Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πεισματάρης, συνειδητοποιημένος και έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία

Ο 22χρονος Πολωνός επιθετικός σε συνέντευξη του πριν από λίγους μήνες «σκιαγράφησε» με τον καλύτερο τρόπο τον ίδιο του τον εαυτό.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Πεισματάρης, συνειδητοποιημένος και έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία

Σε μία εκ βαθέων αποκαλυπτική συνέντευξη ο Κάρολ Σβιντέρσκι αναφέρθηκε σε όλα εκείνα τα πράγματα που απασχολούν έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, όπως το να μη θέλει να μένει στον πάγκο, να είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί στην καριέρα του, αλλά κυρίως να μην μείνει ένα ακόμη… αιώνιο ταλέντο!

Αναλυτικά τα όσα έχει δηλώσει ο ίδιος, πριν από λίγους μήνες:

-Μόλις 21 ετών με 100 συμμετοχές στην Α’ εθνική, όχι άσχημα, έτσι; 

Πριν από μερικά χρόνια, δε πίστευα ότι μπορώ να γράψω τέτοιο νούμερο. Είναι πολύ καλό αλλά δεν ενθουσιάζομαι.

-Γιατί τέτοια απαισιοδοξία;

 Γιατί πέρασα πολύ καιρό στην Γιαγκελόνια και όταν ξεκίνησα να παίζω τραυματίστηκα. Υπήρξε μια περίοδος που με το που γυρνούσα από τραυματισμό, ξεκινούσα την επόμενη θεραπεία.

-Είσαι ανυπόμονος;

Ίσως λίγο. 

– Όταν δεν ξεκινάς στην αρχική ενδεκάδα, σκέφτεσαι τι μπορείς να αλλάξεις;

Ψάχνεις κάτι άλλο ή μήπως πρέπει να σφίξεις τα δόντια και να παλέψεις για την ευκαιρία σου; Μα παλεύω! Δεν άκουσα από τον προπονητή ή κανέναν άλλο ότι δεν προσπαθώ.

-Ο προπονητής της ομάδας πραγματικά τονίζει ότι ο ”Swider” θέλει, αλλά αυτή η επιθυμία πρέπει να μετατραπεί σε φόρμα. Αν ο προπονητής το βλέπει, τότε δεν είναι παράξενο να μένεις στον πάγκο; 

Έχεις δει κανέναν παίκτη να είναι χαρούμενος στον πάγκο; Αλλά ακόμα και όταν κάθομαι στον πάγκο δεν γκρινιάζω και όταν μπω μέσα δεν σταματάω ούτε για δέκα λεπτά. Είναι άλλο πράγμα αν αυτό δεν βγαίνει πάντα. Απλώς θυμώνω μόνο με τον εαυτό μου και δεν ρίχνω τις ευθύνες σε κανέναν άλλο.

-Νιώθεις… προσβεβλημένος όταν μένεις στον πάγκο; 

Όχι. Έχω πει πως όταν δεν παίζω, είμαι λυπημένος. Δεν θα ξεχειλίζω από χαρά που δεν υπάρχει χώρος για μένα στο γήπεδο. Παρ’όλα αυτά, δεν προσβάλλομαι. Κάποιος απ’έξω, που δεν με γνωρίζει, ίσως το παρερμηνεύσει.

– Διένυσες τον τέταρτο χρόνο στην Γιαγκελόνια. Έχεις αποφασίσει ότι χρειάζεσαι μια νέα πρόκληση; 

Για να μην παρεξηγηθώ, στην Γιαγκελόνια νιώθω πολύ καλά, σέβομαι και εκτιμώ τον προπονητή. Όταν έχω πρόβλημα, μιλάω απευθείας μαζί του, αν και δεν είναι υποχρεωμένος να σκύβει πάνω από κάθε παίκτη. Αλλά ίσως μία αλλαγή να μου έδινε μια νέα εμπειρία.

-Το περιμένουμε να συμβεί δηλαδή; 

Δεν θέλω να το συνεχίσω. Έχω την ψυχή του αθλητή και θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερος. Και όσον αφορά την ερώτηση για τη μεταγραφή, δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Έχω συμβόλαιο και αυτό ορίζει το τι και πως.

– Δεν αποφεύγεις την αυτοκριτική. Μετά από ένα κακό παιχνίδι, είπες ότι δεν ήθελες να δώσεις συνέντευξης, είπες μόνο: ”είμαι τόσο κακός…”.

Ξέρω ποδοσφαιριστές που ό,τι κι αν γίνει λένε ότι πάντα είναι καλύτεροι: Στο τέλος, ο προπονητής και οι οπαδοί είδαν ότι τίποτα δε μου βγήκε σε εκείνο το παιχνίδι. Αν επέμενα ότι πήγα καλά, θα ήμουν γελοίος. Έτσι προτίμησα να κάτσω ήσυχος και να σκεφτώ την κακή μου απόδοση. Μετά από κάτι τέτοια, πραγματικά δεν θέλεις να μιλήσεις για τίποτα άλλο.

– Παραδέχεσαι ότι έχεις ταλέντο. Παρ’όλα αυτά, δεν το έχεις απελευθερώσει. Κάποιες φορές το κάνεις, όπως πχ πρόσφατα που έβαλες δύο γκολ, μετά όμως σταμάτησες πάλι… 

 Το γνωρίζω

– Ίσως επειδή μπήκες πολύ γρήγορα; Ήσουν τραυματίας… 

Έχασα όλο το καλοκαίρι και ήταν πολύ άσχημο για μένα. Αλλά δεν γύρισα πολύ γρήγορα. Δεν ξέρω, δεν νιώθω άσχημα γι’αυτό.

– Απ’ ό,τι λένε οι προπονητές σου, ξέρεις πολλά αλλά πρέπει επιτέλους να τα δείξεις. Αλλιώς θα μπεις κι εσύ στο μεγάλο άλμπουμ με φωτογραφίες από ταλαντούχους παίκτες που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ… 

Ελπίζω πραγματικά ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο.

-Κοιτώντας τα social media κάποιος σε κατηγόρησε πως εσύ και κάποιοι φίλοι, κυκλοφορήσατε αργά το βράδυ στην πόλη…

 Δεν με ενδιαφέρουν τέτοια μηνύματα και έχω καθαρή την συνείδησή μου. Βρίσκομαι σε μια πόλη ”λύκων” και μία τέτοια έξοδος θα γινόταν αμέσως γνωστή. Επιπλέον, σήμερα όλοι έχουν κινητό με κάμερα και 100% μία εμφάνιση σε κάποιο νυχτερινό κέντρο θα απαθανατιζόταν. Η κοινωνική μου ζωή εντάσσεται σε κανονικές ώρες. Πιο συχνά, θα βγω με κάποιον από την ομάδα για παράδειγμα.

-Όταν έπαιξες στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, δεν ήσουν και πολύ χαρούμενος, σωστά; 

Αν δεν δοκιμαστώ και εκεί, πως θα ανοίξω τα… φτερά μου; (γέλια)…

– Παραδόξως, έβαλες γκολ, παίζοντας σε αυτή την θέση… 

Αν ο προπονητής μου πει να παίξω εκεί, δεν παραπονιέμαι. Δεν επιλέγω εγώ την θέση μου στο γήπεδο. Το σημαντικό είναι να παίζω.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κηφισιά και την πήρε μαζί του στη Super League 2

Την… αποτελείωσε στις καθυστερήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1.
Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Σολόα, Σπίνος, Γκόμπελιτς- Εραμούσπε, Τζίμας, Πανάγου, Κύρκος, Σομποτσίνσκι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ούτε τώρα: Η Λεβερκούζεν γλίτωσε την ήττα στο 97′

Εφτασε τα 46 παιχνίδια χωρίς ήττα φέτος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Στουτγκάρδη πλησίασε, όπως αρκετές άλλες ομάδες στο παρελθόν, στο να «σπάσει» το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έναρξη της περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να αρνείται να χάσει!

Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο δεύτερο μέρος, αλλά βρήκε τον τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές να επιστρέψει και να διατηρήσει το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 2-2.

Η Μπάγερ έφτασε τα 46 ματς σε όλες της διοργανώσεις χωρίς ήττα (38 νίκες, 8 ισοπαλίες), 31 εκ των οποίων στο γερμανικό πρωτάθλημα (25 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Απλά, αυτή η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του ενός εκ των δύο μεγάλων ρεκόρ που κυνηγούσε, αυτό του ξεπεράσει το ρεκόρ των 91 βαθμών που έχει στην κατοχή της η Μπάγερν Μονάχου. Αντίθετα, θα συνεχίσει να διεκδικεί το άλλο, που είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει αήττητη από την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League μετά το σημερινό 3-1 επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν έδειξε πανέτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων (30/4 το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο).

Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στον «τελικό» για την κατάκτηση της 4ης θέσης με την Ντόρτμουντ και παρότι νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με το εμφατικό 3-1 ανέβηκαν στους 62 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη σημερινή τους αντίπαλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί, που ήταν ξεκάθαρο πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5, 22:00), δεν «χαλάστηκαν» ιδιαίτερα από την ήττα, καθώς παρότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τερματίσουν στην 5η θέση, ακόμη κι έτσι το πιθανότερο είναι πως και την ερχόμενη περίοδο θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μιας και κατά 99% η Γερμανία θα βγάλει 5 ομάδες στο CL της περιόδου 2024/2025.

Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάντς Αρένα», εκεί όπου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (30/4) θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε αισίως τα 35 στην Bundesliga (οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για το Χρυσό Παπούτσι), ενώ έχει κι 7 στο Champions League, σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Είναι απόλυτα λογικό οι Βαυαροί και ο Τόμας Τούχελ να ποντάρουν πάρα πολλά επάνω του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Και πέμπτος κατηγορούμενος προφυλακιστέος

Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογισμός του, ένας εκ των κατηγορουμένων (ο πέμπτος κατά σειρά) για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο κατηγορούμενος Χανδρινός Μάριος – Δημήτριος ηλικίας 27 ετών, γνωστός με το παρατσούκλι «Όμλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ, στη δικογραφία περιγράφεται ως ένας εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έχουν ευθύνη για όσα έγιναν στο Ρέντη τη νύχτα που χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή! Zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ