Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κόντρα στα μίντια, ο ΠΑΟΚ και η δική μας θέση στα πράγματα

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει ένας «πόλεμος» Μέσων Ενημέρωσης και ανθρώπων που τα εκπροσωπούν, γεγονός που επηρεάζει την ψυχολογία στη δουλειά μας (λίγο), την αξιοπιστία μας (περισσότερο) αλλά και την ποιότητα της ενημέρωσης του κοινού (κυρίως αυτήν).

Άκης Σακισλόγλου

Η κόντρα στα μίντια, ο ΠΑΟΚ και η δική μας θέση στα πράγματα

Δεν θα σας το παίξω πολύξερος γιατί απλά βαρέθηκα να το κάνω τόσα χρόνια. Οσα έπαθα κι όσα έμαθα ήταν γιατί… νόμιζα πως ξέρω. Ποιοι τα παίρνουν, ποιοι φταίνε, πως έγιναν τα πράγματα και πως θα μπορούσαν να έχουν γίνει. Η όλη εικόνα του σύγχρονου νεοέλληνα είναι ένα: «το ξέρω» σε κάθε απόπειρα κάποιου άλλου να τον ενημερώσει. Ημουν κι εγώ ένας από αυτούς και το σιχάθηκα τόσο που πλέον λέω: «δεν ξέρω τίποτα», ακόμα κι αν είμαι σίγουρος.

Σκέφτομαι λοιπόν εγώ ο αδαής, ο «κερατάς» που πάντα τελευταίος θα μαθαίνω τι παίζεται πίσω από την πλάτη μου, ότι το περιβάλλον για όλα τα Μέσα Ενημέρωσης είναι οικονομικά τραγικό. Όλα τα έξοδα είναι στο τέλος του μήνα απαιτητά: ενοίκια, ρεύματα, τηλέφωνα, μισθοί, εφορίες, αναλώσιμα, ταξίδια. Χώρια η υλικοτεχνική υποδομή. Απαιτητά και μετρητά. Από την άλλη, τα έσοδα έχουν μειωθεί 1000% σε σχέση με παλαιότερα χρόνια αλλά και όσα προκύπτουν έχουν τεράστιο ποσοστό επισφάλειας, μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών και κάθετη πτώση των τιμοκαταλόγων. Κοινώς: Τα ΜΜΕ όχι απλώς δεν είναι κερδοφόρα αλλά ούτε καν κοντά στο σημείο μηδέν βρίσκονται ώστε ένας σοβαρός επιχειρηματίας να τα χρηματοδοτεί χωρίς να «ματώνει». Σήμερα τα ΜΜΕ είναι σε ελεύθερη πτώση, άρα και ευάλωτα σε μικρά ή μεγαλύτερα συμφέροντα.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον υπάρχει ένας ΠΑΟΚ που κινεί τεράστια ποσά λόγω της ισχυρής οικονομικής θέσης του μεγαλομετόχου και προέδρου του αλλά και εξαιτίας του τεράστιου λαού του που αποφέρει έσοδα από εισιτήρια, προϊόντα, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις. Επιχείρηση που συνεχώς αναπτύσσεται, μεγαλώνει τον κύκλο εργασιών, επενδύει, σβήνει παλιά χρέη στο δημόσιο και σε τρίτους και είναι πλέον ανεξάρτητη. Πείτε μου εσείς, όλο αυτό το κοντράστ οικονομικής ευρωστίας και προοπτικής για πόσο θα μπορούσε να παραμείνει ανεκτό από αυτούς που υστερούν; Οχι για πολύ. Κάποια ΜΜΕ πολεμούν τον ΠΑΟΚ απλώς γιατί κάτι αναζητούν. Από τον ΠΑΟΚ; Από εχθρούς του; Ας απαντήσω όπως ξεκίνησα: «δεν ξέρω». Απλώς αναλύοντάς το, το βρίσκω λογικό και νομοτελειακό. Κι ας μην μάθω ποτέ!

Το πρόβλημα των ΜΜΕ είναι απλό: εξακολουθούν να έχουν τεράστια δύναμη αλλά αυτή πλέον δεν μπορεί να μεταφραστεί σε πηγή εσόδων. Η ακροαματικότητα δεν φέρνει λεφτά. Η αγορά τα δίνει τα λεφτά και πλέον δεν έχει. Η δυνατότητα επιβολής άποψης δεν μεταφράζεται σε μετρητά στο ταμείο στο τέλος της ημέρας. Δεν είναι: ήρθε ο πελάτης, αγόρασε το προϊόν, το πλήρωσε και εμείς πήραμε το ποσοστό κέρδους μας. Αυτό έχει προκαλέσει τεράστιο πανικό, ειδικά σε ΜΜΕ που για χρόνια έκαναν ότι δεν έβλεπαν το πρόβλημα, έβρισκαν πρόσκαιρες λύσεις και πίστευαν ότι τα χρέη που έχουν δημιουργήσει είναι βιώσιμα. Σκεφτείτε λίγο: είναι σαν ένα μαγαζί να είναι τίγκα στον κόσμο και στο τέλος της ημέρας το ταμείο του να είναι άδειο. Λες και δεν μπήκε πελάτης, γιατί απλά ο πελάτης δεν είναι στα ΜΜΕ αυτός που μπαίνει στο μαγαζί αλλά αυτός που θέλει να προβληθεί σε όσους μπαίνουν. Τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις όταν είσαι ευάλωτος; Οταν σου λείπουν χρήματα για να πληρώσεις υποχρεώσεις; Τα βλέπετε και τα ακούτε. Τα διαβάζετε και τα καταλαβαίνετε.

Από την άλλη μεριά, δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα Μέσων Ενημέρωσης που πετυχαίνουν μεγάλες αναγνωσιμότητες με ελάχιστο κόστος λόγω της τεχνολογίας αλλά και του γεγονότος πως αυτοί που εργάζονται είναι και οι ιδιοκτήτες. Τεράστια αλλαγή. Προσαρμογή στο οικονομικό περιβάλλον. Εξέλιξη για την οποία εξαίρετοι συνάδελφοι από την Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλου, μάς είχαν προειδοποιήσει πριν χρόνια προτείνοντάς μας και τη λύση σε ημερίδες της ΕΣΗΕΜ-Θ: αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση. Ανεξάρτητη δράση σε όλα τα πεδία. Ο δημοσιογράφος δεν είναι πλέον ένας εργάτης του Τύπου που τον νοιάζει μόνον να γράψει τις 1000 λέξεις του και να κλείσει δυο σελίδες να φύγει σπίτι του. Τον ενδιαφέρει η οικονομική θέση της εταιρίας, οι διαφημίσεις που θα έρθουν κι αν τα θέματά του είναι συναφή με αυτές. Τον ενδιαφέρει η εξέλιξη με τα κινητά που, παράλληλα με την ενημέρωση, προσφέρουν ψυχαγωγία. Αρτον και θεάματα μαζί σε ένα έξυπνο κινητό το οποίο την ώρα που ο αναγνώστης διαβάζει ένα ρεπορτάζ μας, αυτό «βλέπει» ότι ο αναγνώστης κινείται στα Λαδάδικα και του προτείνει πού θα φάει, πόσο θα το πληρώσει και τον προτρέπει μέχρι και να ενημερώσει τους επόμενους αναγνώστες για το αν του άρεσε.

Ταυτόχρονα, ο δημοσιογράφος που είναι δημοφιλής και έχει μεγάλο κύκλο γνωριμιών, φροντίζει να ενημερώσει τους φίλους του για τις διαφημίσεις, να μετατρέψει την εκτίμηση στο πρόσωπό του σε «τζίρο». Τίμια, ξεκάθαρα, βασισμένος στην απήχηση που έχει το μέσο στο οποίο εργάζεται ή διευθύνει. Εσοδα επάνω στο τραπέζι, καθαρά, win – win από επιχειρηματίες που ξέρουν ότι το να συνδέσουν την εταιρία τους με ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης θα φέρει αύξηση στις πωλήσεις τους.

Αυτή η εξέλιξη που σας περιγράφω αφορά μόνον όσους ενδιαφέρονται και προσπαθούν ώστε τα Μέσα Ενημέρωσης στα οποία εργάζονται ή κατέχουν να είναι αυτάρκη, βιώσιμα, κερδοφόρα, άρα και ανεξάρτητα. Οι υπόλοιποι ψελλίζουν κάποια πράγματα περί παλιάς δημοσιογραφίας και καταστατικού και αναμονής μπροστά στις εξελίξεις τα οποία μόνον ως δικαιολογία μπορούν να λογιστούν. Δεν είναι ότι μοιράζεται η πίτα. Δεν υπάρχει πίτα. Την έφαγε ο σκύλος. Είναι που κάποια μέσα ενημέρωσης πλέον φτιάχνουν την πίτα από την αρχή. Ο ένας λοιπόν παράγοντας της «κόντρας», πέρα από ονόματα, είναι αυτός. Η πάλη του παλιού με το νέο. Οχι σε πρόσωπα, επαναλαμβάνω. Στα ΜΜΕ κοντράρονται οι παλιές φόρμες και οι νέες.

Στην κόντρα των ημερών, προσωπικά, δεν πήρα ως τώρα θέση. Δηλαδή πήρα και μάλιστα ξεκάθαρη αλλά την μετέφερα μόνον στους ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ και είναι ο Δημήτρης και ο Σταύρος. Τους είπα να το σταματήσουν άμεσα, όσο κι αν τους πνίγει το δίκιο, όσο κι αν ξέρω πως στη θέση τους ίσως και να αντιδρούσα με παρόμοιο τρόπο. Δεν είμαι όμως στη θέση τους και ως «τρίτο μάτι» διαπιστώνω πως οι κόντρες ευνοούν πάντα αυτούς που έχουν την ουρά τους λερωμένη. Το λανθασμένο μήνυμα που περνάει είναι ότι «αυτοί σκοτώνονται μεταξύ τους». 

Το πρόβλημα για μένα δεν είναι ότι υπάρχουν παραγωγοί που λένε ό,τι τους κατέβει κάνοντας κακό στον ΠΑΟΚ. Είναι ότι υπάρχει τραγικά μεγάλο ποσοστό κοινού που τους πιστεύει. Προσέξτε: δεν είναι πλειοψηφία αυτό το ποσοστό. Φαίνεται όμως ως τέτοια επειδή υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία η οποία δεν αντιδρά από αποχαύνωση, από αηδία, από χιλιάδες προβλήματα που την απασχολούν, ίσως και από στοιχειώδη σοβαρότητα. Εδώ υπάρχει σε ραδιόφωνο παραγωγός που αποκαλεί συνανθρώπους μας άλλων εθνικοτήτων «λαθροαρουραίους». Προκαλεί μίσος, δηλητηριάζει τις ψυχές ενός οργισμένου κοινού και το προτρέπει ακόμα και να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Και δεν μιλάει κανείς. Δυστυχώς, ούτε οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται εκεί. Αυτό με ενοχλεί απείρως περισσότερο από τις «επιθέσεις» εναντίον του ΠΑΟΚ. Ο δικός μου ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από καμία υπεράσπιση. Μπορεί να το κάνει και μόνος του ή είναι τέτοιο μέγεθος που δεν τον αγγίζει καμιά καφενειακή συζήτηση.

Το τραγικό είναι πως μάλλον ο κόσμος θέλει καφενειακή συζήτηση. Τον γοητεύει η συνωμοσιολογία. Το «ξέρω αλλά θα σας πω άλλη φορά». Του αρέσουν απλοποιημένες θέσεις. Στερεοτυπικές. Να είναι εμφανές ποιοι είναι οι καλοί. Να είναι ξεκάθαρο ότι είναι αυτός ο καλός. Δεν του αρέσει η ανάλυση, η επιχειρηματολογία, οι θέσεις, ειδικά αν είναι διαφορετικές από τις δικές του.

Κι εδώ νομίζω πως έχασαν το παιχνίδι οι δάσκαλοι και οι οικογένειες. Χάθηκε το ήθος. Χάθηκε η καθαρότητα του χαρακτήρα. Ολα είναι ένας απλός ανταγωνισμός, ως ένστικτο επιβίωσης. Νιώθουμε μικροί; Θα απαξιώσουμε τον αντίπαλο. Νιώθουμε φτωχοί; Θα πολεμήσουμε όποιον μοιράζεται το φαγητό μας. Νιώθουμε αγράμματοι; Θα ταυτιστούμε με τον αγράμματο παραγωγό γιατί του μοιάζουμε, είναι ένας από μας.

Οσο ακόμα υπηρετώ αυτόν τον χώρο, αρνούμαι να μπω σε αυτό το παιχνίδι. Και είμαι στο ίδιο το στρατόπεδο με τον Σταύρο και τον Δημήτρη γιατί ξέρω το ήθος τους και την τιμιότητά τους. Δεν μου φταίει κανένας υπάλληλος του Δήμου για ό,τι συμβαίνει. Μου φταίω εγώ που δεν έχω καταφέρει να σας πείσω να μην τον πιστεύετε. Να τον πολεμήσω γιατί; Για να τον κάνω ήρωα; Για να επιβεβαιώσω το αρρωστημένο σκεπτικό του ότι τα βάζει με συμφέροντα κι αυτά τον πολεμούν; Γράφω αυτό που σκέφτομαι, λέω από ραδιοφώνου αυτό που πιστεύω και πάω παρακάτω. Οσοι θέλετε να έρθετε μαζί, καλοδεχούμενοι. Θα κάνουμε και πλάκα, θα μιλάμε και για μπάλα, θα κάνουμε και λάθος και σωστές εκτιμήσεις, θα αδικήσουμε και ανθρώπους, θα ζητήσουμε συγνώμη, θα μαλώσουμε μεταξύ μας και μαζί σας. Ολα πολιτική είναι. Είναι πράξεις πολιτών.

Πολλοί στη σύγχρονη κοινωνία υπερτίμησαν την έννοια της πληροφορίας. Την Θεοποίησαν. Πληροφορία χωρίς ανάλυση, είναι παραπληροφόρηση. Είναι μισή αλήθεια. Πολλοί Θεοποίησαν το «ξέρω» και υποτίμησαν το «νιώθω». Το ξέρω προκύπτει όταν σε πληροφορούν. Το νιώθω, όταν ξεχάσεις όλα όσα έμαθες. Ας πάψουμε να ψάχνουμε μόνον το τι συμβαίνει. Ας αναλύσουμε λίγο το τι είμαστε εμείς οι ίδιοι που συχνά καθορίζουμε αυτό που συμβαίνει.
Είμαστε οι πράξεις και οι παραλήψεις μας.
Είμαστε αυτό που καταναλώνουμε.
Είμαστε τα συναισθήματα που εκπέμπουμε.
Είμαστε αυτό που ακούμε και διαβάζουμε.
Αραγε μας αρέσει; Μας αρκεί; Μας αξίζει;

υ.γ.: Κι εγώ το νου μου στον Ενρίκε τον έχω. Και στον αγώνα αύριο. Και στο πότε θα πάρουμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Γι αυτό σας λέω όλα τα προηγούμενα. Γιατί αν δεν λύσουμε εκείνα, είναι γελοίο να ασχολούμαστε με αυτά. Είναι υποτιμητικό για μας τους ίδιους.
υ.γ.2: Φίλος προχθές μού μετέφερε την φράση ενός παππού οπαδού του ΠΑΟΚ, ενός από την εποχή του γηπέδου στο σιντριβάνι: «Παλιά παιδί μου στο γήπεδο πήγαιναν οι πλούσιοι να δούνε τους φτωχούς να παίζουν μπάλα. Σήμερα πηγαίνουν οι φτωχοί να δούνε τους πάμπλουτους».
Αυτό σκέφτηκε ο παππούς βλέποντας τον καιρό και τα ήθη να αλλάζουν. Αυτό μόνον. Ως τροφή για σκέψη!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τη διαφορά ο Μπράντονιτς! (vids)

Τα δύο γκολ του Σερβοβόσνιου επιθετικού στο Αλκαζάρ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο 44ο λεπτό βρίσκεται το παιχνίδι στο Αλκαζάρ μεταξύ ΑΕΛ και ΠΑΟΚ Β, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με σκορ 2-2!

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μάριος Ογκμπόε άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ο Δικέφαλος ισοφάρισε στο 16΄ με εύστοχο πέναλτι του Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, το οποίο κέρδισε ο Ζήσης Χατζηστραβός, στα... καπάκια ο Ογκπόε έβαλε ξανά τους ''βυσσινί' μπροστά στο σκορ και στο 27΄ ο Μπράντοντιτς ισοφάρισε σε 2-2, ύστερα από ωραία ασίστ του Δημήτρη Πανίδη!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

FORZA με ειδήσεις – εκπλήξεις!

Στα περίπτερα και στο διαδίκτυο αύριο η κορυφαία και πληρέστερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η FORZA κυκλοφορεί το Σάββατο 1 Απριλίου (και όλο το Σαββατοκύριακο) με αποκλειστικά ρεπορτάζ για τον ΠΑΟΚ, αποκαλύψεις και έρευνες, αθλητικό παρασκήνιο, ειδήσεις για όλα τα τμήματα του Δικεφάλου και ειδικό ένθετο για το στοίχημα με τις καλύτερες υπογραφές

Η FORZA πρωτοπορεί με σεβασμό στους αναγνώστες της και προσφορές που δεν αντιγράφονται

Η κορυφαία σε πωλήσεις και αναγνωσιμότητα εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλάζει το επίπεδο της ενημέρωσης και της αντίληψης που υπάρχει για τον αθλητικό Τύπο Η επιθυμία σας για online ανάγνωση της FORZA και της FORZA Plus, έγινε πραγματικότητα. Οι φίλοι αναγνώστες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία πώλησης εφημερίδων, έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην ύλη της εφημερίδας, ηλεκτρονικά μέσα από το www.forzaonline.gr

To ηλεκτρονικό κατάστημα της FORZA είναι στη διάθεση σας

Το σκάνδαλο του αιώνα και οι τοξικοί που έχασαν το μέτρο

Η απίστευτη υπόθεση του διαιτητή που αυτοπροτάθηκε και έριξε τις μάσκες και ο απόηχος της παρωδίας της Δευτέρας

Ο Βαγγέλης Γραμμένος στη FORZA για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο: “Πώς μπορεί κανείς να υποτιμά τη νοημοσύνη μας;

Αρθρογραφούν στη FORZA: Κώστας Βασιλόπουλος, Γιώργος Κουβεντίδης, Σταύρος Κόλκας, Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, Κλεάνθης Βαλαρούτσος, Σωτήρης Μήλιος, Γιάννης Λαγογιάννης, Βαγγέλης Βούλγαρης, Σταύρος Σουντουλίδης, Θόδωρος Χαστάς

ΠΑΟΚ και Βιεϊρίνια, σχέση με… μέλλον

Η ώρα της ΑΕΚ που… παίζει τα ρέστα της

To αφήγημα κατά Λουτσέσκου καταρρέει - Όσα οδηγούν το ποδόσφαιρο στην παρακμή

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας και ο Ναούμ Μηντιούρης σχολιάζουν την επικαιρότητα στη FORZA

Κύπελλο: Η προκήρυξη, η Κύπρος και το ΟΑΚΑ

Inside Stories: Η απόφαση του Κωνσταντέλια, ο Λουτσέσκου και η ένταση, η επίσκεψη του Πασχαλάκη…

Η φανέλα με το Νο 7 στην οροφή του PAOK Sports Arena

Μπάνε Πρέλεβιτς, η ιστορία: Το κόλπο γκρόσο του Βεζυρτζή, ο… κρεοπώλης - κλειδί, η ζωή στα ασπρόμαυρα και το ματς που θα ξανάπαιζε

Παρασκήνιο από την Courtside: Η πρεμιέρα στο Παλατάκι, τα νύρα του Λυκογιάννη, ιστορίες για τον Μπάνε, ο Φλιώνης, η μεγάλη μέρα του Ρούμογλου, οι φήμες για Παπαγιάννη - Σλούκα…

Ο Σαρανταλήθειας ασχολείται με τις φούστες, το Στραγάλι έχει πάντα καυτό ρεπορτάζ διαιτησίας κι ο Αδιάκριτος ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη

Football Analysis: Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αλλαγή με… στοιχεία

Ρετρό Ιστορίες: Αποκλειστικά της… πρωταπριλιάς

Εθνική… ΠΑΟΚ: Με ασπρόμαυρη σφραγίδα, οι νέοι γράφουν ιστορία

Κ19: Μάχη μέχρι τέλους

Τετ-α-τετ με τον Θωμά Μποδιτσόπουλο: Aετόπουλο στο βάθρο

ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ντέρμπι πρωτιάς ενόψει play off

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με πλεονέκτημα για την… επανάληψη

Διαβάστε στην FORZA, ρεπορτάζ, παρασκήνιο και αναλύσεις για όλα τμήματα του Α.Σ. ΠΑΟΚ, αφιερώματα στις ασπρόμαυρες ακαδημίες, θέματα που θα φωτίσουν άγνωστες πτυχές του ρεπορτάζ

Η κορυφαία εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζει παρασκηνιακές αποκαλύψεις, προτάσεις διασκέδασης, ρεπορτάζ για το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θέματα της Super League και της ΕΠΟ με την υπογραφή του Κώστα Πλιάτσικα

Μάθετε όσα θέλετε να ξέρετε για τον χώρο των MEDIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Νικητής η μεγάλη τοξικότητα, εμείς τη δουλειά μας»

Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος για την απίστευτη δουλειά που γίνεται στις “ασπρόμαυρες” ακαδημίες αλλά και τον ΠΑΟΚ Β!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στην κάμερα της ΕΡΤ3 μίλησε πριν από λίγο ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, από τη Λάρισα όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει από κοντά τον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ Β με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, ο οποίος ξεκινάει στις 15:15.

"Αν θεωρήσουμε νικητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη μεγάλη τοξικότητα, ευτυχώς στον αντίποδα υπάρχει το πρότζεκτ των β΄ ομάδων, το οποίο είναι ό,τι πιο καινοτόμο έχει γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ότι υπάρχει ο ΠΑΟΚ Β, τόσο για την παραγωγική διαδικασία μας όσο και για την αναβάθμιση του Έλληνα ποδοσφαιριστή" τόνισε αρχικά ο γενικός διευθυντής τμημάτων υποδομής και ανάπτυξης των "ασπρόμαυρων" ακαδημιών, ο οποίος ερωτηθείς για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Νέων, το 50% της οποίας αποτελείται από ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, απάντησε:

"Πράγματι είναι πολύ ευχάριστο για εμάς και είναι εύηχο στα αυτιά μας. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, απαιτείται σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή για να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα. Η δική μας φιλοσοφία είναι να προετοιμάσουμε τα ταλέντα που εντοπίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να εξελίξουμε τους ποδοσφαιριστές και να κλείσουμε το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και στο επαγγελματικό".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending