Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-AFC Ajax

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στον Άξιαξ για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League στο γήπεδο της Τούμπας.

Ελένη Μπούντου

Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-AFC Ajax

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Ολλανδούς, πριν την σέντρα της αναμέτρησης.

#Δύο φορές έχουν συναντηθεί ο ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ σε επίσημες αναμετρήσεις και όλες ήταν για τα προκριματικά του Champions League σε διπλά παιχνίδια. Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια έχουν σημειωθεί τρεις ισοπαλίες και μια ήττα του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων που διεξήχθη στις 3 Αυγούστου 2016.

#Η πρώτη κόντρα τους ήταν την σεζόν 2010-11 με ισοπαλία μέσα στην Ολλανδία με 1-1 στο πρώτο ματς, με τον Βλάνταν Ίβιτς (72’) να ισοφαρίζει το γκολ του Σουάρες (13’). Στην ρεβάνς το 3-3 (16’ Βιεϊρίνια , 56’ Σαλπιγγίδης, 88’ Ίβιτς – 48’ Σουάρες, 50’ Ντε Γιονγκ, 55’ Λίνγκρεν) έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Άγιαξ.

#Το 2016-17 βρέθηκαν πάλι αντιμέτωποι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με ισοπαλία πάλι 1-1 στην Ολλανδία (58’ Ντόλμπεργκ – 27’ Κάμπος), αλλά στην Τούμπα υπήρξε η ψυχρολουσία στο τέλος με τον γκολ του Κλάσεν στο 87ο λεπτό, το οποίο έδωσε τη νίκη με 2-1 στον Άγιαξκαι την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Στέφανος Αθανασιάδης στο 4ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ, ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Κλάσενείχε ισοφαρίσει σε 1-1.

#Αυτή είναι η έκτη απόπειρα για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League. Η πρώτη ήταν το 2004-05 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η δεύτερη με τον Άγιαξ το 2010-11, η τρίτη το 2013-14 στον τρίτο προκριματικό με την Μέταλιστ και στη συνέχεια με την Σάλκε, ενώ το 2016-17 αντιμετώπισε πάλι τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Τη σεζόν 2018-19 ξεκίνησε με αντίπαλο την Βασιλεία, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες, στη συνέχεια άφησε εκτός την Σπάρτακ Μόσχας, ενώ αποκλείστηκε από την Μπενφίκα.

#Συνολικά μετρά 16 αναμετρήσεις με απολογισμό τρεις νίκες, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες. Μάλιστα οι τέσσερις από τις πέντε ισοπαλίες είναι μακριά από την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 21 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, με τον Πρίγιoβιτς να έχει τέσσερα και τους Βλάνταν Ίβιτς και Στέφανο Αθανασιάδη να έχουν από δύο. Στην λίστα των σκόρερ υπάρχουν ακόμη οι Νέτσιντ, Στοχ , Κατσουράνης, Γιασουμής, Βιεϊρίνια , Σαλπιγγίδης, Κάμπος,Πέλκας , Λημνιός , Κάνιας, Βαρέλα , Ελ Καντουρί , Ουάρντα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Το όνειρο που τελείωσε με εφιάλτη

Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήταν λίγο δύσκολη -ίσως και ξένη- εικόνα το χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ. Ένα βασανιστικό πρώτο ημίχρονο με τον Δικέφαλο του Βορρά να βλέπει τις φιλοδοξίες του να γκρεμίζονται από το 0-2 των Βέλγων. Ένα δεύτερο ημίχρονο που ουσιαστικά περίμενε κανείς να ολοκληρωθεί. Να πάμε παρακάτω.

Ο ΠΑΟΚ οδήγησε τους φιλάθλους του σε ένα μαγικό ευρωπαϊκό ταξίδι. Από τα καλοκαιρινά προκριματικά, εκεί όπου πετούσε εκτός τη μια μετά την άλλη, Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Χαρτς. Στη φάση των ομίλων, τερματίζοντας πρώτος, αήττητος και με δυο νίκες κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στους "16", με την τεράστια ανατροπή κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Η Κλαμπ Μπριζ είναι μια πολύ ανώτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Το έδειξε στο σύνολο των δυο αγώνων. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν κατάφερε ποτέ να βρει έστω ένα δεκάλεπτο-τέταρτο να παίξει αυτό που ξέρει, έκανε τη διαφορά στο ζευγάρι.  Η Μπριζ περνάει δίκαια στα ημιτελικά και ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του 6 τελικούς, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της Stoiximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ