Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θα ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ»

Για το νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγελλίδη μίλησε ο ισραηλινός δημοσιογράφος, Τζόσου Χάλιγκμαν στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107.4.

Αγάπη Γαβριηλίδου

«Θα ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για τη δουλειά του Ιάκωβου Αγγελίδη στη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είναι ο πιο επαγγελματίας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που έχω γνωρίσει ποτέ και έχω έρθει σε επαφή μαζί του, στις ομάδες του Ισραήλ. Είναι πολύ εργατικός, έχει σπουδάσει και έχει μία σφαιρική γνώση. Ο μεγαλομέτοχος της Μακάμπι επέλεξε να τον βάλει στην προεδρία και νομίζω ήταν μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που πήρε. Ήταν πάρα πολύ οργανωτικός και βοήθησε την ομάδα να οργανωθεί σε όλους τους τομείς. Πραγματικά μιλάμε για έναν εξαιρετικό επαγγελματία του ποδοσφαίρου».

Για το ρόλο του στη Μακάμπι: «Ο ρόλος του στη Μακάμπι ήταν πράγματι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ. Όσον αφορά στις μεταγραφές, ασχολούταν μόνο όταν ήταν στο τελευταίο στάδιο και όταν ήταν πολύ προχωρημένες και ήξερε με πολύ επαγγελματικό τρόπο να τις ολοκληρώνει. Έφερε στη Μακάμπι τον γιο του Κρόιφ, ο οποίος είχε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή και ο κύριος Αγγελίδης ολοκλήρωνε τις συμφωνίες. Ο τρόπος με τον οποίο δούλευε φαίνεται και από το γεγονός ότι πολύ δύσκολα μαθαινόταν οι μεταγραφές στα μίντια πριν ολοκληρωθούν».

Για το αν βοήθησε τη Μακάμπι σε επίπεδο marketing και management: «Παρότι στο Ισραήλ το επίπεδο που βρίσκονται οι ομάδες σε αυτούς του δύο τομείς δεν είναι υψηλό, έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τη Μακάμπι και τα κατάφερε. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό, είναι η συμφωνία με την Adidas. Έκανε ένα μεγάλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, όπου μέχρι τώρα είχε μόνο η Μακάμπι Χάιφα και βοήθησε πολύ και στην προώθηση των προϊόντων. Βοήθησε επίσης στο να γίνουν βελτιώσεις στο γήπεδο, δημιουργήθηκαν οι σουίτες, προσέλκυσε διάφορους σημαντικούς ανθρώπους. Γενικότερα βοήθησε τα μέγιστα και οι άνθρωποι της Μακάμπι είναι ευγνώμονες που έχει φτάσει την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Για τους λόγους που άφησε τη Μακάμπι: «Ο κύριος Αγγελίδης βλέπει τον ΠΑΟΚ ως μία νέα πρόκληση, ως μία νέα προοπτική και ένα νέο βήμα στην καριέρα του. Ένας από τους βασικούς λόγους που άφησε τη Μακάμπι είναι ίσως και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι στην Ελλάδα, ίσως θα ήθελε κάτι πιο ενδιαφέρον για να του τραβήξει την προσοχή, ίσως θα αυτό που θέλει να κάνει στον ΠΑΟΚ είναι αυτό που έκανε στην Μακάμπι, θέλει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του».

Για το αν έπαιξε ρόλο το οικονομικό: «Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τα λεφτά. Ο ίδιος είναι πολύ φίλος με τον ιδιοκτήτη της Μακάμπι. Είναι πραγματικό σοκ και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει στο Ισραήλ ότι έφυγε από την ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε ένα τέτοιο στέλεχος και έχει να κάνει κυρίως με την πρόκληση που του παρουσιάζεται στο ελληνικόπρωτάθλημα. Τα πράγματα είναι διαφορετικά εκεί και ίσως αυτή είναι μία νέα μεγάλη πρόκληση να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο. Εκτός του ότι είναι ένα νέο βήμα, μου κάνει εντύπωση το ότι δεν πήρε μαζί του στον ΠΑΟΚ τον γιο του Κρόιφ. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός μεταξύ τους. Ο Κρόιφ διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Μακάμπι και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τον φέρει στον ΠΑΟΚ ως τεχνικό διευθυντή, γιατί υπάρχει μεγάλη αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός».

Για το αν η απόφαση του ήταν γνωστή νωρίτερα: «Είναι πραγματικά ένα μεγάλο σοκ. Κανένας δεν ήξερε κάτι για την απόφαση του να φύγει και είναι και αυτό ένα δείγμα του χαρακτήρα του και του τρόπου με τον οποίο δουλεύει. Είναι πολύ ήσυχος, είναι χαμηλών τόνων και θέλει να κάνει με πολύ επαγγελματικό τρόπο τη δουλειά του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για αυτό το λόγο δε γράφτηκε πουθενά κάτι στα μέσα του Ισραήλ, δεν βγήκε κάποια τέτοια φήμη, ο ίδιος δε μίλησε σε κανέναν δημοσιογράφο. Αποτελεί ένα πραγματικό σοκ για όλους στο Ισραήλ, ακόμη και πέρα από την ομάδα της Μακάμπι».

Για το πως αντιμετώπισαν οι άνθρωποι της Μακάμπι το «διαζύγιο»: «Έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη η απόφαση του. Είναι όλοι πολύ στενοχωρημένοι, υπάρχει μία ανησυχία γιατί υπήρχε μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του. Όσο υπάρχει πάντως ο μεγαλομέτοχος, δεν μπορεί να υπάρχει ανησυχία, γιατί υπάρχει ο κύριος Κρόιφ και η ομάδα παραμένει η καλύτερη στο Ισραήλ. Πλέον αναζητείται ένας τζένεραλ μάνατζερ, που θα αντικαταστήσει τον κύριο Αγγελίδη».

Για τον τρόπο διοίκησης του ΠΑΟΚ και το αν αυτός θα μπορέσει να ξεπεραστεί: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει αφήσει την Μακάμπι για μία νέα πρόκληση, χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα έχει μία θέση στην οποία θα παίρνει ο ίδιος τις αποφάσεις, θα κάνει ο ίδιος τις κινήσεις και θα δίνει τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Είμαι σίγουρος ότι  ο κύριος Σαββίδης, έχοντας δει τη δουλειά του στη Μακάμπι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα του δώσει τα κλειδιά και θα τον αφήσει να κάνει αυτό που πρέπει για να ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ».

Για τον χαρακτήρα του κύριου Αγγελίδη: «Είναι πολύ σιωπηλός, όμως στο κομμάτι της δουλειάς, όπως για παράδειγμα στη συνεργασία με τους χορηγούς ήταν πολύ επικοινωνιακός. Ήταν ο πρώτος που μιλούσε στις συνεντεύξεις Τύπου και στις παρουσιάσεις, ήταν αυτός που σε ενδεχόμενα προβλήματα με τους οπαδούς αναλάμβανε να έρθει σε επαφή μαζί τους και να λύσει ότι προέκυπτε. Όσον αφορά τώρα στην ιδιωτική του ζωή, δύσκολα μπορείς να τον πετύχεις έξω και να του μιλήσεις. Ο τρόπος με τον οποί λειτουργούσε στη Μακάμπι τον βοήθησε πολύ να κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων στο Ισραήλ, δείχνοντας ότι είναι απόλυτα επαγγελματίας σε αυτό που κάνει».

Για το αν θεωρεί ότι μπορεί να έρθει ο Τζόρντι Κρόιφ στον ΠΑΟΚ: «Το ότι το πιστεύω δεν πηγάζει από κάποια πληροφόρηση, αλλά θεωρώ ότι επειδή είναι ο Τζόρντι Κρόιφ είναι σε μία πολύ καλή ηλικία και επειδή διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στη Μακάμπι, ψάχνει και αυτός μία νέα πρόκληση. Είναι πολύ επαγγελματίας, έχει πολλά κοινά σημεία με τον κύριο Αγγελίδη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και θα μου έκανε μεγάλη έκπληξη αν δεν έρθει στον ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τη  Μακάμπι».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απαιτητική αποστολή για τον ΠΑΟΚ Β

Ημέρα αγώνα για την δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β υποδέχεται σήμερα (3/12, 15:00) τον Λεβαδειακό, με τους παίκτες του Αλέξη Αλεξιάδη να έχουν δύσκολο και απαιτητικό έργο κόντρα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Από εχθές έχει γίνει γνωστή η αποστολή, στην οποία περιλαμβάνεται και ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με τους «ασπρόμαυρους» να θέλουν να δώσουν συνέχεια στις νίκες, μετά την από αυτήν στα μέσα της εβδομάδας κόντρα στην Κοζάνη, σε εξ αναβολής παιχνίδι.

Παιχνίδι για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τον ΠΑΟΚ να είναι στην 6η θέση με 13 βαθμούς, έχοντας έως τώρα 4 νίκες 1 ισοπαλία και 4 ήττες. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου, με 23 βαθμούς. Το μομέντουμ για τον Δικέφαλο είναι καλό, καθώς η ομάδα της Βοιωτίας προέρχεται από 3 διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, τα οποία είναι και τα μοναδικά της στη σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για Όλιβερ Σόνε» (vids)

Δημοσίευμα που εμπλέκει τον 23χρονο δεξιό μπακ με τον Δικέφαλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δημοσίευμα στο Περού εμπλέκει το όνομα του 23χρονου δεξιού οπισθοφύλακα, Όλιβερ Σόνε, με τον ΠΑΟΚ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή της Σίλκεμποργκ, από την πρώτη κατηγορία της Δανίας, με τον ίδιο να κατάγεται από την χώρα, έχοντας παράλληλα και Περουβιανή υπηκοότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=GeC8XEoHwf0

Σε όλη τη μέχρι τώρα καριέρα του, έχει αγωνιστεί μόνο στη Δανία. Σε επίπεδο ακαδημιών έχει πέρασμα και από την Κοπεγχάγη, ωστόσο στην Σίλκεμποργκ εδραιώθηκε σε ανδρικό επίπεδο, βρισκόμενος εκεί από το 2021 και με συμβόλαιο έως το 2026. Φέτος μετρά 2 γκολ και 2 ασίστ σε 18 εμφανίσεις. Ο προπονητής του τον εμπιστεύεται απόλυτα, δίνοντας του φανέλα βασικού σε όλα τα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Στο Περού αναφέρουν πως ο Σόνε έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, φτιάχνοντας μια λίστα με τους πιθανούς του προορισμούς. Εκεί εμπλέκεται και ο ΠΑΟΚ, μαζί με τις  Άντερλεχτ, Ντάρμσταντ, Κοπεγχάγη και Άλκμααρ.

Πέρυσι, σκόραρε συνολικά 5 γκολ και μοίρασε άλλες 5 ασίστ, σε 42 εμφανίσεις. Το ένα του τέρμα μάλιστα, το οποίο μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ψηφίστηκε ως το καλύτερο της χρονιάς για την ομάδα της Σίλκεμποργκ.

https://www.youtube.com/watch?v=sWcUiR2yAtE

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το ρεπορτάζ από το Περού για τον Σόνε, αυτό στο οποίο εμφανίζεται ο ΠΑΟΚ, μαζί με όλες τις υπόλοιπες ομάδες, ως ενδιαφερόμενος για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

https://www.youtube.com/watch?v=BkSfUDdbOKI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Προπόνηση και αποστολή

Το πρόγραμμα του Δικεφάλου ενόψει του αγώνα κόντρα στην Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Λαμία για την 13 αγωνιστική της Stoiximan Super League, με την οποία ολοκληρώνεται και ο πρώτος γύρος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Παιχνίδι που θα διεξαχθεί το απόγευμα (18:00) της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου, στο γήπεδο της Τούμπας, με το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου να καλείται να αφήσει πίσω του την μεγάλη νίκη και πρόκριση ως πρώτος κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, για τον 7ο όμιλο του Europa Conference League.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν μια τελευταία προπόνηση το απόγευμα της Κυριακής, στις 17:45, στη Νέα Μεσημβρία και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί και η αποστολή των παικτών που θα βρεθούν στην Τούμπα για το εν λόγω παιχνίδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ