Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι από τους καλύτερους»

O Νίκος Καρύδας φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του ραδιοφωνικού PAOK24, με αφορμή τη συμμετοχή οκτώ ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα του χθεσινού φιλικού της εθνικής ομάδας Κ19 με την αντίστοιχη της Κύπρου.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι από τους καλύτερους»

Αρχικά είπε για τα δύο φιλικά με την Κύπρο:
«Γυρίσαμε από παιχνίδια προετοιμασίας γιατί ακολουθεί ο Elite Round. Παίξαμε με την εθνική Κύπρου, είχαμε μια ήττα και μια ισοπαλία. Μαθαίνουμε από τα παιχνίδια και θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι όταν πρέπει».

Για τη δυσκολία του ομίλου του Elite Round:
«Είναι η Αγγλία, η Τσεχία και η Δανία. Ο Έλληνας νομίζω ότι είναι για τα δύσκολα. Έχουμε φοβερή εμπιστοσύνη σε αυτήν τη φουρνιά, γιατί είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα αυτά τα παιδιά».

Για τη συμμετοχή 8 παικτών του ΠΑΟΚ στη χθεσινή ενδεκάδα της εθνικής ομάδας:
«Το ζήτημα είναι να μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα της Κ19 με μεγάλη διαφορά. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και λογικά ένα μεγάλο κομμάτι απαρτίζεται από αυτούς τους παίκτες. Στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν και ο προπονητής θέλει να έχει πάντα τις καλύτερες επιλογές».

Για τη γκρίνια που μπορεί να υπάρχει για κάποιους όταν παίζουν τόσοι παίκτες από μία ομάδα:
«Θα έλεγα ότι ίσως είναι το τελευταίο που κοιτάζουμε. Είναι σημαντικό να πετυχαίνει τους στόχους η ομάδα. Φυσικά και υπάρχουν καλοί και αναπτυσσόμενοι ποδοσφαιριστές που διακρίνονται. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές από τον Ατρόμητο, από την Τρίπολη… Ο Γιάννης Γκούμας είναι δικαιότατος και κάνει τις επιλογές του όπως πρέπει να τις κάνει».

Για την πιθανότητα πρωταθλήματος Κ23 και τη σημασία του:
«Έχω ακούσει ότι έχει γίνει μια συζήτηση. Νομίζω ότι θα βοηθήσει. Υπάρχει ένα κενό από την ηλικία των 18 μέχρι το 21-22. Εκεί, ο ποδοσφαιριστής είναι στο φόρτε της απόδοσης του και βλέπω ένα δισταγμό στο να δούμε αυτούς τους παίκτες στις πρώτες ομάδες. Δε θα ξεχάσω τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στον Ολυμπιακό. Ήρθε σε ηλικία 15 ετών και μπορούσε να παίξει νωρίτερα σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη και να ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε. Σε ένα σύνολο έμπειρων παικτών αν μπουν 1-2 νεαρά παιδιά δε θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα. Θα έχουν φρεσκάδα κα ικανότητες, την εμπειρία θα τη δείχνουν οι υπόλοιποι. Αυτό είναι το σκεπτικό. Νομίζω χρειάζεται αποφασιστικότητα για να έχουμε τη δυνατότητα να δούμε προοπτική στο ποδόσφαιρο».

Για τη σύνδεση των τμημάτων υποδομής με τις πρώτες ομάδες:
«Θεωρώ ότι η εξέλιξη δεν ήταν ανάλογη με τογ ταλέντο των ποδοσφαιριστών. Στερηθήκαμε κάποια πράγματα που οι παλιότεροι τα μάθαιναν στις αλάνες. Σήμερα βλέπω ποδοσφαιριστές των ακαδημιών, ακόμα και σε ηλικία 8-9 ετών, προσπαθούν να κάνουν τακτικές, να παίξουν με 1-2 επαφές, ενώ παλιότερα οι παίκτες στις αλάνες, έπαιρναν τη μπάλα από την άμυνα και τελείωναν την επίθεση. Αυτό έδινε μία πτυχή του ταλέντου, την προσωπικότητα, τις τεχνικές ικανότητες. Σήμερα έχει βελτιωθεί η προπόνηση αλλά παλιότερα οι παίκτες ήταν πιο σκληραγωγημένοι, πιο δυνατοί. Σήμερα ίσως και λόγω κουλτούρας είναι λίγο πιο μαλθακά τα παιδιά, ίσως και λόγω και λόγω νοοτροπίας».

Για τις διαφορές σε σχέση με τον παλιότερο τρόπο προπόνησης των ακαδημιών:
«Υπάρχουν τμήματα κατά ηλικίες τα οποία μπορούν να δουλεύουν 2-3 φορές την εβδομάδα και να παίξουν το Σάββατο. Αυτές οι 2-3 φορές που μπορεί να είναι 4,5 ώρες την εβδομάδα, δε μπορούν να αντικαταστήσουν τα παλιότερα χρόνια, που μετά το σχολείο τα παιδιά έπαιζαν στις αλάνες και γυρνούσαν βράδυ. Σήμερα, η προπονητική δίνει χρόνους επιβάρυνσης, διαλειμμάτων κι έτσι χάνουμε το ατομικό στοιχείο».

Για την αύξηση των τραυματισμών:
«Το ότι έχουν αυξηθεί οι τραυματισμοί έχει να κάνει με πολλά. Σημαντικό κομμάτι είναι η δύναμη που παλιότερα δε δίναμε τόσο πολύ σημασία, όπως τώρα, στο σώμα. Κι εγώ έχω σηκώσει εκείνη τη σιδερένια πάρα χωρίς να έχω πάθει τίποτα. Βλέπω ότι υπάρχει μία διστακτικότητα και προτιμάμε από το κάτι, το καθόλου. Αυτό είναι πρόβλημα για μένα. Νομίζω ότι όλοι οι ειδικοί, όλοι οι επιστήμονες του χώρου, θα πρέπει να ασχοληθούν και με αυτό. Σε σχέση με την Ευρώπη, υστερούμε πολύ στη δύναμη. Τραυματισμοί βγαίνουν ίσως επειδή προσέχουμε παραπάνω από όσο πρέπει, σε αντίθεση με το παρελθόν που ήταν οδηγός το σώμα. Σήμερα πολλές φορές, μπορεί και να καταπιέσουμε έναν αθλητή να κάνει κάτι που δε μπορεί. Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο, τα γήπεδα. Παλιότερα υπήρχαν τα ξερά γήπεδα. Δε θα ξεχάσω ότι κάποια στιγμή στην προπονητική, συμβούλευαν ότι έπρεπε να γίνει προπόνηση στο ξερό για να αναπτύσσεται καλύτερα η ταχυδύναμη. Έχουν διαφοροποιηθεί πολλά πράγματα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β Live

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

 

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Αιολικός : Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ, Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης, Τριανταφυλλάκος, Νούλας, Ουνγιαλίδης

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Μανωλιουδάκης, Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης, Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος, Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς, Κανίς

 

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει στην Αριδαία τον Αιολικό στα πλαίσια των πλέι άουτ της Super League 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Η αρχική 11άδα με Αιολικό

Για την αναμέτρηση των πλέι άουτ της Super League 2

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει τον Αιολικό σε αναμέτρηση που ξεκινά στις 16:00 και ήδη έγινε γνωστή η αρχική 11άδα. Σε αυτή βρίσκονται οι:

Μοναστιρλής, Μανιωλιούδης, Τασιούρας, Κοττάς, Παντεκίδης, Γιαξής,, Γρόσδης. Σπυράκος, Τσοπούρογλου,Μπράντονιτς, Κανίς.

 

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784915854905196916

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλοι αποθεώνουν τον Κωνσταντέλια!

Ολοκληρωτική εμφάνιση από το παιδί-θαύμα του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στην επικράτηση του ΠΑΟΚ με 3-2 επί της ΑΕΚ με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Aρχικά στο 3ο λεπτό ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα, ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ, ενώ στο  81′ έπειτα από «αναμπουμπούλα» στην άμυνα της Ένωσης μετά από λάθος του Κάλενς με τον Σαμάτα να μην παρατάει τη φάση να μπαίνει σε αυτήν και να κάνει κεφαλιά προς τον Κωνσταντέλια, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στο ματς με δυνατό σουτ μέσα από τον περιοχή!

«Είναι το καλύτερο παιχνίδι του Κωνσταντέλια σήμερα με την ΑΕΚ. Ενέργεια, πειθαρχία τακτικά και εκτέλεση. Πρέπει όμως να συνεχίσει έτσι, στον ίδιο ρυθμό» ήταν το σχόλιο του Ράζβαν Λουτσέσκου στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο Ματίας Αλμέιδα για το παιδί-θαύμα του «Δικεφάλου του Βορρά» σημειώνοντας τα εξής: «Είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά, έχει απίστευτη τεχνική κατάρτιση και την χρησιμοποιεί με σωστό τρόπο στο παιχνίδι του. Εκμεταλλεύεται επίσης άψογα το σύστημα της ομάδας του, ενώ σήμερα έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε εμάς».

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πέρασε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος μέσα στον Απρίλη, στην διάρκεια του οποίου ταλαιπωρήθηκε αρκετά και από ίωση, η οποία τον ταλαιπώρησε πολύ και τον κράτησε εκτός προπονήσεων αλλά και από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Με την χθεσινή του εμφάνιση έδειξε πως είναι και πάλι εδώ, νιώθει καλά, απολαμβάνει το παιχνίδι και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια που απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ