Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Η Ξάνθη που… κοιτάει την Ευρώπη»

Λίγο πριν την σέντρα της αναμέτρησης στο γήπεδο της Τούμπας για την 11η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, το paokfc.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της Ξάνθης.

Ελένη Μπούντου

«Η Ξάνθη που… κοιτάει την Ευρώπη»

Το τέλος μίας εποχής και το ξεκίνημα της νέας, είναι μία διαδικασία δύσκολη, που μπορεί να φέρει συνεχόμενες αποτυχίες, πολλές δοκιμές και αλλαγές σε πρόσωπα, καταστάσεις και στόχους. Στην Ξάνθη το περσινό καλοκαίρι οι άνθρωποι της ομάδας είχαν να διαχειριστούν την αποχώρηση του Ράζβαν Λουτσέσκου , ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα στην ομάδα.

Ο Μίλαν Ράσταβατς ήταν ο εκλεκτός για να καλύψει το κενό τουΛουτσέσκου . Η αλήθεια είναι πως το όνομά του ξένισε τους φίλους της ομάδας. Με παρελθόν κυρίως σε πάγκους αναπτυξιακών ομάδων, όπως αυτός της Εθνικής Σερβίας U23 και της U19 της Νόβι Σαντ, καθώς και σε αυτόν την Εθνικής Σερβίας Γυναικών U19 δεν έπειθε πως ήταν η σωστή επιλογή. Λάθος.

H ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές δεν μπορούσε να βρει σταθερότητα, αλλά όταν… πάτησε στα πόδια της ήταν εξαιρετική και έφτασε μέχρι το φινάλε να μάχεται με τον Αστέρα Τρίπολης για την 5η θέση και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο εν τέλει χάθηκε στην ισοβαθμία.

Τη φετινή σεζόν αποφασίστηκε να στηριχθεί ο κορμός της περσινής και ο στόχος δεν είναι άλλος από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Οι αλλαγές στο ρόστερ ήταν οι ελάχιστες δυνατές. Σβάρνας, Μεχία, Τριάδης και Λουσέρο αποχώρησαν, ενώ αποκτήθηκαν οι Αλμέιντα, Κοβάσεβιτς, Καντάκαι Σαρπόνγκ, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Το μεγάλο κέρδος, βέβαια, ήταν ότι στην Ξάνθη κατάφεραν να κρατήσουν σημαντικούς παίκτες όπως ο Γέντρισεκ, ο Ζίβκοβιτς και ο Ντε Λούκας που ήταν κομβικοί για την πορεία της προηγούμενης σεζόν.

Το ξεκίνημα της Super League Σουρωτή βρήκε τους Ακρίτες να χάνουν εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό, να παίρνουν ισοπαλίες με Ατρόμητο, Παναιτωλικό και Λαμία και να καταφέρνουν να κερδίσουν μόνο τον ΟΦΗστις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Στη συνέχεια όμως βρήκαν ρυθμό και με τέσσερις σερί νίκες σκαρφάλωσαν στην βαθμολογία, πριν έρθει η ήττα από τον Πανιώνιο στα Πηγάδια με 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική να σταματήσει την ξέφρενη πορεία.

Η Ξάνθη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση με 18 βαθμούς, έναν πάνω από την ΑΕΚ και μπαίνει στη σειρά αγώνων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με στόχο να πάρει ότι καλύτερο μπορεί και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Σχετικά Νέα

23.11.2018

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόλκας: «Στηρίζει Λίσι, αδειάζει Τάισον» (vid)

Όσα ειπώθηκαν στο σημερινό GRANDE 4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Κόλκας μίλησε στο σημερινό GRANDE 4 στο κανάλι του Foxbet στο Youtube, για όσα συνέβησαν με τον Τάισον και τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης.

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Ψήφος” στον Εντιαγέ

Ο κόσμος τον ξεχώρισε σε ένα ακόμη παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο κόσμος ξεχώρισε τον Σερίφ Εντιαγέ στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και ο Αφρικανός επιθετικός αναδείχθηκε Kitchenbar Fans’ Man of the Match.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το paokfc.gr:

Ο Εντιαγέ αναδείχθηκε Kitchenbar Fans’ Man of the Match στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της League Phase του Superbet Greek Cup 2026-27.

Ο Εντιαγέ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, συμμετείχε ενεργά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας και έβαλε τη δική του υπογραφή στη νίκη, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ.

Στο 79ο λεπτό, ο Εντιαγέ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 3-1 και «κλειδώνοντας» τη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στους «κιτρινόμαυρους».Η εμφάνιση του Εντιαγέ αναγνωρίστηκε και από τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Στην ψηφοφορία για τον Kitchenbar Fans’ Man of the Match, ο επιθετικός του Δικεφάλου συγκέντρωσε το 40,43% των ψήφων και κατέκτησε το βραβείο.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Μοναστηρλής, ο οποίος συγκέντρωσε το 24,32% των ψήφων, πραγματοποιώντας σημαντικές επεμβάσεις και συμβάλλοντας ουσιαστικά στη νίκη της ομάδας, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σορετίρε , με ποσοστό 23,74%, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του παρουσία ως αλλαγή και τη σημαντική συνεισφορά του με το γκολ που έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ιστορικές μάχες με την Μπάγερν!

Άγνωστες ιστορίες που προκαλούν δέος από τους πρωταγωνιστές της εποχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

To δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του PAOK24 για τα 100 χρόνια του μεγάλου ΠΑΟΚ έρχεται στο κανάλι μας στο YouTube.

Στις 2 Νοεμβρίου 1983 γράφτηκε μία από τις πιο "μαύρες" σελίδες της ευρωπαϊκής διαιτησίας εις βάρος ελληνικής ομάδας, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει έναν άδοξο και ηρωικό αποκλεισμό από την Μπάγερν Μονάχου στη φάση των "32" του Κυπέλλου UEFA.

Στο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Χάρης Περπερίδης και επιμελήθηκαν οι Σταύρος Σουντουλίδης και Αγάπη Γαβριηλίδου, μιλάνε οι πρωταγωνιστές της μεγάλης επιτυχίας.

Οι Κώστας Μαλιούφας, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Μλάντεν Φούρτουλα και Γιώργος Κωστίκος, αποκαλύπτουν άγνωστες ιστορίες που προκαλούν δέος.

Η πρεμιέρα θα γίνει απόψε στις 22:00, στο κανάλι του PAOK24 στο YouTube. Συντονιστείτε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ