Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θέλουμε οπωσδήποτε έναν ακραίο»

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και ο Βλάνταν Ίβιτς έμεινε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του έπαιξε καλά κι είχε ουσία στο παιχνίδι της.

PAOK24

«Θέλουμε οπωσδήποτε έναν ακραίο»

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για την ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας του στα άκρα, ενώ αναφέρθηκε και στο δύσκολο παιχνίδι που έρχεται στα Ιωάννινα.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι: Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Παίξαμε καλά, βάλαμε τρία γκολ είχαμε κι άλλες ευκαιρίες και δεν κινδυνεύσαμε από τον αντίπαλο. Δεν υπάρχει κάτι σοβαρό από τραυματισμούς.  Ο Κρέσπο αισθάνθηκε στο ημίχρονο λίγο πρησμένο το πόδι και δε θέλαμε να ρισκάρουμε και για τους άλλους παίκτες είχαν μικροχτυπήματα, αλλά όλα καλά.

Για τη χρησιμοποίηση του Πέλκα στα αριστερά στην επίθεση: Κάποιες φορές παίζει ο Πέλκας, κάποιες ο Μυστακίδης, σήμερα μπήκε και ο Περέιρα. Μπορεί να παίζει κι εκεί ο Περέιρα και να μας δώσει αυτό που θέλουμε σε αυτή τη θέση. Μπήκε κι έβαλε δύο γκολ σήμερα και βοήθησε, δεν μπορώ να σας πω αν θα μείνει ή αν θα φύγει. Είναι δικός μας παίκτης, αλλά μέχρι το τέλος των μεταγραφών δεν μπορούμε με σιγουριά να ξέρουμε τι θα γίνει.

Για τη θέση που προτιμάει να χρησιμοποιεί τον Περέιρα: Αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου είναι απέναντι σε κλειστές άμυνα, προτιμώ να έχω έναν πιο ψηλό παίκτη για να μπορεί να μας βοηθήσει και στον αέρα. Δε λέω ότι ο Φακούντο δεν μπορεί να μας βοηθήσει και σήμερα μας έδωσε λύσεις. Πολλές φορές όταν κάνεις ανάπτυξη από τα πλάγια θέλεις και ύψος. Για αυτό προτιμώ τον Περέιρα στα αριστερά και νομίζω ότι εκεί μπορεί να βοηθήσει καλύτερα.

Για το παιχνίδι στο κακό γήπεδο του ΠΑΣ που έρχεται: Είδαμε κι εχτές το παιχνίδι που παίχτηκε εκεί. Ξέρουμε ότι είναι από τα χειρότερα γήπεδα. Μέχρι τη Δευτέρα δε νομίζω ότι θα έχει ιδιαίτερη βελτίωση. Οι συνθήκες περιμένουμε να μη μας βοηθήσουν. Έχουμε τρεις ημέρες και θα προσπαθήσουμε με τους συνεργάτες μου να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να προετοιμάσουμε την ομάδα.

Για όσα περιμένει από τον Πρίγιοβιτς και το μέλλον του Χαρίση: Περιμένω να βάζει γκολ και να μας βοηθήσει, να δώσει ό,τι έδωσε και στην προηγούμενη ομάδα του. Έπαιξε στο Τσάμπις Λιγκ κόντρα σε κορυφαίες ομάδες εκεί και βοήθησε τη Λέγκια σε τέτοιους αγώνες, ταιριάζει στο στυλ που παίζουμε και θέλουμε να μας λύσει προβλήματα που έχουμε και αφού θα είναι έτοιμος περιμένουμε να μας βοηθήσει. Έχω 25 παίκτες και 9 παίκτες είναι αναγκαστικά έξω. Στη θέση του Χαρίση έχω πέντε παίκτες, καταλαβαίνετε ότι έχουμε πολλές επιλογές. Στο σύστημα μας χωράνε 2 παίκτες εκεί. Ο καθένας δουλεύει, προσπαθεί και περιμένει την ευκαιρία του. Ευκαιρίες θα έχουν, έχουμε πολλά παιχνίδια και θα παίξουν όλοι.

Για το πότε περιμένει μεταγραφική ενίσχυση: Πιστεύω ότι νέα μεταγραφική ενίσχυση θα έρθει σύντομα. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πεις ότι είσαι σίγουρος μέχρι να υπογράψει ο παίκτης. Εγώ θέλω να τον έχω αύριο.

Για το αν υπολογίζει τον Περέιρα: Σας έχω πει ότι εγώ κράτησα τον Περέιρα, έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Δεν μπορώ να σας πω αν θα φύγει ή αν θα μείνει. Εγώ τον έβαλα να παίξει άρα τον υπολογίζω. Έχουμε καιρό ακόμα, θα δούμε.

Για τις προτεραιότητες του ΠΑΟΚ στις μεταγραφές: Θέλουμε έναν ακραίο για να καλύψει και τις δύο πλευρές. Αυτό χρειαζόμαστε επειγόντως, αυτό ψάχνουμε και σε αυτό δουλεύουμε.

Για την άποψη του για τον Ουάρντα: Ο Ουάρντα είναι ένας ποιοτικός παίκτης και αυτό το ξέρουμε και από το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό μπορώ να πω τώρα. Αν αποκτηθεί τελικά πιστεύω ότι μπορεί να μας βοηθήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Πολύ σκληρός ο ΠΑΟΚ εύχεται καλή Ανάσταση σε όλους όσους τον περίμεναν…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τι ζήσαμε πάλι… Τι ματσάρα ήταν αυτή! Ένας συγκλονιστικός αγώνας του πιο σπουδαίου πρωταθλήματος, μία τρομερή αναμέτρηση που ανεβάσει πολλά επίπεδα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ δίκαια και πανάξια, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του μέσα στη χρονιά!

Από που να αρχίσεις και να που να τελειώσεις για όσα έζησαν στην Τούμπα οι 17.100 χιλιάδες πιστοί ΠΑΟΚτσηδες που κόντρα στο ρεύμα ήταν εκεί για να συμμετέχουν (και όχι να απαξιώσουν όπως γίνεται κυρίως στα social) σε άλλη μία προσπάθεια της ομάδας του Λουτσέσκου για… ανατροπή! Αυτή είναι η αλήθεια… Ο ΠΑΟΚ ήταν κάτω και έπρεπε να σηκωθεί έχοντας μάλιστα να παίξει με μία τόσο καλή ομάδα όπως η ΑΕΚ. Η οποία μάλιστα από το πουθενά και εντελώς άδικα προηγήθηκε με 1-2 στο 75΄ και πίστεψε (όπως πολλές φορές φέτος) ότι είναι έτοιμη να κερδίσει και να κατακτήσει μάλιστα τον τίτλο. ΟΧΙΙΙ! ΠΑΟΚ! Ένας ΠΑΟΚ φέτος που πέφτει μερικές φορές, αλλά έχει έναν εκπληκτικό τρόπο να… επιστρέφει και να αποστομώνει εχθρούς και «φίλους» όταν τον έχουν τελειωμένο.

Η αποψινή ήταν διπλή ανατροπή. Γενικά όσον αφορά την περίοδο μετά τη Λαμία και ειδικά μέσα στο ματς όπου το 1-0 έγινε από το πουθενά 1-2 για να αποδοθεί στο τέλος ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με το μυθικό 3-2!

Πέρα από το τρομερό αποτέλεσμα με τον τρόπο που κατακτήθηκε, η εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου ήταν εξαιρετική. Πέρα από το διάστημα 5΄-25΄ όπου η Ένωση ξεδίπλωσε τις αρετές της και ο Κοτάρσκι κράτησε, σε όλο το άλλο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έκανε τη «δουλειά» του και με τεράστια πάθος-δύναμη έφερνε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο και στοιχείο της βραδιάς ήταν τα 13-4 κόρνερ. Αυτό το νούμερο αποτυπώνει την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και δείχνει πόσο πίεσε τον αντίπαλο. Αν μέσα στο γήπεδο ήταν για περισσότερο ώρα ο Ντεσπόντοφ με τις εκτελέσεις του και ο Σαμάτα που ψηλά είναι καλός, ίσως το σκορ να ήταν μεγαλύτερο. Αλλά ποιος να ξέρει αν με τους δύο η ομάδα θα ήταν τόσο καλή και θα κέρδιζε τόσα στημένα… Όλα σχετικά είναι…

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου απέδειξε και σήμερα πόσο ψηλό ταβάνι έχει ως ομάδα, απέναντι στη δεύτερη ομάδα με το ψηλότερο ταβάνι απόδοσης στη χώρα. Και αν πολλοί-πάρα πολλοί μιλούσαν για σβήσιμο ΠΑΟΚ και για τέλος στην ενέργεια της ομάδας μετά τα περασμένα ματς, επιβεβαιώθηκαν στον μέγιστο βαθμό όλοι όσοι εντός αγωνιστικού ήταν βέβαιοι πώς οι παίκτες, σωματικό θέμα ΔΕΝ έχουν.

Ατομικά ο Κοτάρσκι έκανε τη σπουδαία δουλειά του όταν έπρεπε. Κουλιεράκης και Κεντζιόρα πήγαν καλά απέναντι στα αντίπαλα πολύ ποιοτικά φορ και φυσικά ο Κουλιεράκης δεν έκανε ΠΟΤΕ φάουλ στον Πόνσε πριν το 1-2. Ο Όττο δεν ήταν κακός, ενώ στον Λουτσέσκου βγήκε σε απόλυτο βαθμό η αλλαγή Σάστρε. Ο Μπάμπα έχει ρίξει τον ρυθμό του και αυτό είναι ολοφάνερο. Παρολ’ αυτά προσφέρει πολλά. Ο Σβααμπ έδωσε και πάλι ό τι είχε, ενώ για πολλοστή φορά ο Μεϊτέ ανέβηκε στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ντέλιας έκανε σπουδαίο ματς έχοντας απόλυτη υπευθυνότητα σε όλες τις ενέργειές του. Ο Τάισον με τα πολλά λάθη θα πρέπει να ξεκουραστεί μια και του έλειψε η τελική ενέργεια, ενώ σπουδαία προσπάθεια έκανε ο Αντρίγια. Ο Μπράντον προσπάθησε όσο… ήταν όρθιος. Και ο Σαμάτα έδωσε πολλά στις μονομαχίες στο τέλος, όπως και ο Ντεσπόντοφ στα στημένα.

Στον αγώνα είχαμε μόλις 8-6 τελικές, αλλά όλες σχεδόν ήταν μεγάλες ευκαιρίες.  Στο 73%-76% η ακρίβεια στις πάσες.  Πρώτοι για τον ΠΑΟΚ στις προωθητικές πάσες με 7 οι Τάισον και Μπάμπα, στα 9 λάθη ο Τάισον, από 6 Μπάμπα, Κουλιεράκης. Στα 6 κλεψίματα ο Μεϊτέ. Πρώτος σε κερδισμένα φάουλ ο Σάστρε με 3!

* Το πρωτάθλημα παίζεται και σαφώς είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τρεις νίκες στην τελευταία εβδομάδα της χρονιάς απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη. Ας το αφήσουμε και πάμε να δούμε ένα ματς, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

* Στο τέλος του αγώνα επικράτησε ένταση με τον Αλμέιδα να ξεφεύγει εντελώς και μεταξύ άλλων, έσπρωξε και έπιασε από τον λαιμό άνδρα αστυνομικό της αθλητικής βίας! Ήρθε να μας κουνήσει το δάκτυλο ο Αλμέιδα και έλεγε… έλεγε… έλεγε, μέχρι να κληθεί να σχολιάσει το στιγμιότυπο όπου πιάνει τον αστυνομικό από τον λαιμό. Εκεί και μόνο έκανε και την αυτοκριτική του.

* Στο 1-2 του Βίντα πέρα από το ανύπαρκτο φάουλ, υπάρχει και υποψία οφσάιντ. Γραμμές έδειξαν ποτέ;

Καλή Ανάσταση πλέον σε όλους και υπομονή σε όλους τους εμμονικούς με την ομάδα του Λουτσέσκου. Τι να κάνουμε; Θα πρέπει τώρα να περιμένουν για… μετά το Πάσχα και να παρακαλάνε να το χάσει ο ΠΑΟΚ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάμπα: «Είπαμε ότι δε θα τα παρατήσουμε»

Τι είπε για τα όσα συζητούσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μεταξύ τους τις τελευταίες ημέρες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε δυναμικά στη μάχη του τίτλου, μετά τη νίκη με 3-2 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Ο Ράχμαν Μπάμπα δε μπορούσε παρά να μην είναι ικανοποιημένος από την επικράτηση των «ασπρόμαυρων», ενώ στάθηκε στη σημασία της στήριξης του κόσμου, αλλά και στον παράγοντα που μπορεί να διαδραματίσει η Τούμπα για την κατάληξη της μάχης του πρωταθλήματος.

«Πιστεύω πως ήταν ο Κωνσταντέλιας ο σημερινός MVP, έκανε πολλά πράγματα, σκόραρε δύο γκολ. Ο Σάστρε σκόραρε ένα κρίσιμο τέρμα, όμως ο Κωνσταντέλιας θεωρώ πως ήταν ο MVP του ματς».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Το μόνο που μας μένει είναι να κερδίσουμε όλα τα ματς και να δούμε που θα οδηγήσει αυτό».

Όσον αφορά το τι συζητούσαν τις τελευταίες ημέρες:

«Από τις αρχές της εβδομάδας κάναμε πολλές συζητήσεις μεταξύ μας. Είπαμε πως δε θα τα παρατήσουμε ποτέ και πως θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Υπήρξε συσπείρωση και μέσω αυτής βγάλαμε την επιμονή μας, παλέψαμε και καταφέραμε να φτάσουμε στην ανατροπή».

Για τις ανατροπές που κάνει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ:

«Πάντα βρισκόμαστε να κυνηγάμε στα ματς με την ΑΕΚ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάζουμε μπροστά και να παλεύουμε όλα τα ματς. Στα δύο ματς μαζί της, μετά το 60' έριξε την ένταση και εμείς βγάλαμε αντίδραση».

Για το αν η Τούμπα θα κρίνει πολλά για το πρωτάθλημα:

«Ναι και ευχαριστώ τους οπαδούς μας για την στήριξή τους. Δεν σταμάτησαν ποτέ να μας στηρίζουν. Ακόμη και όταν μείναμε πίσω στο σκορ απόψε, ήταν δίπλα μας. Τους περιμένουμε και στα επόμενα παιχνίδια».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Φοβερή ένταση και επεισόδιο με βρισιές μεταξύ Ιωαννίδη-οπαδού

Εκτός εαυτού ο διεθνής ποδοσφαιριστής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά τη βαριά ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός έχασε στο «σπίτι» του από τον Άρη με 1-0 και έμεινε πολύ μακριά στην κούρσα του πρωταθλήματος, με τους φίλους του Τριφυλλιού να αποδοκιμάζουν τον Φατίχ Τερίμ και τους ποδοσφαιριστές του έπειτα από την ολοκλήρωση του αγώνα.

Μάλιστα μετά τη λήξη του ματς έλαβε χώρα σοβαρό φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε οπαδό και τον Φώτη Ιωαννίδη στο πάρκινγκ του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Σε video που κυκλοφορεί στα Social Media ο διεθνής Έλληνας σέντερ φορ είναι μέσα στο αυτοκίνητο του και ακούγεται να λέει:

«Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις; Έλα εδώ πες το, μην έρθω εκεί πέρα».

Το σκηνικό πήρε έκταση με τον Ιωαννίδη να είναι εκτός εαυτού, όμως μετά από παρέμβαση ψυχραιμότερων αποχώρησε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ