Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θα ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ»

Για το νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγελλίδη μίλησε ο ισραηλινός δημοσιογράφος, Τζόσου Χάλιγκμαν στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107.4.

Αγάπη Γαβριηλίδου

«Θα ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για τη δουλειά του Ιάκωβου Αγγελίδη στη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είναι ο πιο επαγγελματίας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που έχω γνωρίσει ποτέ και έχω έρθει σε επαφή μαζί του, στις ομάδες του Ισραήλ. Είναι πολύ εργατικός, έχει σπουδάσει και έχει μία σφαιρική γνώση. Ο μεγαλομέτοχος της Μακάμπι επέλεξε να τον βάλει στην προεδρία και νομίζω ήταν μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που πήρε. Ήταν πάρα πολύ οργανωτικός και βοήθησε την ομάδα να οργανωθεί σε όλους τους τομείς. Πραγματικά μιλάμε για έναν εξαιρετικό επαγγελματία του ποδοσφαίρου».

Για το ρόλο του στη Μακάμπι: «Ο ρόλος του στη Μακάμπι ήταν πράγματι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ. Όσον αφορά στις μεταγραφές, ασχολούταν μόνο όταν ήταν στο τελευταίο στάδιο και όταν ήταν πολύ προχωρημένες και ήξερε με πολύ επαγγελματικό τρόπο να τις ολοκληρώνει. Έφερε στη Μακάμπι τον γιο του Κρόιφ, ο οποίος είχε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή και ο κύριος Αγγελίδης ολοκλήρωνε τις συμφωνίες. Ο τρόπος με τον οποίο δούλευε φαίνεται και από το γεγονός ότι πολύ δύσκολα μαθαινόταν οι μεταγραφές στα μίντια πριν ολοκληρωθούν».

Για το αν βοήθησε τη Μακάμπι σε επίπεδο marketing και management: «Παρότι στο Ισραήλ το επίπεδο που βρίσκονται οι ομάδες σε αυτούς του δύο τομείς δεν είναι υψηλό, έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τη Μακάμπι και τα κατάφερε. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό, είναι η συμφωνία με την Adidas. Έκανε ένα μεγάλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, όπου μέχρι τώρα είχε μόνο η Μακάμπι Χάιφα και βοήθησε πολύ και στην προώθηση των προϊόντων. Βοήθησε επίσης στο να γίνουν βελτιώσεις στο γήπεδο, δημιουργήθηκαν οι σουίτες, προσέλκυσε διάφορους σημαντικούς ανθρώπους. Γενικότερα βοήθησε τα μέγιστα και οι άνθρωποι της Μακάμπι είναι ευγνώμονες που έχει φτάσει την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Για τους λόγους που άφησε τη Μακάμπι: «Ο κύριος Αγγελίδης βλέπει τον ΠΑΟΚ ως μία νέα πρόκληση, ως μία νέα προοπτική και ένα νέο βήμα στην καριέρα του. Ένας από τους βασικούς λόγους που άφησε τη Μακάμπι είναι ίσως και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι στην Ελλάδα, ίσως θα ήθελε κάτι πιο ενδιαφέρον για να του τραβήξει την προσοχή, ίσως θα αυτό που θέλει να κάνει στον ΠΑΟΚ είναι αυτό που έκανε στην Μακάμπι, θέλει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του».

Για το αν έπαιξε ρόλο το οικονομικό: «Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τα λεφτά. Ο ίδιος είναι πολύ φίλος με τον ιδιοκτήτη της Μακάμπι. Είναι πραγματικό σοκ και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει στο Ισραήλ ότι έφυγε από την ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε ένα τέτοιο στέλεχος και έχει να κάνει κυρίως με την πρόκληση που του παρουσιάζεται στο ελληνικόπρωτάθλημα. Τα πράγματα είναι διαφορετικά εκεί και ίσως αυτή είναι μία νέα μεγάλη πρόκληση να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο. Εκτός του ότι είναι ένα νέο βήμα, μου κάνει εντύπωση το ότι δεν πήρε μαζί του στον ΠΑΟΚ τον γιο του Κρόιφ. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός μεταξύ τους. Ο Κρόιφ διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Μακάμπι και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τον φέρει στον ΠΑΟΚ ως τεχνικό διευθυντή, γιατί υπάρχει μεγάλη αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός».

Για το αν η απόφαση του ήταν γνωστή νωρίτερα: «Είναι πραγματικά ένα μεγάλο σοκ. Κανένας δεν ήξερε κάτι για την απόφαση του να φύγει και είναι και αυτό ένα δείγμα του χαρακτήρα του και του τρόπου με τον οποίο δουλεύει. Είναι πολύ ήσυχος, είναι χαμηλών τόνων και θέλει να κάνει με πολύ επαγγελματικό τρόπο τη δουλειά του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για αυτό το λόγο δε γράφτηκε πουθενά κάτι στα μέσα του Ισραήλ, δεν βγήκε κάποια τέτοια φήμη, ο ίδιος δε μίλησε σε κανέναν δημοσιογράφο. Αποτελεί ένα πραγματικό σοκ για όλους στο Ισραήλ, ακόμη και πέρα από την ομάδα της Μακάμπι».

Για το πως αντιμετώπισαν οι άνθρωποι της Μακάμπι το «διαζύγιο»: «Έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη η απόφαση του. Είναι όλοι πολύ στενοχωρημένοι, υπάρχει μία ανησυχία γιατί υπήρχε μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του. Όσο υπάρχει πάντως ο μεγαλομέτοχος, δεν μπορεί να υπάρχει ανησυχία, γιατί υπάρχει ο κύριος Κρόιφ και η ομάδα παραμένει η καλύτερη στο Ισραήλ. Πλέον αναζητείται ένας τζένεραλ μάνατζερ, που θα αντικαταστήσει τον κύριο Αγγελίδη».

Για τον τρόπο διοίκησης του ΠΑΟΚ και το αν αυτός θα μπορέσει να ξεπεραστεί: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει αφήσει την Μακάμπι για μία νέα πρόκληση, χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα έχει μία θέση στην οποία θα παίρνει ο ίδιος τις αποφάσεις, θα κάνει ο ίδιος τις κινήσεις και θα δίνει τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Είμαι σίγουρος ότι  ο κύριος Σαββίδης, έχοντας δει τη δουλειά του στη Μακάμπι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα του δώσει τα κλειδιά και θα τον αφήσει να κάνει αυτό που πρέπει για να ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ».

Για τον χαρακτήρα του κύριου Αγγελίδη: «Είναι πολύ σιωπηλός, όμως στο κομμάτι της δουλειάς, όπως για παράδειγμα στη συνεργασία με τους χορηγούς ήταν πολύ επικοινωνιακός. Ήταν ο πρώτος που μιλούσε στις συνεντεύξεις Τύπου και στις παρουσιάσεις, ήταν αυτός που σε ενδεχόμενα προβλήματα με τους οπαδούς αναλάμβανε να έρθει σε επαφή μαζί τους και να λύσει ότι προέκυπτε. Όσον αφορά τώρα στην ιδιωτική του ζωή, δύσκολα μπορείς να τον πετύχεις έξω και να του μιλήσεις. Ο τρόπος με τον οποί λειτουργούσε στη Μακάμπι τον βοήθησε πολύ να κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων στο Ισραήλ, δείχνοντας ότι είναι απόλυτα επαγγελματίας σε αυτό που κάνει».

Για το αν θεωρεί ότι μπορεί να έρθει ο Τζόρντι Κρόιφ στον ΠΑΟΚ: «Το ότι το πιστεύω δεν πηγάζει από κάποια πληροφόρηση, αλλά θεωρώ ότι επειδή είναι ο Τζόρντι Κρόιφ είναι σε μία πολύ καλή ηλικία και επειδή διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στη Μακάμπι, ψάχνει και αυτός μία νέα πρόκληση. Είναι πολύ επαγγελματίας, έχει πολλά κοινά σημεία με τον κύριο Αγγελίδη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και θα μου έκανε μεγάλη έκπληξη αν δεν έρθει στον ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τη  Μακάμπι».

Ευρωπαϊκό χωρίς Έλληνες δεν γίνεται! Καθημερινές Euro προσφορές, πρωτότυπα στοιχήματα & EuroNovileague με 2.020.000€* *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης: Η καρδιά τους χτυπάει στην Τούμπα

Η… «Τούμπα» της Νέας Υόρκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τι και αν ζουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η αγάπη για την ομάδα τους όσα χιλιόμετρα και να τους χωρίζουν από το γήπεδο της Τούμπας ολοένα και μεγαλώνει. Ο λόγος για τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ τους οποίους συναντήσαμε στον Σύνδεσμο Φιλάθλων της ομάδας στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δικέφαλο του Βορρά.
«Το Κύπελλο είναι το λιγότερο»

«Το Κύπελλο Ελλάδος είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να πάρουμε. Είμαστε πανευτυχείς που πήραμε το Κύπελλο με βάση το πώς πήγε η χρονιά. Ο στόχος μας τώρα είναι να πάρουμε και το Πρωτάθλημα. Η ομάδα πάει δυνατά, διότι έχει από πίσω έναν λαό απίστευτο και για εμάς νούμερο ένα στον κόσμο, αλλά και γιατί βρέθηκε επιτέλους για τον λαό του ΠΑΟΚ ένας ηγέτης ο οποίος μπορεί να ηγηθεί αυτού του καραβιού και ο Ιβάν Σαββίδης είναι σίγουρο ότι θα το πάει εκεί που πρέπει να το πάει», δηλώνει στο ethnos.gr o Ναούμ Πασβάτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης.

Δείτε το αφιέρωμα στο Ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το νέο σόου του Κούτσια, με θύμα τον Αστέρα Τρίπολης! (vid)

Η τεσσάρα των ασπρόμαυρων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απλά, σοβαρά, σχετικά εύκολα, πολύ όμορφα. Η Κ19 του Δικεφάλου επικράτησε με 4-0 του Αστέρα Τρίπολης στη Σουρωτή και πλέον απέχει ένα βήμα από τον τίτλο του πρωταθλητή της φετινής Super Η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά και του Απόστολου Παπαβασιλείου ήταν εξαιρετικά σοβαρή για 90 λεπτά κόντρα στους Αρκάδες. Κράτησε τη μπάλα, είχε υπομονή στο παιχνίδι της, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και φυσικά είχε και την απαραίτητη ουσία στο παιχνίδι της.

Πρωταγωνιστής ο Γιώργος Κούτσιας . Ο νεαρός άσος του Δικεφάλου βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και όντας μέσα και στα τέσσερα γκολ του Δικεφάλου.

Στο 13′ με μία ατομική ενέργεια απέφυγε τέσσερις αντιπάλους και εκτέλεσε για το 1-0. Στο 24′ πήρε την ασίστ από τον Κουτεντάκη και πλάσαρε ψύχραιμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να διαμορφώσει το 2-0 που ήταν και το σκορ στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη ο Δικέφαλος βρήκε γκολ στο 52′ και ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη. Μετά από κόρνερ του Αβεντισιάν, ο Κούτσιας έκανε ψαλιδάκι, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Γιαξή, ο οποίος από κοντά έκανε το 3-0.

Στο 87′ ο Κούτσιας έφτασε στο χατ τρικ καθώς μετά από ωραία πάσα του Σπυράκου πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του αντίπαλου τερματοφύλακα με δυνατό σουτ και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Ο ΠΑΟΚ πλέον θέλει μία νίκη στις δύο επόμενες αγωνιστικές κόντρα σε Άρη (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός) για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

Μπαλωμένος, Τασιούρας, Αβεντισιάν (73′ Κιτσάκης), Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Γιαξής (73′ Σπυράκος), Τσοπούρογλου, Κουτεντάκης (58′ Καραμπέρης), Γκορντεζιάνι (58′ Σμυρλής), Γρόσδης (50′ Τσίκος), Κούτσιας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκολ – ΕΠΟΣ! Η μπάλα πέρασε μέσα από ανοιγμένα πόδια ΤΕΣΣΑΡΩΝ παικτών !!!

Ούτε σε χορογραφία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στην αναμέτρηση ανάμεσα στις Κ24 της Ιαπωνίας και της Τζαμάικα, η Ιαπωνία άνοιξε το σκορ με τον Τακεφούσα Κούμπο – που ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης – να περνά τη μπάλα ανάμεσα από τα πόδια τεσσάρων ποδοσφαιριστών της Τζαμάικα! Αυτό δε είναι γκολ, είναι χωρογραφία!

Δείτε το γκολ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending