει. Και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα ήθελα να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού για να μπερδέψουμε τον αντίπαλο. Από τον κ. Σάντος είδα να αλλάζει συστήματα. Θα είναι πιο εύκολο για τους παίκτες να προχωρούν σε αυτές τις αλλαγές».

 Αν θα είναι αποτυχία να μην πάει η Εθνική στο Euro: «Θα είναι καταστροφή!»
  Γιατί Γκέκας και Κατσουράνης δεν είναι στις επιλογές του: «Δεν κλείνω σε κανέναν την πόρτα. Δε σημαίνει πως αν κάποιος παίκτης δεν είναι τώρα στην Εθνική δεν μπορεί να είναι στο μέλλον».

 Τι θέλει να βάλει στο παιχνίδι της Εθνικής και τι περιμένει να δει: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι λιγότερα λάθη. Θέλω από τους παίκτες μου να δώσουν τα πάντα. Να έχουν θάρρος, να παίξουν ομαδικά. Ξέρω ότι υπάρχει στο DNA του Έλληνα η θυσία, το πάθος για το ποδόσφαιρο». 

 Στο ματς με τη Ρουμανία η Ελλάδα δεν θα έχει τους αρχηγούς Κατσουράνη και Καραγκούνη, μετά από πάνω 10 χρόνια: «Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Είναι μεγάλοι παίκτες ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης. Έδωσαν πολλά, αλλά θα υπάρχει και συνέχεια…»

 Για τον αντικαταστάτη του Καραγκούνη: «Είναι ένας τεράστιος παίκτης. Τον ξέρω πολύ καλά. Όμως πιστεύω πως όλη η ομάδα θα αναλάβει τις ευθύνες που αναλάμβανε ο Καραγκούνης. Είμαι σίγουρος πως έχει… σπείρει καλά ο Καραγκούνη. Το γεγονός να είσαι αρχηγός της Εθνικής είναι σημαντικό γιατί αντιπροσωπεύεις όλη τη χώρα. Θα έχουμε εκλογές για τον αρχηγό. Αυτό που πρέπει να έχει ο αρχηγός είναι το χάρισμα να αντιπροσωπεύει όλη την Ελλάδα».

 Τη γνώμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο και κουλτούρα: «Ακόμη δεν έχω αρχίσει τη δουλειά. Δεν μπορώ να δώσω τώρα άποψη. Είναι διαφορετικό όταν δουλεύεις. Υπάρχουν πράγματα που μου αρέσει πολύ κι άλλα λιγότερο. Το θετικό είναι το πνεύμα του νικητή στις δύσκολες στιγμές. Είναι μία ομάδα που παλεύει. Το παιχνίδι με τη Ρουμανία, μετά το 1-1, πως η ομάδα πήρε τα πάνω της, αντέδρασε και έβαλε το γκολ. Πώς έγινε ξαφνικά επιθετική, έπεφτε πάνω στους αντιπάλους. Αυτό το πνεύμα θέλω από την Εθνική: της μάχης, του αγώνα, να τα δίνει όλα στο γήπεδο. Μπορώ να δεχθώ το λάθος, αλλά θέλω από τους παίκτες να τα δίνουν όλα. Να είναι υπεύθυνοι, δυνατοί και να δίνουν τα πάντα». 

 Σαρρής: Έδρα μας θέλω το Καραϊσκάκη 
«Είναι μία ιδιαίτερη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια για όλες τις ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση της Ευρώπης. Δεν θυμάμαι από πότε έχει να συμβεί αυτό. Όσο για τον κ. Ρανιέρι… Είχαμε πει πως αν δεχθεί ο κ. Ρανιέρι δεν μιλάμε με κανέναν άλλον. Μιλήσαμε με πολλούς, αλλά όταν ξεκινήσαμε επαφές με τον κ. Ρανιέρι σταματήσαμε κάθε επαφή με άλλον. Με τον κ. Ρανιέρι μπορούμε να ανέβουμε επίπεδο. Ήρθε και μίλησε στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε το έργο του. Στο τέλος της διετίας θα φανούν τα αποτελέσματα».

 Αν θα παίξει η Εθνική στην επαρχία κάποια παιχνίδια; «Σκεφτόμαστε να αρχίσουμε μια καμπάνια όχι μόνο για να έχουμε κόσμο, αλλά και σωστή ατμόσφαιρα. Δεν έχω συζητήσει με τον κόουτς που θα παίξουμε τα παιχνίδια. Τα ματς πρέπει να γίνονται στο Καραϊσκάκη. Άποψή μου είναι αυτή. Στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι πιστεύω θα γεμίσει το γήπεδο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλή «μάχη» για τους «μικρούς» του ΠΑΟΚ!

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Κ15 και την Κ19 των «ασπρόμαυρων».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι οποίες συνεχίζουν την προσπάθειά του στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League.

Πρώτη στο γήπεδο ρίχνεται η Κ15, η οποία φιλοξενείται από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 14:00 στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Ηπείρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του πέμπτου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στο... ρετιρέ του ομίλου, χωρίς να έχουν ουσιαστικά αντίπαλο, αφού απέχουν 26 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα που μετράει 25 βαθμούς.

Αγωνιστική υποχρέωση έχει σήμερα και η Κ19,η οποία παραμένει στο -1  από τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέχει για την ώρα την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη υποδέχεται τον ΟΦΗ στις 16:30 στο αθλητικό κέντρο Λώλας για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Πέντε αγωνιστικές απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος της Κ19, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να είναι οι διεκδικητές του τίτλου και να έχουν μάλιστα να δώσουν ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ τους στην Θεσσαλονίκη, το οποίο μπορεί να καθορίσει ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο youtuber-οπαδός της Αϊντραχτ ήρθε για τρίτη φορά στην Τούμπα! (vid)

Όσα κατέγραψε από την «καυτή» Τούμπα αλλά και η αρνητική εμπειρία του από το Βέλγιο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο βίντεο που δημιούργησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη στις 30 Νοεμβρίου, Γερμανός youtuber έδωσε την υπόσχεση πως εάν αυτό συγκέντρωνε έναν συγκεκριμένο αριθμό “like”, τότε θα έκανε το ταξίδι Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό!

Ο στόχος επετεύχθη, ο οπαδός της Αϊντραχτ τήρησε την υπόσχεσή του και βρέθηκε στην Τούμπα, όπου και παρακολούθησε από τη Θύρα 6 το ντέρμπι, καταγράφοντας με την κάμερά του τα γκολ της αναμέτρησης, την “ασπρόμαυρη” κερκίδα και της αντιδράσεις της, αλλά και κάνοντας τα δικά του σχόλια πριν, κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού και μετά το τέλος του. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο Φρέντστερ, όπως είναι το όνομά του, ταξίδεψε εκ νέου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε στην κάμερα πως είχε αγοράσει κανονικά εισιτήριο για το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, ταξιδεύοντας οδικώς από τη Γερμανία, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στο γήπεδο καθώς το εισιτήριό του ήταν πλαστό (!)

https://www.youtube.com/watch?v=k33Xu6gmntg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ κάντο ξανά! (vid)

Επιστρέφει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά την 5η Νοεμβρίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ, μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ, καλείται να στρέψει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και να παλέψει για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, με πρώτο ματς το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Ο ΠΑΟΚ έκανε απίστευτα πράγματα στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στο Φάληρο και παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο επικράτησε 4-2 του Ολυμπιακού για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς και στο 56' ο Τόμας με πέναλτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2, ενώ στο 66' και πάλι ο φορ του Δικεφάλου έκανε το 0-3 με υποδειγματικό συνδυασμό Ζίβκοβιτς-Μουργκ και τελικό αποδέκτη τον Ισπανό.

Στο 78' ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά από εκπληκτική συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια, έγραψε το 4-0 για τον Δικέφαλο. Ο Φορτούνης μείωσε στο 86' σε 4-1, με τον Μασούρα στο 90+8' να διαμορφώνει το αποτέλεσμα.

Θυμηθείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές από εκείνη την αναμέτρηση:

https://www.youtube.com/watch?v=viVUTTsZzLQ&t=186s

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ