Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Σε συναντά ένας ακροατής – αναγνώστης που σε έχει αναγνωρίσει στο δρόμο. Η πρώτη ερώτηση που θα σου κάνει είναι πλέον «κλειδωμένη» στον ΟΠΑΠ. «Θα κάνουμε καμιά μεταγραφή;». Και μετά αρχίζουν τα σύντομα, κωδικοποιημένα σχόλια. Για τον Ρικάρντο Κόστα, τον Ντέβιτς, τον Αντελίνο…

Άκης Σακισλόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

αλλά κι επίσης: «Κοιμούνται στην ΠΑΕ», «καβουράς ο Ιβάν», «φταίτε κι εσείς οι δημοσιογράφοι»…

Συνήθως χαμογελάω εκνευριστικά. Και δεν απαντώ. Οχι γιατί απαξιώνω τις εύλογες απορίες και την φυσιολογική «τρέλα» του καθενός σε μια «όρθια» καφενειακή συζήτηση αλλά γιατί… δεν ξέρω, απλά υποθέτω. Κι όταν υποθέτεις, είναι πιθανό να κάνεις λάθος και να αδικήσεις όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται (και, ναι, φυσικά και αμοίβονται!) για να κάνει ο ΠΑΟΚ τις καλύτερες δυνατές κινήσεις τώρα τον Γενάρη.

Υποθέτω λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί κι άλλο. Υποθέτω και ελπίζω ότι θα είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης στο υπόλοιπο μισό του πρωταθλήματος. Και στο πίσω μέρος του μυαλού μου μαντεύω για ποιους λόγους αστοχεί να ενισχυθεί μέχρι στιγμής. Θέλω να είμαι αυστηρός αλλά και δίκαιος. Με πονάει που δεν είναι η ομάδα εκεί που θέλω αλλά αυτό δε με δικαιολογεί να πυροβολώ επί δικαίων και αδίκων σε ένα θέμα που δεν γνωρίζω από μέσα και σε ένα αντικείμενο με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί επαγγελματικά ούτε δευτερόλεπτο.

Και αυτά που υποθέτω βασίζονται σε δυο τρεις διαπιστώσεις τις οποίες βάζω για αρχές, εγώ ο απλός φίλαθλος που αγαπώ την ομάδα μου και όσους την υπηρετούν. Ποιες είναι οι διαπιστώσεις;

– Οτι ο ΠΑΟΚ για να πάρει παίκτη από το πάνω ράφι θα πρέπει να δώσει πολλά λεφτά ή να βρει τον παίκτη σε άσχημη φάση της καριέρας του. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής έχει πρόταση από ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα, θα πάει εκεί, ακόμη και με λιγότερα λεφτά.

– Οτι τα παιχνίδια των μάνατζερ είναι τέτοια που αν δεν μπει μια υπογραφή, δεν ισχύει τίποτα. Ο παίκτης προτείνεται και πωλείται σαν εμπορικό προϊόν, σαν «τάπερ» και ο μόνος νόμος που ισχύει είναι αυτός της προσφοράς και της ζήτησης.

– Οτι και τρεις και τέσσερις παίκτες να μας «κάτσουν» αυτόν τον καιρό, το αποτέλεσμα θα φανεί μετά από πολλούς μήνες και η αποτυχία ή επιτυχία των συμφωνιών δεν εξαρτώνται μόνον από τον μεγαλομέτοχο και όσους έκαναν τις μεταγραφές αλλά από έναν σωρό παράγοντες όπως το προπονητικό τιμ, οι παράγοντες, το κοινό, το περιβάλλον της Σούπερ Λίγκας. Κοινώς: «Πιάσε το αβγό και κούρευτο…»

ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν είναι μόνον οι μεταγραφές. Και ΠΑΟΚ δεν είναι μόνον για φέτος. Αν το καταλάβουμε αυτό, ίσως εκνευριστούμε λιγότερο στην εβδομάδα που ακολουθεί. Σημαντικότερο κι από το να κλείσει η τρελή αυτή περίοδος με τρεις ακόμη παικταράδες τύπου Νομπόα είναι να παραμείνει ο ΠΑΟΚ ένα οργανωμένο σωματείο κι όχι ένα τρελοκομείο. Να βελτιωθεί σαν εταιρεία και να ισχυροποιηθεί. Κι αυτό ρε γαμώτο δεν θα το καταφέρει ο Ντέβιτς και ο Κόστα.

Στα «εσωτερικά» του PAOK24.com, είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε τη νέα μορφή του σάιτ μας. Ως οργανισμός, αθόρυβα και (συνειδητά) μη εντυπωσιακά, αλλάξαμε πολλά πράγματα στη δομή μας, στο περιεχόμενο της δουλειάς μας, στην εμφάνιση μας. Γεννήσαμε ένα ιντερνετικό παιδί το οποίο μεγαλώνει, προσαρμόσαμε την «φόρμα» και εμπλουτίσαμε το περιεχόμενο, την είδηση αυτή καθεαυτή, χάρη στους δημοσιογράφους που εργάζονται εδώ. Αυτό καθρεφτίζεται ήδη στα νούμερα αναγνωσιμότητας τα οποία μας έχουν εντυπωσιάσει. Δε θα μείνουμε να βαυκαλιζόμαστε ότι κάτι κάναμε. Τίποτα δεν κάναμε. Σε αυτόν τον χώρο όλοι κρίνονται καθημερινά και η επιτυχία μιας στιγμής δε διασφαλίζει κανέναν. Παλεύουμε και τα λάθη που κάνουμε προέρχονται από τη δουλειά μας, ίσως και από το ταμπεραμέντο μας που είναι «ΠΑΟΚ», με τα στραβά και με τα καλά του! Απολαύστε το νέο αποτέλεσμα και στείλτε μας παρατηρήσεις (και θετικά σχόλια, τα έχουμε κι αυτά ανάγκη!)

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περιμένουν τον Φαμπιάνο στον Άρη

Ανέβασε ρυθμούς στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει σήμερα τον Φαμπιάνο Λέισμαν να βγάζει κομμάτι της προπόνησης.

Η συμμετοχή του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο οποίος έλειψε από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας της «OPAP Arena», θα κριθεί αύριο, ενώ Σουλεϊμάνοφ, Βέλεθ και Φεράρι συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να είναι διαθέσιμοι την Κυριακή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

ΠΑΟΚ: «Μαζί μέχρι το τέλος» (pic)

Το μήνυμα για τη συνέχεια μετά τον αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω social media, στην επόμενη μέρα από την ήττα με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Europa Conference League.

«Ένα μακρύ, γεμάτο συγκινήσεις, ευρωπαϊκό ταξίδι, έφτασε στο τέλος του!

Περήφανοι για την ομάδα μας!

Συνεχίζουμε! Μαζί μέχρι το τέλος!» αναφέρει η ομάδα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ