Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θα ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ»

Για το νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγελλίδη μίλησε ο ισραηλινός δημοσιογράφος, Τζόσου Χάλιγκμαν στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107.4.

Αγάπη Γαβριηλίδου

«Θα ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για τη δουλειά του Ιάκωβου Αγγελίδη στη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είναι ο πιο επαγγελματίας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που έχω γνωρίσει ποτέ και έχω έρθει σε επαφή μαζί του, στις ομάδες του Ισραήλ. Είναι πολύ εργατικός, έχει σπουδάσει και έχει μία σφαιρική γνώση. Ο μεγαλομέτοχος της Μακάμπι επέλεξε να τον βάλει στην προεδρία και νομίζω ήταν μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που πήρε. Ήταν πάρα πολύ οργανωτικός και βοήθησε την ομάδα να οργανωθεί σε όλους τους τομείς. Πραγματικά μιλάμε για έναν εξαιρετικό επαγγελματία του ποδοσφαίρου».

Για το ρόλο του στη Μακάμπι: «Ο ρόλος του στη Μακάμπι ήταν πράγματι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ. Όσον αφορά στις μεταγραφές, ασχολούταν μόνο όταν ήταν στο τελευταίο στάδιο και όταν ήταν πολύ προχωρημένες και ήξερε με πολύ επαγγελματικό τρόπο να τις ολοκληρώνει. Έφερε στη Μακάμπι τον γιο του Κρόιφ, ο οποίος είχε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή και ο κύριος Αγγελίδης ολοκλήρωνε τις συμφωνίες. Ο τρόπος με τον οποίο δούλευε φαίνεται και από το γεγονός ότι πολύ δύσκολα μαθαινόταν οι μεταγραφές στα μίντια πριν ολοκληρωθούν».

Για το αν βοήθησε τη Μακάμπι σε επίπεδο marketing και management: «Παρότι στο Ισραήλ το επίπεδο που βρίσκονται οι ομάδες σε αυτούς του δύο τομείς δεν είναι υψηλό, έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τη Μακάμπι και τα κατάφερε. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό, είναι η συμφωνία με την Adidas. Έκανε ένα μεγάλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, όπου μέχρι τώρα είχε μόνο η Μακάμπι Χάιφα και βοήθησε πολύ και στην προώθηση των προϊόντων. Βοήθησε επίσης στο να γίνουν βελτιώσεις στο γήπεδο, δημιουργήθηκαν οι σουίτες, προσέλκυσε διάφορους σημαντικούς ανθρώπους. Γενικότερα βοήθησε τα μέγιστα και οι άνθρωποι της Μακάμπι είναι ευγνώμονες που έχει φτάσει την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Για τους λόγους που άφησε τη Μακάμπι: «Ο κύριος Αγγελίδης βλέπει τον ΠΑΟΚ ως μία νέα πρόκληση, ως μία νέα προοπτική και ένα νέο βήμα στην καριέρα του. Ένας από τους βασικούς λόγους που άφησε τη Μακάμπι είναι ίσως και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι στην Ελλάδα, ίσως θα ήθελε κάτι πιο ενδιαφέρον για να του τραβήξει την προσοχή, ίσως θα αυτό που θέλει να κάνει στον ΠΑΟΚ είναι αυτό που έκανε στην Μακάμπι, θέλει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του».

Για το αν έπαιξε ρόλο το οικονομικό: «Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τα λεφτά. Ο ίδιος είναι πολύ φίλος με τον ιδιοκτήτη της Μακάμπι. Είναι πραγματικό σοκ και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει στο Ισραήλ ότι έφυγε από την ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε ένα τέτοιο στέλεχος και έχει να κάνει κυρίως με την πρόκληση που του παρουσιάζεται στο ελληνικόπρωτάθλημα. Τα πράγματα είναι διαφορετικά εκεί και ίσως αυτή είναι μία νέα μεγάλη πρόκληση να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο. Εκτός του ότι είναι ένα νέο βήμα, μου κάνει εντύπωση το ότι δεν πήρε μαζί του στον ΠΑΟΚ τον γιο του Κρόιφ. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός μεταξύ τους. Ο Κρόιφ διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Μακάμπι και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τον φέρει στον ΠΑΟΚ ως τεχνικό διευθυντή, γιατί υπάρχει μεγάλη αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός».

Για το αν η απόφαση του ήταν γνωστή νωρίτερα: «Είναι πραγματικά ένα μεγάλο σοκ. Κανένας δεν ήξερε κάτι για την απόφαση του να φύγει και είναι και αυτό ένα δείγμα του χαρακτήρα του και του τρόπου με τον οποίο δουλεύει. Είναι πολύ ήσυχος, είναι χαμηλών τόνων και θέλει να κάνει με πολύ επαγγελματικό τρόπο τη δουλειά του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για αυτό το λόγο δε γράφτηκε πουθενά κάτι στα μέσα του Ισραήλ, δεν βγήκε κάποια τέτοια φήμη, ο ίδιος δε μίλησε σε κανέναν δημοσιογράφο. Αποτελεί ένα πραγματικό σοκ για όλους στο Ισραήλ, ακόμη και πέρα από την ομάδα της Μακάμπι».

Για το πως αντιμετώπισαν οι άνθρωποι της Μακάμπι το «διαζύγιο»: «Έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη η απόφαση του. Είναι όλοι πολύ στενοχωρημένοι, υπάρχει μία ανησυχία γιατί υπήρχε μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του. Όσο υπάρχει πάντως ο μεγαλομέτοχος, δεν μπορεί να υπάρχει ανησυχία, γιατί υπάρχει ο κύριος Κρόιφ και η ομάδα παραμένει η καλύτερη στο Ισραήλ. Πλέον αναζητείται ένας τζένεραλ μάνατζερ, που θα αντικαταστήσει τον κύριο Αγγελίδη».

Για τον τρόπο διοίκησης του ΠΑΟΚ και το αν αυτός θα μπορέσει να ξεπεραστεί: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει αφήσει την Μακάμπι για μία νέα πρόκληση, χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα έχει μία θέση στην οποία θα παίρνει ο ίδιος τις αποφάσεις, θα κάνει ο ίδιος τις κινήσεις και θα δίνει τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Είμαι σίγουρος ότι  ο κύριος Σαββίδης, έχοντας δει τη δουλειά του στη Μακάμπι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα του δώσει τα κλειδιά και θα τον αφήσει να κάνει αυτό που πρέπει για να ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ».

Για τον χαρακτήρα του κύριου Αγγελίδη: «Είναι πολύ σιωπηλός, όμως στο κομμάτι της δουλειάς, όπως για παράδειγμα στη συνεργασία με τους χορηγούς ήταν πολύ επικοινωνιακός. Ήταν ο πρώτος που μιλούσε στις συνεντεύξεις Τύπου και στις παρουσιάσεις, ήταν αυτός που σε ενδεχόμενα προβλήματα με τους οπαδούς αναλάμβανε να έρθει σε επαφή μαζί τους και να λύσει ότι προέκυπτε. Όσον αφορά τώρα στην ιδιωτική του ζωή, δύσκολα μπορείς να τον πετύχεις έξω και να του μιλήσεις. Ο τρόπος με τον οποί λειτουργούσε στη Μακάμπι τον βοήθησε πολύ να κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων στο Ισραήλ, δείχνοντας ότι είναι απόλυτα επαγγελματίας σε αυτό που κάνει».

Για το αν θεωρεί ότι μπορεί να έρθει ο Τζόρντι Κρόιφ στον ΠΑΟΚ: «Το ότι το πιστεύω δεν πηγάζει από κάποια πληροφόρηση, αλλά θεωρώ ότι επειδή είναι ο Τζόρντι Κρόιφ είναι σε μία πολύ καλή ηλικία και επειδή διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στη Μακάμπι, ψάχνει και αυτός μία νέα πρόκληση. Είναι πολύ επαγγελματίας, έχει πολλά κοινά σημεία με τον κύριο Αγγελίδη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και θα μου έκανε μεγάλη έκπληξη αν δεν έρθει στον ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τη  Μακάμπι».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σοκ στον Ατρόμητο με Κιβρακίδη!

Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο 30χρονος αμυντικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πλήγμα στον Ατρόμητο του Κόουλμαν, με τον Κυριάκο Κιβρακίδη να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν με σοβαρό τραυματισμό.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος δεξιός μπακ της ομάδας του Περιστερίου, τραυματίστηκε στο πρόσφατο φιλικό με την Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις πρώτες εκτιμήσεις για σοβαρό πρόβλημα να επιβεβαιώνονται και τις εξετάσεις να δείχνουν τελικά ότι ο Κιβρακίδης έχει υποστεί ρήξη χιαστού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντωνίου: «Απίστευτο αυτό που βιώσαμε με τον ΠΑΟΚ»

Όσα είπε ο οργανωτής της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, στον City of Primo 106,1

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από την Κύπρο, όπου πραγματοποίησε την προετοιμασία του με αφορμή την διακοπή του Μουντιάλ, με τους ασπρόμαυρους να είναι ενθουσιασμένοι από την υποδοχή των φιλάθλων τους στην Μεγαλόνησο, αλλά και από την ανταπόκριση των ανθρώπων που οργάνωσαν όλα τα θέματα της προετοιμασίας και συνεργάστηκαν με τον Δικέφαλο σε ότι χρειάστηκε.

Ο Παύλος Αντωνίου, ο άνθρωπος που ανέλαβε την οργάνωση της προετοιμασίας, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό City of Primo 106,1 και σχολίασε το πως ο ίδιος βίωσε την όλη εμπειρία κατά την διάρκεια της παραμονής του ΠΑΟΚ στο νησί.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ αναχώρησε ευχαριστημένος από την Κύπρο:

«Όχι μόνο ο ΠΑΟΚ, όλη η Κύπρος έμεινε ευχαριστημένη από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Και μόνο που επέλεξε την Κύπρο, ήταν χαρά για όλους μας εδώ. Είδα έναν οργανωμένο ΠΑΟΚ, δεν το περίμενα τόσο, ενώ υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια. Είπα και στον ίδιο τον προπονητή ότι έμεινα άναυδος από τη συμπεριφορά τους, το πόσο καλά παιδιά είναι. Θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου.

Όταν σε ένα παιχνίδι καθημερινής έχεις 2.000 κόσμο του ΠΑΟΚ, δεν είναι τυχαίο. Ήταν πολύ καλό για όλο τον κόσμο, για εμάς, για τον σύλλογο και πραγματικά νιώσαμε αγάπη από αυτή την ομάδα. Πραγματικά νιώσαμε αγάπη για αυτή την ομάδα. Μια μέρα έχει που έφυγε ο ΠΑΟΚ και νιώθουμε ότι έφυγε ένα κομμάτι μας».

Για τη συνεργασία και το αν αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες αναφορικά με τις απαιτήσεις του Δικεφάλου:

Ναι είχαμε και κάποιες δυσκολίες γιατί οι απαιτήσεις μιας τέτοιας ομάδας είναι μεγάλες. Δεν ξέραμε πραγματικά πως δουλεύει ο ΠΑΟΚ.,, ότι έχει τέτοια οργάνωση το μάθαμε και πλέον πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να έχουμε πάρα πολλές συνεργασίες με τον ΠΑΟΚ. Με τον ΠΑΟΚ αναπτύξαμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα μια σχέση που είναι δύσκολο να σπάσει. Είμαστε δυνατή στον τομέα μας, ο ΠΑΟΚ είδε ότι αγαπήσαμε την ομάδα, προσφέραμε το λιθαράκι μας. Η προετοιμασία είναι το Α και το Ω. Εδώ δεν χάσανε λεπτό σχεδόν σε τίποτα. Όταν ο κύριος Λουτσέσκου μας είπε ότι για αυτούς ήταν ίσως η καλύτερη προετοιμασία τα τελευταία χρόνια».

Για την ενασχόληση του με τη διαιτησία:

«Ναι ήμουν στη διαιτησία για αρκετά χρόνια. Όταν είσαι διαιτητής και όλες οι ομάδες δουλεύουν μαζί σου, κάτι σημαίνει αυτό. Δεν είναι τυχαίο που έχεις στην Κύπρο ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Για εμάς ήταν ένας μεγάλος άθλος που θα μας βοηθήσει σαν εταιρία. Με τον ΠΑΟΚ έχουμε κάνει έναν δεσμό. Τις επόμενες ημέρες θα βρεθούμε και στη Θεσσαλονίκη ως καλεσμένοι του Δικεφάλου, για να παρακολουθήσουμε παιχνίδια στην Τούμπα.

Την εταιρία την είχα δημιουργήσει ταυτόχρονα με την διαιτησία, και όταν έπρεπε να επιλέξω, διάλεξα να αφήσω τη διαιτησία, που έχει και ημερομηνία λήξης. Επίσης όταν είσαι διαιτητής στη μεγάλη κατηγορία, ξέρεις τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών, τι χρειάζεται».

Για την παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στα φιλικά και αν το περίμενε:

«Ξέραμε από πριν ότι ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολύ κόσμο στην Κύπρο. Ο κύριος Λουτσέσκου ήθελε να γίνουν όλα τα παιχνίδια σε στάδιο και όχι σε προπονητικά γήπεδα, να μην μοιάζει με προπόνηση. Φάνηκε ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια, μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Εμείς είδαμε έναν πειθαρχημένο άνθρωπο. Χαιρέτησε τους πάντες, εργαζόμενους και όχι μόνο, και όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα».

Για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και αν του έκανε κάτι εντύπωση:

Είδαμε μια διοίκηση που τα έκανε όλα, με το παιδί- θαύμα, τον Χρήστο Καρυπίδη που έχει παίξει ποδόσφαιρο εδώ και τα ήξερε όλα. Δεν υπήρχε περίπτωση να αποτύχουμε, ξέραμε και οι δύο πλευρές τι θέλαμε»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μετρούν αντίστροφα στον ΠΑΟΚ (pic)

Για την επιστροφή στις επίσημες υποχρεώσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις επίσημες διοργανώσεις, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 16:00, για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδος, με την Καλαμάτα.

Στις τάξεις του Δικεφάλου, και με δεδομένο πως η ομάδα δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση, ανυπομονούν γι' αυτήν την επιστροφή, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω δημοσίευση.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1600512951877832707?s=20&t=VIK56xdlp_MIT0B0Pr75LQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending