Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μπαλάκι στην εφορία

Παρότι τις τελευταίες εβδομάδες η υπόθεση της αποπληρωμής των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το δημόσιο βρίσκεται κυριολεκτικά μία ανάσα από την οριστική διευθέτηση της, γραφειοκρατικοί λόγοι καθυστερούν τον «Δικέφαλο».

PAOK24

Το μπαλάκι στην εφορία

Σε τι φάση όμως βρίσκεται το πιο σημαντικό ζήτημα που απασχολεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Το PAOK24 έχει τις απαντήσεις…

Τις προηγούμενες ημέρες το νομικό επιτελείο της «ασπρόμαυρης» εταιρείας εξασφάλισε το απαλλακτικό χαρτί που βεβαιώνει ότι ο «Δικέφαλος» αποσύρεται και από τις 43 υποθέσεις χρεών που παλαιότερες διοικήσεις του είχαν προσβάλει στα δικαστήρια και εκκρεμούσαν.

Πρόκειται για μία επιπλέον απαίτηση της εφορίας, λόγω του μεγάλου μεγέθους της οφειλής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία είναι προς διευθέτηση, παρότι αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι ήταν αναγκαίο ένα χαρτί που θα εξασφάλισε ότι καμία από τις 43 υποθέσεις δεν έχει εκδικαστεί.

Αφού ολοκληρώθηκε και αυτή η εκκρεμότητα από την πλευρά του ΠΑΟΚ, πλέον οι «ασπρόμαυροι» περιμένουν την εφορία να τους ενημερώσει πότε θα είναι έτοιμη, προκειμένου να την επισκεφτούν και να καταθέσουν την επιταγή για την αποπληρωμή των χρεών.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας και ενδεχομένως η πιο πιθανή ημερομηνία να είνα η ερχόμενη Τρίτη 12/5.

Γιατί η εφορία δεν είναι έτοιμη

Όπως τόνισαν στο PAOK24 άνθρωποι από το φοροτεχνικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο λόγος που η εφορία δεν είναι έτοιμη προκύπτει γιατί «διαχειριστικά και διοικητικά θέλει να αναβιώσει την οικονομική απαίτηση της από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στην ουσία θα πρέπει να δείξει στα βιβλία της και στο μηχανογραφικό της σύστημα ότι υπάρχει αυτή η υποχρέωση από την πλευρά του ΠΑΟΚ, η οποία επειδή τελούσε υπό αναστολής λόγω της εκκρεμότητας στα δικαστήρια δεν μπορούσε να βεβαιωθεί στο σύστημα συνολικά ως οφειλή».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η εφορία αφού ο ΠΑΟΚ αποσύρθηκε από τα δικαστήρια θα πρέπει να βεβαιώσει στο σύστημα της τη συνολική οφειλή της ΠΑΕ, συνυπολογίζοντας πρόστιμα και προσαυξήσεις και στη συνέχεια αφού δει το συνολικό ποσό στο μηχανογραφικό της σύστημα να καλέσει τον «Δικέφαλο» να πληρώσει τα 10 εκατομμύρια 390 χιλιάδες που είναι το πρωτογενές χρέος του, το οποίο η ίδια βεβαίωσε πριν από μερικές ημέρες για να κλείσει οριστικά αυτή η υπόθεση.

Όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που μπαίνουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποτελούν ένα δείγμα του πόσο σύνθετη και μπλεγμένη ήταν αυτή η υπόθεση με τα χρέη του «Δικεφάλου» προς το δημόσιο, αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ απαλλάσσεται οριστικά από βαρίδια του παρελθόντος και από την εξάρτηση του από το ελληνικό δημόσιο.

Πληρώνει και 400 χιλιάδες

Εκτός από τα χρέη που εκκρεμούσαν στα δικαστήρια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποπληρώνει και ρυθμισμένες οφειλές που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ μέσω χρήσης συγκεκριμένων νόμων. Μέσα σε αυτές τις ρυθμισμένες οφειλές είναι και το ποσό που μπήκε στον νόμο Ορφανού.

Αυτό που αποφασίστηκε με βάση το συμφέρον της «ασπρόμαυρης» εταιρείας είναι ότι ο «Δικέφαλος» θα βάλει στην εκκαθάριση τις 400 χιλιάδες ευρώ από αυτές τις ρυθμισμένες οφειλές, πληρώνοντας αυτό το ποσό εφάπαξ, κάτι που θα σημάνει για την εταιρεία μία μικρή περαιτέρω οικονομική ελάφρυνση.

Το ποσό της ρύθμισης Ορφανού κρίθηκε ασύμφορο να πληρωθεί εφάπαξ και να μπει στην εκκαθάριση και έτσι θα συνεχίσει να αποπληρώνεται σε δόσεις, με τη συγκεκριμένη υπόθεση να κλείνει σε λίγους μήνες. Συνολικά ο ΠΑΟΚ αυτή την εβδομάδα που έρχεται θα πληρώσει 10,8 εκατομμύρια ευρώ, με τον Σαββίδη να κρατάει τον λόγο του για τα χρέη και να ετοιμάζεται να γιγαντώσει την επένδυση του στον ΠΑΟΚ!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΚΑ για τις ζημιές

Τι αναφέρει σε αυτή και ποιες φωτογραφίες δημοσίευσε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στα επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στις ζημιές που έγιναν στο γήπεδο.

Ενδιαφέρον έχει ότι πέρα από την ανακοίνωση αυτή, η διοίκηση του ΟΑΚΑ δημοσιεύει μαζί της και διάφορες φωτογραφίες από τις ζημιές που υπέστη το στάδιο, στις περισσότερες εκ των οποίων, φαίνονται μόνο «ασπρόμαυρες» παρεμβάσεις και πουθενά, οι αντίστοιχες, πράσινες... Στοιχείο που έρχεται σε συνέχεια από τις καταγγελίες για τα διάφορα πλάνα από το κανάλι που είχε αναλάβει την τηλεοπτική μετάδοση, με... οικογένειες από τη μία πλευρά και με... κουκουλοφόρους από την άλλη.

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ, αναφέρει:

«Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ολυμπιακού Σταδίου βρίσκονται από τα ξημερώματα της Κυριακής στη δυσάρεστη θέση να καταμετρούν εκτεταμένες καταστροφές, τόσο εντός του ποδοσφαιρικού Σταδίου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, εξ αιτίας των θλιβερών επεισοδίων μερίδας οπαδών Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και της απολύτως αποτυχημένης διοργάνωσής του από την ΕΠΟ.

Από τον έλεγχο καταγράφηκαν ζημιές, μεταξύ άλλων, σε:

412 καθίσματα
54 καψίματα στο ταρτάν
4 σουίτες με σπασμένες πόρτες και τζαμαρίες, έπιπλα κατεστραμμένα, γραμμένους τοίχους
Δημοσιογραφικά θεωρεία, με σπασμένα plexiglass και καρέκλες
7 πυροσβεστήρες
6 πυροσβεστικές φωλιές
9 λουκέτα
25 ανεμοθωράκια
12 διαχωριστικά plexiglass κερκίδων
6 επιτοίχια καζανάκια και άλλες καταστροφές στις τουαλέτες
4 κοντάρια κόρνερ
Προστατευτικό δίχτυ φιλάθλων
13 μεγάλες σχάρες
47 μικρές σχάρες
Κουτί ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τοιχοποιίες
Μεταλλικά στοιχεία (πίλαρ, κολώνες, πόδι Καλατράβα)
7 Φωτοχείμαρροι
15 Πλάκες ομβρίων υδάτων
Επιδαπέδιες πλάκες μαρμάρου
Περιφράξεις και θύρες κατεστραμένες

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ, σε συνεχή συνεννόηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, φρόντισε έγκαιρα, πριν από τη διεξαγωγή του τελικού, να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δεκάδων χιλιάδων θεατών και της Εγκατάστασης, που ανήκει και χρηματοδοτείται από όλους τους Έλληνες πολίτες.

Στη Σύμβαση Μίσθωσης που υπέγραψε με την ΕΠΟ μόλις την παραμονή του αγώνα, παρά τις αντιρρήσεις και την κωλυσιεργία της διοργανώτριας Ομοσπονδίας, προβλέφθηκε εγγυητική επιστολή ύψους 100.000 ευρώ και Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι εκτεταμένες καταστροφές θα αποκατασταθούν άμεσα και θα συνεχιστεί με την ίδια συνέπεια η αδιάκοπη προσπάθεια των 2,5 τελευταίων ετών για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό όλων των παραμελημένων για πολλά χρόνια εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Συγκροτήματος.

Το ΟΑΚΑ αλλάζει, ξαναγίνεται τοπόσημο με αθλητικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό πρόσημο και αυτό δεν μπορεί να το αποτρέψει καμία μικρή μερίδα χούλιγκαν και οι παραβατικές τους συμπεριφορές, που γίνονταν ανεκτές στο παρελθόν. Είμαστε μαζί με την αθλητική οικογένεια, με τους πάρα πολλούς υγιείς φιλάθλους, με τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας και για αυτούς εργαζόμαστε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Αλλαγή ο Κουαλιάτα, νίκη για την ομάδα του

Τι συνέβη χθες βράδυ στην Ουρουγουάη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Νικολάς Κουαλιάτα, για τον οποίο υπάρχει δεδομένο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και έχουν γίνει κινήσεις για την απόκτησή του, είχε αγωνιστική δράση χθες στο βράδυ.

Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Ουρουγουάης, η ομάδα του, Μοντεβιδέο Γουόντερερς, πέρασε με 0-2 από την έδρα της Τσερίτο, με τα γκολ των Φερέιρα στο 18ο και του Μέντεζ στο 86’.

Ο Κουαλιάτα, μπήκε στο 69ο λεπτό στη θέση του Ριβέρο, με το σκορ στο 0-1 και αγωνίστηκε ως το τέλος, με την ομάδα του, με τη νίκη αυτή, να ανεβαίνει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, πέντε πίσω από την κορυφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Έφυγε ο Κρέσπο (pic)

Αναχώρησε για τις διακοπές του ο Ισπανός στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άνχελ Κρέσπο, είναι ένας από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια, ολοκληρώνονται και τυπικά σε λίγες ημέρες.

Ο έμπειρος στόπερ, μετά τον τελικό Κυπέλλου και τη συνάντηση που είχε η ομάδα, αναχώρησε με την οικογένεια του για να ξεκουραστεί, με τη σύζυγο του να αναρτά ένα στιγμιότυπο από την αναχώρηση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ο Κρέσπο θα περάσει το διάστημα των διακοπών του και μένει να φανεί μέσα σε αυτές τις εβδομάδες, τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending