Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βεζυρτζής για όλους και για όλα!

Χείμαρρος, ο Νίκος Βεζυρτζής. Ο πολύπειρος παράγοντας του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ3, καθώς ήταν ο βασικός καλεσμένος της εκπομπής, "Pressing" και μίλησε για πολλά και σημαντικά θέματα.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Βεζυρτζής για όλους και για όλα!

“Φέτος είναι μία δύσκολη χρονιά. Κάναμε 3-4 συναντήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και μου ζήτησε να βοηθήσω. Όταν μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, δεν ξέρω τι να πω… Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μου και την έχω αφιερώσει ολόκληρη σε αυτόν. Αποδέχτηκα την πρόσκληση του κ.Σαββίδη και εδώ και 15 ημέρες ασχολούμαι ενεργά με την ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι έχω ένα μαγικό ραβδάκι και ότι θα αλλάξω τα πάντα από τη μία μέρα στην άλλη. Με καλή συνεργασία και τη βοήθεια του κόσμου, μπορούμε να οδηγήσουμε την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου, που είναι και ο μεγάλος στόχος, αλλά και στην κατάκτηση της 2η θέσης. Κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεφύγει από τα στενά όρια που κινείται μέχρι σήμερα. Μπορούμε να τους πετύχουμε τους στόχους, αρκεί να υπάρξει μία καλή συνεργασία. Πρέπει να δώσουμε στους παίκτες να καταλάβουν ότι δεν έχουν σημασία μόνο τα χρήματα που παίρνουν, αλλά και ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα σωματείο με τεράστιες απαιτήσεις και πολύ δύσκολους φιλάθλους, των οποίων η μεγαλύτερη επιθυμία είναι ο ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους τους.

Κάποτε ήταν ανέφικτο αυτό αλλά πιστέψτε με τώρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και πρέπει να δώσουν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό για να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους, τόσο για τους εαυτούς τους, όσο και για την ομάδα. Το πρωτάθλημα τελείωσε πολύ γρήγορα φέτος και θεωρώ ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας, αρκεί να δουλέψουν όλα όπως πρέπει. Δεν υπάρχει πουθενά πρόβλημα. Για να γίνουν αυτά βέβαια, πρέπει να έχεις και τύχη. Θα κάνουμε πιστεύω ένα καλό δεύτερο γύρο και θα πετύχουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε βάλει. Πρέπει να συμμαζέψουμε την ομάδα και να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει. Θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας, γα να πετύχουμε τους στόχους. Όλα τα προβλήματα πλέον έχουν λυθεί και κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε και το βήμα προς τα εμπρός. Πρέπει να δώσουμε χαρά στον κόσμο, αλλά και στον κ.Σαββίδη. Αυτός ο άνθρωπος μπόρεσε και έλυσε τα προβλήματα που είχαμε και ευτυχώς δεν μας άγγιξαν. Θα ήταν φοβερά τα προβλήματα αν δεν εμφανιζόταν ο Ιβάν Σαββίδης. Πρέπει να του δώσουμε χαρά επιτέλους…”, ανέφερε αρχικά, ενώ συνέχισε λέγοντας:

“Αν ο ΠΑΟΚ οργανωθεί σωστά, δουλέψει επάνω σε στέρεες βάσεις και κάνει προσεκτικές κινήσεις, θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει αυτό που θέλει. Από τη στιγμή που υπάρχουν τα χρήματα, πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές. Όταν φτιάχνεις μία ομάδα για να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα, τη φτιάχνεις με ένα σκοπό. Υπάρχει ο ιδιοκτήτης σήμερα που μπορεί ότι απόφαση πάρεις να την υποστηρίξεις. Θυμάστε τι είχε συμβεί στην εποχή Ζαγοράκη. Με σωστές κινήσεις και με τη βοήθεια του κόσμου εκείνη η ομάδα έφτασε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να είναι και αδικημένη. Η ώθηση δίνεται μέσα από μεγάλες νίκες”.

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον Ιγκόρ Τούντορ, τόνισε:

“Ήταν η δεύτερη συνάντηση μας. Συζητήσαμε τα θέματα της ομάδας. Πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει την πρόθεση να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά πρέπει οι παίκτες που θα έρθουν, να είναι καλοί. Ο παίκτης που θα έρθει πρέπει να έρθει αύριο και να παίξει αμέσως. Ο Ιανουάριος είναι ο πιο δύσκολος μήνας. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για μεταγραφές. Θα δουλέψουμε ομαδικά, θα γυρίσει και ο κ.Άρνεσεν νομίζω την Τετάρτη το απόγευμα και θα γίνουν πολλές συζητήσεις. Θα δούμε πολλά βίντεο και αν αποφασίσουμε ότι αξίζει τον κόπο να έρθει κάποιος παίκτης, ο ιδιοκτήτης είναι έτοιμος. Αν δε βρούμε κάτι που μας κάνει, δε θα γίνει καμία μεταγραφή. Είναι μεταγραφική περίοδος και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο τρόπο. Αν κάτι είναι σπουδαίο για τον ΠΑΟΚ, θα πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Αν δεν βρεθεί κάτι σπουδαίο, δε θα γίνει…”.

Στη συνέχεια, μιλώντας για την κατανομή των ρόλων, αλλά και την παρουσία του Γιώργου Κούδα, σημείωσε:

Για την κατανομή των αρμοδιοτήτων: “Ο κ.Κούδας είναι σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη και είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να μεταφέρει τις ποδοσφαιρικές γνώσεις που έχει. Υπάρχει ο κ.Αγγελίδης που είναι ο πρόεδρος και ο κ.Άρνεσεν που είναι ο αθλητικός διευθυντής. Έτσι ακριβώς θα συνεχίσουμε και έτσι θα είμαστε. Η μόνη αλλαγή έχει να κάνει με την είσοδο μου στο διοικητικό συμβούλιο. Έχω αναλάβει την ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δε θα παίρνονται αποφασεις μόνο από τον κ.Άρνεσεν και τον κ.Αγγελίδη, αλλά θα έχω και εγώ λόγο σαν υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μην τα ισοπεδώσουμε όλα, γιατι πολλά λέγονται. Εγώ μπήκα για να βοηθήσω τον κ.Αγγελίδη και τον κ.Άρνεσεν, με την εμπειρία μου. Ο κ.Μίχελ έχει αναλάβει ένα πόστο, το οποίο είναι εκτός Ελλάδας. Θα έχει την ευθύνη του ΠΑΟΚ στη FIFA και την UEFA, εκεί που οργανώνονται και οι μεγάλες ομάδες. Είναι μέσα σε αυτά τα σαλόνια εδώ και πολλά χρόνια. Έκανε πέντε χρόνια στη Σαχτάρ και εφόσον ο ΠΑΟΚ έχει υψηλές βλέψεις, χρειαζόταν ένας τέτοιος άνθρωπος, για να μας… προλαβαίνει από κακοτοπιές που μπορεί να συμβούν. Είναι επιλογή του κ.Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ δουλεύει σήμερα σαν μία επιχείρηση και από εκεί και πέρα δεν πρέπει να μας αφορούν αυτά που έχουν να κάνουν με την επιχείρηση. Εμάς πρέπει να μας ενδιαφέρει το ποδοσφαιρικό τμήμα, αυτό είναι που έχω αναλάβει.

Σήμερα κιόλας ο Γιώργος Κούδας ήρθε στα γραφεία και κάναμε μία συνάντηση που κράτησε πάνω από 2 ώρες. Είναι για μένα ο μεγαλύτερς ποδοσφαιριστής που έχει βγάλει ο ΠΑΟΚ, είναι ένα παιδί με το οποίο χαίρεσαι να μιλάς. Έχει ποδοσφαιρική γνώση και μπορεί να βοηθήσει. Ακόμη και στην επιλογή ενός παίκτη. Θα είναι κοντά στην ομάδα, όποτε χρειαστεί μπορεί να έρχεται και στο Διοικητικό Συμβούλιο και θα είναι σύμβουλος του κ.Σαββίδη. Είναι σαν να είναι μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο”.

Για το θέμα του τιμ μάνατζερ, ανέφερε:

“Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, το σημαντικό είναι το πως θα βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ να οργανωθεί. Αν υπάρχει χρειάζεται να φέρουμε έναν ακόμη άνθρωπο που θα βοηθήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, θα τον φέρουμε”.

Κλείνοντας, ο κ.Βεζυρτής απευθύνθηκε στον κόσμο, λέγοντας:

“Να ξεκινήσω πρώτα από αυτούς που δεν έρχονται στο γήπεδο. Πρέπει να ξαναγυρίσουν. Ξέρω ότι είναι απογοητευμένοι, αλλά ο χρόνος είναι ιδανικός για να επιστρέψουν. Θα δημιουργήσουμε μια ομάδα όπως την ονειρευόμαστε, γιατί ο κ.Σαββίδης δεν είναι απλά ένας επιχειρηματίας. Είναι φοβερά φανατικός και από την άλλη μεριά έχει την επιθυμία, το πάθος και τη χρηματική δύναμη να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τον κόσμο του. Έχει μάθει να ζει με τον κόσμο του. Όταν βλέπεις γεμάτο το γήπεδο, βλέπεις άλλη ομάδα. Αυτό που είδαμε τελευταία, δεν πρέπει να επαναληφθεί. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, είναι δύσκολοι οι καιροί, άρα το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι να έχουν όλοι υγεία”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαθμολογία: Ο ΠΑΟΚ ξανά στο κόλπο!

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα και στη μάχη του τίτλου έβαλε η ανατροπή του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στο -4 από την κορυφή ενώ υπενθυμίζουμε ότι έχουν ματς λιγότερο, αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, μετά τη διακοπή του Πάσχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 4-1 τη Λαμία, ενώ ο Άρης έφυγε με το διπλό από το «Απ. Νικολαΐδης» απέναντι στον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 1-0.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2

Ολυμπιακός - Λαμία 4-1

Παναθηναϊκός - Άρης 0-1

Η βαθμολογία

  1. ΑΕΚ 75
  2. ΠΑΟΚ 71*
  3. Παναθηναϊκός 71
  4. Ολυμπιακός 70*
  5. Άρης 52
  6. Λαμία 35

*ματς λιγότερο

Κυριακή 12/5 - Εξ΄αναβολής 5η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (20:00)

Τετάρτη 15/5 - 9η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Λαμία - Άρης

*όλα τα ματς την 9η αγωνιστική θα ξεκινήσουν στις 20:00

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο… πολιτισμένος κ. Αλμέιδα

«Πόνεσε» από την ήττα και επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα από τον Ματίας Αλμέιδα μετά το φινάλε του παιχνιδιού της Τούμπας που βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 3-2.

Ο προπονητής της ΑΕΚ σε έξαλλη κατάσταση τα έβαλε με όλους και με όλα μην... αντέχοντας την ήττα της ομάδας του.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πήγαν να συγχαρούν τον Αλμέιδα για την προσπάθεια, όμως εκείνος έδειξε τον... πολιτισμό του και άρχισε να απωθεί όποιον έβρισκε μπροστά του!

Σα να μην έφτανε αυτό ο προπονητής της ΑΕΚ έπιασε από το λαιμό αξιωματικό της ΔΕΑΒ που πήγε εκεί για να κατευνάσει τα πνεύματα!

Ο Ματίας Αλμέιδα, μάλιστα, δεν παρουσιάστηκε στη flash interview, όπως είναι το καθιερωμένο, μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ και την ένταση που προκλήθηκε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάστρε: «Στις δύσκολες στιγμές η Τούμπα αλλάζει την κατάσταση!»

Αποθέωσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ ο Ισπανός που με τη «βολίδα» του έκρινε το ματς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιοάν Σάστρε με τη «βολίδα» του χάρισε τη σπουδαία νίκη στον ΠΑΟΚ με 3-2 απέναντι στην ΑΕΚ, με τον Ισπανό να στέκεται και στην εντυπωσιακή παρουσία των φίλων του Δικεφάλου του Βορρά στην Τούμπα.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Δίνουμε τα πάντα για την ομάδα, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πολυτιμότερος, είμαστε ενωμένοι και το αποδείξαμε στο γήπεδο.

Στις δύσκολες στιγμές πάντα η Τούμπα αλλάζει την κατάσταση. Και η Τούμπα το έδειξε αυτό σήμερα, με τον παλμό της, με την ενέργεια της. Μας στηρίζει διαρκώς ο κόσμος.

Είμαστε χαρούμενοι που τους το ανταποδώσαμε και συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα.

Ήταν απόφαση του προπονητή να με βάλει στο ημίχρονο. Εγώ όπως πάντα είμαι διαθέσιμος. Θέλω να βοηθάω την ομάδα, τους συμπαίκτες μου, να προσφέρω για τον υπέροχο κόσμο.

Τα έδωσα όλα, όπως κάνω πάντα, γιατί αγαπώ τον ΠΑΟΚ.

Το σημερινό γκολ ήταν πιο δύσκολο από αυτό που πέτυχα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η μπάλα ερχόταν από ψηλά και είναι δύσκολο να γυρίσεις το πόδι σου έτσι. Είναι επίσης και πιο σημαντικό γκολ γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το πρωτάθλημα.

Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια ήταν δύσκολα. Τα παιχνίδια στα playoffs, ειδικότερα τα εκτός έδρας είναι δύσκολα. Σήμερα γυρίσαμε στην Τούμπα και με την ενέργεια του κόσμου πήραμε το αποτέλεσμα.

Το αφιερώνω στην οικογένεια μου και την κοπέλα μου που είναι πάντα δίπλα μου και με γεμίζουν με αυτοπεποίθηση. Θα είμαι στο πλευρό τους τις επόμενες ημέρες μιας και υπάρχει η διακοπή και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ