Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα "χώνει" σε Μαρινάκη ο Ζαρντίμ!

Αιχμές κατά της διοίκησης του Ολυμπιακού και προσωπικά για τον πρόεδρό του άφησε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, σε συνέντευξή του. «Ακόμη δεν ξέρω γιατί έφυγα, νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα», είπε ο Πορτογάλος και άφησε να εννοηθεί πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε να έχει λόγο στα αποδυτήρια.

Ελένη Μπούντου

Τα "χώνει" σε Μαρινάκη ο Ζαρντίμ!

Με αφορμή τις επικείμενες μάχες της Μονακό με τη Γιουβέντους στους προημιτελικούς του Champions League, ο τεχνικός των Μονεγάσκων και πρώην του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ιταλική Gazzetta dello Sport.

Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε φυσικά εκτενώς στα ματς με τη «Μεγάλη Κυρία» και γενικά στην πορεία του στο ποδόσφαιρο, με την κουβέντα να φτάνει μοιραία και στον Ολυμπιακό. Όπως ήταν λογικό, μόνο τα καλύτερα δεν είχε να θυμηθεί ο 40χρονος τεχνικός…

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ, ο ΠΑΟΚ και οι… άγνωστοι! (vids)

Το παιχνίδι της Κρατικής τηλεόρασης εις βάρος του ΠΑΟΚ με αποδείξεις!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Πόσω μάλλον όταν μία κατάσταση "σέρνεται" εδώ και μήνες, με την ενορχήστρωση της ΕΡΤ, της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης!

Τις τελευταίες ώρες, από την ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη, προκύπτει πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι ηγετικά στελέχη της Θύρας 7!

Η... ενημέρωση της ΕΡΤ; "Συμπλοκές οπαδών με την Αστυνομία", "στενός πυρήνας χούλιγκαν", ο "πυρήνας των οργανωμένων προέρχεται από σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής", "όλοι οι ηθικοί αυτουργοί είναι οργανωμένοι της ίδιας ομάδας" και γενικώς... γενικότητες.

Πουθενά δεν ακούγεται η λέξη "Ολυμπιακός", πουθενά δεν ακούγεται η φράση "Θύρα 7". Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΕΡΤ συνεχίζει, από τον περασμένο Δεκέμβριο, να συνδέει με ύπουλο τρόπο τα επεισόδια στο κλειστό του Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη με τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του!

Σε συνέχεια δεκάδων ρεπορτάζ που "έπαιζαν" στο παρασκήνιο πλάνα από παλαιότερα επεισόδια στην Τούμπα, ακόμα και χθες, ακόμα και μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την προέλευση των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη, η ΕΡΤ στο χθεσινό κεντρικό της δελτίο ειδήσεων "έπαιζε" πλάνα από τα επεισόδια στον τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου το 2017 και πλάνα από την Τούμπα, ενώ το "σούπερ" στο κάτω μέρος της οθόνης έγραφε: "Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία Λυγγερίδη, οι συλληφθέντες προέρχονται από θύρα οργανωμένων οπαδών συγκεκριμένης ομάδας" (Δείτε το βίντεο στο 3:54 πατώντας ΕΔΩ)

Όλα αυτά, ενώ η ΕΡΤ δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να υπογραμμίζει σε κάθε δελτίο της πως ο 25χρονος που παραδόθηκε στην Αστυνομία για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ (δείτε και διαβάστε πατώντας ΕΔΩ), ενώ υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα και βίντεο προηγούμενων ετών που η Κρατική Τηλεόραση, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να συνδέσει συλλήψεις οπαδών με τον ΠΑΟΚ (διαβάστε πατώντας ΕΔΩ).

Φόβος απέναντι στον Ολυμπιακό και στον κόσμο του; Άνωθεν εντολές; Μίσος εναντίον του ΠΑΟΚ; "Αντίποινα" για την επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόφαση της ΕΡΤ να μη στείλει απεσταλμένο στη Φρανκφούρτη για την κάλυψη του αγώνα με την Αϊντραχτ, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη; Κάτι άλλο; Γιατί συμβαίνει όλο αυτό; Μπορεί κάποιο στέλεχος της ΕΡΤ να απαντήσει;

Όποιες και αν είναι οι εξηγήσεις, το σίγουρο είναι πως εδώ και καιρό υπάρχει μια απροκάλυπτη επιχείρηση της ΕΡΤ για στοχοποίηση του ΠΑΟΚ και του κόσμου του, τη στιγμή που όπως αποδεικνύεται υπάρχει μεγάλη διάθεση για "προστασία" του Ολυμπιακού, προφανώς με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ και όχι των δημοσιογράφων ή των εκφωνητών ειδήσεων!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με 21 παίκτες στη Λαμία!

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για το αυριανό παιχνίδι στο “Αθανάσιος Διάκος”, ποιοι “κόπηκαν” από τον Ράζβαν Λουτσέσκου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η μίνι προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία, στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος".

Μετά το τέλος, ο Ράζβαν Λουτσέσκου γνωστοποίησε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, με αυτοί να είναι οι Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μπράντον και Σαμάτα.

Από την άλλη, στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν οι Νάσμπεργκ, Τσιγγάρας και Τζίμας, όπως φυσικά ο τιμωρημένος Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο Γουίλιαμ Τρόοστ - Έκονγκ που έκανε θεραπεία, πρόγραμμα στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Αποκαλύψεις-σοκ από τη δικογραφία: Συμπεραίνει ότι χωρίς την υψηλή προστασία «αξιωματούχων» του Ολυμπιακού, δεν θα μπορούσε να έχει στηθεί η εγκληματική οργάνωση!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με την επίσημη εκπροσώπηση της ομάδας του Ολυμπιακού, περιέχονται στη δικογραφία και φέρνει στη δημοσιότητα το iEidiseis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που έχει συγκεντρωθεί προέκυψε ότι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, έχουν συγκροτήσει -τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2019- επιχειρησιακά δομημένη οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων, όπως εκρήξεις και εμπρησμούς, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών, ανθρωποκτονίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κλοπές, ληστείες και εκβιασμούς και άλλα πολλά.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, όλα τα παραπάνω εγκλήματα έχουν τελεστεί με κίνητρα οπαδικά. Δηλαδή, είτε ως έκφραση διαμαρτυρίας για μη ευνοϊκά για τον Ολυμπιακό αποτελέσματα, είτε ως μέθοδο εκβιασμού απέναντι σε αντίπαλες ομάδες και τις αστυνομικές δυνάμεις. Η δικογραφία αναδεικνύει και το γεγονός ότι εντοπίστηκαν και οικονομικά οφέλη από τη δράση αρκετών μελών της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία αναλύεται η επιχειρησιακή δομή της εγκληματικής οργάνωσης η οποία περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη, τους αποκαλούμενους «μεγάλους» της Θύρας 7, και τους αποκαλούμενους «μικρούς», που χρησιμοποιούνται κυρίως ως δύναμη κρούσης της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ανακρίσεων και των καταθέσεων (τρεις εκ των κατηγορουμένων έχουν ήδη τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων), προκύπτει ότι εκτός από την εμφανή ηγεσία η εγκληματική οργάνωση πιθανότατα διευθύνεται, από στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Αθλητικού Σωματείου «Ολυμπιακός Σύλλογος Φιλάθλων Πειραιώς».

Επισημαίνεται επίσης ότι χωρίς τη συμμετοχή και την «υψηλή προστασία» των συγκεκριμένων «αξιωματούχων», η εγκληματική οργάνωση των χούλιγκανς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Για παράδειγμα, αναφέρονται περιπτώσεις ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο Α.Ι., ο Μ.Δ., και άλλοι, οι οποίο εισέρχονται όχι απλά στα γήπεδα, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο ως «SLO» της ΠΑΕ Ολυμπιακός με διαπιστεύσεις, που έχουν λάβει από τη Super League, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΠΑΕ, που υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Αγραφιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που παράλληλα είχαν τις διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δημιούργησαν επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, δίνοντας το σύνθημα στους «μικρούς» της οργάνωσης να κάνουν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο.

Αναφέρονται τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ στις 23/04/2023 στο στάδιο «Καραϊσκάκης», όπου ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Α.Ι., έκανε σήμα στα μέλη της οργάνωσης από τις Θύρες 6 και 7 του γηπέδου να εισέλθουν στο γήπεδο και να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, στις 03/12/2023, όπου οι χούλιγκανς, όχι μόνο μπήκαν στο γήπεδο, αλλά, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται να φρόντισε, να ανοίξει η πόρτα της κερκίδας, ώστε η είσοδος των χούλιγκανς στον αγωνιστικό χώρο να διευκολύνεται.

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας αναφέρεται ότι τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έπαιρναν προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τις οποίες είτε μοίραζαν, είτε πουλούσαν σε άλλους.

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο της δικογραφίας είναι, ότι έχουν εντοπιστεί ορισμένα από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να διατηρούν και εργασιακή σχέση «ακόμη και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία» σε διάφορους οργανισμούς του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η ανάκριση από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», ο Α.Ι. εργάζεται από το 2018 στην εταιρία RED STORE ΕΠΕ που είναι η μπουτίκ του Ολυμπιακού. Ο Π.Θ. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι Μ.Δ. και Κ.Π. από 01/06/2022 εργάζονται στον Δήμο Πειραιά. Οι Χ.Μ. και Χ.Ι. εργάστηκαν για ένα δίμηνο, το 2023, στον Δήμο Πειραιά. Ενώ, ο Χ.Μ. εργαζόταν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό από 06/04/2020 έως 07/12/2023, δηλαδή μέχρι την ημέρα που τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ