Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«This is Razvan Rat»

O Ράζβαν Ρατς έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο match program του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα με τον Ρουμάνο να λέει πολλά και ενδιαφέροντα…

Νίκος Μοσχοβίτης

«This is Razvan Rat»

Διαβάστε το πρώτο κομμάτι της συνέντευξης:

Να ξεκινήσουμε με κάτι γενικό; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις ένα καλό αριστερό μπακ;

«Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά καλά αριστερά μπακ στην Ευρώπη, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σπανίζουν οι αριστεροπόδαροι παίκτες με καλά γεμίσματα στην επίθεση και σωστή αμυντική συμπεριφορά».

Ποιος είναι ο λόγος;

«Είναι είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου! Ποτέ δεν υπήρχαν πολλά αριστερά μπακ δίχως να μπορώ να εξηγήσω γιατί. Ισως ο Θεός γνωρίζει την απάντηση…»

100 ευρωπαϊκές συμμετοχές, 100 συμμετοχές για την Εθνική Ρουμανίας. Να περιμένουμε να φτάσεις και τους 100 αγώνες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ;

«Εύχομαι να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, απολαμβάνω την παρουσία μου στην ομάδα, απολαμβάνω ότι αντιπροσωπεύει ο ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, αισθάνομαι όμορφα κι ελπίζω να παραμείνω αρκετό καιρό. Δεν ξέρω τι μπορεί να μου επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχω μια μακρά καριέρα στον ΠΑΟΚ».

Ξεκίνησες εντυπωσιακά κερδίζοντας την εκτίμηση του κόσμου και μαζί δύο βραβεία για τον καλύτερο παίκτη του μήνα κι ένα για το καλύτερο γκολ. Τι σημαίνει αυτό για σένα;
«Χαίρομαι πραγματικά που μέσα από την προσωπική μου απόδοση μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να πετυχαίνει τους στόχους και ελπίζω στη συνέχεια να κερδίσω και άλλα τέτοια βραβεία διότι θα σημαίνει πως κάνω σωστά τη δουλειά μου».

Η τρέχουσα σεζόν, λοιπόν, τείνει να γίνει ορόσημο για σένα. Το περίμενες έπειτα από την περασμένη ίσως πιο δύσκολη περίοδο στην καριέρα σου;

«Ειλικρινά δεν περίμενα να ένα τόσο καλό ξεκίνημα. Οι εμφανίσεις μου με τον ΠΑΟΚ και την εθνική Ρουμανίας είναι καλές και ελπίζω να παραμείνω σε αυτή την κατάσταση για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Μετάνιωσες που μετά τη Σαχτάρ επέλεξες να πας στην Αγγλία; Τι συνέβη και αποχώρησες τόσο σύντομα;

«Μέχρι ένα σημείο, ναι. Πέρασα δέκα υπέροχα χρόνια στη Σαχτάρ. Ηταν δεύτερο σπίτι μου και ήταν δύσκολο για μένα να φύγω, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μετά ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην Πρέμιερ Λιγκ γιατί ήταν ένα από τα όνειρα μου να αγωνιστώ εκεί. Η απόφαση μου να φύγω ήταν κοινή. Στο συμβόλαιο μου με την Αστον Βίλα υπήρχε ένας όρος για τη συμπλήρωση 19 συμμετοχών. Μόλις έφτασα τα 17 παιχνίδια έπαψαν να με χρησιμοποιούν. Μίλησα με τον προπονητή και τους ανθρώπους του συλλόγου και συμφωνήσαμε πως το καλύτερο θα ήταν να αποχωρήσω επειδή είμαι ένας παίκτης που δεν του αρέσει να κάθεται στον πάγκο. Θέλω να παίζω συνέχεια και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».

Είσαι στον ΠΑΟΚ από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας κι έχεις την εμπειρία να κρίνεις την πρόοδο της ομάδας ως τώρα…
«Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε θετικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, αλλά θεωρώ πως μπορούμε  να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο και να αποκτήσουμε την απαιτούμενη σταθερότητα στις εμφανίσεις μας σε όλες τις διοργανώσεις».

Κάνεις την ιδανική πάσα για την επόμενη ερώτηση. Είναι σε θέση ο ΠΑΟΚ να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει;

«Πρέπει να παραμείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις μας. Είναι γεγονός πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, αλλά είναι ζητούμενο και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε μέσα από την καθημερινή δουλειά και τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση».

Να περάσουμε στην Ευρώπη. Απέναντι στην Γκινγκάμπ ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε δίχως να προβάλει ουσιαστική αντίσταση. Τι πήγε στραβά σε εκείνο το ματς;

«Είναι δύσκολο για μένα να αναλύσω τι πήγε ή δεν πήγε καλά στο συγκεκριμένο ματς. Είμαι ποδοσφαιριστής και δεν έχω την… δικαιοδοσία να δίνω τέτοιου είδους τεχνικές εξηγήσεις. Η Γκινγκάμπ ήταν καλύτερη από εμάς στο συγκεκριμένο ματς. Ισως δεν το περιμέναμε πως θα ήταν τόσο καλή και αιφνιδιαστήκαμε. Δεν παίξαμε καλά και χάσαμε. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε στο παιχνίδι. Βασικά πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη που κάνουμε σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, έτσι ώστε να τα ελαχιστοποιούμε και να παρουσιαζόμαστε συνεχώς καλύτεροι σε Ελλάδα και Ευρώπη».

 Τώρα μπροστά μας στο EuropaLeagueείναι δύο συνεχόμενα ματς με την ομάδα που θεωρείται φαβορί στον όμιλο. Τι περιμένεις να πάρει ο ΠΑΟΚ από αυτές τις αναμετρήσεις;

«Τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θέλουμε να πάρουμε τους έξι βαθμούς. Είναι σημαντικό για εμάς να μην γνωρίσουμε την ήττα , διότι μιλάμε για αγώνα κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, την καλύτερη του ομίλου ως τώρα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι διότι έχουμε και την πίεση να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Αν κερδίσουμε στην Τούμπα θα μπορούμε να πάμε στην Ιταλία με καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη αυτοπεποίθηση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες αναμετρήσεις. Ας περιμένουμε όμως να δούμε τι θα συμβεί στο πρώτο ματς και μετά συζητάμε τα υπόλοιπα».

Πως περιμένεις να αγωνιστεί η Φιορεντίνα;

«Θα έρθουν για να πάρουν τη νίκη, διότι ξέρουν πως αν περάσουν από την Τούμπα θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση. Επίσης, δεν θεωρώ πως η Φιορεντίνα θα έρθει για να παίξει αμυντικά. Θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι για τους φίλους του ποδοσφαίρου».

Η Φιορεντίνα είναι έξι αγώνες αήττητη  μακριά από την έδρα της. Ο ΠΑΟΚ μετράει 11 αγώνες δίχως ήττα στην Τούμπα. Ποιο ρεκόρ κινδυνεύει περισσότερο;

«Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και τα στατιστικά δεν σημαίνουν τίποτα. Είναι απλώς αριθμοί και δεν με απασχολούν. Θέλω ο ΠΑΟΚ να έχει καλή απόδοση και να πάρει τη νίκη».

Είσαι περίεργος να διαπιστώσεις από πρώτο χέρι πως είναι η ατμόσφαιρα της γεμάτης Τούμπας;

«Ελπίζω να είναι όντως γεμάτο το γήπεδο και ο κόσμος να δημιουργήσει μια όμορφη ατμόσφαιρα γιατί πραγματικά χρειαζόμαστε τους οπαδούς μας. Ξέρω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι εκπληκτικός και περιμένω να βρεθεί σε καλή βραδιά…»

Τέλος, είπες πως απολαμβάνεις ότι αντιπροσωπεύει ο ΠΑΟΚ. Τι σημαίνει ΠΑΟΚ για σένα;

«Είναι το νέο μου σπίτι. Η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στο ανώτερο επίπεδο. Αγαπώ τον ΠΑΟΚ και μου προσφέρει τις καλύτερες στιγμές σε αυτή την περίοδο της καριέρας μου. Για αυτό είμαι ευτυχισμένος εδώ και απολαμβάνω την κάθε στιγμή στην ομάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας»

Το μήνυμα του Θόδωρου Ζαγοράκη…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, για τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ!

«Ο καθένας μας έγινε ΠΑΟΚ για έναν διαφορετικό λόγο, από ένα διαφορετικό ερέθισμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του Συλλόγου. Ο, τι ενώνει διαφορετικά όνειρα κι ελπίδες, αντικρουόμενες αντιλήψεις, κοινωνικές τάξεις… Και το κάνει με τρόπο εμφατικό.

Ο δικός μας ΠΑΟΚ κάποιες στιγμές έχασε χρόνο, πνιγμένος στον κακό του εαυτό. Σώθηκε και ξεπέρασε τον μόνο αντίπαλο που μπορεί να τον κερδίσει: την εσωστρέφεια. 98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας! Χρόνια Πολλά, ΠΑΟΚ!» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του Δικεφάλου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλή «μάχη» για τους «μικρούς» του ΠΑΟΚ!

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Κ15 και την Κ19 των «ασπρόμαυρων».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι οποίες συνεχίζουν την προσπάθειά του στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League.

Πρώτη στο γήπεδο ρίχνεται η Κ15, η οποία φιλοξενείται από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 14:00 στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Ηπείρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του πέμπτου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στο... ρετιρέ του ομίλου, χωρίς να έχουν ουσιαστικά αντίπαλο, αφού απέχουν 26 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα που μετράει 25 βαθμούς.

Αγωνιστική υποχρέωση έχει σήμερα και η Κ19,η οποία παραμένει στο -1  από τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέχει για την ώρα την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη υποδέχεται τον ΟΦΗ στις 16:30 στο αθλητικό κέντρο Λώλας για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Πέντε αγωνιστικές απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος της Κ19, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να είναι οι διεκδικητές του τίτλου και να έχουν μάλιστα να δώσουν ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ τους στην Θεσσαλονίκη, το οποίο μπορεί να καθορίσει ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο youtuber-οπαδός της Αϊντραχτ ήρθε για τρίτη φορά στην Τούμπα! (vid)

Όσα κατέγραψε από την «καυτή» Τούμπα αλλά και η αρνητική εμπειρία του από το Βέλγιο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο βίντεο που δημιούργησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη στις 30 Νοεμβρίου, Γερμανός youtuber έδωσε την υπόσχεση πως εάν αυτό συγκέντρωνε έναν συγκεκριμένο αριθμό “like”, τότε θα έκανε το ταξίδι Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό!

Ο στόχος επετεύχθη, ο οπαδός της Αϊντραχτ τήρησε την υπόσχεσή του και βρέθηκε στην Τούμπα, όπου και παρακολούθησε από τη Θύρα 6 το ντέρμπι, καταγράφοντας με την κάμερά του τα γκολ της αναμέτρησης, την “ασπρόμαυρη” κερκίδα και της αντιδράσεις της, αλλά και κάνοντας τα δικά του σχόλια πριν, κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού και μετά το τέλος του. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο Φρέντστερ, όπως είναι το όνομά του, ταξίδεψε εκ νέου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε στην κάμερα πως είχε αγοράσει κανονικά εισιτήριο για το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, ταξιδεύοντας οδικώς από τη Γερμανία, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στο γήπεδο καθώς το εισιτήριό του ήταν πλαστό (!)

https://www.youtube.com/watch?v=k33Xu6gmntg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ